Blog Sihatimerahjambu

Cukup Tiga Kali

4:45 PM


Bismillah,

"Sayang nak makan apa malam ni?"

"Ikut abang la", jawab puan isteri ringkas. Mungkin sibuk melayan Jasmeen, aku cuba dapatkan jawapan darinya lagi.

"Sayang decide la nak makan apa"

"Ayang tak kisah pun"

Aku still tak puas hati.




"Kang abang bawak, takut tak kena selera ayang plak. Sayang bagitau sayang teringin nak makan apa?", tanya aku lagi. Sengaja aku perlahankan kereta, mana tau destinasi pilihan puan isteri di kawasan sekitar itu jugak.

"Haishh abang ni, bawak je la mana-mana pun. Ayang on je", jawab puan isteri. Muka aku masih berkerut.

"Aaa..", belum sempat aku menghabiskan soalan, puan isteri terus potong..

"Ayang teringiiin sangat nak makan abang.. boleh tak? Hehehe"

Kus semangat telan air liur terus aku. Ok part ni yang paling seram, buat aku rasa nak demam kura. Sempat gak aku pandang riak wajah puan isteri. Nampak nau jahatnya, serupa Latip Borgiba!

Pengajaran untuk aku. Jangan tanya soalan yang sama lebih dari tiga kali. Nanti isteri korang mintak yang bukan-bukan.

Aku agak itu jawapan paling mudah untuk matikan soalan aku.

Hahaha


You Might Also Like

4 comments