buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall

Buffet Ramadhan Murah De' Orchid Glass Hall, Plaza Metro Kajang

7:33 PM


Bismillah, 

So kepada korang yang tercari-cari lokasi untuk sebarang majlis berbuka puasa di sekitar Kajang, ni aku nak cadangkan lokasi terbaik buffet Ramadhan yang murah dan berbaloi-baloi iaitu di buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall. Actually De' Orchid Glass Hall ni terletak di tingkat 4 bangunan Metro Kajang dan ianya baru sahaja dibuka pada tahun lepas. Yang menariknya menu-menu buffet Ramadhan tahun ini disajikan oleh Djarilicious Catering iaitu sebuah syarikat catering yang terkenal di sekitar Kajang.


Ini merupakan tahun pertama plaza Metro Kajang mengadakan promosi buffet Ramadhan dan memberi kepercayaan kepada Djarilicious Catering untuk menyempurnakannya. De' Orchid Glass Hall tersebut mampu memuatkan seramai 300 orang dalam satu-satu masa dan seramai 30 orang tetamu di bahagian luarnya. Korang tak perlu risau, dalam ataupun luar semuanya sama selesa kerana ruang di De' Orchid Glass Hall dilengkapi dengan penghawa dingin. 


Bertemakan 'Terkenang Masa Lalu.. ' yang membawa konsep menu masakan Melayu, buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall ini menyediakan lebih kurang 40 jenis hidangan kepada para tetamunya. Kesemua hidangan dimasak mengikut citarasa masakan Melayu antaranya Sambal Udang, Kupang Masak Pedas, Lala Masak Halia, Ayam Masak Merah, Ayam Goreng Rempah, Ayam Masak Kicap, Gulai Kawah Daging, Rendang Daging, Daging Masak Hitam, Terung Belado, Ikan Bakar, Kerabu Mangga, Kerabu Kacang Botol, Nasi Kerabu, Nasi Lemak, Mee Sup, Satay, Kambing Bakar, Pecal, aneka jenis kuih-muih, aiskrim, ABC, Cendol, buah-buahan dan pelbagai jenis minuman. Aku suka dengan hidangan Djarilicious Catering ni sebab makanan-makanannya semua berasa dan bukan menu-menu yang tangkap muat. Kena la dengan tekak melayu aku ni haha. 


Buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall juga turut menyediakan kemudahan tandas dan surau bagi mereka yang ingin menunaikan solat. Surau lelaki terletak di tingkat 4 manakala surau wanita di tingkat 3. Tandas ada di bahagian dalam De' Orchid Glass Hall dan di setiap tingkat di Plaza Metro Kajang. Parkir kenderaan juga tiada masalah kerana di Plaza Metro Kajang ni ada menyediakan kemudahan parkir. Rate parkir di sini adalah RM2 untuk 3 jam pertama dan RM3 untuk jam seterusnya. Tetapi kalau aku tak silap selepas jam 6 parkir di Plaza Metro Kajang adalah PERCUMA


Harga yang ditawarkan di Buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall ini pula sangatlah berpatutan. Harga biasa yang dikenakan untuk dewasa adalah RM45.90 manakala kanak-kanak adalah RM35.90. Tetapi sekiranya korang membuat tempahan buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall lebih awal secara atas talian atau telefon, harganya jadi lebih murah iaitu RM39.90 untuk dewasa dan RM29.90 untuk kanak-kanak. Harga buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall ini valid sehingga habis Ramadhan dan korang boleh dapatkan harga ini hanya melalui tempahan atas talian sahaja pada bila-bila masa selewat-lewatnya sehari sebelum korang nak datang berbuka puasa. 


Manakala harga pada setiap hujung minggu Sabtu dan Ahad adalah berbeza di mana harga untuk dewasa adalah RM54.90 dan kanak-kanak adalah RM44.90. Tetapi kalau korang call awal untuk tempahan buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall, harga dewasa jadi RM49.90 dan untuk kanak-kanak RM39.90. Harganya sedikit berbeza kerana ada tambahan pada menunya iaitu Kambing Bakar. Kambing Bakar hanya dihidangkan pada hujung minggu sahaja. Promosi buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall ini berlangsung dari 8 Mei - 2 Jun 2019, dari pukul 6.30 petang sehingga 9.30 malam. 


