'> Cantiknya Jagung Pelangi @ Glass Gem Corn | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, August 17, 2016

Cantiknya Jagung Pelangi @ Glass Gem Corn


Bismillah,

Selama ni kat pasar malam aku jumpa jagung biasa atau jagung susu je, tapi tak pernah plak aku dengar pasal jagung pelangi ni. Mula-mula aku ingat fake atau orang edit, rupa-rupanya memang wujud!

Jagung ni telah dihasilkan melalui penyelidikan di Native Seeds/SEARCH hasil daripada usaha seorang petani di Oklahoma, Carl Barnes. Setiap jagung tu ada namanya sendiri mengikut warna yang ada padanya seperti Lavender dan Glassy Emerald.


Agak-agak kalau korang nak kelainan jual jagung kat pasar malam, apa kata korang dapatkan benih jagung ni kat Native Seeds .Barulah hipster tak gitu?

Agak agak bahan kumuh korang nanti pun mesti berwarna warni :D


4 comments:

  1. cantiknyaaa. rasa nak simpan buat hiasan hahahaha. tapi kalau depan mata konfem telan hahahaa

    ReplyDelete
  2. Kakau mcm ni rasa syg nk mkn...cantik sgt la

    ReplyDelete
  3. tak tahu nak makan ..atau nak tgk je..maybe aku request in cup planta lebih...hahahaha

    ReplyDelete
  4. Mcm takut je nak makan, haha~

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com