#HPPNK2017 #MFF2017 #moa #ourfoodourfuture #MelepasKalauTerlepas #hppnk25 #nafascube #lpp #agrobazaar #MyDOF #NafasAGRO #MFF2017 #miniMAHA

Kemeriahan Hari Peladang Penternak Dan Nelayan Kebangsaan 2017 (HPPNK) di MAEPS Serdang

3:26 PM


Bismillah,

Weekend ni korang ada ke mana-mana tak? Kalau tak ada apa-apa plan lagi, apa kata korang bawa keluarga dan kengkawan ke Hari Peladang Petani dan Nelayan Kebangsaan yang bertempat di tapak MAEPS Serdang. Event ni berlangsung dari 28 September (Khamis) 2017 sehingga 1 Oktober 2017 (Ahad), dari jam 10 pagi sehingga 10 malam.


Event ni tak sebesar event MAHA yang berlangsung 2 tahun sekali tu tapi konsepnya tetap sama dan masih meriah. Ia mempromosikan produk, servis dan hasil keluaran tempatan, peladang dan nelayan kepada masyarakat khususnya. Selain produk keluaran tempatan, di HPPNK 2017 ini turut memperkenalkan beberapa tarikan baru para pengunjung yang hadir selama 3 hari ni.


Antaranya Food Empire di mana di sini korang boleh melihat berpuluh puluh gerai yang menjual pelbagai jenis hidangan dan juadah dari seluruh pelusuk tanah air. Antaranya Mee Kolok, Laksa Sarawak, Mee Udang, Asam Pedas Melaka, Nasi Beriyani, Sup Utara, Kambing Grill, Nasi Goreng Penang, Char Kuey Teow, Western, Umai, Kelapa Leleh Kampor, Koropok Losong dan pelbagai lagi menu lain.


Selain daripada itu korang boleh pergi ke tapak pameran yang terletak bahagian parkir terbuka kerana ada banyak jenis pokok yang dijual di situ. Di situ juga korang boleh makan durian sepuas kerana ada disediakan stall untuk kendurian. Korang hanya perlu bayar certain harga dan makanlah korang sampai muntah hijau haha. Durian pun bukan calang-calang. Durian D24 dan durian Musang King. Korang juga boleh mencuba menu-menu lain yang ada disediakan di tapak tersebut. Yang menariknya semua menu yang diperkenalkan di sini berkonsepkan Bakar iaitu Food & Fire. Ada jagung bakar, kelapa bakar, ubi bakar dan keledek bakar. Bila berada di sini korang kena cuba Burger Jagung Bakar, Jus Mangga dan Juicy Bucket.


Bila korang ke Hall A korang boleh temui lebih banyak produk hasil tempatan di sana. Antaranya sambal dan kari keli yang ditinkan, Kuro Prawn, Fish Churros, Bob Jus Nenas, ada bunga orkid, Hasil Laut Paksu, rendang Tok, Sabak Daging Lembu Salai, Apam Johol, produk daripada Peladang, sate tuna di booth Jabatan Perikanan dan banyak lagi. Booth pameran ini dibahagikan mengikut negeri jadi lebih mudah untuk korang dapatkan produk-produk yang korang cari.


Untuk hari ini dan esok (30-1 Oktober 2017) sahaja, booth Jabatan Perikanan mengadakan promosi di mana korang boleh dapatkan hasil laut dan ikan-ikan segar pada potongan harga sebanyak 50%. Promosi ni berlangsung selama 2 hari ni saja ye. Korang boleh ke booth perikanan di Hall A MAEPS Serdang. Selain daripada itu, korang boleh dapatkan juga produk Sate Tuna di sana. 10 batang Sate Tuna dijual pada harga RM12 sahaja. Kalau korang pernah makan Sate Tuna, korang akan tau macamana rasanya.


Kebanyakan pengunjung yang datang merasa Sate Tuna di booth perikanan terkejut dan tak percaya kerana mereka beranggap sate yang mereka makan adalah sate ayam. Serius rasa macam sate ayam, cuma dagingnya lebih pejal dan lembut. Korang kena cuba kalau korang belum pernah merasainya.


Dah aku tak nak cakap banyak lagi sebab terlalu banyak nak diceritakan. Korang kena datang dan tengok sendiri apa yang ada di sini. Cuma tinggal hari ni dan esok sahaja ye. Datang awal pagi untuk elakkan kesesakan lebih-lebih lagi esok kerana lebih banyak acara dan persembahan artis menanti pengunjung yang hadir. Masuk percuma ye!



boutique hotel in selangor

Pengalaman Menginap Di Suunah Kekabu Resort Hotel, Shah Alam

8:49 AM


Bismillah,

Kali ni ku nak berkongsi pengalaman aku menginap d Suunah Kekabu Resort Hotel, Seksyen 20 Shah Alam. Sebenarnya setiap kali ke Shah Alam, aku mesti berniat nak ke sini. Ye la hotelnya pun kat tepi jalan je. Dengan warnanya yang terang dan berwarna-warni haruslah menarik perhatian pengguna jalanraya yang berada di sekitar. Bukan apa sebab terpengaruh dengan gambar-gambar yang dikongsi daripada kengkawan yang lain. Aku rasa interiornya cantik. Untuk pengetahuan korang, Suunah Kekabu Resort Hotel ni merupakan butik hotel. So last week aku membuat tempahan melalui aplikasi Booking.com.


