Blog Sihatimerahjambu

bangi sentral

Jualan Cuci Stor Felinna Boutique : Beli Satu PERCUMA SATU!

6:24 PM


Bismillah,

Menggila sekejap puan isteri. Mana tak nya Felinna Boutique buat jualan cuci stor esok, 30 April 2016 dan ianya berlangsung hanya SEHARI sahaja!

Beli baju sehelai Tunic berharga RM69 lepas tu sila pilih lagi sehelai baju sama harga iaitu RM69 jugak secara percuma.
Lebih kurang macam tu la kiranya.

Amacam? Faham tak?

Besok mereka akan buat jualan kasi licin. Macam jualan penghabisan stok jugak lah. Ada lebih kurang 36 design untuk dipilih. Tapi saiz dan warna yang mana ada je. Jangan kecewa kalau banyak saiz yang takde. Jangan risau, kalau datang awal, sempat la korang dapatkan jubah dan saiz pilihan korang.

Ok untuk maklumat lebih lanjut sila teruskan baca sehingga habis..

Satu hari sahaja lagi !!! JualanCuciStorFelinna 30 April 2016

BELI SATU PERCUMA SATU!
Beli satu baju PERCUMA satu lagi baju yang harganya sama. (Boleh pilih warna,design dan saiz yang masih available janji harganya sama)

Bermula pada jam 10 pagi sehingga jam 7 petang, 30 April 2016 (Sabtu)

Diingatkan #JualanCuciStorFelinna ini stok SANGAT SANGAT TERHAD UNTUK SETIAP DESIGN,WARNA DAN SIZE. Siapa cepat dia dapat ye 😄.

Menawarkan 50% potongan harga untuk defect stock. Defect stock pun cantik tau hanya 10% je kekurangan dia. 90% tu cun macam biasa 😘😘.

DISARANKAN UNTUK PELANGGAN DI SELANGOR & KUALA LUMPUR UNTUK SINGGAH KE FELINNA BOUTIQUE CAWANGAN BANGI KERANA STOK LEBIH BANYAK DI HQ.

Malam ni siap siap tulis nak baju apa, saiz apa, warna apa, kuantiti berapa , esok sampai boleh terus bagi kepada sales assistant mereka supaya lebih mudah 😘

Besok semua butik kami buat clearance ni tau. Nak kasi kosong stor dan nak letak stok untuk Raya.

Ok lokasi kami besok :

1) Felinna Boutique Alor Setar
2) Felinna Boutique Bangi Sentral
3) Felinna Boutique Shah Alam
4) Felinna Boutique Bertam

Siapa nak tengok katalog baju dan size serta warna yg available untuk esok boleh lihat di instagram mereka @felinnaboutique.catalogue

Dah alang alang ada promosi ni, apa salahnya grab satu dua untuk baju raya tahun ni kan?

blogger profile

Dia Blogger Kuat : Dayang Deno

9:14 AM


Bismillah,

Aku kenal ramai blogger since 2011 tapi tak pernah berjumpa. Sekadar bertegur sapa dalam laman mukabuku semata mata. Dalam ramai ramai blogger, aku kenal beberapa blogger yang pada aku jalan hidup mereka penuh dugaan dan aku gelarkan mereka blogger hebat.

Baru ni dalam event SBB2016 aku bertemu dua mata dengan salah seorang daripadanya. Blogger yang aku maksudkan adalah Dayang Deno.

Aku kenal dia sekitar tahun 2011 hingga 2012. Dia pengidap SLE, kecil je orangnya dan sangat peramah. Kalau diikutkan secara luaran, macam budak sekolah tapi umurnya tak macam tu.

Aku tengokkan je bila dia bercakap, dalam pada yang sama aku kagum dengan semangatnya. Orang sepertinya dilahirkan dengan kekuatan yang luar biasa. Bagaimana dia survive.. bina keyakinan diri setiap hari dan menerima takdir dengan tabah.

