cara daftar SSPN1M

Promosi SSPN1M : Simpan RM500 Dapat PERCUMA RM500!

4:44 PM


Bismillah,

Aku sekarang tengah baca pasal promosi SSPN1M online ni. Bukan apa, kalau aku tak menyimpan sekarang tak pasti macamana nanti time anak aku perlukan duit untuk sambung belajar. Ye kalau difikirkan kadang-kadang kita sebagai ibu bapa banyak fikir soal kewangan. Itu nak dibayar, yang sana nak kena beli, rumah, kereta, ibu bapa, pinjaman lagi. Rasa macam tak cukup je kan. Tapi jangan lupa jaminan anak-anak kita untuk sambung belajar nanti juga amat penting. Itu sahaja lah yang boleh menjamin masa depan mereka dan keluarga.



Insentif Khas Geran Sepadan ini (GS500) RM500 hanya akan diberi kepada mana-mana ibu bapa yang membuat simpanan bersih sebanyak RM500 di dalam SSPN1M anak-anak mereka.

Ok berbalik pada SSPN1M ni tadi, aku baca pasal simpan minimum RM500, akaun anak-anak kita akan menerima simpanan PERCUMA sebanyak RM500. Maknanya, jika kita deposit simpanan RM500 (one off) ke dalam akaun anak kita, pihak SSPN1M akan tambahkan lagi RM500 ke dalam akaun dan akan menjadikan simpanan tersebut menjadi RM1000!


Ok menarik ni. Promosi ini khas untuk kanak-kanak yang berumur dari 7 hingga 12 sahaja yang berada di sekolah rendah ye. Promosi ini bermula dari 1 Januari 2018 hingga 31 Disember 2018. Insentif Khas Geran Sepadan ini (GS500) RM500 hanya akan diberi kepada mana-mana ibu bapa yang membuat simpanan bersih sebanyak RM500 di dalam SSPN1M anak-anak mereka. Insentif Khas Geran Sepadan ini (GS500) RM500 ini hanya boleh dikeluarkan apabila anak-anak kita mencecah usia 18 tahun.

Ibu bapa atau penjaga tak perlu membuat sebarang permohonan untuk mendapatkan Insentif Khas Geran Sepadan ini (GS500) RM500 ini. Korang hanya perlu membuka akaun atau membuat penambahan simpanan SSPN1M iaitu SSPN1M-i atau SSPN1M-i Plus sekurang-kurangnya RM500 di sepanjang tahun 2018 ni. Oh untuk maklumat korang juga, PTPTN telah membuat penjenamaan semula di mana simpanan yang dulunya dipanggil SSPN-i dan SSPN-i Plus kini dipanggil SSPN1M-i dan SSPN1M-i Plus.


Untuk ibu bapa pula, korang berpeluang mendapat pelepasan taksiran cukai pendapatan sebanyak RM12,000 setahun. Banyak tu RM12,000 huhu. Promosi ini pun hanya untuk 500,000 akaun terawal sahaja. Kalau akaun anak korang ada RM450, nah cepat-cepatlah cukupkan lagi RM50 untuk mendapatkan RM500 PERCUMA. Insentif Khas Geran Sepadan ini (GS500) RM500 bukan untuk seorang anak satu keluarga sahaja tau. Bermakna kalau korang ada 10 orang anak, maka 10 orang anak korang tu layak untuk menerima Insentif Khas Geran Sepadan ini (GS500) RM500 ni.

Lagi satu Insentif Khas Geran Sepadan ini (GS500) RM500 akan diberikan pada hujung bulan yang sama setelah jumlah bersih simpanan dalam akaun mencecah RM500. Maknanya pendeposit boleh mula semak penyata akaun pada 10 haribulan bulan berikutnya atau hubungi talian Careline 03-2193 3000.

