Blog Si Hati Merah Jambu

Bandoru Store

Cara Mudah Untuk Menang iPad Air 2, Macbook dan Beg LV Ada Di Sini

9:56 AM


Bismillah,

Tak ramai yang tau lagi pasal benda ni. Sebab masih belum meluas lagi. Jadi aki nak kongsikan bagaimana cara korang untuk menangi iPad Air 2, Macbook dan beg LV dengan mudah.


Caranya senang, just daftar nama korang kat bawah ni dan share link korang di media sosial. Semakin ramai yang klik link yang korang share, semakin cerah la peluang korang nak menang.

Serius tak ramai yang tahu pasal benda ni. Daftar sekarang sebelum kengkawan aku yang lain buat liputan meluas pasal benda ni. Kang makin tipis plak peluang korang haha.


Hadiah-hadiah tersebut telah ditaja oleh Bandoru Store yang akan membuat Grand Opening Bandoru Store pada 5 & 6 November ini. Bandoru Store merupakan sebuah mall terbesar yang menawarkan pakaian-pakaian preloved berkualiti tinggi dan dijual pada harga yang murah. Lokasi mereka adalah di Batu 3, Shah Alam.

Kepada mereka yang menyertai peraduan ini, korang layak menerima baucer potongan harga sebanyak 20% daripada harga barangan yang korang beli.

Empat (4) orang pemenang bertuah akan dipilih sebagai pemenang dan layak menerima hadiah yang ditawalrkan mereka.

  1. Hadiah Pertama - 1 unit handbag Louis Vuitton (LV) multicolor petite (preloved)
  2. Hadiah Kedua - 1 unit Macbook
  3. Hadiah Ketiga & Keempat - iPad Air 2 setiap satu

Better korang daftar sekarang di link di bawah sebab peluang korang nak menang tu cerah sangat


Account balance

Bagaimana Jika RM6 Juta Tiba-Tiba Masuk Ke Akaun Anda Seperti Ini?

8:57 PM


Bismillah,

Aku kongsikan cerita kawan aku sendiri ni. Dalam minggu lepas tiba-tiba sejumlah wang yang entah dari mana, datang dari siapa masuk ke dalam akaun dia. Bukan ratus, bukan ribu.. tetapi jutaan ringgit. RM6 juta atau lebih tepat RM5,800,000. Kalau jadi kat korang, apa akan korang lakukan? Hehe.


Rata-rata akan pulangkan atau laporkan kembali kepada bank berkenaan, sama la macam kawan aku tu. Tapi tak mustahil ada yang fikir cara lain. Ye la berjuta masuk akaun sendiri kan. Bak kata orang, duit yang disalur ke akaun sendiri... adalah hak milik sendiri. Bukan aku yang kata hokay, bukan aku kata haha.


Tapi kalau itu duit aku, first thing aku nak settlekan hutang piutang. Hutang PTPTN, hutang adik beradik, hutang mak bapak. Pening dok fikir hutang hari-hari hahaha. Tapi istilah kalau tu hanyalah permainan iblis. Kalau la kita usaha lebih, mesti kita kaya. Atau kalau la kita kaya, mesti duit kita banyak macam tu. Jika kita percaya pada Qada' Qadar, istilah kalau tu takkan ada :)

Pernah berlaku di negara jiran kita Indonesia dimana seorang lelaki terpaksa membayar balik duit yang digunakannya apabila sejumlah duit masuk tiba-tiba ke dalam akaunnya. Betul la tu, dah guna bayar lah balik kan? Bukan duit kita pun.

Jadi aku harap duit itu dapat dipulangkan kembali kepada empunya nya. RM5.8 juta tu bukan satu jumlah yang kecil. Duit tu kalau dapat kat aku, tak habis makan 7 keturunan hahaha. Tengok aku guna kalau lagi.

Aku percaya itu ujian untuk kawan aku. Jika dia berjaya, insyaAllah Allah akan gantikan sesuatu yang lebih bernilai daripada RM5.8 juta :)

Coffee House murah

Relaks Petang di Jom Santai @ Pendeta Coffee House

10:20 PM


Bismillah,

Kalau korang tak tau nak lepak mana petang-petang kat area Shah Alam, nak cuba suasana baru.. apa kata korang ajak kawan korang ngeteh di Jom Santai @ Pendeta Coffee House yang terletak INTEKMA Resort.