Lokasi hotel ni di seksyen 20 Shah Alam. Kalau korang dari LDP (Lebuhraya Damansara Puchong), korang terus menuju ke arah HICOM, kemudian melalui kilang F&N dan kilang Maple'. Selepas tu korang ambil susur ke kiri (roundabout). Dalam  anggaran jarak 500 meter korang akan jumpa Suunah Kekabu Resort Hotel ni di sebelah kanan jalanraya.


Kebiasaannya aku menginap di hotel-hotel biasa, tetapi kini aku lebih tertarik dengan hotel-hotel butik dan hipster. Ini kerana dekorasi dan rekaan interiornya cantik dan boleh dijadikan bahan untuk fotografi. Suasananya juga tak kurang selesa berbanding hotel-hotel yang lain malah harganya juga jauh lebih murah. Suunah Kekabu Resort Hotel ini mempunyai 7 tingkat dan dimuatkan dengan 84 buah bilik dengan pelbagai gaya dan design. Korang pun boleh pilih bilik design bilik macamana yang korang mahukan bergantung kepada jumlah orang yang menginap.


Hari tu aku menginap di bilik 415, dilengkapi dengan katil double decker di mana bahagian bawahnya 1 katil queen dan 1 katil single di bahagian atas. Bantalnya diperbuat daripada kekabu. Dilengkapi dengan penghawa dingin, tv LCD, wifi, pemanas air dan tandas. Tandasnya juga ada kemudahan air panas dan shower. Tapi kalau korang nak menggunakan seterika, korang kena keluar bilik kerana seterika ada disediakan di setiap satu aras di bahagian luar bilik.


Pada aku walaupun saiz biliknya tak besar, tapi cukuplah untuk kami bertiga anak menginap di sana. Aku sukakan hiasan dalaman dan reka bentuk perabutnya yang kebanyakannya diperbuat daripada kayu. Nampak seolah seperti suasana kampung. Lagipun ada pelbagai jenis rekabentuk katil yang boleh korang temui di Suunah Kekabu Resort Hotel ni. Anak aku kemain naik turun katil, panjat sana sini dah serupa orang jakun dah hahaha.


Staf yang bertugas pun ramah. Bila aku diminta untuk memilih bilik yang aku mahukan, dia sanggup membawa aku pergi melihat sendiri bilik-bilik yang mereka tawarkan. Jadi tak ada masalah sekiranya korang perlukan apa-apa bantuan daripada mereka. Parkir kenderaan juga banyak di sekitar hotel berkenaan.


Harga yang ditawarkan juga murah berbanding hotel-hotel lain di sekitar Shah Alam. Bilik aku ditawarkan pada harga RM117++ sahaja semalam tanpa breakfast. Lagipun breakfastnya bukan makan di kafe tetapi breakfast korang akan dihantar dari bilik ke bilik oleh staf yang bertugas setiap pagi. Korang akan disajikan breakfast di dalam tiffin (mangkuk tingkat) yang mana di dalamnya diisi dengan Nasi Lemak, Mihun Goreng dan aneka kuih muih. Harga yang ditawarkan untuk set breakfast tu ialah RM20.


Jadi kalau korang nak mencuba sendiri pengalaman menginap di Suunah Kekabu Resort Hotel ni, korang boleh terus walk in atau buat tempahan melalui aplikasi Booking.com. Aku suka guna apps ni sebab aku boleh buat tempahan tanpa perlu mengeluarkan deposit dan boleh batalkan tempahan pada bila-bila masa sebelum tarikh akhir yang ditetapkan. Korang hanya perlu masukkan nombor kad bank sahaja untuk pendaftaran. Lagipun harga yang ditawarkan juga lebih murah berbanding aplikasi tempahan hotel yang lain. Korang boleh layari aplikasi Booking.com di bawah untuk membuat perbandingan sendiri dengan aplikasi yang lain.


Korang boleh lihat maklumat di bawah untuk sebarang pertanyaan berkenaan tempahan atau mendapatkan maklumat berkaitan Suunah Kekabu Resort Hotel.


