'> Kenapa Follower Aku Ramai? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, March 18, 2013

Kenapa Follower Aku Ramai?


As salam,

'Kenapa follower aku ramai?'

Ni soalan dari si Tenggiling Bergulung. Begulung gulung lidah aku nak jawab. Eh mana la aku tau. Tapi kalau ko nak tau jawapan yang tak berapa bernas dan tak masuk akal, dengan senang hati aku boleh bagi.

**********

Aku sebenarnya ketua kampung yang mana rupa aku ni kacuk Adi Putra ngan artis Kpop. Ko boleh bayangkan betapa kacaknya aku, sehinggakan belum sempat ko bayang pun ko dah terpaksa mandi hadas ehh?? Aku tahap retis, kira keje aku turn naik pentas amik award dan masih dalam perancangan yang mana aku nak dirikan khemah tepi pentas (penat sangat turun naik amik award). Sape yang follow aku, secara tak langsungnya dia juga setahap ngan retis walaupun hanya berjawatan pekebun kecil ataupun pengumpul setem sambilan dan blognya akan difollow sekurang kurangnya 1000 orang dalam masa dua menet setengah.

**********

Appadaa.. jangan la ko mimpi benda macamtu akan berlaku. 2 ribu++ mana ada ramai. Dah dua tahun kot aku berblog. Mungkin sebab tahun lepas aku rajin kemain blogwalking.. dari situ aku kenal ramai blogger.  Bukan sebab femes atau hape.

Femes sesuatu blog itu tidak semestinya kerana dia ramai follower. Banyak aspek boleh di ambil kira contohnya jumlah komen dan trafik. Follower itu penting tapi lebih penting bagaimana cara kita untuk menarik minat orang untuk follow blog kita :)

Oh sedar atau tak hari Sabtu haritu, 16 Mac genap 2 tahun aku berblog. Masih banyak benda yang aku nak belajar.. masih cetek lagi ilmu di dada.

Tetiba aku rasa macam nak belajar memasak :)



35 comments:

  1. hehehe..nak followers ramai kena rajin bw.maybe la kot.kena jadi blogger yg mesra . ehhh ?

    btw, hai ! nama saya ika a.k.a cik rongoks.hahahahahaha

    ReplyDelete
  2. ahahaha..teringat..dulu2 masing2 rajin BW..dan kat situ kenal ramai kawan tapi itu la..sekarang masing2 busy dengan tanggungjawab..anyway, friends forever :)

    ReplyDelete
  3. perghhhhh ramai gilo pengikut kalo bertanding PRU 13 kompom menang ni

    ReplyDelete
  4. retis retis retis, mntk otograp kt blkg baju,..hahaha

    ReplyDelete
  5. setuju. tak semestinya ramai follower blog tu popular.

    salah satu cara nak dapat follower ramai adalah dgn bw.

    ReplyDelete
  6. yups..setakat ramai follower blum tentu blogger tu femes..kekdg dia folo je tp tak jengah pun..

    disebabkan blog si apzal nih merepek meraban tak tentu pasal, tehtibe tersuke plak jenguk ke mari..buat hilang stress adanya..

    ReplyDelete
  7. Setuju dgn @lovelywa atas ni.
    Walaupun blog abg apzal ni kekadang terlebih masuk air, tapi itu yg buat hilang stresss.
    Haha. Memang retisss.

    ReplyDelete
  8. pembaca tu lebih penting dari follower . kan :)

    ReplyDelete
  9. hai donut asmara.. perasaan jer retis kan. hehe... tp blog dah masuk 2 tahun dpt follower ramai2 kira terer ar tue. mesti rajin bw kan....