Ada apa kat sana? Sebab di Jom Santai @ Pendeta Coffee House ada menyediakan makanan dan minuman petang kegemaran rakyat Malaysia. Contohnya macam goreng pisang, mee goreng mamak, kuey teow goreng, murtabak, cucur udang, laksa dan mee rebus. Apa yang menariknya setiap hidangan akan diberi sama ada air teh tarik atau nescafe secara PERCUMA.

Harga pun murah hanya serendah RM6.90/set sahaja. Konsep Jom Santai @ Pendeta Coffee House ini adalah menyajikan makanan "LIVE COOKING" daripada chef yang berpengalaman. Korang boleh memesan makanan panas-panas daripada chef itu sendiri.


Kafe ini beroperasi daripada pukul 4.00 petang hingga 10.30 malam setiap hari. Di sana juga ada disediakan kemudahan bilik solat, ruang parkir yang luas dan kemudahan servis buggy untuk para pengunjung yang datang. Jadi jangan risau sebab pada aku semuanya complete di sana.

Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, sila hubungi :

Jom Santai @ Pendeta Cafe House
Hotline : +603 5522 5009/5000
Instagram : @intekmaresort
Twitter : @intekmarcc
Facebook : INTEKMA Resort & Convention Centre



buku resepi

Jualan Buku Superfood Cookbook Bantu Kutipan Dana Yayasan IJN

10:51 AM


Bismillah,

Kino Biotech, dengan kerjasama Institut Jantung Negara (IJN), kini melancarkan buku resepi
yang mengandung pelbagai resepi sihat. Tujuannya adalah sebagai panduan kepada masyarakat dalam menyediakan sajian makanan yang berkhasiat.



Kino Biotech berpusat di tengah- tengah Asia dan mempunyai lebih daripada 4500 pusat jualan di China, Singapura, Malaysia, Vietnam, Thailand dan Indonesia. Kolaborasi dengan rakan-rakan jualan seperti Watsons, Guardian, Sasa, Tesco, Carrefour, Boots dan lain-lain membolehkan Kino Biotech membawa produk mereka ke pasaran luas dengan jayanya. Kini mereka mengembangkan sayap dengan berkolaborasi dengan Institut Jantung Negara (IJN) untuk menghasilkan buku resepi pemakanan sihat.


Selain mencari dana bagi membantu Yayasan IJN, buku tersebut juga bertujuan memberi pendedahan dan mengajar masyarakat bagaimana dengan pengambilan makanan sihat dapat membantu mengawal kadar kolesterol, berat badan dan tekanan darah tinggi yang mana kalau tidak dijaga dari peringkat awal akan menyebabkan penyakit jantung.


Buku tersebut yang dinamakan Superfood Cookbook mengandungi 18 jenis resepi pemakanan sihat telah mendapat cetusan idea daripada pakar-pakar diet dari Institut Jantung Negara (IJN) berasaskan daripada Kinohimitsu superfood. Harganya juga sangat murah iaitu RM10 senaskah dan hasil jualan buku tersebut akan disumbangkan kepada Yayasan IJN bagi tujuan menampung kos rawatan pesakit-pesakit yang mendapat rawatan di IJN.

Superfood Cookbook telah dilancarkan oleh Timbalan Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr
Hilmi Bin Haji Yahaya bersama-sama Ketua Pegawai Operasi IJN, Encik Akmal Arief Mohd Fauzi, Pengerusi Eksekutif Kino Biotech, Mr Ting Yen Hock dan Pengerusi Yayasan IJN, Toh Puan Datuk Seri Dr Hajjah Aishah Ong.


Tujuan Superfood Cookbook bukanlah semata-mata untuk menggalakkan pemakanan sihat dan mengumpul dana, tetapi ia juga sebagai panduan kepada masyarakat bahawa kehidupan dan jantung yang sihat bermula daripada pemakanan sihat.