Jadi kepada mereka yang berminat untuk berbuka puasa di buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall ni, korang boleh lah buat tempahan awal. Mana la tau syarikat korang cari port berbuka puasa yang murah dan berbaloi-baloi kan. Korang boleh rujuk maklumat di bawah untuk keterangan lanjut berkenaan tempahan dan menu-menu yang dihidangkan di buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall ini. 


Buffet Ramadhan De' Orchid Glass Hall 
Tingkat 4, Plaza Metro Kajang 
No. 4, Jalan Tun Abdul Aziz 
Seksyen 1, 43000 Kajang 
Selangor 

Tempahan :
0165098532 (Hotline)
0169208532 (Amy)
0166608532 (Farhan)




Readmore → Buffet Ramadhan Murah De' Orchid Glass Hall, Plaza Metro Kajang

cara merawat slipdisc dan sakit tulang belakang

Hushworx Fitness Wear Corset Legakan Sakit Pinggang dan Slip Disc

1:26 AM


Bismillah,

Sebenarnya aku ada masalah sakit pinggang dan belakang badan. Ini disebabkan kerana aku ulang alik pergi kerja setiap hari dengan menaiki motor. Terhentak-hentak kerana jalan tak rata, suhu pagi yang sejuk menyebabkan badan dimasuki angin dan postur duduk yang tak betul punca utama sakit belakang dan pinggang aku. Kadang-kadang sampai rumah badan rasa letih sangat, terpaksa minta puan isteri urut dan minta Jasmeen pijak belakang badan. Keadaan ini berlarutan dan aku rasa aku perlu lakukan sesuatu kerana sebelum segalanya jadi semakin buruk.


Macam kes kawan aku la Amirruddin Nawawi. Dia bagitau yang dia pun mengalami sakit bahagian belakang badan sehingga satu tahap dia tak mampu duduk secara normal. Dia punya sakit sampai tahap dia terpaksa menangis. Punyalah bahaya sakit belakang badan ni kalau tak dipulihkan boleh menyebabkan lumpuh tau. Haa jangan main-main.


Sebelum ni aku ada cuba pelbagai produk, dari supplemen hingga lah ke corset. Aku ada pakai corset sebelum ni tapi corset yang aku pakai tu buatkan pinggan aku rasa sakit. Lepas tu aku tak rasa pun kurang rasa sakit di bahagian belakang badan aku. Tak rasa yang corset tu mampu menampung dan memperbetulkan postur belakang badan aku. Jadi aku tak percaya fungsi corset dan aku teruskan rutin harian aku mengurut badan.


Tapi baru-baru ni kawan aku ada suruh aku cuba satu brand corset ni. Corset yang dia kenalkan ni fungsinya bukan untuk menguruskan badan ye tapi lebih kepada firming kan badan dan mengurangkan beban yang diterima oleh tulang belakang. Yeke? Boleh percaya ke? Aku pakai sebelum ni sama je tak ada beza pun. Tapi aku folo je la, tak salah pun kalau mencuba kan. Lagi pun aku tak tau nak buat apa lagi dah ni. Sakit pada belakang badan makin menjadi-jadi.


Corset yang kawan aku kenalkan ni brand Hushworx Fitness Wear. Brand ni ada kat Tingkat 1, Amerin Mall di Seri Kembangan. Tak jauh dari AEON MALL Cheras Selatan. Ada beberapa jenis Hushworx Fitness Wear corset ni. Ada corset khas untuk fitness yang mana corset ni cover di bahagian pinggan dan satu lagi khas untuk cover dari pinggan hingga ke atas badan. Aku try pakai yang corset fitness tu. Ya Allah sumpah aku kata lain beza ngan corset aku pakai sebelum ni. Pinggang dan tulang belakang aku rasa sedap, terus hilang rasa sakit. Dah lama tak rasa seselesa tu. Mana taknya buatan Itali dan Colombia kot.


Aku diberitahu yang Hushworx Fitness Wear corset ni sesuai untuk mereka yang ada masalah sakit pinggang, sakit belakang badan dan juga slip disc selain membentuk postur yang baik untuk badan. Lagipun besi pada Hushworx Fitness Wear corset mudah lentur dan tak menyakitkan tak seperti corset luar yang biasa aku guna. Materialnya pula ada 3 jenis. Fabrik, latex dan premium latex. Latex yang digunakan tak mudah mengembang, tahan regangan dan cantik terletak bila dipakai. Tak berlipat atau berkedut, tak bergeser dengan lengan dan tak panas walaupun mempunyai 3 lapisan. Cara cucinya mudah hanya bilas dengan tangan dan tidak dijemur direct dengan cahaya matahari. Cukup dikeringkan menggunakan kipas dan ruang berudara. Kalau besinya patah atau berkarat, korang boleh dapatkannya kembali di Hushworx Fitness Wear.


