'> Wow! Gambar Luncur Air Tertinggi Di Dunia | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, November 21, 2013

Wow! Gambar Luncur Air Tertinggi Di Dunia


As salam,

Omak kau tinggi kemain! Cenggini punya tinggi ada harapan aku pengsan dulu sebelum sampai bawah. Luncur air tertinggi di dunia ini sedang dibina di Taman Tema Schlitterbahn, Kansas City yang akan di buka pada pertengahan tahun 2014. Luncur air ini diberi nama Verruckt, dalam bahasa German membawa maksud 'gila'. Ye memang gila pon!

Mana tak gilanya. Dah la tinggi, tebing tepi luncur tu aku rasa paras perut aku je kot. Ada harapan tak rasanya tercampak keluar? Ketinggiannya masih dirahsiakan.. tetapi disahkan lebih tinggi daripada pemegang rekod dunia sebelumnya yang mana sebelum ini rekod luncur air tertinggi dipegang oleh Isano di Brazil.





Haa amacam? Ada berani tak? Sebelum ngetes yang ni.. try papan gelongsor taman aku dulu. Kehkehkeh.



P/s : aku pandang lelama tetiba rasa mual

15 comments:

  1. sapelah pengetest pertama ni?kalau tercampak cemana ntah..nak tercabut jantung bile tgk gambar last tu..tak berani kott

    ReplyDelete
  2. mak aiii...gayat tgk....

    nak naik yg kat sunway lagoon tu pon..rasa nak kecut perut.. ni kan plak nak try yg ni..muahaha

    ReplyDelete
  3. hahah..mintak maap ler ye..mmg den tak kan naik punya..yg kat fun fair biasa pun tak ter 'naik"..haha

    ReplyDelete
  4. belum smapi bawah dh pengsan dulu dah. haha

    ReplyDelete
  5. ni mau tercirit burai burai atsa nie

    ReplyDelete
  6. alahai tingginya, tobat tak naik ni..hehe

    ReplyDelete
  7. xmouu..tgk gambar pun xsanggup..haha

    ReplyDelete
  8. gamaknye kene tulis wasiat siap2lah sebelum nak meluncur tuh..haih

    ReplyDelete
  9. Perghhhh!!! :D

    http://santanmanis.blogspot.com/2013/11/pengalaman-sepanjang-berada-di-ktho.html

    ReplyDelete
  10. errrr biar betul nih ? gayat haa nengok gambar dari atas tuh. macam xselamat je gelongsor nih. takut pulak tengoknye..

    Hiiii, Putry singgah sini. Jom blogwalking :)

    http://lovelytasya32.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. btol kata ko. blom sampai bwh, dah pengsan dah.

    ReplyDelete
  12. mak ai..mau fengsan ini tok..ayoyoyo.. :D

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com