Kinohimitsu Superfood terdiri daripada bahan-bahan semulajadi daripada tujuh kumpulan warna makanan. Ia diformulasi daripada pelbagai bijian dan bijirin, diperkaya dengan probiotik, lutein, spirulina dan lain-lain ramuan yang tinggi khasiatnya.

Superfood Cookbook boleh didapati di semua stor Watson Malaysia , Lazada dan Kinohimitsu e-store di http://my.kinohimitsu.com/. Setiap buku mengandungi baucer Superfood, Superfood Kids dan baucer tunai Watson bernilai RM15.

Untuk pertanyaan dan maklumat lanjut sila hubungi :

TRN Marketing (M) Sdn Bhd
Tel:03-5525 9388
E-mail: enquiry@trnetworks.biz

Kang Gary

Gary Sah Ambil Keputusan Tinggalkan Running Man

8:40 PM


Bismillah,

Setelah enam tahun, akhirnya Kang Gary sah mengambil keputusan akan meninggalkan Running Man setelah penggambaran episod terakhirnya pada 31 Oktober ini.


Gary telah lama berhasrat untuk meninggalkan rancangan tersebut sebelum ini kerana ingin menumpukan perhatian terhadap bidang muzik dan mempelajari lebih banyak berkaitan muzik. Walaupun staf rancangan kerap memujuknya agar dia tidak mengambil keputusan tersebut, namun dia bertekad untuk meninggalkan rancangan yang terkenal di seluruh dunia itu.


Pihak produksi akhirnya bersetuju melepaskan Gary dan menghormati keputusannya itu.

"Sejujurnya kami gembira kerana selama 6 tahun ini Gary telah mewarnai dan menceriakan rancangan Running Man dengan segala upayanya. Kehilangannya pasti dirasai semua pihak produksi dan krew, dan lebih-lebih lagi rakan-rakannya yang lain di dalam Running Man" 

- krew Running Man -


Selepas ini pasti lagi tiada usikan Gary si Muka Sotong daripada Haha. Tiada lagi Monday Couple. Pasti kita akan rasa kehilangannya lebih-lebih lagi apabila habis episodnya yang terakhir pada 31 Oktober ini.

burger P.Ramly

Burger Babi Dinamakan P.Ramly

2:59 PM


Bismillah,

Terkejut dengan artikel yang diambil daripada BH Online, sebuah restoran makanan segera yang terletak di salah sebuah pusat membeli belah Damansara telah mengeluarkan sejenis burger daging babi dengan menggunakan nama Melayu. Restoran tersebut yang menawarkan menu berasaskan daging babi dan telah lama beroperasi dan membuka cawangan di Melaka dan Negeri Sembilan tidak rasa bersalah apabila menamakan menu baru burger mereka sebagai P.Ramly sejak 31 0gos 2016 yang lalu.


Nama tersebut sangat tidak sesuai dan sinonim dengan nama Melayu yang terang-terangan menolak daging babi sebagai makanan dan haram dimakan. Apatahlagi menggunakan nama seakan-akan nama Allahyarham Tan Sri P.Ramlee, seorang tokoh dan seniman tanah air.


Walaupun apa alasan mereka, dengan menamakan burger tersebut dengan nama Melayu amatlah tidak wajar. Point apa yang mereka cuba sampaikan selain cuba mengelirukan masyarakat. Dalam banyak-banyak nama, kenapa nama tersebut dipilih? Kenapa bukan Burger Jalur Gemilang? Atau Burger Rojak yang aku rasa lebih sesuai diletakkan sebagai lambang kesatuan dan perpaduan masyarakat majmuk di Malaysia.

Tindakan mereka meletakkan nama P.Ramly sebagai nama burger berasaskan daging babi tersebut turut dikecam netizen di laman Facebook. Rata-ratanya sangat tidak bersetuju dan meminta penjelasan di atas isu ini. Kalau mereka beralasan ini cuma salah satu cara untuk mereka mempromosikan restoran, mereka memang silap.




Aku harapkan pihak restoran makanan segera tersebut segera mengambil tindakan ke atas isu ini dan menjaga sensitiviti masyarakat Malaysia terutamanya yang beragama Islam. Beberapa laporan daripada netizen juga telah dihantar ke Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) untuk tindakan susulan.



