Riusuke Fukahori : Seni Ikan Emas

2:08 PM


Bismillah,

Kalau korang tengok betul-betul gambar di bawah ni, boleh tak korang trace ikan emas tu real atau tak? Kalau aku tengok, aku agak ikan emas tu kena awet. Korang rasa macamana?






Bila aku tengok dokumentari pasal pelukis Riusuke Fukahori ni kat tv, buat aku rasa kagum. Mana taknya, dia hasilkan ikan emas 3D yang memerlukan masa dan kesabaran tinggi. Aku lukis orang pun makan berjam-jam.



Beliau merupakan graduan Jurusan Senibina, Universiti Kesenian Aichi pada tahun 1995 ni pernah merasakan kegagalan dalam kariernya pada tahun 2000. Minat yang mendalam terhadap ikan emas telah memberikan beliau idea untuk menghasilkan seni 3D.

Pernah memperolehi pelbagai anugerah di atas hasil kerja halusnya ini. Kini dia meneruskan bakatnya sambil menerima tempahan peribadi dari seluruh dunia.




video

Serius bakatnya memang awesome!!

You Might Also Like

5 comments

  1. ooo..lukisan rupanya..sampai dah perenggan tengah baru akak tau ni lukisan..cantik nya..akak ni lukis orang lidi pun 2,3 kali padam..

    ReplyDelete
  2. ni apasal kreatif terlampau ni???! tak puas hati betul gua, hnsss!

    ReplyDelete
  3. respek level tinggi kt org yg create artwork cmni ^^

    ReplyDelete
  4. ikan 1. ikan 2. ikan 3. ikan 4.

    ReplyDelete
  5. Kagum giler lah..memang berseni betul

    ReplyDelete