Dalam keadaan dia macam tu pun, dia dikurniakan bakat melukis doodle. Boleh dikatakan dia di antara top 10 doodler di Malaysia. Banyak memenangi anugerah dan karyanya sering mendapat tempahan di dalam dan luar negara.

Orangnya kecil, tapi jiwa dan bakatnya besar. Aku pulak rasa kerdil bila duduk kat sebelahnya.

Apa apa pun aku doakan dia dikurniakan kesihatan yang baik, terus maju dan berjaya kerana walau segelap mana dia berjalan, masih ada tangan dan mata yang sudi membantu dia keluar ke arah cahaya.

Dia tak keseorangan kerana kami masih di sini. Chaiyok Dayang Deno!

angkuh

Kurang Cantik Isi Dalamnya

11:20 PM


Bismillah,

Hari tu aku ke pejabat pos. Dalam aku kusyuk menulis pada consignment note pelanggan, aku tertarik pada perbualan pasangan manusia ni. Bukan nak dengar sangat pon.. tapi dah dorang cakap kuat macam nak bagi semua orang dengar.

"Kau pun tau la.. Aku ni kan mesra dengan semua. Semua orang suka ngan aku. Tak tau nak pilih siapa", kata si lelaki.

"Tu la nak buat macamana. Kau kan femes", balas si wanita.

"Entahlah. Si Jemah tu tau Timah suka aku, tapi nampak macam still nak try aku. Aku bingung. Tak tau nak kata apa", sambung si lelaki.

"Kau kan hensem. Biasala jadi rebutan", kata si wanita.

"Eh mana ada la. Hins hins", si lelaki nafikan tapi lobang idong kombang kompih.

Perbualan tersebut berlarutan dari dalam baris sampai ke kaunter, penuh dengan kata-kata pujian diri sebagai intipati. Pantang kena puji.. Terus tak nak berhenti.

Aku perhatikan atas bawah si lelaki dengan suara kepit. Rupa ada. Kurus orangnya. Kemas penampilannya tapi sayang isi 'dalam' nya tak berapa nak cantik la plak.

Selalunya orang macam ni sama ada jarang kena puji atau terlebih syok sendiri

Tak pe la. Mohon hensem kau tu nanti bantu kau lepas seksa kubur.

Sekurang-kurangnya ada juga bahan hiburan untuk aku sementara tunggu giliran :D

mi tarik

Restoran Salam Noodles di Seksyen 7, Bangi

8:32 PM


Bismillah,

Cuba nak ubah selera, aku bawa mak abah aku pergi ke restoran Salam Noodles berasaskan menu cina muslim yang terletak tak jauh dari rumah aku. Mula-mula tu tak berani juga nak bawa mak abah aku cuba menu baru. Almaklumlah tekak orang tua. Tapi aku sedapkan hati mereka, kalau tak cuba macamana nak tau.. ye tak?

Lokasi restoran ni terletak di Bangi Seksyen 7, bersebelahan pasaraya Speedmart, sebaris dengan Open University dan stesen minyak Petronas.

Ruang makannya luas dan ada banyak meja. Sangat kemas dan selesa untuk pengunjung. Bila aku buka menu, tak banyak pun yang boleh dipilih. Mak aku cari menu berasaskan nasi walhal restoran tu terkenal dengan menu mi tarik. Bukan tak ada, cuma menu nasinya adalah kombinasi nasi putih dan gulai daging yang aku rasa seperti masak taucu.

Puan isteri dan yang lain pesan mi sup. Mangkuknya sangat besar sampai tak habis abah aku makan. Sedap dan penuh. Aku pula pesan mi tarik. Ni pertama kali aku cuba menu ni dan ternyata sangat sedap. Walaupun menunya kurang tetapi sangat sedap dan cepat dihidang. Tak hairanlah pengunjung yang datang tak perlu menunggu lama untuk menerima pesanan mereka.

Adik aku pesan sate yang mana ia dimakan tanpa kuah kacang. Pelik gak, pertama kali juga aku cuba. Macam sate biasa cuma diletakkan serbuk cili dan ramuan tersendiri. Satenya besar tak seperti sate biasa.

