'> Pesen Tak Reti Melawak | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Friday, November 8, 2013

Pesen Tak Reti Melawak


As salam,

Kes (1)

A : Klaka la muka ko tak ensem. Hahaha
B : Haha memang tak ensem pon tapi ok lagi daripada muka ko..
A : Ko apsal nak kutuk aku plak?
B : Ehh??


Kes (2)

A : Binatang apa semua anggota kat kaki?
B : Cipan?
A : Salah. Semut kena pijak hahaha
B : Bingai mana ko belajar? Biologi dapat berapa dulu?
A : Lohh~


Kes (3)

Pelawak  : Hari ni aku senggugut keluar stapler kahkahkah
Penonton : (krik..krik..)

[Twitter pelawak] : penonton tak supportive! aptb!


Kes (4)

Pelawak : bla bla bla kahkahkah!

Penonton 1 : klaka siot hahaha.
Penonton 2 : tu ko kata kelakar?


**********

Biasa berlaku kan? Payah mengadap orang tak reti nak melawak ni. Dalam erti kata lain samada dia tak paham lawak kita atau dia amik serius lawak kita. Tak payah susah2.. aku bagi contoh mudah. Ko update 'Aku emsem' dengan emoticon [:P] di hujung. Kalau pesen tak reti bahasa @ tak paham lawak.. tunggu je la komen2 menghentam kat thread ko tu. Nak buat macamana orang tak paham bahasa :)

Susah nak cakap, aku anggapkan mereka OKU. Dilahirkan tanpa sense of humor. Kesian.. kesian. Pesen tak paham lawak satu hal.. lagi satu pesen jenis yang nak melawak ngan orang, tapi bila orang melawak balik.. dia terus emo tak memasal. Perghh!!

Ok type ni jangan cakap banyak.. mohon terus bagi kaki!

Tak payah melawak tahap Gaban kalau hati di dalam macam Cumi dan Ciki. Puihh!

ni marah ke senyum.. aku sendiri pon kompius


P/s : semua benda nak serius ngalahkan 24 jam sembelit plak

16 comments:

  1. maybe die rasa lawak bile die ade mood lawak kot..tangan ke bahu mata ke atas.takyah nak serius 24/7 la sangat kan

    ReplyDelete
  2. kekadang lawak dari pelawak tu dorang sensorang jer paham.. pas uh otak orang lain plak pending nak process lawak..

    kalau dapat orang tak paham lawak kita tu mmg rase mcm "hampeh giler ko nie".. ahahah

    ReplyDelete
  3. kekadang lawak dari pelawak tu dorang sensorang jer paham.. pas uh otak orang lain plak pending nak process lawak..

    kalau dapat orang tak paham lawak kita tu mmg rase mcm "hampeh giler ko nie".. ahahah

    ReplyDelete
  4. adoih..gambar bawah tu sengal. haha.. hm.. kdg kena perli pon orang igt lawak

    ReplyDelete
  5. Hidup amir rajalawak. Hahaha... Amir je satu2nya pelawak yang tak lawak tapi tetap akak rasa lawak nak gelak sebab dia tak lawak. Boleh?

    ReplyDelete
  6. Aku rasa mangsa dalam gambar tu sedang menahan kencing beliau. Mohon pundi kencing beliau tabah.

    ReplyDelete
  7. kahkah comel cumi & ciku.

    gua ok je lawak sengal. tp tang lawak lucah atau ebih kpd feminism mcm laki buat lawak pasal period, hamil, sengugut tu gua meluat sikit.

    ReplyDelete
  8. lawak itu bahaya. tak pasal pasal tersedak cendol tertelan gigi palsu.

    lawak itu bahaya. tak pasal pasal ketawa mencecer air liur menangis tak berlagu

    lawak itu bahaya. tak pasal pasal kena hempuk tak pasal pasal kena maki

    lawak itu bahaya. tapi lawak itu perlu macam gula. terkurang tak sedap rasa, terlebih, membazir...gula mahal sekarangg..ehh

    sekian sajak saya

    ReplyDelete
  9. melawak pun biar kna tempat juga
    klo melawak bab mati ke apa
    mmg nk kna kaki la hihi

    p;s: aritu tny kite kn pi movie marathon tu dgn ibu ke kn. act ke kl pi dgn ibu dgn adik n ibu stay kt umah makcik kt sg buluh then kite ke ou dgn adik :p

    ReplyDelete
  10. Mini heart-attack aku kejap tadi tengok kehenseman brader dalam pic tu. Haha. Tak sure tu senyum ke marah, tapi agak menyeramkan jugak tengok pic tu. hehe

    ReplyDelete
  11. Kes lawak tak jadi sebab tak pandai buat lawak pun satu hal...hehe

    ReplyDelete
  12. erkkkk.... haha... gelak jela :D krik3

    ReplyDelete
  13. bagi dia lawak, bagi kita rasa nak kasi kaki hahaha.
    lama weh x singgah blog kau. beby sihat?

    ReplyDelete
  14. bagi dia lawak, bagi kita rasa nak kasi kaki hahaha.
    lama weh x singgah blog kau. beby sihat?

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com