'> Bagaimana Aku Tahu Aku Sudah Jatuh Cinta? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Tuesday, May 27, 2014

Bagaimana Aku Tahu Aku Sudah Jatuh Cinta?


As salam,

Pagi pagi lagi dah suruh bangun Subuh
Sebelum tidur wajib mesej-mesej dulu
Muah-muah tak boleh tinggal..
Kalau tertinggal mula timbul bibit-bibit curiga
Dari aku-kau bertukar status abang-sayang
Cerita nak best.. nak beli kereta, nak beli rumah, berapa orang anak
Wal hal baru je masuk U!

Tanya benda yang sama tiap-tiap hari tanpa rasa jemu:
Awak buat apa tu?
Awak dah makan?
Tak ke mana-mana hari ni?
Awak pakai baju apa hari ni?
Aku ngan siapa tu?
Awak makan apa?
Minum apa?
Pukul berapa awak nak tidur?
Aada rindu saya tak hari ni?

Setiap hari keje asyik nak memuji:
Awak nampak cantik hari ni
Semalam gelap sikit, tapi saya perasan kulit awak cerah sikit hari ni
Saya suka bila awak senyum
Awak ni kelakar la
Lesum pipit awak cantik
Walaupun aku tau bukan lesum pipit pon, tetapi lompong jerawat batu

Siang malam asyik minta maaf:
Sori lambat
Sori tak kejut awak Subuh tadi
Sori kredit habis
Sori saya dalam kelas tadi
Sori kalau saya ada sakitkan hati awak
Sori buat awak marah tadi
Sori kalau saya mengganggu awak nak study

Akan selalu rasa bersalah dan curiga:
Awak sayangkan saya?
Awak marahkan saya ke?
Kenapa awak tak balas mesej saya?
Saya ada buat salah apa-apa ke kat awak?
Siapa lelaki tu?
Kenapa saya call awak engaged tadi? Siapa telefon?
Kenapa awak diam?
Awak tak suka keluar ngan saya?

Ada hadiah untuk setiap hari:
Hadiah hari jadi
Hadiah memperingati hari mula couple
Hadiah setiap kali keluar
Hadiah konvo

Semua benda nak kena sama:
Baju couple..
Baju sama warna..
Ada cincin couple
Makan aiskrim sama-sama
Kongsi makanan sama-sama

Telefon kat public phone berjam-jam
Tukar syiling hari-hari
Surat letak bedak
Surat berwarna warni dengan sampul surat berbunga-bunga
Pantun pecah kaca pecah gelas tak boleh miss
Si dia demam sanggup datang hantar panadol walaupun dari melaka ke johor
Hari hari hantar gambar waima gambar yang sama tapi pose berbeza

Tapi sebelum semua benda annoying dia atas terjadi
Bibit awal yang aku tau aku dah jatuh cinta bermula dengan soalan ini
Takde orang marah ke saya mesej awak malam-malam macam ni?
Soalan memancing..
Kalau direct sangat nampak gelojoh plak :)

Itu je aku rasa bila aku fall in love
Tapi yang tak boleh aku lupa..
Aku menangis pada cinta pertama aku
Yang itu kelakar :D


Lengkap entry aku hari ni
Aku janji Petak Bunga yang aku nak buat entry ni
Sori lambat sebab bizi kenduri kahwin adik aku
Err sori bukan tanda aku dah jatuh cinta ngan kau tau hahaha :D

7 comments:

  1. Bila aku jatuh cinta.. semuanya Indah & manis..haha

    ReplyDelete
  2. sori sikit aku nak jatuh cinta.
    laki aku 4juta kali lagi hensem..haha..

    eh kau ni bercinta zaman mana Surat letak bedak?
    haha..

    ReplyDelete
  3. ada tak masa bercinta dok hulur2 coklat cadbury?hehehh

    ReplyDelete
  4. hahahah.... ternyata comel..!!
    good luck.. keep it up!

    ReplyDelete
  5. sah jatuh cinta la kalau cenggini ye

    ReplyDelete
  6. "takde orang marah" ni jenis soalan tricky question yang akan orang jawab juga walau dah tau ini tricky question.

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com