Bicara Para Malaikat Di Kalangan Manusia

12:01 PM

Bismillah,

Aku scroll new feed kat facebook pagi tadi, terbaca post seorang kawan aku ni. Bicaranya tentang kes yang hangat diperkatakan lately.

Intipatinya diselit dengan sedikit peringatan berkaitan agama, tazkirah, dan azab pelaku selepas mati. Panjang lebar huraiannya.

Bertambah panas bila muncul seorang kawan yang lain komen acah acah win. "Apa kata kau penuhkan solat 5 waktu dulu?"

Padahal seingat aku si polan yang menegur tu pon tak maghrib bila jumpa dengan aku hari tu. Tapi kesian gak la kawan aku tu kena bash kat wall sendiri.

Aku just nak share ni antara contoh perbualan antara 'malaikat'. Mereka tak pernah buat dosa dan selalunya orang yang dia kenal adalah ahli neraka.

Jika kita menjaga aib orang, Allah akan jaga aib kita sehingga kiamat.

You Might Also Like

1 comments

  1. Jagalah Aib orang dan jangan sesekali buka aib sendiri tanpa sedar.

    ReplyDelete