Ada yang tanya mana nak daftar atau buka akaun SSPN1M ni. Korang boleh daftar secara online di SSPN1M.comTak tau cara nak daftar dan buka akaun baru? Korang boleh follow step di bawah : 




 






Untuk ibu bapa pula, korang berpeluang mendapat pelepasan taksiran cukai pendapatan sebanyak RM12,000 setahun. Banyak tu RM12,000 huhu. Promosi ini pun hanya untuk 500,000 akaun terawal sahaja.

Korang juga boleh berurusan di kaunter bank seperti di bawah. Kalau korang nak buat pemotongan terus serendah RM50 sebulan melalui penyata gaji bulanan pun boleh :
  • Maybank
  • Bank Islam
  • Agro Bank
  • Bank Rakyat
  • RHB Bank


Jadi sebarang pertanyaan lanjut untuk info berkenaan Insentif Khas Geran Sepadan ini (GS500) RM500, tentang pembukaan dan pendaftaran akaun baru atau info-info lain yang berkaitan, boleh lah rujuk maklumat yang tertera di bawah ni ye. 

Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN)
Tingkat Bawah, Menara PTPTN
Blok D, Megan Avenue II
No. 12, Jalan Yap Kwan Seng
50450 Kuala Lumpur

Telefon
03-2193 3000

Waktu Operasi
Isnin - Ahad
(8 pagi - 10 malam)

Facebook






Himpunan Usahawan Bumiputera 2018

Himpunan Usahawan Bumiputera 2018 - HUB 2018

9:51 AM


Bismillah,

Cuti-cuti sekolah ni korang ke mana je? Kalau ada antara korang yang tak balik kampung, tak keluar bercuti dan berada di Kuala Lumpur apa kata korang ke Axiata Arena, Stadium Nasional Bukit Jalil sebab kat sana akan berlangsungnya Himpunan Usahawan Bumiputera 2018. Event ni pada Jumaat dan Sabtu, 30 dan 31 Mac 2018 depan.


Apa Itu Himpunan Usahawan Bumiputera 2018 (HUB 2018)? 
Ia adalah program di bawah Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) yang mana ia bertujuan untuk mengumpulkan 14,000 PKS Bumiputera dari seluruh negara.

Kepada usahawan-usahawan PKS Bumiputera, akan ada majlis penyampaian Anugerah Usahawan Bumiputera Terbaik 2018 pada acara kemuncak Sembang Petang Bersama YAB Perdana Menteri dan YB Menteri MITI nanti.

Apa Aktiviti Yang Ada Di Sana? 
Antara aktiviti-aktiviti yang bakal dijalankan sepanjang 2 hari tersebut adalah :

  1. Sembang Usahawan Selebriti - 30 Mac, 3 pm
  2. Sembang Petang Bersama YAB Perdana Menteri - 30 Mac 2018, 4.30 pm
  3. Karnival Jom Niaga 2018
  4. Bengkel Digital MDEC
  5. Food Truck
  6. Kapsul Kementerian
  7. Majlis Penutup TUBE Mega 5.0


Selan daripada itu, turut memeriahkan Himpunan Usahawan Bumiputera 2018 ini nanti adalah :
  1. Pameran Showcase Satu Daerah Satu Industri oleh MITI
  2. Gerai buah buahan FAMA
  3. Street Soccer
  4. Peraduan mewarna oleh Bank Rakyat
  5. Pertandingan Gubahan Bunga
  6. Pertandingan Teh Tarik Challenge
  7. Penampilan dan Persembahan Selebriti
  8. Pertandingan Kostum Kanak-Kanak
  9. Demonstrasi Hair Stayling oleh Joe's Barbershop
  10. Demonstrasi Hijab bersama Nabila Razali
  11. Demonstrasi Make-Up bersama Syed Dewa
  12. Pertunjukan fesyen
  13. Dan banyak lagi. 


