'> Cerpen Aku Top 5? Seyes?? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Friday, March 21, 2014

Cerpen Aku Top 5? Seyes??


As salam,

Haa aku pun tak sangka. Pagi tadi aku semak keputusan, cerpen Kerana Pensil aku top 5! Macam tak percaya sebab yang join bukan calang-calang orang. Cerpen kemain marvellous semuanya. Aku tak bajet pun nak menang. Aku harap novelis Rafinamimi tak buyers sebab aku sangat minat buat cerpen. Aku harap cerpen aku dipilih sebab ia memang layak.. bukan sebab lain.

Aku anggap ni rezeki aku dok merapu. Merapu pun boleh dapat hadiah. Hehehe. Bagi aku ini titik tolak untuk aku terus berkarya, membuat lebih banyak cerpen dan cerita. Trimas pada readers yang tak putus2 menyokong aku. Komen2 korang kat blog dan fb akan aku guna pakai untuk hasilkan jalan cerita yang lebih menarik. Oh ye cerpen aku akan dipublishedkan thru EMP (Elee Mardiana Publication)




Wife aku tak habis2 suruh aku buat novel. Dengan Jasmeen nya, keje kat opis, kerja umah.. haii tak tau lah lagi. Tapi aku berharap gak satu hari nanti aku akan menyiapkan satu manuskrip. Mana lah tau untung2 aku boleh la jadi novelis seperti Rafinamimi dan Liyana Zahim :)

Arigato gozaimasu. Trimas untuk novelis Rafinamimi dan EMP :)

P/s : Eh eh bukan buyers..tapi bias tau :P Trimas LydSunshine :D

15 comments:

  1. wow..
    tahniah..
    bukan senang nk dapat top5 tue.
    makin rancak dan smangat ler lepas ni nk berkarya.

    ReplyDelete
  2. tahniah bro aku lu mmg berbakat bukan sahaja lagu exist tapi jugak buat cerpen

    ReplyDelete
  3. memang karya tok tiptop la

    nak signnnn plish!

    ReplyDelete
  4. perghhh...terbaikla bang long.. :)

    ReplyDelete
  5. siyesli memang tak buyers..kalau akak buyers, akak letak cerpen kau nombor satu..kahkah..tahniah :)

    ReplyDelete
  6. buyers ke perkataan sebenarnya? Hahah... selama ni mati2 akak ingatkan ejaan dia 'bias'.

    Tahniah , ada potensi menang tu. Setuju la dgn wife ko, boleh cuba tulis novel. kalo mampu tulis cerpen, insyaAllah mampu tulis novel sebab bukan nak kena siapkan dalam masa satu hari.

    ReplyDelete
  7. eh eh sis LydSunshine saya pon tak tau mana satu hahaha :D

    ReplyDelete
  8. abang memang berbakat dalam penulisan cerpen.
    Idea kreatif, dan gaya bahasa pun boleh tahan juga best..keep it up abang.

    esok2 cuba la buat novel..buat cita gempak2 tau..biar orang ingat sampai bila2..whahahaa.

    tahniah ya abang.

    ReplyDelete
  9. salam . kunjungan dari http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. salam . kunjungan dari http://jmbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. wah..tok..:) teruskan pjuangan tok tu..mudah2an suatu masa jadi novelis seperti yg lain.. ^_^ insyaallah

    ReplyDelete
  12. Congrats afzal..memang die tak biased lah kan...teruskan menghasilkan karya2 .supports from here..

    ReplyDelete
  13. Hi. Nice to read your blog. Jom lawati saya http://www.mommyanneshop.com/ . Tq

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com