'> Agak Agak Korang Apa Bendanya Tu? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Friday, August 23, 2013

Agak Agak Korang Apa Bendanya Tu?


As salam, Bismillah..

Macamana aku nak mulakan cerita ye?

Kelmarin mak aku bagi duit dalam RM110 untuk beli barang dapur. Duit tu dia letak kat atas meja solek, aku nampak memang dia letak kat situ. Sebelum mandi untuk maghrib aku timpakan duit tu dengan bedak compac wife aku.

Then pagi semalam aku tengok duit tu dah takde. Aku tanya wife aku, dia kata tak ambil. Aku selongkar keliling pun takde. Kot2 kena tiup angin atau salah letak. Pergh pening kepala aku duit hilang tetiba.

Tetiba wife aku tanya aku ada tak aku cuit kaki dia pada malam kelmarin. Seingat aku takde sebab sebelum aku gerak pegi openhouse rumah jiran, aku ngan mak aku layan tv kat ruang tamu. Memang tak masuk bilik dah. Dia kata malam tu ada orang cuit kaki dia tapi dia tak berani bukak mata sebab tak dengar suara aku.

Aku ngan mak aku keluar pegi openhouse

Abah aku kat surau

Adik aku keje

Yang tinggal wife aku ngan anak aku je dalam bilik

Rumah terkunci depan belakang..

Agak2 korang rasa siapa yang cuit kaki wife aku dan kemana peginya RM110 tu?? Err..

13 comments:

  1. weh afzal..ada anak kecik mlm2 pun keluar ke?

    aku nak kata nnt ko takut plk..tak kan adik yol kot...cer cek ibu jari wife..aku selalu dgr nenek aku cerita..adik yol ni isap jari kaki..


    ishhh..hati-hati..try cari petua..baby baru lahir ni wangi weh..nenek aku kata kalau ada anak kecik kat umh..jgn kerap kuar umh.

    aku tak berani nak suh ko percaya ke tak..tapi sbg peringat je.aku share apa yg nenek aku cerita je nih..

    jgn kata aku saiko ko plk..hahah

    take care lah..banyak baca ayat-ayat suci al-quran je afzal.

    ReplyDelete
  2. misteri je ni...err dah takde sape tgl apa lagi nk pk...

    ReplyDelete
  3. ha ha... ha ha... ha...sape lagi???

    ReplyDelete
  4. Anak lu kot...kikikiki.
    Jgn pikir bukan2 bro....
    Tah2 terselit kat mana2 kot...

    ReplyDelete
  5. Perbanyakkan zikir,
    Buat solat hajat untuk dapat balik brg yang hilang...selama 40 hari...
    kalau dah jumpa, jangan lupa solat sunat syukur :)

    ReplyDelete
  6. mana la tu.. btw jgn tinggalkan bini dalam pntag sendirian tau.. jage betul2.. :)

    ReplyDelete
  7. Huh misteri betul. Rasanya sebab ko dah kurang berblogging kot (hehe bersangka baik je)

    Rajin-rajinle bacakan surah An-Nas kat telinga baby tu

    ReplyDelete
  8. aik peliknya..agaknya duit tu pandai berjalan sendiri huhuhu

    ReplyDelete
  9. dah jumpa ke?wat solat jemaah sama2

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com