Bini Aku Bagi Soalan Sejarah Daa..

11:05 AM


As salam,

Penat aku semalam. Balik kerja terus terbaring, ingatkan boleh la tido2 ayam. Sekali bini aku muncul daa. Bila dia dah muncul, takkan la aku nak tido plak kan so aku dengarkan je la dia nak citer apa. Lagipun tetiba aku rasa malas nak mandi lagi.

'Abang ingat tak.. bila kali pertama abang kol ayang?'

Termenung aku jap. Ni kalau salah jawab ni mau ber-wrestling kang. 'Err bulan 7 kot?'

'Bukan la. Abang kol mula2, kawan ayang si Fasi angkat. Kali kedua baru ayang angkat, time tu ayang baru lepas mandi', panjang lebar dia bagitau. Berubah dah muka dia. Aku plak dah berpeluh ketiak.

'Ok2. Ada lagi ni. Bila kali pertama abang anta gambar abang kat ayang?'

'Apa gelaran pertama abang panggil ayang?'

'Kat mana kita jumpa buat kali pertama?'

Gulp! Aku telan air liur. Humangaih ni kalau betul2 punya soalan peksa ni, ada harapan aku kena repeat. Boleh plak aku lupa nak buat nota, ni kompom lepas ni ada harapan dia akan tanya balik soalan yang sama!

Tetiba..

'Ye mak! Err yang mak panggil tu. Nak ajak abang men konda kondi', aku cecepat blah. Ai kalau tak berjawab soalan2 dia tu mampos aku! Ada harapan tido tepi peti ais!




P/s : Ingatan wife aku memang kuat gila babeng!

You Might Also Like

23 comments

  1. hahahha..
    wife awk ingt suma tu sbb die mmg sygkn awk..

    ReplyDelete
  2. kena la ingt tu...kdg2 sy pn tanya soklan yg sama pd husband sy..ade gak die kantoi..pastu wat muka comey...hkhikhik

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Kalo akak, lepas ko pura2 mak panggil tu, akan sambung balik tanya. Jgn ingat aku lupa. Heheh...

    Nasib le antara akak dgn husband, dia yg lagi ingat benda2 tu. Akak yg selalu lupa.

    ReplyDelete
  4. Lelaki kalau bab2 cenggini memang susah nak ingat kut. Kalau aku tanya laki aku pun, ntahapaapa yg dea jawab nanti. Sbb tu aku malas nak tanya kecuali sampai situasi2 yg mendesak je. Mendesak camne tu, ntah agak2 masa saje2 nak carik point nak gaduh kut. Kehkeh! Takpun tyme PMS ke. Kan tyme tu emosi kurang stabil :P

    ReplyDelete
  5. P/s: Tunggu la aku update baru kumen. Grrr. Lagi 4 tahun kut. Kahkahkah!

    ReplyDelete
  6. hahaha...perempuan mmg mcm tu la..baik ko cept2 igt..dia akn tnye lg tu..hahaha

    ReplyDelete
  7. agak2nye ape motip dia tanye soklan2 tu semua eh..konpius sekejap..misti ada pepe tuh..

    ReplyDelete
  8. haha..bukan selalu kan.. :p

    ReplyDelete
  9. nasib ler orang lelaki...dah pesen perempuan suka ingat benda2 yg penting bagi dorang. hehehe. pasni catit dalam kertas selit dalam dompet ya apzal...bila kena soal, buat2 kira duit kaber line...padahal semak jawapan. :D

    ReplyDelete
  10. ha3.. my hubby pun entah ingat entah idak kot crita pkenalan dlu.. tp klu x ingat.. mmg tido tepi peti ais gak kot dia.. kui3..
    done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

    klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. suami akak ingatan dia kuat...akak yang kureng sikit...selalu kalau dia kata...ala anak kita ni 10 bulan boleh berjalan dah(skang dia dah 12 tahun)..akak akan jawab ye ke bang?..orang tak ingat pun...hahahaha..

    ReplyDelete
  12. bhaha perempuan memang ingatan dia kuat lah bab2 ni. kadang2 saja je, bukan ape pun, kalau laki tu dapat jawab dengant tepat, berbunga setaman haha. kalau tak dapat, berbunga taik ayam. kahkah

    ReplyDelete
  13. biasa la tu bro. org pompuan ni dia nyer ingatan bila bab cinta ni kuat sket.

    ReplyDelete
  14. hahhhahhhaha ,, lepas ni kene ingat betul betul bro .

    ReplyDelete
  15. biasalah org perempuan mmg kuat igtn..pasni jgnlah lupa2 tarikh2 keramat tu..mmg silap haribulan hangen cik bini hahaha

    ReplyDelete
  16. Orang lelaki memang mcm nie,, suka lupa tarikh2 penting.. tak macam perempuan..tarikh2 penting la kena ingt..

    ReplyDelete
  17. SESI MENGREFRESH MINDA BERSAMA ISTERI. SYOK TUU

    ReplyDelete
  18. lumrah camtu....... wanita lebih mengingati tarik2 dan perkara penting......

    ReplyDelete
  19. xdapek den nak nolong eh..jawablah sendirik.

    ReplyDelete
  20. Hahaha teringat Harith masa Lawak Ke Der 2 tu - pasal orang pompuan :)

    ReplyDelete