Blog Sihatimerahjambu

Manjanya Nama Dia

10:37 AM


Bismillah,

Entah tak ingat pula bila, tapi around bulan ni la aku bawa isteri dan anak ke pasaraya si kawan Nobita tu. Cadangnya nak beli barang basah, almaklumlah dah habis stok.

Sampai di hadapan pintu masuk, aku pergi ambil trolley sementara puan isteri melayan karenah Jasmeen ke hulu ke hilir yang teruja dengan mainan syiling seringgit tu. Aku lantas mendapatkan dorang dan mula bergerak masuk ke dalam.

Aku selisih dengan sorang mat bangla yang bergegas keluar pintu, cuba mencapai telefon bimbit dari dalam poket. Dari cara dia jalan, nampak macam penting sangat sambil meninggalkan bau-bau hamis di belakang.

"Hello..", katanya setelah mengangkat telefon

"Hello.. Hello Kitty"

Kahkahkah terbahak-bahak aku ketawa time tu jugak. Bukan setakat aku, puan isteri terus tutup mulut tahan gelak. Rare betul nama dia. Kalau tak comel sekalipun, harap empunya nama tu ada pakai reben serupa Hello Kitty!


Nama penuh dia aku tak pasti la, tapi serius comel bila dipanggil begitu. Kena pada tempat dan caranya hahaha

You Might Also Like

11 comments

  1. makwe indon letuu
    part tggl bau hamis tu takleh nak racis lagi ke tok kahkah :))

    ReplyDelete
  2. tu bukn bau hamis... tu perfume latest... come on tok..

    ReplyDelete
  3. kahhh..kahhh...kahhhhh...
    konspirasi menghamiskan nama baik Hello Kitty ke apa niii....? :p

    ReplyDelete
  4. teramat comel sangattttt...hello kitty pun boleh

    ReplyDelete
  5. peh manja ! aku dah gegelak je ni kakakaa !

    ReplyDelete
  6. Manja namanya..

    Hye, Ren pertama kali singgah sini.. baru juga berkecimpung dlm dunia blog. Sila tunjuk ajar ye :)

    ReplyDelete
  7. hahahha ! Memang manja sangat hokeyyy ...

    ReplyDelete
  8. Dengan akak2 sekali ketawa terbahak2 nih...hahahah,,..

    ReplyDelete
  9. memang boleh buat org sengih lah bangla ni ^^

    ReplyDelete