Selebriti Yang Menjayakan Himpunan Usahawan Bumiputera 2018
Yang menariknya pengunjung boleh bertemu ramai artis di sepanjang 2 hari Himpunan Usahawan Bumiputera 2018 itu berlangsung antaranya Faizal Tahir, Faizal Ismail, Shuib Sepahtu, Sarah Raisuddin, Caprice, Izzue Islam, Fizo Omar, Farah Fauzana, Datuk Rosyam Noor, Abang Abu dan Datuk Prof. Dr. Muhaya

Kepada yang menggunakan perkhidmatan Grab car, korang boleh menggunakan kod GrabHUB2018 untuk diskaun perjalanan pergi dan balik.

Kepada usahawan-usahawan PKS Bumiputera, akan ada majlis penyampaian Anugerah Usahawan Bumiputera Terbaik 2018 pada acara kemuncak Sembang Petang Bersama YAB Perdana Menteri dan YB Menteri MITI nanti. Mana la tau nama korang tercalon dan disenarai pendek sebagai penerima anugerah Himpunan Usahawan Bumiputera 2018 kan? 


Himpunan Usahawan Bumiputera 2018 tidak hanya tertumpu kepada golongan usahawan dan dewasa sahaja malah turut menyediakan slot dan aktiviti untuk kanak-kanak antaranya penampilan maskot Transformers iaitu Optimus Prime dan Bumble Bee dan juga penampilan maskot Ejen Ali. Malah turut diadakan pertandingan mewarna bersama Bank Rakyat, ada bouncing castle, face painting, clown appearance dan sand art. 

HIMPUNAN USAHAWAN BUMIPUTERA 2018 - HUB 2018 (KAMAL ADLI)

30 & 31 MAC - HIMPUNAN USAHAWAN BUMIPUTERA 2018 - HUB 2018 . HIMPUNAN USAHAWAN BUMIPUTERA 2018 - HUB 2018 julung kalinya akan di Axiata Arena, Bukit Jalil. .

Kepada pengunjung yang memeriahkan Himpunan Usahawan Bumiputera 2018 itu nanti akan diadakan cabutan bertuah di mana hadiahnya juga boleh tahan hebat. Antara hadiah-hadiah yanh bakal dimenangi oleh para pengunjung adalah seperti kereta, motosikal, basikal, telefon bimbit dan barang-barang elektrik. Menarik kan? 

HIMPUNAN USAHAWAN BUMIPUTERA 2018 - HUB 2018 (HELIZA HELMI)

BERITA BAIK]-SELEBRITI BERKUMPUL DALAM SATU PROGRAM 'HIMPUNAN USAHAWAN BUMIPUTERA' . Save the date!! Tarikh : 30 & 31 Mac 2018, Jumaat & Sabtu Tempat : Axiata Arena, Bukit Jalil 

So jangan lupa Jumaat dan Sabtu, 30 dan 31 Mac 2018 di Axiata Arena, Stadium Nasional Bukit Jalil. Jangan risau parkir kenderaan besar dan masuk PERCUMA! Kepada yang menggunakan perkhidmatan Grab car, korang boleh menggunakan kod GrabHUB2018 untuk diskaun perjalanan pergi dan balik. Dah boleh jimat RM10 huhu. 


Bawa family, sedara mara, kawan-kawan, jiran tetangga sekali ye. Jom kita memeriahkan Himpunan Usahawan Bumiputera 2018.







Asianic

Manjakan Diri Dengan Produk Spa Lulur Scrub Asianic

11:19 AM


Bismillah,

Aku sebenarnya tak suka lumurkan badan aku dengan scrub. Rasa macam tak selesa dan berpasir walaupun aku tau khasiatnya sangat bagus. Aku rasa macam tenyeh pasir plak kat badan huhu. Almaklumlah lelaki la katakan.



Tapi baru-baru ni wife aku bagi aku cuba Lulur Scrub Asianic. Mula-mula aku agak produk ni sama je macam produk scrub jenama lain. Kasar, melekit dan buat aku tak selesa. Tapi bila wife aku paksa, terpaksa la aku rasa. Dia tenyeh tangan aku.

"Ayang sapu losyen ke ni?", aku ambil bekas yang dipegangnya.


