'> My Dad My Hero | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, June 3, 2015

My Dad My Hero


Bismillah

Ayahlah yang terbaik walaupun kadang-kadang dia tak benarkan aku keluar lepak lama-lama kat rumah kawan. Dia marah sebab sepah-sepahkan mainan kat rumah, mengaji tak alih-alih muka surat, hilangkan buku teks sekolah, asyik tengok televisyen atau minta mainan setiap kali keluar berjalan.



Tapi ayah tak pernah lupa belikan aiskrim sebelum pulang dari kerja. Dia juga tolong pikulkan bila aku tidur lena keluar berjalan, dia tolong ikatkan tali kasut, dia payungkan aku ngan ibu bila hari hujan dan dia paling sibuk bila tahu aku sakit demam. Dia akan ikhtiar cari duit lebih selagi dia mampu.


Dia garang pada wajahnya, keras juga suaranya tapi sebenarnya hatinya lebih lembut dari ibu. Itulah ayah.. dia bersama bila aku gembira tapi lebih rela menangis sendirian di belakang aku. Dia tak mengaku, tapi aku paling tahu..

Sebab aku pun ayah..

Ayah aku.. hero aku








4 comments:

  1. betul2...ayah hero...tapi ayah saya biase diam je..kalo die marah die xmarah direct...die akan bgitau mak dulu...pas tu mak le yg marah kite...

    ReplyDelete
  2. Abah Sha garang, tapi kitorang tahu abah garang sebab nak jaga anak dara dia 4 orang. Tapi itu masa keciklah, now abah dah jadi sempoi cool, hehe =D

    ReplyDelete
  3. Untung ada abah..akak pulak tak merasa kasih sayang abah..tak inagt pun bila last dia dukung,dia peluk..

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com