'> Lelaki Ini Diterima Kerja Menggunakan Resume Bercoklat | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, March 13, 2013

Lelaki Ini Diterima Kerja Menggunakan Resume Bercoklat


As salam,

Siapa la yang sangka kan, rezeki orang. Berapa ramai la di Malaysia ni graduan yang masih menganggur? Sila angkat kaki! Oh wife aku jugak turut angkat kaki separuh Kalau macam tu apa kata korang buat sedikit modifikasi pada resume korang. Orang lain buat biasa2 je kan? Apa kata kali ni korang buat yang luar biasa :)

Seperti mana yang dilakukan oleh lelaki bernama Nick ni, dia telah modifikasi resumenya seperti pembalut coklat yang mana bahagian dalam pembalut adalah resume dan di luarnya betul2 seperti pembalut coklat. 1st impression aku kata macam rasuah *memang pon. Tapi kretif jugak la kan?

Agak2 korang rasa coklat tak boleh pakai, korang boleh tukar benda lain. Contohnya korang dapat tahu penemuduga nak masak ketam masak lemak cili api.. korang boleh balut ketam dalam resume korang. Takpun balut kukur kelapa ke.. mesin basuh. Ikutlah sejauh mana materialistik penemuduga tersebut :P


sumber

17 comments:

  1. bukan coklat la ek.. cuma pembalut ja..huhu

    ReplyDelete
  2. Itu namanya kreatif, think out of box dan berani.
    Nasib dia baik resume sampai ke meja boss,kalau first dapat kat kerani cam aku? hahaha

    ReplyDelete
  3. sangat kratif...no wonder diterma bekerja...hehe

    ReplyDelete
  4. bagus r marketing die...salah 1 cara nak promote skill diri...

    ~Admin : QasehMuslimah-Munirah~
    http://qasehmuslimah-munirah.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. oh yang tu tak best...lagi best resume tu kita alaskan atas dulang,atas dulang tu bawakan sarapan pagi untuk 2 orang...terus diterima bekerja...

    ReplyDelete
  6. hehehhehe...
    Idea yang menarik kot tapi macam tak formal ajer bro..hahahahha

    ReplyDelete
  7. Perghhhh memang kretip habis.
    Tapi kalau pememuduga sporting okeylaa.
    Kalau yang serius memanjang je tu, agak2 terima tak? Hehe.

    ReplyDelete
  8. sila serta resume anda dengan kelapa parut ..sebab malam ni saya ni masak gulai lemak ..

    ReplyDelete
  9. kreatif org nih.. dia apply keja jd designer ke? hhehe

    ReplyDelete
  10. haha..macam tak sangka plak tau..
    Akak nak balut dengan tapau isi ikan keli masak lemak cili api..haha! boleh? :p

    ReplyDelete
  11. yg pasti lepas baca resume kenyang mkn coklat haha

    ReplyDelete
  12. err..cukup kreatif tapi..formal resume dah memadai kot.

    ReplyDelete
  13. Erkkk kadang kadang ada tempat langsung tak tengok resume. Sampai-sampai je kena isi borang pastu masa interbiu tanya macam-macam (sama cam isi kandungan resume)

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com