"Scrub la", balasnya pendek sambil terus menenyeh tangan aku yang sedikit gelap disebabkan sunburn.

Aku baca label bekas tertulis Lulur Scrub Asianic. Hmm memang betul scrub ni tapi bit-bit scrub dia lebih halus. Aku colek Lulur Scrub Asianic sedikit dan sapukan pada pipi aku. Rasa macam scrub pencuci muka yang biasa aku guna. Tekstur Lulur Scrub Asianic mula-mula memang rasa creamy, lama kelamaan hilang dan rasa biasa. Tak melekit pun. Tangan aku rasa lembut.


"Boleh buat cuci muka ni. Wangi pun wangi hoho", aku berseloroh. Wife aku tak ketawa plak. Ternyata punch line tak menjadi.

"Boleh je bang. Nak guna Lulur Scrub Asianic cuci satu badan pun boleh cuma jangan buat selalu. Seminggu dalam 2-3 kali je", jelas puan isteri.


"Tak berbuih kan? Pelik kan?", sambung puan isteri lagi melihatkan aku berkerut melihat label pada bekas Lulur Scrub Asianic tu. Macam tau-tau je aku nak benda tu. Puan isteri bagitau yang produk Asianic termasuklah Lulur Scrub Asianic tak mengandungi paraben, SLS, SLES dan silikon.


"Ai tau macamana ni? Ayang amik komisyen ke hape ni? Hahaha", aku berseloroh tapi senyum sinis je dia balas. Deng!

"Ayang riki dulu la kat internet. Baca kandungan produk, testimoni. Ok semuanya lulus. Lagipun bukan ke abang tak suka sental scrub sebab abang kata bit dia kasar? Sekarang abang rasa macamana dengan Lulur Scrub Asianic ni? Best kan?", tanya puan isteri. Aku tak mengangguk atau menggeleng. Itu bermakna aku lebih kepada bersetuju dengan puan isteri.


"Memandangkan esok abang dah gaji, boleh belikan ayang satu tak? RM16.90 harga dia. Abang singgah Tesco eh. Kalau takde stok kat situ abang cari kat Giant ke, AEON ke, Watson ke, Guardian ke bla bla bla. ", pesan dia panjang lebar. Dalam dia tenyeh-tenyeh aku mengambil kesempatan rupanya dia. Cheh!

"Abis yang ni kan dah ada", sambil aku juihkan pada bekas Lulur Scrub Asianic yang tersedia ada.

Manjakan Kulit Dengan Lulur Scrub Asianic

Selain skrub badan, korang pun boleh skrub muka korang guna Lulur Skrub @asianic.hq sebab bit2 skrub dia pun halus dan tak mencalarkan kulit. Tapi jangan selalu la. Cukup 1-3 kali seminggu. . Bestnya Lulur Skrub Asianic ni dia xde paraben, SLES dan silikon. .

"Yang Susu Beras ni abang punya sebab fungsi dia memutihkan kulit abang yang sumburn tu. Abang belikan ayang Seri Tujuh Bunga. Orang kata wangi. Kalau tak ada stok, Lulur Scrub Asianic Papaya atau Lulur Scrub Asianic Delima pun boleh", balas puan isteri.


Hmm nampak gayanya mandi lulur la aku jawabnya. Siap khas untuk aku sorang. Nanti jangan tanya kenapa kulit aku persis pelakon korea ye hahaha.