Hushworx Fitness Wear corset ni ada pelbagai saiz, dari saiz XS sehingga 6XL. Jadi mereka yang bersaiz besar juga boleh menggunakan corset ni. Yela mereka yang bersaiz besar lebih terdedah dengan masalah sakit pinggang dan tulang belakang. Mana la tau kalau korang guna Hushworx Fitness Wear corset ni, masalah korang beransur pulih kan? Aku plan nak beli satu dalam masa terdekat ni. Harga corset yang aku nak tu RM170. Kalau material latex full blakang tu harganya RM220 manakala latex premium harganya RM350. Tapi sekarang dari 1 April 2019 hingga raya dorang tengah buat promosi di mana semua corset mendapat potongan harga sebanyak RM50. Malah Hushworx Fitness Wear turut menawarkan harga pakej sempena promosi Hari Raya yang akan tiba di mana harga baju kurung moden bersama corset adalah RM290 sahaja. Kalau beli asing, harga baju dalam RM199 dan corset violet harganya RM170. Baju kurung ada 2 warna, hitam dan cream. Kalau korang plan nak bergaya dan nampak anggun di pagi raya nanti bolehlah gayakan baju raya bersama corset Hushworx Fitness Wear ni. Tempah baju raya korang di Hushworx Fitness Wear sekarang ye sebelum bulan Ramadhan ye.


So kalau korang berminat nak cuba Hushworx Fitness Wear corset ni boleh lah dapatkannya seperti maklumat yang aku kongsikan di bawah.

Hushworx Fitness Wear
Level 1, Amerin Mall
43300 Seri Kembangan
Selangor

Contact
0182564473

Instagram : @hushworx_fitnesswear
Facebook : @hushworx

Readmore → Hushworx Fitness Wear Corset Legakan Sakit Pinggang dan Slip Disc

amusement park

The Adventurers' Web Tarikan Terbaru Di AEON MALL Nilai

11:23 PM


Bismillah, 

Baru-baru ni aku dan family ke AEON MALL Nilai yang terletak di Seremban, Negeri Sembilan. Saje je jalan-jalan cuci mata kat sana. Walaupun baru 3 bulan dibuka, aku tengok ada pelbagai shoplot sudah pun dibuka malah aku rasa tak lama lagi AEON MALL Nilai ni akan menjadi tempat kunjungan utama bagi penduduk setempat dan luar.


Kebiasaan kalau aku ke mana-mana cawangan AEON di sekitar Lembah Klang, Jasmeen mesti akan minta aku bawanya ke kawasan permainan kanak-kanak. Itu saja lah tempat permainan yang pada aku sangat selesa untuk ibu bapa membiarkan anak-anak mereka bermain, ada kelengkapan pelbagai jenis mainan dan affordable juga pada segi harganya. Tapi kali ni bila aku pergi ke AEON MALL Nilai, aku agak teruja kerana di sana ada menyediakan satu taman interaktif dan bakal jadi tumpuan terbaru khususnya kepada famili yang berkunjung ke sana. AEON MALL Nilai kini mengajak para pengunjungnya menikmati satu-satunya taman interaktif mereka iaitu The Adventurers' Web yang bakal dilancarkan pada 23 Mac 2019 akan datang. 


The Adventurers' Web ni berada di tingkat 2 bersebelahan restoran Pizza Hut dan Dubuyo di AEON MALL Nilai ni. Mula-mula aku sampai di sana, aku curious juga sebab aku tak pernah lihat taman interaktif seperti ini di mana-mana cawangan AEON di sekitar Lembah Klang. Rupa-rupanya bila aku berbual dengan salah seorang stafnya, dia mengatakan ia merupakan satu-satunya taman interaktif yang dibuka dan dibangunkan di AEON MALL Nilai. Perghh biar betul! Adoi aku takut makin kerap la aku ke AEON MALL Nilai ni. Mujur lah rumah aku kat area Kajang je, takde la jauh mana. 