    ReplyDelete
  10. gua follow gak.. cuma x follow sampai balik umah je ahahahah

    ReplyDelete
  11. Hay second anniversary blogmu. Tu pasal aku suka masuk sini, feeling cam retis. muahaha

    ReplyDelete
  12. kdg2 follower dtg skali je, just untuk follow, pastu x dtg lagi..huhu

    ReplyDelete
  13. hahaha. baca enggan pertama rasa mcm tersepit pankreas sbb ketawa

    jaja,xpeduli berapa ramai folower, brp byk komeng, yg pentiang jaja happy menype, pembaca happy membaca,ehh?? happy ker? :p

    ntah hape hape je blog jaja tu, sbb tu x expect nk femes ke apa..

    tp kn zal, jaja tgk afzal ni femes la jugak.mana x nyer, p kedai kak bedah depa sebut afzal, p tandas awam wanita, depa dok cerita afzal tu afzal ni..p stesen minyak pon bangla sebut afzal, afzal

    afzal afzal afzal

    haih, boleh tahan femes dia


    bbbbbhahahaha

    ReplyDelete
  14. nak belajar masak pulak??

    ahhh..nk cantas aku lettew!

    ReplyDelete
  15. rasa nak garu hidung dengan cangkul jek..=.=

    ReplyDelete
  16. semoga mnjadi chef yang cemerlang lah ekk.. Hahaa

    ReplyDelete
  17. kita sama bro.. di mana ada kek di situ ada labah2..

    ReplyDelete
  18. tu la.. tp tgok ada follower cikit tp income ads perghh mashuk...

    ReplyDelete
  19. igt lagi bertubi2 bw
    skun jarang npk sbb xde shoutbox hahahaha..yelahhh dah glemer mn layan shoutbox bagai huh

    tp oklah xde shoutbox pun hang pi gak terjah blog lelain...cer tgk yg dah glem tu..ermmm hampehh

    keep fit ok haha

    ReplyDelete
  20. padanlah lepas aida follow dan blogwalking kat blog afzal.. terus naik 1000 follower aida. agaga.. betul2 kadang2 follower 2k yang tukang komen 10 org je.. hampeh. :P tapi ok jugak tu ada jugak org komen terasa dihargai gitu. euwww. Good luck bang long. ^^

    ReplyDelete
  21. untunglaaa kalo ade kacuk Adi Putra ngan artis Kpop..haha all da best ya :)

    ReplyDelete
  22. apa perasaan bila ramai follower??
    ada rasa populer ke?? hehe...

    Mcm akak...follower tak ramai..tak sampai 3 ratus pun. Tapi bkn semua 3 ratus tu akan jengok kita setiap kali ada entry baru. Ia lebih kurang mcm satu taman perumahan laa. Bkn setiap hari kita akan berjumpa, terjumpa dan berpeluang utk berbual ngan jiran2, kan...

    ReplyDelete
  23. Entri merendah diri tu...heheheheheh.

    ReplyDelete
  24. banyok gilo followers. jeles kite.haha.ajar sikit tok guru!

    ReplyDelete
  25. Perghh.. orang tak tanya pon..hahaah.. Kalau ramai follower, tapi cerita tak best ..tak guna juga kan..hahaha.. XD

    ReplyDelete
  26. Perghh.. orang tak tanya pon..hahaah.. Kalau ramai follower, tapi cerita tak best ..tak guna juga kan..hahaha.. XD

    ReplyDelete
  27. tuan blog baik dan sudi bw kot..hehe

    ReplyDelete
  28. singgah tgk tok...... tumpang lalu ye tok......

    ReplyDelete
  29. kalau ramai followers..tak rajin datang dan komen xgune gak kan tok apjal?alah..setiap blogger ade speciality sendiri kan..kalau nak femes,nak berjaya..usaha sendiri..bukan senang2 je..lainlah ade pakej ensem dan cantik bergaya.confirm malatops.

    ReplyDelete
  30. nak sign abg retis :P

    *betul tu. kalo folowers ramai tapi tkde yg baca entry kita pun tak guna jugak kan

    ReplyDelete
  31. xheran ramai.lyak coz blog best n tak bosan

    ReplyDelete
  32. Ini jawapan serius (ceh seriusla konon)

    Terpulang kepada tuan punya belog sama ada nak rajin atau nak tak begitu rajin. Tapi pada aku faktor paling penting ialah isi entri tu.

    Ada blogger belasah dua ratus entri sehari (kopipes je janji ada entri) dah berbelog lebih 3 tahun follower doploh satu je... Pageview lagilah hancus...

    Subjektiflah benda nih

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com