Asianic Lulur Scrub

Asianic Lulur Scrub is suitable used for moisturizing, tightening, whitening and smoothing the skin naturally. Suitable for use with Asianic Spa Bath. Asianic Lulur Scrub : - Susu Beras - Delima - Betik - Seri 7 Bunga Please follow our page : Facebook : https://www.facebook.com/WonderlandPr... Website : http://www.wonderlandprimary.com/ #ASIANICprodukHALAL

backpack

Pilihan Beg Lelaki (Travel Dan Rider) Di ZALORA

12:23 PM


Bismillah,

Aku bukan bagitau which one is suit for travel or rider, tapi aku tengah riki beg online sekarang ni. Korang biasa riki beg kat mana eh? Sebelum ni aku pernah beli beg kat sebuah portal shopping online. Murah memang lah murah tapi pakai sekejap je dah koyak. Hmm. Kalau ikutkan aku, memang aku prefer pergi ke kedai beli sendiri tapi aku sendiri tak ada masa nak buat macam tu. Balik kerja dah lewat petang, ambil anak lagi. Sampai rumah pun malam. So nak tak nak kena beli online jugak la nampaknya.


Beg yang sedia ada sekarang ni kecik sangat la. Penuh dengan tools untuk aku shoot video je haha. Tu belum masuk lagi dengan laptop, cable charger, handphone dan banyak lagi. Kalau boleh aku nak cari beg yang boleh aku guna untuk travel dan untuk rider. Mean tak terlalu besar dan tak terlalu kecil. Kalau boleh kalis ais, kain yang tebal dan lasak. Kat bawah ni aku ada short list kan beberapa jenis beg yang aku jumpa di ZALORA dan mintak pandangan dan pendapat korang boleh?




 










Ni antara beg-beg yang aku berkenan dan memenuhi spec yang aku nak. Sebenarnya ada banyak lagi tapi harganya pun makin mahal la. Kalau nak diikutkan beg last skali tu (Under Armour) tu sangat sesuai untuk travel dan rider macam aku. Compartment dia pun besar berbanding 5 beg yang lain tu. Kalau korang nak tengok beg lelaki yang lain boleh riki kat ZALORA. Mujurlah kat ZALORA ni penghantaran PERCUMA sekiranya pembelian melebihi RM75

Agak-agak korang la ye, mana satu yang sesuai untuk aku eh?







cloves dining

Tempat Makan Best Di KL : Cloves Restaurant & Cafe

12:11 PM


Bismillah,

Kalau korang berada di sekitar Kuala Lumpur khususnya di area Setapak atau Jalan Genting Klang, aku nak syorkan satu tempat makan best di Kuala Lumpur iaitu di Cloves Restaurant & Cafe. Ada beberapa alasan sebab apa aku jadikan Cloves Restaurant & Cafe tempat port makan best di Kuala Lumpur.



Cloves Restaurant & Cafe ni terletak berhampiran Setapak Mall, dekat plak ngan kampus utama Kolej Universiti Tunku Abdul Rahman (UniTAR). Memang tempat tumpuan student la kiranya. Tapi satu je masalahnya, susah nak parkir la kat situ haha. Kalau setakat nak cari Cloves Restaurant & Cafe tu senang je, dari tepi jalan utama pun dah nampak.


Cloves Restaurant & Cafe ni terletak di tingkat 1 bangunan. Korang kena cari lif ke tingkat atas yang agak tersorok haha. Puas gak la aku pusing cari lif. Cloves Restaurant & Cafe ni tak besar mana, aku rasa boleh muat dalam 50 hingga 60 orang dalam satu-satu masa. Interiornya cantik, susunan pun kemas macam sebuah kafe kompak yang mengetengahkan ciri-ciri moden.


Cloves Restaurant & Cafe ni tenang je, tak sesak dan tak ramai orang. Mungkin sebab orang tak tau kot. Mula-mula aku agak mungkin sebab menu dan makanan yang dihidangkan di sini tapi bila aku tengok dan rasa sendiri menu-menunya so aku jump into conclusion yang Cloves Restaurant & Cafe ni ramai yang tak tau tempatnya huhu. Apa yang aku tau, aku boleh repeat ke sini lagi next time.


Hari tu kami ada pesan beberapa jeniis  hidangan antaranya Nachos, Nasi Goreng Kampung, Pasta Marinara dan Set Burger. Actually kami order 3 hidangan je tapi memandangkan rasa nak mengunyah sementara tunggu hidangan sampai tu kitorang order la Nachos haha. Nachos nya banyak cuma aku suggest cheeese dia boleh letak beberapa layer. Kalau letak kat atas semata-mata, bahagian bawah tak kena plak.