Citta Mall

Alami Keseronokan Halloween Di Citta Phantom Hotel, Citta Mall

9:20 AM


Bismillah,

Apa program korang minggu ni? Kalau belum decide nak bawa keluarga ke mana, apa kata korang bawa mereka ke Citta Mall, Ara Damansara sebab bulan ni Citta Mall ada buat event Halloween. Amacam menarik tak?


Ada banyak aktiviti menarik yang akan dijalankan di sana sepanjang minggu ni antaranya seperti Halloween Face Painting, Halloween Character Walk-About, Trick or Treat, Halloween Arts & Crafts and Halloween Children Costumes Contest. Ada banyak event yang boleh disertai oleh ibu bapa dan anak-anak di sana.


Semalam aku sempat pergi ke sana dengan puan isteri dan Jasmeen. Teruja sebab kawan aku kata kat sana pun ada rumah hantu. Memula aku bagitau kat Jasmeen kemain happy. Macam-macam dia tanya dari aku mula bergerak sehingga sampai ke parkir Citta Mall.


Tapi bila sampai je kat depan rumah hantu tu, Jasmeen terus menyorok belakang aku. Yela mood seram tu dah datang, dengan prop dan sound lagi buat emosi memasing sedikit terganggu. Bila Jasmeen ternampak salah satu watak rumah hantu tu berlegar-legar terus dia jerit menangis ajak balik hahaha. Alih-alih aku je yang masuk ke sana.


Best dan happening. Korang boleh datang dan alami sendiri pengalaman memasuki rumah hantu tu. Tak best la kalau aku buat teaser kat sini hahaha. Korang boleh dapat tiket PERCUMA jika korang membeli tiket pada harga RM30 (maksimum 2 tiket dalam satu resit yang sama) dan harga tiket adalah RM15 untuk seorang. Kanak-kanak yang berumur 12 tahun ke bawah dibenarkan masuk dengan syarat ditemani ibu bapa atau penjaga.


Selain daripada itu, kepada ibu bapa yang ingin melihat anak-anak mereka menyertai Halloween Children Costumes Contest pada 29 Oktober 2016 pukul 5.00 petang hingga 6.30 petang, boleh la mendaftarkan penyertaan mereka di link di bawah. Hadiah yang ditawarkan juga cukup lumayan.




Tu je yang boleh aku kata. Tak rugi kalau korang bawa keluarga ke sana sebab ada banyak aktiviti disediakan oleh pengurusan Citta Mall sepanjang minggu ini. Jadi jangan lepaskan peluang, jom alami dan rasai sendiri keseraman di Citta Phantom Hotel, Citta Mall.

Nampak macam havoc je dancer dancer ni, 
tapi bila masuk rumah hilang macho haha

denggi berdarah

Pinjamkan Saya 5 Minit Untuk Perhatian Berkaitan 2 Kes Kritikal Ini

12:42 PM


Bismillah,

Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul. Di sini aku nak kongsikan dua kes kritikal yang memerlukan perhatian masyarakat prihatin seperti korang. Satu kes yang ingin dikongsikan oleh kawan aku berkaitan anak saudaranya, dan satu lagi yang berlaku ke atas anak saudara aku baru-baru ini.

KES PERTAMA : Pembedahan Jantung Conginetal

Assalamualaikum,

Minta tolong kepada sesiapa yang mempunyai banyak group, mohon blast kan rayuan ni.

Anak saya Darwisy Dasuki (3 tahun) amat memerlukan dana bagi pembedahan JANTUNG CONGINETAL yang telah tertangguh sejak setahun. Dasuki mempunyai masalah jantung conginetal semenjak lahir (2013) dan pembedahan yg sepatutnya dilakukan pada tahun 2015 telah tertangguh akibat tidak cukup dana.

Saya hanya bekerja sebagai pemandu lori dan isteri tidak bekerja kerana menjaga Dasuki. Boleh hubungi saya di talian 017-493 4599 (Wazir) untuk sebarang pertanyaan. Pembedahan PERLU dilakukan dalam masa terdekat akibat keadaan Dasuki yang semakin hari kritikal.

