Adik Baru

12:00 AM


As salam,

Aku tinggal berempat je kat rumah tu. Ada aku, cik bini, mak ngan abah. Angah aku jarang2 balik.. dia nurse kat KL. Adik lelaki aku kat Terengganu, keje sana. Adik aku paling kecik sekarang tengah sibuk berkawad, almaklumla PLKN. Hujung2 minggu je dia akan hupdate kat abah aku bagitau la percentage muka dia terbakar sehari2.

So sesekali bila aku keluar, balik kampung cik bini ke.. aku akan tinggalkan pesan ni kat mak aku ;

'Mak, Along nak gerak ni. Ni kalau dah tinggal berdua.. jangan nak macam2 sangat la ye. Kang tak memasal kitorang dapat adik baru. Tak kuasa i', sempat aku letak tangan di bahu, mata ke atas

'Klepek,' mak aku baling kusyen kat aku, tak sempat aku nak ngelak. Abah aku ke dapur buat2 tutup api  perhangat lauk.

Elleh malu lettew. Mincik! :P




P/s : Sesekali menyakat orang tua aku seronok gak :D

You Might Also Like

25 comments

  1. hehehe..malu lettewww...haha

    ReplyDelete
  2. takkan dah ada mini maru pun nak dengki. bapak budak lagi vurok pangai ha.

    ReplyDelete
  3. Wah adik baru??.Mana tahu ada rezeki loo...hahhaha..
    Okay apa!! ..>_<

    ReplyDelete
  4. ahahahahaha.... xnak amik port... xtaw pasal bnde2 mcm ni..LOL

    ReplyDelete
  5. kang masin mulut ko..ko lak yg ternganga hahaha

    ReplyDelete
  6. nanti adik ko sama umur dengan anak ko..wahaha...

    ReplyDelete
  7. nnt masin mulut tu...hehehehe...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. hikhikhik...afzal macam mendoakan jea dapat adik baru...seronok gak tu afzal kalau dapat adik dan anak baru serentak hehe...

    ReplyDelete
  9. Hihihihi...
    Dpt adik baru baru best

    ReplyDelete
  10. awwwwww!
    lagi malu kalau mak ngan ayah ko kalau baca entry nih.hahaha =D

    memang best sakat mak ayah kita.selalu gak sakat depa time balik rumah. yawwww happening rumah dengan gelak tawa!oh rindunyaaaa nak balik!

    ReplyDelete
  11. Gilak, adik baru lah best. Boleh pioit-picit.

    ReplyDelete
  12. haha.. apa la... ade peluang lagi ke agak2 nak dpt adik baru ? HAHA

    ReplyDelete
  13. hahahaha . sempat lg tu kenakan mak ayah.

    ReplyDelete
  14. apa salahnya...adik je yang baru...

    ReplyDelete
  15. HAHAHAHA...ATOK ATOKKK.... kalau rzki dapat adik best apee...hehe

    ReplyDelete
  16. hahaha... sekali sekala gurau kasar ngan mak abah apa slh nyer.

    ReplyDelete
  17. sesekali bergurau...... tapi kalau dapat adik baru pun ok jugakkan...he3

    ReplyDelete
  18. sempat lagi tu nak bergurau..kan dah kene baling..nasib kusyen je.

    ReplyDelete
  19. Bes tu dah belikan 'pregnancy test' lom? Larikkkkk hahahahahah

    ReplyDelete