Suunah Kekabu Resort Hotel
No 3A, Tingkat 2, Wisma KPAT,
Pusat Perdagangan Suri Puteri Persiaran Jubli Perak, Seksyen 20, Shah Alam

Tel : 018-2058060
Email : suunahkekabu@gmail.com


aduan pengguna

Tips Elak Menjadi Mangsa Penipuan Online

6:17 AM


Bismillah,

Sekarang ni semuanya di hujung jari. Apa sahaja urusan yang kita lakukan saban hari semuanya dilakukan secara online. Pesanan makanan, beli barang runcit, tempahan penerbangan malah ada juga yang menawarkan perkhidmatan melipat pakaian secara atas talian. Sampai macam tu sekali! Tapi sedar atau tak yang kita sebenarnya terdedah untuk menjadi mangsa penipuan siber.



Terus terang aku cakap memang pembelian secara online sangat memudahkan kita tetapi bila kita deal di atas talian, pelbagai masalah boleh kita hadapi. Contohnya seperti barang yang kita pesan tak sampai, barang yang dipesan tak seperti yang dipamerkan atau barang yang dijual memudaratkan atau memberi kesan kesihatan kepada pengguna. Aku sendiri pernah ditipu hampir RM1000 kerana barang yang dipesan tidak sampai dan peniaga lesap sekelip mata. Orang yang deal ngan aku tu perempuan, dan aku anggarkan dia sebaya umur dengan mak aku melalui nada suaranya.

Jadi sebagai pengguna kita kena tahu apa hak kita dan apa perlu kita lakukan sekiranya perkara ini berlaku atau untuk mengelakkan perkara ini berlaku.

Apa Perlu Kita Lakukan Sebelum Membuat Pembelian Secara Online?

  • Sekiranya kita membeli sesuatu produk, dapatkan dulu testimoni pengguna produk tersebut. Lihat kebaikan dan kesannya yang dikongsi oleh pengguna yang lain. 
  • Lihat ingredient atau ramuan produk. Sesetengah kita mempunyai alahan jadi ambil tahu bahan apa yang kita gunakan dan bukan lihat kebaikannya sahaja. 
  • Pastikan produk yang hendak dibeli itu mempunyai pengiktirafan Halal daripada JAKIM, sijil daripada KKM, cop SIRIM atau MMC (elektronik) dan GMP (Good Manufacturing Practise) sekiranya perlu. 
  • Pastikan kita berurusan dengan peniaga yang mempunyai rekod baik dengan pelanggan dan tiada maklumbalas negatif lebih-lebih lagi melibatkan penipuan. 
  • Jangan dedahkan maklumat-maklumat peribadi seperti nombor akaun bank atau cetakan salinan kad pengenalan kepada sesiapa sekiranya diminta. 
  • COD atau Pos? Utamakan COD (Cash On Delivery) kerana kita dapat lihat sendiri barang yang hendak dibeli dan boleh uji sekiranya perlu. 
  • Pastikan kita dapatkan harga barang dan postage. Tanyakan berapa hari barang boleh diposkan dan sampai kepada kita. Dapatkan tracking number daripada peniaga. 
  • Jangan mudah terpengaruh dan percaya pada ayat dan kata-kata manis, nada kasihan kerana mereka mampu jadi apa sahaja asalkan matlamat mereka tercapai. 
  • Jangan mudah terpedaya dengan habuan dan pulangan modal yang besar hanya dengan melabur sedikit wang. Dapatkan bantuan pakar dan rujuk BNM mengenai status syarikat berkenaan. Kemungkinan syarikat terbabit didalangi dengan unsur penipuan dan scammer. 
  • Lebih percaya peniaga perempuan yang cantik ayu daripada peniaga lelaki? Itu semua dongeng! Jangan percaya bulat-bulat individu yang berurusan di belakang skrin laptop korang kerana kita tak tahu apa niat sebenar mereka. 
  • Buat hebahan kepada rakan-rakan dan orang ramai tentang syarikat yang jujur dan telus yang telah berjaya berurusan dengan korang. Ini membantu pengguna di luar sana mendapatkan khidmat atau barangan keperluan tanpa rasa was-was dan lebih yakin tanpa unsur penipuan. 
  • Dan jika dapati ada sebarang keraguan atau perlakuan penipuan, terus laporkan kepada KPDNKK untuk tindakan susulan. Jangan biarkan dan buat tak endah. Siapa tahu mangsa seterusnya adalah ahli keluarga kita. 


Apa Yang Perlu Kita Lakukan Sekiranya Terdapat Unsur Penipuan Atau Ditipu?

