'> Ada Yang Lagi Masyuk Dari Pesta Floria | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Friday, July 5, 2013

Ada Yang Lagi Masyuk Dari Pesta Floria


As salam,

Last week sempat jugak aku bawak wife ngan adik aku pusing2 kat Pesta Floria Putrajaya. Actually aku tak berminat sangat bersesak2 bagai ni tapi sebab wife aku teringin nak pegi.. dan memandangkan aku seorang suami yang sweet macam gula2 kapas kan, so ikutkan je la.

Oh lupa bagitau hampir 30 minit aku dok pusing2 cari parking. Krem ketiak aku dok tekan lampu signal je malam tu. Turun je dari kereta terus aku nampak bunga api kat langit. Lama la jugak. Memang cantik. Rezeki wife aku la. Untungla belum raya lagi dah boleh main bunga api.



Kat sana aku tengok ada banyak booth. Kraftangan, bunga2, makanan. Eh kira ramai gak la yang aku tengok dok pikul pasu bunga kehulu kehilir. Nampak macam ringan je plak. Decoration plak memang awesome. Seyes kalau ada pre-wedding photo session, aku cadangkan kat situ la. Kat tasik plak ada beberapa buah bot yang didekorasi dengan lampu2. Aku rasa macam dah nak raya plak. Rugi la jugak kalau korang tak dapat menikmati keindahan malam kat sana..








Tapiii...

Lagi rugi kalau korang tak dapat join aku malam tu. Time kitorang lalukat car park, aku nampak seorang lelaki dalam kereta dengan satu makhluk bertudung yang aku tak pasti menatang apa tu berada di celah peha lelaki tersebut. Err..mungkin dia ada bela gamat bertudung kot?

Yang tak boleh blah lelaki tu boleh coverline buat2 pandang belakang sambil pegang stereng. Samada dia purak-purak berlakon macam nak memandu.. atau dia tengah tahan geli :P Adik aku pun nampak skali.

Haa yang ni aku tak sempat plak nak snap gambar :P

9 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Gamat bertudung tu buat apa? Hahahah... Nak main 'gamat' pun susah kena pgi floria ke? Haiyaaa...

    ReplyDelete
  3. Dah lame xlawat blog suka suki niy..makin hebat n mantop..!!..^^

    Cam happening jer g sane..hehe..

    ReplyDelete
  4. ada jugak..huhu..bestnya..kita jauh nak pergi tempat mcm tu..hukhuk

    ReplyDelete
  5. ala..napa tak ambik gambar??hehe

    mungkin orang tertudung tu tengah cari duit sekupang dia yang jatuh kat celah peha lelaki tu..
    hahah

    ReplyDelete
  6. untung yg duk putrajaya...tgk bunga api ikut tingkap umah jek

    ReplyDelete
  7. Rugi aku tak pergi......
    Yang tu toyol kot...kikiki

    ReplyDelete
  8. hu3..... gamat tu terkejut masa bunga api meletup kut.......

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com