'> Pesen Kuajaq | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, March 17, 2014

Pesen Kuajaq


As salam,

Kelmarin punya cerita. Aku pegi kenduri kahwin, lepas chop meja.. aku pun beratur nak amik nasi. Ok skrang masuk klimaks cerita. Orang depan aku dah berganjak amik lauk, sekarang turn aku cedok nasi. Bekas nasi dah bebetul depan mata aku. Tunggu nak sauk nasi je. Elok2 je aku nak capai senduk.. tetiba entah dari mana muncul plak mangkuk ayun manalah cross depan aku dan sauk nasi ngan muka tak bersalah. Perghh menyirap darah aku sampai ke kepala. Aku tenung dia.. tapi dia buat bodo dan blah macam tu je. Spesis apa ni?

Lepas makan, ada sesi fotografi. Kat situ disediakan satu ruang untuk jemputan amik gambar. Aku tunggu turn memandangkan ada satu family ni tengah bergambar. Aku sempat nampak dalam sesi fotografi tersebut, anak lelaki keluarga tu menumbuk adik perempuannya ke tepi gara2 tak nak bergambar bersama. Sampai patah la prop photographer tu! Kesian aku tengok adik perempuannya dalam lingkungan 6 tahun menangis.

Lepas amik gambar, si ayahnya plak tibai anak perempuannya. Laa dua kali kesian aku nengok. Bila aku perati rupa2nya ayah budak tu si mangkuk ayun yang pedajal aku tadi. Ches bapak borek anak rintik rupanya.



P/s : Macamana la orang macamni hidup bermasyarakat ea?


4 comments:

  1. cemana bentuk acuan nya gitu la bentuk kek nya..kan??satu keturunan jadi kurang ajar hheehehe

    ReplyDelete
  2. ish ish ish...bapa borek anak rintik yang tak kena tempat.....

    ReplyDelete
  3. Astagfirullah, x tahu nak cakap apa bang.

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com