Mohon jasa baik sahabat jauh dan dekat. Walaupun tiada hubungan dengan saya tapi dengan rasa rendah diri saya mohon jasa baik semua bagi mengumpul anggaran kos pembedahan sebanyak RM50 ribu.



                                       Bank Rakyat
                                       Nama : Mohd Wazir bin Mat (ayah)
                                       Nombor Akaun 22 002 124186 3
                                       Nombor telefon : 017-493 4599 / 019 455 9488
                                       Zarimah bt. Saidin (ibu) 019-525 0121


Segala jasa baik sahabat semua, hanya mampu dibayar oleh Allah swt sahaja. Terima kasih.

Rujukan Facebook : https://www.facebook.com/mohamadnizam.mat


KES KEDUA : Denggi Berdarah

Mohon dipanjangkan dan sebarkan supaya ibu2 yang berkat doanya mendoakan sepupu kecil saya dapat senyum seperti sedia kala.

Adik Aryan 5 tahun disahkan mengidap denggi tahap kritikal. Doktor mengesahkan peluangnya amat tipis dan adik Aryan tiada harapan. Tapi kami berharap sangat akan ada keajaiban berlaku dengan berkat doa2 ibu bapa di luar sana.
21/10/2016
Pukul 9 malam tadi doktor nak transfer dia ke hospital Besar Terengganu. Dah masukkan dalam ambulans tapi terpaksa dibatalkan sebab adik Aryan tak sedarkan diri. Keadaannya sangat lemah. Doktor tak nak ambil risiko ditengah jalan.
Dalam pukul 10 lebih - dapat call dari si ayah yg jaga anaknya. Doktor kata takde harapan.
Tetapi sebagai ibu bapa selagi anaknya masih bernafas, mereka maasih menanti satu keajaiban.
Mohon rakan-rakan yang terdiri daripada ibu dan bapa dapat mendoakan agar kesihatan Adik Aryan dapat dipulihkan dan kembali stabil. Mohon sangat-sangat.

**********
Aku kongsikan dua kisah ini, satu daripada kawan aku..dan satu lagi anak saudara aku. Mereka orang yang aku kenal walaupun hanya dalam mukabuku tetapi kita berkongsi rasa yang sama sebagai manusia.
Sumbanglah sebanyak mana kita mampu, doakanlah yang terbaik untuk mereka. Hari ini hari mereka kerana ada anak kecil yang sedang bertarung nyawa. Hari kita tak tahu lagi bila. Mudah-mudahan sedikit sebanyak kita dapat meringankan bebanan mereka dan doa kita mustajab dan diangkat terus ke langit insyaAllah.
Mohon share dan panjangkan ke rakan-rakan yang lain. Semoga Allah balas sekecil-kecil usaha kita ini dengan sebesar-besar kebaikan kelak insyaAllah.

inspired perfume

SM Parfum Collection : Serius Wanginya Sampai Ke Petang

10:05 AM


Bismillah,

Aku kerja di bahagian makmal. Biasalah makmal ni ada pelbagai bauan yang tidak menyenangkan, sama ada daripada bau media sehingga bau daripada sisa buangan. Jadi aku cuba Fuel For Life Inspired by DIESEL, salah satu daripada koleksi pewangi daripada SM Parfum ni. Aku pakai dari aku masuk kerja pagi tu sehingga petang bau dia masih tak hilang. Sampai tahap bila aku guna mesin fotostat kat tengah-tengah pejabat, kawan aku yang masuk dari pintu hadapan pejabat boleh tanya dari mana datangnya bau wangi ni. Nampak tak penangan pewangi ni haha.


SM Parfum adalah produk wangian yang diinspirasi daripada produk wangian terkenal di dalam pasaran seperti One Million by Paco Rabanne, Bombshell by Victoria Secret, Flora by GUCCI dan banyak lagi. SM Parfum telah menghasilkan 25 jenis bauan yang terdiri daripada 10 bauan untuk lelaki dan 15 bauan untuk wanita.