Air pula free flow dan terdapat 7 jenis air yang disediakan di situ. Harga yang ditawarkan pun tak mahal mana sekitar RM8 hingga RM10. Untuk 7 orang makan hari tu, harga yang perlu aku bayar hanya RM75 sahaja.

Selain di Bangi, terdapat juga cawangannya di Cyberjaya, Putrajaya dan Wangsa Maju. Kepada mereka yang ingin cuba rasai sendiri, boleh la berkunjung ke restoran ini bersama keluarga.


food truck

Food Truck Di PKNS, Bangi

10:04 PM


Bismillah,
Dari last week puan isteri dok mengajak cuma tak berkesempatan. At last tadi singgah la jugak tengok kawasan. Ye la sebelum ni nampak sebiji sebiji je. Nak tengok juga macamana rupanya bila dorang kumpul reramai.

Sejak bila aku tak pasti tapi puan isteri sedar sejak dua minggu lepas. Lokasinya terletak di ruang parkir di hadapan bangunan PKNS, Seksyen 8 Bandar Baru Bangi. Ada lebih 10 food truck yang terdapat di situ, yang mana setiap satunya mengetengahkan menu yang berlainan dan unik.

Di situ juga disediakan meja dan kerusi kepada pengunjung yang mahu mencuba menu yang ada. Antara menu yang aku nampak contohnya mee bandung udang galah, burger, menu mexico, rojak dan lain lain lagi yang mana setiap satunya diolah dan diimprovisasikan agar menjadi lebih menarik. Aku berminat nak cuba food truck yang menyediakan menu mexico.. Tapi ramai plak orang. Kena datang next time la gamaknya sebab aku datang pun dah lewat.

Pengunjung jangan cakap la.. Ramai sampai tak cukup meja. Kalau berkesempatan untuk ke sana, aku nasihatkan keluar awal. Kalau tak jenuh gak nak tunggu meja kosong.


Apa kata bawa keluarga bersama. Sekali sekala rasa suasana makan di sekitar food truck pun menarik juga kan?

kad nama

Cetak Kad Nama Sepantas 30 Minit!

8:26 PM


Bismillah,

Tiga hari sebelum event, baru aku sedar aku takde kad nama. Kelam kabut tanya kengkawan yang buat kad nama. Kot la boleh siapkan kad aku dalam masa 3 hari. Semua kata tak sempat kalau nak ikutkan spec yang aku nak.

At last bila aku google, ada sorang kawan ni kenalkan satu kedai percetakan yang terletak di KL Sentral, tak jauh dari pejabat aku.

Nama kedai ni Q Print. Apa yang menariknya pasal kedai ni, lokasinya betul-betul bersebelahan pintu masuk utama. Ada banyak kaunter dan tak perlu banyak masa untuk berurusan.

Harga yang ditawarkan serendah RM20 dan jangka masa untuk siap seawal 30 minit! Aku buat kad nama biasa depan belakang, banyak warna untuk sekotak pada harga RM38. Masa aku submit design pukul 1.50 petang, pukul 2.20 petang aku dah boleh collect.

Sebenarnya aku boleh dapat pada harga yang lebih murah tapi hanya dapat disiapkan dalam masa 3 hari. Kad murah.. Take time. Nak cepat.. Costing sikit. Tepuk dada seluk poket la ye.

Untuk mereka yang urgent needed, aku syorkan Q Print seriously. Sangat cepat dan berbaloi!

Q Print Station
Kiosk 1, Level 1, KLIA Ekspres Departure Hall
P.O. Box 47, KL Sentral Station
50470 Kuala Lumpur, Malaysia.

