Blog Sihatimerahjambu

Korg Xprasan @ Buat2 Xprasan?

1:51 PM

Agaknye korg perasan x ape yg korg buat hari2 smada yg sengaja @ secara tak sengaja.Kadang2 benda tu baik utk kita @ adakala menyusahkan lagi berat menyusahkan org lain.Agak2 korg la..ape benda yang korg buat tanpa korg @ org len sedari setiap hari??Haa..meh tgk list yg aku buat..Ada perkara yg kena btg hidung aku sendri dan aku admit..tp korg plak?Korg nk mngaku x?Haha.Lets check it out :)

  1. Korg kua rumah menuju ke opis @ tmpat2 len..mesti korg ada tertinggal smthing.Contohnya ; kunci opis, bekal mkanan ke, dokumen2 penting opis @ assignment, jam, tag nama, lupa bawa bil2 utiliti yg nak kena settlekan, lupa bwk susu anak, @ pampers yg dh dipesan oleh pengasuh sehari sebelum, list brg yg hendak dibeli di pasaraya, tiket bas, pen drive, lupa buang smpah yg dh penuh kat tong sampah dapur, gincu, lip gloss, handphone, cermin mata, selipar nk bwk pegi smayang Jumaat, tikar klu korg nak pegi piknik dan mcm2 lagi la.Ha..ada bnda yg korg tinggal??hehe
  2. Korg akn cepat2 pakai seat belt bila ada road block kat depan.Klu yg pakai tinted gelap, cpt2 korg trunkan tgkap kete korg..xnak bagi kantoi :P
  3. Korg suh kwn korg punch kad utk korg klu korg lewat smpai ke opis.
  4. Menaip mesej semasa memandu.Mcm haram..aku geram tol ngn org mcmni.Lambat!!
  5. Haa..dah la drive lmbat, pastu lalu plak di lane pling kanan.Menyusahkan org len!
  6. Pegi kedai makan, korg akan amik lauk yg sama @ dalam kuantiti yg sikit..samada korg dh tau harga @ korg budget harga makanan korg haritu xlebih drpd budget yg korg buat
  7. Korg tawar menawar..at last korg xnk beli.Alasan korg nak tgk tmpat lain dulu..japgi sy dtg blik.
  8. Klu jam loceng bunyi..ada antara korg tutup jam dan smbung tdo blik dlm 5-10minit lagi
  9. Mandi pagi2..korg akan termenung dulu, amik mood..xpn berangan then baru capai berus dan ubat gigi
  10. Korg mengambil masa yg agak lama utk memilih baju yg sepadan ngan tudung..Dari satu baju ke satu baju.Habis satu almari korg selongkar.Korg xnk ofismate @ kgkawn korg perasan yg dlm mggu tu korg dh prnah pkai baju tu.Ada gak yg siap plih kasut yg sesuai ngn pakaian korg.Ha yg tu lg lama :P 
  11. Korg makan time rehat 5 minit..selebihnya korg bercerita mcm2 seperti kwn korg, skandal, beg n high heels yg korg jmpa kt pavillion, jiran korg, bos opis, anak korg, hutang, menu nak msak ape blik kerja nnt dan mak mentua korg.Haha :D
  12. Masuk opis korg online Facebook.Sent request Farmville kat kgkawan korg @ update status
  13. Korg marah staf korg men facebook..tp korg men xpe plak!
  14. Asal ada kereta potong kereta korg..korg mesti nk potong kereta tu blik.
  15. Time masuk gaji..korg bayar det makan semuanya not RM50 semata2..lepas 1mggu (xyah lama2) baru korg kua det syiling
  16. Korg suka tunggak2kan bil eletrik ngn bil air korg.Next month boleh bayar maa..
  17. Korg menghabiskan masa lebih lama depan cermin..lagi2 wanita, sbb amik masa nak belit2kan tudung kepala, conteng2 muka..
  18. Korg suka tgk CCTV lama2..nak perhatikan pergerakan staf korg sepanjang masa
  19. Korg klu ngantuk..korg cari port tdo..lebih2 lagi dalam surau
  20. Hujung bulan bagi org tua kat kg duit belanja..tgh bulan korg pnjam blik duit dari org tua korg
  21. Korg masuk simpang..xbagi signal!!!
  22. Kalau yg naik moto..boleh plak korg seiringan sambil berborak ngn kwn korg yg berada di atas moto len..smpai ganggu kenderaan belakang nk jalan
  23. Time memandu..time tu la korg sibuk nk mkn. nk cari brg yg terjatuh atas lantai kereta
  24. Korg salah masuk lorong kat tol..Padahal kt atas tol tu dh terpampang besar2 jenis laluan
  25. Asal korg lalu tol (yg lelaki-kebanyakan bujang) msti kacau awek tol (yg cun sahaja ye).Pling tidak pun kaat Hai @ bertanyakan jalan.
  26. Korg makan berdecit2 (berbunyi) smpai mengganggu pelanggan lain