Aku berpeluang masuk ke The Adventurers' Web untuk merasai sendiri tarikan apa yang ditawarkan di sana. Untuk pengetahuan korang, The Adventurers' Web memperkenalkan 3 tarikan utama kepada para pengunjungnya khususnya kepada kanak-kanak iaitu Dinosaur Rangers, Monster House dan Mini Science & Technology Discovery Center. Di dalam Dinosaur Rangers, korang dibawa melihat dan mengenal lebih 10 jenis haiwan prasejarah. Haiwan-haiwan ini mampu bergerak di samping saiznya yang cukup besar dan seakan-akan hidup pada aku. Selain daripada itu Dinosaur Rangers juga ada menyediakan beberapa aktiviti kepada para pengunjungnya seperti sewaktu tayangan Dinasour pengunjung boleh memberi Dinasour makan dan minum susu, mencari telur Dinasour di dalam maze dan juga wall climbing. Kepada anak-anak yang sukakan Dinosaur, aku cadangkan korang bawalah mereka ke Dinosaur Rangers ni ye. Boleh bergambar sekali dengan haiwan-haiwan pra sejarah di sana. 


Kepada anak-anak yang gemarkan sains dan teknologi pula, aku cadangkan korang ke laman Mini Science & Technology Discovery Centre pula kerana di sana ada disediakan beberapa ruangan dan hub sains yang pasti mengujakan. Antara yang boleh korang cuba di sana adalah seperti Reverse Bungee, Interactive Floor, Robot Programming dan banyak lagi. Aku rasa dalam 20 jenis permainan yang boleh dicuba di laman Mini Science & Technology Discovery Centre ni. 


Terakhir sekali tarikan yang pasti mengujakan yang ada ditawarkan di The Adventurers' Web adalah Monster House. Di dalam Monster House ni ada disediakan 13 tema berbeza untuk para pengunjungnya yang mana semakin jauh, semakin meningkat tahap ketakutannya. Tapi korang tak perlu risau kerana Monster House ni tak seperti Rumah Hantu yang biasa korang lihat di taman-taman tema di luar sana. Hanya diletakkan gambar, display dan figura yang tidak bergerak. Ia hanya menguji sejauh mana korang satu famili berani menghadapi sesuatu sekiranya diberi pilihan. Contohnya korang dikehendaki mencari kunci pintu dengan memasukkan tangan di dalam beberapa lubang. Selagi tak jumpa kunci, pintu untuk ke level seterusnya tidak akan terbuka dan korang tau la apa yang ada di dalam lubang-lubang tu kan haha. Pada aku Monster House sangat menarik kerana aku dapat mengajar Jasmeen menjadi lebih berani dan bijak membuat keputusan. 


So kalau korang nak mencuba taman interaktif The Adventurers' Web ni, ia akan dibuka sepenuhnya kepada para pengunjung pada Sabtu, 23 Mac 2019 di AEON MALL Nilai. Korang juga berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik dan diskaun sempena pembukaannya nanti. Sebanyak 200 tiket akan diberikan secara PERCUMA malah pengunjung yang melawati The Adventurers' Web ini berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah. Korang boleh dapatkan tiket untuk tiga-tiga laman interaktif yang ditawarkan di The Adventurers' Web ini pada harga promosi RM25 sahaja berbanding harga sebenarnya RM49. Harga ini hanya untuk tiket early bird yang boleh didapati di kaunter The Adventurers' Web dari 18 hingga 21 Mac 2019 dan bagi pemegang kad AEON Credit Service, korang layak mendapat potongan harga sebanyak 30%. Ia dibuka seawal 10 pagi sehingga 10 malam setiap hari. 


So jangan lepaskan peluang untuk merasai sendiri pengalaman dan tarikan terbaru yang disediakan di The Adventurers' WebAEON MALL Nilai ini. Aku pasti korang dan famili pasti teruja dan ianya merupakan pengalaman menarik yang boleh dikongsikan bersama yang tersayang. 

Sebarang maklumat dan pertanyaan korang boleh rujuk di bawah ni ye. 

AEON Mall Nilai, 
No. 2, Persiaran Pusat Bandar 
Putra Point, Putra Nilai 
71800 Nilai, N9 

Contact 
Monster House : +6011 1643 6050 
Dinosaur Rangers : +6012 657 4912 
Mini Science & Technology Discovery Centre : +6017 672 6385 

Instagram : @aeonmall_nilai 
Facebook : @aeonmallnilai

Readmore → The Adventurers' Web Tarikan Terbaru Di AEON MALL Nilai

beli barangan basah murah

Promosi Bayaran Balik Separuh Harga Di Lulu Hypermarket, KL

7:10 PM


Bismillah,

Actually ni merupakan kali pertama aku ke LuLu Hypermarket. Itu pun sebab kawan-kawan ofis aku kata murah dan berbaloi-baloi. Aku ingatkan hanya ada barang-barang basah dan keperluan dapur je, rupa-rupanya ada banyak lagi yang boleh korang perolehi di LuLu Hypermarket ni. Ada bahagian pakaian, barangan elektrik, telefon bimbit, komputer riba, bahagian kanak-kanak dan groceries. Meriah kan? Semua dalam satu bangunan yang sama. Apa yang korang cari, semuanya ada di LuLu Hypermarket.