  • Dapatkan details berkenaan penipuan tersebut termasuk bukti perbualan, harga barang mahupun transaksi pembelian. 
  • Cuba berbincang terlebih dahulu dengan peniaga secara baik dan berhemah. Jangan mengeluarkan kata-kata yang tidak sopan dan memburuk-burukkan peniaga di laman sosial.
  • Laporkan terus kepada KPDNKK tentang salahlaku dan penipuan yang telah dilakukan oleh peniaga tersebut.
  • Talian hotline KPDNKK 1-800-886-800
  • Membuat aduan secara online di http://eaduan.kpdnkk.gov.my
  • Lapor melalui SMS dengan menaip "KPDNKK ADUAN <butiran aduan>" dan hantar ke 15888
  • Laporkan ke cawangan KPDNKK yang berhampiran. 


Selain daripada itu, korang juga boleh membuat laporan kepada KPDNKK melalui aplikasinya. Kini KPDNKK telah membangunkan aplikasi yang mana pengguna sendiri boleh menjadi pemantau dan memaklumkan kepada KPDNKK secara atas talian sekiranya didapati ada unsur penipuan atau tidak mematuhi undang-undang melanggar akta kawalan harga. Melalui aplikasi ini pengguna tidak perlu lagi ke pejabat KPDNKK untuk membuat laporan malah laporan hanya perlu dihantar secara online melalui aplikasi ini.

Aplikasi yang mana pengguna sendiri boleh menjadi pemantau dan memaklumkan kepada KPDNKK secara atas talian sekiranya didapati ada unsur penipuan atau tidak mematuhi undang-undang melanggar akta kawalan harga

Aplikasi ni selain memudahkan pengguna, ianya juga memudahkan kerajaan dalam mengemaskini data dan laporan yang diterima. Selain daripada itu, ia dapat membantu KPDNKK mengenalpasti premis-premis yang melanggar peraturan dan membuat pemantauan ke premis tersebut secara berkala.


Kita secara tak langsung menjadi mata-mata kepada KPDNKK dan tidak bergantung harap 100% kepada penguatkuasa. Yela banyak kot tempat nak dipantau jika nak dibandingkan dengan bilangan penguatkuasa yang ada. Yang paling penting aplikasi ini dibangunkan untuk semua peranti supaya setiap masyarakat khususnya pengguna dapat menggunakannya pada bila-bila masa sahaja.


Korang boleh ikut langkah-langkah di bawah memuat turun dan mendaftar Friends Of KPDNKK.

  1. Cari Friends Of KPDNKK di Google Play Store. Muat turun dan install aplikasi berkenaan. 
  2. Selesai install, tekan butang BUKA dan tekan butang DAFTAR BARU
  3. Isikan maklumat yang diminta
  4. Tekan butang DAFTAR SEBAGAI AHLI BARU dan tekan butang OK
  5. Kemudian taip ALAMAT EMEL yang didaftarkan tadi sebelum tekan butang LOG MASUK
  6. Masukkan NO. KAD PENGENALAN yang didaftarkan tadi
  7. Pada skrin akan dipaparkan KAD MAYA yang membuktikan korang telah berjaya mendaftar sebagai Friends Of KPDNKK. 

Selain daripada aplikasi Friends Of KPDNKK, korang juga boleh memuat turun aplikasi KPDNKK yang lain di Google Playstore seperti Aplikasi PAPARAN HARGA dan juga Aplikasi EZ ADU KPDNKK. Aplikasi PAPARAN HARGA bertujuan untuk membantu pengguna di luar sana mendapatkan produk dengan perbandingan harga yang ditawarkan di pasaran. Ia sedikit sebanyak dapat membantu pengguna berjimat dan membuat pilihan dengan lebih bijak. 



Aplikasi ini dibangunkan untuk semua peranti supaya setiap masyarakat khususnya pengguna dapat menggunakannya pada bila-bila masa sahaja

Aplikasi EZ ADU pula membolehkan pengguna membuat aduan secara terus kepada KPDNKK secara atas talian terhadap sebarang penipuan dan pencatutan harga barang. Pengguna hanya perlu melakukan 4 langkah mudah untuk membuat aduan iaitu :



  • Memasukkan butiran aduan
  • Laporan aduan
  • Memasukkan koordinat / geo-tagging
  • Memasukkan gambar sebagai bukti

Korang boleh dapatkan maklumat lanjut berkaitan aplikasi ini di laman web yang tertera di bawah. 


Korang boleh muat turun aplikasi FOK, PAPARAN HARGA & EZ ADU di bawah melalui peranti IOS ataupun Android. 

----------Friends Of KPDNKK----------

ios
https://itunes.apple.com/my/app/friends-of-kpdnkk/id1231336846?mt=8

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kpdnkk.fokv2


------------ Paparan Harga ------------

ios
https://itunes.apple.com/my/app/paparan-harga/id1249619299?mt=8

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.opensoft.paparanhargaandroidv2

---------------- Ez Adu ----------------

ios
https://itunes.apple.com/my/app/ez-adu-kpdnkk/id1012529241?mt=8

Android
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kpdnkk.ezaduforandroid