  27. Korg beli ayam..korg mintak xnak kepala, xnak kaki, xnak isi perut, kasi bersih bulu2, xnak kulit, xnak lemak..Seksa tokey tu
  28. Korg klu bli baju (terutama perempuan) korg xnak sama @ lg mahal harga dr baju kwn2 korg
  29. Korg tdo time khitbah sedang dibacakan..Tu klu tdo, klu yg tdo..korg bantai borak plak
  30. Utk guys..korg sanggup xbasuh sua jeans korg dan boley tahan smpai sebulan lamanya
  31. Bagi pasangan couple, korg klu blh semuanya nk sedondon.sepasangan ngn pasangan korg
  32. Setiap hari..korag kena spend masa ngn bf @ gf korg utk msg @ kol waima korg tnya dh makan blom??
  33. Bagi lelaki..korg suka lepak mamak, order minum bergelas2 smbil tgk bola.Np korg xlepak mcd hari2 macamtu?hehe
  34. Korg suka memotong queue utk bayar tol.Bratur xboleh k?
  35. Korg suka berhentikan kereta di sisi jalan sehingga mengganggu kelancaran lalulintas utk pegi bank @ pejabat pos.
  36. Klu korg duduk sensorg..korg suka gigit kuku @ bersihkan kekotoran dalam kuku
  37. Lepas solat di surau, korg xnk lipat balik sejadah ke tempat asalnya.
  38. Korg lebih selesa lepak ngn klik korg daripada bergaul dgn org lain.
  39. Korg banyak membebel dan menyalahkan org len @ masalah yg korg hadapi.Korg lebih teruja mencari punca masalah korg daripada korg cari jln utk menyelesaikannya tanpa bnyak cakap!
  40. Korg tgk org berjaya..korg pn nak berjaya,tp korg sendri xbrani ambil risiko utk berjaya.Hati kecik!
  41. Korg suka tinggalkan kereta korg di pam mnyak..tp korg msuk dlm cucuk duit dlu..
  42. Korg cuma akan memakai tali leher sekali seumur hidup, itu pn waktu dipanggil temuduga.
  43. Masa ditemuduga..semuanya korg kata BOLEH..tapi bila diterima kerja, suh buat kerja korg kata bos zalim, xberhati perut..gaji kecik!!
  44. Korg beli chewing gum 20sen..bagi duit not RM50!
  45. Hari2 korg akn bekpes nasi lemak,roti canai,mi gorg,nsi kerabu,nasi mnyak, kuih2 yg sama..sbb menu tu je yg ada jual kt kedai mkn dkat dpan opis korg
  46. Korg xleh join staf2 bawahan korg makan skali sbb korg bos!Kena jaga imej..korg kata laaa..
  47. Korg sanggup dgr anak nangis xhenti2 selagi maknya xamik dan pujuk anak tu
  48. Korg sibuk nak tau slip gaji kwn korg dan jmlah hutang piutang yg dorg ada.
  49. Kebanyakan bg kaum ibu..korg xsuka blik umah mak mentua ea.Apsal ea?
  50. Kt umah mentua..berjenis2 lauk korg masak..tp kt umah sendri..nk nmpak telur goreng pun payah!
  51. Bagi mereka yg merokok..suka isap rokok time buang air besar.Amik feel kot?
  52. Kerusi @ sofa kat rumah korg tu..aku rasa korg lebih banyak berbaring smbil tgk tv dari korg duduk
  53. Kt rumah, pantang ada air sejuk dalam peti ais..msti sekejap je abis.Yang malangnye org yang letak air tu..xsmpat nk mnum..Dh org len kebas
  54. Klu korg bosan..korg akn bkak nset dan main game yg ada..
  55. Klu ada org slh kol no korg..msti korg layan..pling kuat msg blik nk memulakan perkenalan
  56. Korg suka buat miskol mengharapkan kol dari kwn korg tu @ mak bpak korg
  57. Org ada handphone baru..korg pn nak tukar handphone baru.Biar papa..tp handphone upgrade!
  58. Kete mahal, modified sana cini, tukar enjin..nk kata kete korg la pling cun.Tp ke hulu kehilir naik motor gak.Kete buat tayang kat umah je..almaklumla minyak mahal
  59. Dalam kuarga korg..korg la pling nakal, xcenter..tp bila jmpa org lua especially awek@ bakal mak mentua..blh plak korg jd baik, alim..pijak semut pun xmati.
  60. Korg xbagi kwn korg bukak tingkap..nnti habis rosak tudung @ rambut korg.Hehe
Haha..tu sebahagian daripada apa yg aku nampak dan aku lalui.Aku tau korg pn ada persamaan dan mgkin ada lagi yg korg nk tambah2.Itulah hakikatnya..samada korg prasan @ korg buat2 xprasan :)

You Might Also Like

1 comments

  1. ada yang perasan..ada yang tak perasan..ada yang buat2 tak perasan.kehkehkeh :))

    ReplyDelete