Promosi Bayaran Separuh Harga
Haa pasal promosi separuh harga LuLu Hypermarket ni plak hanya valid di bahagian pakaian kanak-kanak, lelaki dan wanita sahaja di mana setiap pembelian yang melebihi RM100, korang akan dapat voucer pulangan sebanyak RM50. Perghh best gila lagi-lagi kalau korang nak buat persediaan awal menyambut kedatangan Syawal. Kalau macam aku persediaan raya anak dan isteri memang akan aku buat awal sebab tak nak mengganggu bulan Ramadhan. 


Tingkat 1 : Bahagian Pakaian
Punya lah luas department pakaian ni. Dah la tu banyak plak pilihan dan jenama. Anak aku dah rambang mata, semua dia nal beli. Adoyai pening aku kalau anak dah ada taste sendiri ni haha. Design-design pakaian kat LuLu Hypermarket ni pun cantik-cantik. Banyak pilihan dan sesuai dengan citarasa kami sekeluarga. Malah ada bahagian sari dan churidar tau di tingkat 1. Kat sini korang boleh dapatkan sari ela untuk dibuat baju raya. Yup korang boleh customade baju raya korang di sini weh pada harga mampu milik. Zati dah plan nak buat baju raya di LuLu Hypermarket ni. Aku actually berkenan kat sepasang kasut tu tapi aku ke tingkat 2 LuLu Hypermarket dulu sebab aku nak cari sesuatu.


Tingkat 2 : Peralatan Elektrik, Gadget dan Peralatan Rumah


Di tingkat 2 di LuLu Hypermarket ni ada banyak peralatan elektrik, gadget dan perkakasan rumah. Kot-kot la korang nak beli peti ais ke, HD Tv ke, mesin basuh, komputer riba malah smartphone pun ada gak kat level ni. Aku tengok gak bahagian smartphone, nice gak harganya. Malah boleh buat easy payment. Ye la kadang-kadang tak semua orang mampu nak bayar cash kan. Tak pun mungkin nak beli banyak, boleh la apply easy payment. Pusing punya pusing at last aku jumpa gak item yang aku cari. Powerbank!! Aku memang perlukan sangat powerbank ni sebab nak guna untuk travel. Lagipun LuLu Hypermarket ni tengah buat promosi powerbank Pineng di mana harga powerbank berkapasiti 10,000 mAH hanya berharga RM40 sahaja. Korang boleh jimat RM25 kerana harga asal powerbank ni RM65. Aku rembat satu takut habis plak nanti haha.


Tingkat G : Barang Basah & Groceries.


Dah habis shopping kat bahagian pakaian, kami bergerak level G LuLu Hypermarket kerana di situ ada barang basah dan groceries. Ok kalau nak dibandingkan dengan pasaraya-pasaraya lain, barang-barang di sini lebih tersusun dan teratur. Ada banyak pilihan malah ada bahagian makanan tau. Makanan yang siap sedia dimakan. Ayam panggang, ayam goreng dan nasi briyani pun ada. Ada kaunter jeruk-jeruk sayur, sayur-sayuran yang segar dan banyak lagi. Jangan lupa singgah sekali bahagian Roastery & Bread di mana di sana ada menjual pelbagai jenis kacang, rempah ratus, manisan dan juga pelbagai variasi roti. Harga ayam proses di situ juga agak murah berbanding beberapa pasaraya yang pernah aku pergi sebelum ni.


So kepada korang yang ingin berbelanja dengan lebih jimat dan banyak pilihan, aku sangat cadangkan korang ke LuLu Hypermarket ni. Malah sehingga 24 Mac 2019 ini korang berpeluang untuk menikmati promosi bayaran balik separuh harga di bahagian pakaian LuLu Hypermarket ye. Jangan lepaskan peluang, masih ada masa lagi ni. Ni aku kongsikan sekali link LuLu Hypermarket kot-kot la  korang boleh jadikan rujukan nanti kan.


Website

Instagram

Facebook

Readmore → Promosi Bayaran Balik Separuh Harga Di Lulu Hypermarket, KL

Blog Archive

Contact Form

Name

Email *

Message *