Bauan yang tahan lama dengan pilihan bau dari pelbagai pilihan telah menarik minat para pecinta wangian untuk menjadikan SM Parfum sebagai koleksi peribadi. Hari pertama dilancarkan, SM Parfume telah terjual lebih dari 300 unit botol
           Cik Nana Abidin (Eksekutif Pemasaran Shah Mumtaz Industries & Marketing)

SM Parfum adalah singkatan daripada Shah Jahan dan Mumtaz, di mana minyak wangi ini diinspirasikan daripada kisah cinta agung mereka. Begitu juga dengan koleksi Adam dan Eve, diinspirasi daripada kasih sayang dan cinta di antara Nabi Adam dan Hawa. Saling melengkapi dan menjadi daya penarik di antara satu sama lain.



Rahsia bauan SM Parfum kekal sehingga lebih 8 jam adalah kerana pewangi ini lebih pekat dan mengandungi lebih 80% pati berbanding produk lain yang terdapat di dalam pasaran. Harga yang ditawarkannya juga jauh lebih murah dan rendah jika hendak dibandingkan dengan pewangi asal yang berharga ratusan ringgit di dalam pasaran.

Korang boleh milikinya dengan harga serendan RM69 sahaja. Berbalio untuk memilikinya sebab baunya memang tahan lama. Aku salah seorang pengguna pewangi ini dan ini antara testimoni aku. Kalau tak wangi dan tahan lama, masakan ia mampu terjual sebanyak 300 botol pada hari pertama pelancarannya sahaja.

Korang boleh layarai page mereka atau terus hubungi mereka seperti nombor yang tertera di bawah.



                                       Facebook : www.facebook.com/shahmumtazmy
                               Instagram : www.instagram.com/shahmumtazcollection
                               Email       : shahmumtazcollection@gmail.com
                               Telefon    : 012 5566 949 / 017 3344 818 


ezbuy

Kini Berbelanja Jadi Lebih Mudah Di Ezbuy

9:22 AM


Bismillah,

Aku suka gak shopping online tambah-tambah lagi aku jarang punya waktu untuk keluar berbelanja. Ye la kerja tak menentu, fikirkan dengan keadaan trafik, dengan kadar parkir kereta, minyak dan tol bagai lagi. Jadi berbelanja di portal shopping online memang satu pilihan yang bijak.


Pernah dengar ezbuy? Macam portal shopping online yang lain, ezbuy menawarkan perbagai jenis barangan lelaki dan wanita, daripada pakaian, peralatan elektrik, gadget dan bermacam macam lagi boleh didapati di sana. Dah la tu murah-murah plak. Aku plak jadi rambang mata nak pilih mana satu nak dibeli dulu haha.


Tapi jangan risau sebab apa di ezbuy kalau korang beli banyak-banyak barang, dengan berat penghantaran berkilo kilo sekalipun, caj penghantaran yang dikenakan kepada korang tetap RM8.80! Amacam terkejut tak? Haha aku pun terkejut bila dapat tau pasal ni sebab di ezbuy ada menyediakan Prime Service.



Melalui Prime Service ni, korang hanya daftar sekali untuk setahun dan korang boleh dapatkan lebih banyak penjimatan pada caj penghantaran. Bayangkan kalau satu lori barang korang borong tetapi korang hanya perlu bayar RM8.80 sahaja untuk caj penghantaran, Kan berbaloi sangat tu. Tapi kalau korang tak nak beli banyak sekalipun, caj penghantaran yang dikenakan hanyalah RM4.50/500 gram dan tak ada kos agen pun dikenakan.



Tak cukup dengan itu, korang diberi lagi potongan 15% untuk caj penghantaran sekiranya menggunakan kod EZSH15. Then kalau korang register akaun di ezbuy, secara automatiknya korang layak untuk mendapat baucer bernilai RM15. Nah korang nak apa lagi? Macamana la aku tak boleh kata tak sebab dari mula lagi dah bagi pelbagai jenis potongan harga barang dan pengurangan caj penghantaran.

Amacam menarik tak? Kalau korang nak tau lebih lanjut berkenaan produk yang ada di ezbuy, boleh terus layari www.ezbuy.my