Zumanjaro : Menara Jatuhan Tertinggi Di Dunia!

11:05 AM


As salam,

Pernah naik Solero Shot kat Genting? Apa korang rasa? Macam nyawa tertinggal kat atas ye tak? Ke tak mencabar mana? Agak-agak nak uji tahap keberanian korang tu.. boleh la cuba Zumanjaro di Jackson Township, New Jersey. Ia merupakan permainan jatuhan tertinggi dan terpantas di dunia mengalahkan Top Thrill Dragster dan Cedar Point. Pergh!!




Ia siap dibina pada 1 April 2014, berketinggian 415 kaki.. lebih tinggi daripada Big Ben, London dan dua kali ganda tinggi daripada Lady Of Liberty. Halaju pecutan ke tanah adalah 90km/ j.. sama lajunya sewaktu harimau kumbang mengejar mangsa.

Sewaktu cuaca baik, kita boleh melihat menara tertinggi Philedephia yang berada 52 batu jauhnya. Kat bawah ni aku sertakan sekali video sewaktu menaiki Zumanjaro. Aku yang tengok pon rasa nak pitam!


video

You Might Also Like

9 comments

  1. salam. huuuu tak berani nak naik..

    ReplyDelete
  2. Menakutksn...putus urat kentut nanti

    ReplyDelete
  3. solero shot pun akak tak sanggup naik ini plak yg ini. muntah ijau la aku.

    ReplyDelete
  4. tak pernah!! ..dan tak ingin kecutkan perutku

    ReplyDelete
  5. solero tu boleh layan lagi la...yang ni nanti pikir patblas kali. itupun tak tahu lagi nak ke tak nak naik mende alah ni.

    ReplyDelete
  6. yang tinggi 5,6 meter pun akak tak berani.apa lagi tinggi macam ni..memang tak la..

    ReplyDelete