Trending : Jubah Moden Lelaki

4:24 PM


As salam,

Esok aku nak ke Jalan Tunku Abdul Rahman, Kuala Lumpur. Hari tu aku ternampak ada deretan kedai jual jubah moden lelaki. Alahai lama aku cari.. kat situ rupanya dia. Aku dan beli baju melayu, tapi wife aku nak aku beli jubah. Sedondon ngan dia.. katanya la.

Aku gembira apabila jubah dimodenkan, nampak cantik dan kotemporari.. sesuai dengan citarasa dan mudah digayakan ke mana-mana majlis. Pada aku mengembalikan fesyen berjubah sangat bagus lebih-lebih lagi anak-anak muda sekarang tidak suka mengenakan jubah. Dikatakan outdated dan hanya dipakai bila ke masjid dan surau sahaja.

Harga aku riki kat Jalan Tunku Abdul Rahman average dalam RM100-RM120, murah RM50 daripada online shop. Tu harga dia letak, belum tawar menawar lagi. Kalau beli banyak, boleh mintak kurang lagi huhu.



So misi aku esok nak cari jubah moden. Warna kuning mustard. Aku tak janji kalau aku pakai nampak lebih hensem, tapi ok la. Paling jauh pun jadi cover majalah maskulin kahkahkah *suka sangat batal puasa kang!

You Might Also Like

12 comments

  1. jubah is trending now kan..cantik dimodenkan :)

    ReplyDelete
  2. memang sekarang jubah dah jadi trend.. :))

    ReplyDelete
  3. Memang trending skrg jubah lelaki moden ni..suka tgk penyanyi Hafiz Hamidun pakai... beli kat jln Tar pasti lebih murah...hehe

    ReplyDelete
  4. salam, ok jugak..sy belum pernah try pakai jubah hihi

    ReplyDelete
  5. nk tnye kt area2 dekat mane ea yg jual jubah moden tu?

    ReplyDelete
  6. salam. nak tanye la.. kat mana nk beli jubah tu. minat dgn kaler merah tu..

    ReplyDelete
  7. Make sure jubah tuh longgar kat bghn pinggang hingga ke bawah....klu ketat takut jadi bahan tontonan mat2 gay pulak...aish!

    ReplyDelete
  8. Make sure jubah tuh longgar kat bghn pinggang hingga ke bawah....klu ketat takut jadi bahan tontonan mat2 gay pulak...aish!

    ReplyDelete
  9. Make sure jubah tuh longgar kat bghn pinggang hingga ke bawah....klu ketat takut jadi bahan tontonan mat2 gay pulak...aish!

    ReplyDelete