'> 5 Cara Terbaik Mengupas Kulit Telur Rebus! | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Friday, May 30, 2014

5 Cara Terbaik Mengupas Kulit Telur Rebus!


As salam,

Cara aku.. lalukan telur rebus tu pada air paip. Memang cepat la, tapi ada cara lain yang lebih cepat, mudah dan efektif nak aku kongsikan. Kalau korang mampu mempelajari teknik-teknik kat bawah ni.. mungkin korang boleh dipertimbangkan untuk mendapat anugerah dekan. Ehh??

CARA #1

video

CARA #2

video

CARA #3

video

CARA #4

video

CARA #5

video

Amacam? Aku tak pernah khatam semua cara di atas melainkan menggunakan cara #5 sebab keje aku tolong makankan je. Jarang aku nak kupas kulit telur kalau order nasi lemak kat kedai mamak.

Selamat mencuba kupas kulit telur :D

P/s : Kaedah yang boleh dipraktikkan tiap kali dapat telur kenduri kahwin :)

6 comments:

  1. Salam Jumaat. .nak kupas telur pun ada mcm2 cara. .haha. . Anak akak penggemar telur rebus...haha

    ReplyDelete
  2. hebat lelaki ni..
    nak kupas telur pun cari internet..

    gurau2..hari jumaat tak boleh marah.

    ReplyDelete
  3. tutorial buka saletip tak de ke , hahaha

    ReplyDelete
  4. cara ke 4 dan ke 5 macam tak best je..macam dah selalu buat je..ehheh

    ReplyDelete
  5. goncang² dalam periuk tu paling senang kot..tapi kena make sure telur tu cukup masak la..kalau tak hancur terusss

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com