Then Nasi Goreng Kampung plak macam nasi goreng kampung biasa yang pernah aku makan. Tak ada beza pada rasanya cuma ada diletakkan sekali telur mata kerbau dan 4 hirisan sotong. Pedas pun pedas, tak sesuai untuk kanak-kanak lah ye. Aku boleh katakan sedap walaupun menu cliche dan biasa korang jumpa di restoran masakan panas di luar.


Untuk set burger plak, aku suka. Mungkin sebab aku peminat burger so lebih kurang burger tu aku boleh detect. Patty burger dibuat sendiri. Tebal dan tak kering. Boleh rasa jus daging tu lagi. Ada diletakkan sekali bakon ayam dalam 2 slice macam tu. Ada cheese dan mayonis. Set ni didatangkan sekali dengan sos lada hitam dan kentang goreng.


Last but not least adalah Pasta Marinara. Dalam banyak-banyak menu, aku boleh bagi kredit lebih pada menu ni sebab menu ni penuh dengan seafood antaranya sotong, lala, kupang dan udang. Pasta Marinara ni pum tak berapa kering, rasa tomato dan sesuai untuk kanak-kanak sebab bagi aku tak rasa pedas mana pun. Macam makan spaghetti bolognaise tu.


Nah ni apa yang aku makan. Kawan-kawan aku ada gak makan menu lain. Ada yang makan steak, salad, lamb chop dan banyak lagi. Kalau korang nak tau pandangan dorang tentang menu-menu yang dorang makan boleh lag pergi ke blog Neyra dan blog Sally ye.


Kalau korang nak tau lebih lanjut berkenaan Cloves Restaurant & Cafe, pasal menu-menunya atau sebarang tempahan boleh rujuk maklumat yang aku lampirkan di bawah.


Cloves Restaurant & Cafe
1-16 PV128
Jalan Genting Klang
53300 Kuala Lumpur
Tel : 03-4141 8585



kedai makan western di kajang

Tempat Makan Best Di Kajang : Restoran Chef Bob

12:58 PM


Bismillah,

Baru-baru ni aku berkesempatan ke sebuah restoran yang terletak di TTDI Grove, Saujana Impian Kajang iaitu Restoran Chef Bob. Korang pernah cuba tak menu-menu yang ada di sini? Kalau korang nak kan kelainan, ingin cuba menu asian dan western boleh lah singgah di Restoran Chef Bob ni ye.



Restoran Restoran Chef Bob ni beroperasi dari pukul 4.30 petang sehingga 12.30 tengah malam setiap hari. Senang je nak cari Restoran Chef Bob ni sebab ia terletak berhampiran dengan restoran KFC TTDI Grove dan sederet dengan kedai ECO RM2. Lagipun dari jalan utama korang boleh nampak bangunan kedai warna merah terang huhu. Luaran dan dalaman restoran Chef Bob ni pun aku lihat bersih dan teratur.


Aku datang hari tu pun lepas Maghrib. Orang pun tak ramai lagi. Aku order beberapa menu termasuklah signature dish yang kerap menjadi pilihan pengunjung yang datang ke Restoran Chef Bob. Antara menu-menu yang aku pesan adalah seperti  Chicken Parmigiana, Fish & Chip, Mixed Grilled Platter, Grilled Chicken, T-Bone Steak dan Ribs Eye Steak.


Actually ada banyak lagi menu lain yang boleh korang cuba antaranya Nasi Goreng Istimewa Chef Bob, Sup Kambing Meletop, Set Burger, Sandwich, pelbagai variasi spaghetti dan banyak lagi. Untuk minuman pula aku pesan jus buah-buahan, Neslatte Lava dan Bandung Lele. Dia kata minuman ni special kan so nak kena lah cuba gak kan.