+603 2273 8888

qprintstation@gmail.com

Waktu Operasi

. Isnin- Jumaat: 9 am - 7 pm 

Tutup 

. Solat Jumaat : 12.30 pm - 3.00 pm 
. Hari minggu & cuti am

Inside KL Sentral Station (KLIA Ekspres Departure Hall)

berbuka puasa 2016

Buffet Di Halia @ Sime Darby Convention Centre

11:14 PM


Hujung bulan Mac hari tu aku sekeluarga berkesempatan menikmati juadah yang disediakan di Halia @ Sime Darby Convention Centre yang terletak di Jalan Bukit Kiara, Kuala Lumpur. Itu pun sebab Angah aku ajak sekali, memandangkan dia mengidam nak makan buffet.

Ini merupakan pengalaman kedua aku selepas dijemput menghadiri majlis berbuka puasa pada tahun 2014. Serius aku sangat berpuas hati dengan juadah yang disediakan dan dekorasi hidangan. Sedap, cantik dan menarik.

Hari tu pun aku dapatkan kupon diskaun daripada 11street pada harga RM49 untuk seorang. Murah dan berbaloi dengan apa yang aku dapat.

Bagi yang ingin membuat tempahan awal untuk majlis berbuka puasa, harga yang ditawarkan untuk tempahan bulan April dan Mei 2016 adalah RM89 seorang dan RM138++ bagi dewasa dan separuh harga untuk kanak-kanak.

Menu yang disajikan terdiri daripada masakan kampung, satay, kambing bakar, seafood dan pelbagai juadah pencuci mulut yang menarik perhatian aku.


Sekiranya berminat untuk membuat tempahan dan cuba rasai kelainan yang ada di sana, korang boleh hubungi ;

                                    Telefon     : 03 2089 3799
                                    Emel         : halia.sdcc@simedarby.com
                                    Lokasi      : Sime Darby Convention Centre,
                                                       1A, Jalan Bukit Kiara 1, 
                                                       60000 Kuala Lumpur, Malaysia
                                    Website    : www.simedarbyconvention.com
                                    Facebook : https://www.facebook.com/pages/Sime-Darby-Convention-Centre/


gambar hantu

Jangan Lihat Gambar Ini Jika Anda Belum Cukup Berani

10:44 PM


Bismillah,

Gambar ini dikirim oleh adik aku melalui pesanan Whatsapp. Pasangan dalam gambar ini merupakan abang dan kakak ipar kawannya dalam perjalanan ke Grik, Perak. 

Bila diamati betul-betul, korang akan nampak sesuatu pada cermin tingkap di sebelah kiri kakak iparnya tu.

Seram kan?

etika pemanduan

Menang Besar

10:40 AM


Pagi tadi macam biasa aku ke tempat kerja, redah lautan kenderaan lain dan hanya ruang antara kenderaan jadi pilihan dan laluan. Hidup mati aku bergantung pada berapa bijaknya pemandu kenderaan hadapan menukar lorong dengan memberi signal.

Dalam ruang sesempit tu, aku cuba dipintas sebuah motosikal dari arah belakang. Tetapi dia tak berjaya dan menyebabkan cermin sisi aku dilanggar.

Lelaki tu kembali pintas dan mencarut. Dia menunjukkan isyarat tangan menyuruh aku berhenti ke sisi jalan. Di tangan kirinya dah dicapai lock besi dari dalam raga motor. Berkobar sangat nak hentam aku gamaknya pagi-pagi Jumaat ni.


Aku tenang, teruskan perjalanan. Tiada sebab untuk aku berhenti dan ikut kemahuan dia. Sepatutnya aku yang rasa marah sebab dia langgar aku. Ni jadi terbalik pulak.

Sekali lagi aku nampak dia memintas aku dari sisi dan ajak aku bergaduh. Allahu tak tau nak cakap apa. Agaknya tak mendapat perhatian daripada aku.. dia teruskan perjalanan.

Apa-apa pun, aku maafkan dia. Mungkin dia ada masalah, fikiran tengah serabut. Itu je jalan penyelesaian mudah yang dia mampu fikirkan.

Alhamdulillah, menang besar lagi aku pagi ni :)


*Maaf blog bersawang.. baru habis audit MS ISO 17025