First aku suka rasa sos lada hitam untuk steak. Cukup rasa, tak masin dan tak manis. Ada sesetengah tempat aku tak boleh makan bila sos lada hitam yang mereka hidangkan terlalu manis. Lagipun di Restoran Chef Bob ni menyediakan 2 jenis sos pencicah yang lain iaitu brown sauce dan mongolian sauceMashed potato dia juga lembut, so boleh dimakan bayi dan coleslow juga sedap ada rasa sedikit rasa masam so takde la rasa muak sangat.


Untuk steak plak, daging-daging seperti daging lembu dan kambing diimport daripada Australia dan New Zealand manakala untuk daging ayam sahaja mereka dapatkan daripada pengilang tempatan. Untuk hasil yang superb, segala rempah ratus, ramuan dan perapan dilakukan sendiri oleh barisan chef baru yang diimport kepakarannya dari hotel 4 bintang.


Untuk rasa steak yang aku makan waktu itu, aku rasa ia agak kering dan portion nya terlalu kecil jika hendak dibandingkan dengan harga seperti Grilled Chicken. Bila portion kecil, saiz pinggan pula besar nampak la ada ruang kosong pada bahagian pinggan tu menyebabkan steak tu bergerak-gerak. Jika ingin mengekalkan portion sebanyak itu, aku cadangkan boleh di kurangkan harganya. Tak pun kalau ingin kekalkan harga, boleh tambahkan saiz hidangan lagi. Untuk hidangan steak, aku lebih sukakan medium cook sebab boleh nampak jus daging dan rasa manis jus daging apabila dipotong. Selain daripada itu overall boleh diperbaiki lagi.


Untuk special drink seperti Neslatte Lava dan Bandung Lele, tiada apa yang istimewa sebenarnya selain buih yang memenuhi permukaan minuman. Aku harapkan kalau Bandung Lele tu mungkin akan diletakkan soda atau aiskrim dan mungkin juga tambahan cincau. Fikirkan saja dah buatkan aku terliur huhu. Untuk Neslatte Lava pula sama macam Bandung Lele, hanya buih-buih sahaja yang istimewanya. Rasanya sama seperti rasa nescafe ais biasa.


Aku baru tau yang Restoran Chef Bob tengah rebranding balik dengan team yang baru so mungkin akan ada beberapa perubahan dalam menu-menunya, cara kerja, masa yang diambil untuk serve menu pelanggan, kualiti makanan dan platting hidangan nanti. Aku harap next time aku boleh cuba kelainan yang ditampilkan oleh Restoran Chef Bob. Harap Restoran Chef Bob boleh menjadi restoran 'viral' yang menghidangkan sesuatu yang hipster atau luar biasa kepada pelanggan-pelanggannya.


Oh sebelum aku terlupa, kepada pengunjung-pengunjung Restoran Chef Bob boleh lah mendapatkan kad keahlian VVIP Restoran Chef Bob yang mana korang boleh menikmati 7% potongan harga dalam satu single receipt. Korang hanya perlu membayar RM18 sahaja, sekali seumur hidup untuk menikmati ganjaran ini. Selain daripada itu korang boleh menikmati ganjaran berupa birthday cake dan hidangan PERCUMA pada ulang tahun kelahiran korang seumur hidup. Haa yang ni best huhu. Lagipun untuk pengunjung biasa, korang berpeluang mendapatkan potongan harga sebanyak 5% daripada jumlah bil korang dari 3/3/2018 hingga 18/3/2018. Boleh lah korang makan puas-puas.


So korang boleh lah datang singgah dan cuba sendiri menu-menu asian dan western yang ditampilkan di Restoran Chef Bob ni ye. Korang boleh rujuk maklumat yang tertera di bawah ni untuk sebarang pertanyaan berkenaan menu, waktu operasi dan tempahan.


Restoran Chef Bob
12-1A, Jalan TTDI Grove 1/1
TTDI Grove, 43000 Kajang. 
Tel : 019-3033750