Sekali Salah Orang Daaaa ~

4:08 PM

Dulu aku masa skolah menengah, aku dok hostel.Aku ni minat ngan orang..tapi orang belum tentu minat aku.Yela, aku skema dulu..serba serbi atas bawah mak aku dh siapkan untuk aku.Aku pakai cermin mata pun..bingkai old skool 4 segi warna gold.Memang sadis..sekali aku tengok, dah boleh ganti pengetua aku daa..

Dah2 tu bukan ape yang aku nak ceritakan.Sekolah aku ni, pengambilan pelajar baru dibuka untuk tingkatan 4.So ingat2kan nak cari sorang awek la..yela tengok budak2 len bukan men lagi cinta munyit..sekurang2nya aku nak gak pengalaman macam dorg.So bila form 4 baru masuk..aku tengok masing2 yang masih bergerak solo..yang sebelum ni kusut masai, mula start berdandan.Yang dulu rambut serabai..mula pakai Tancho setempek kat kepala..klu time panas confom meleleh.Ketiak yang dulu bau parit, skrang orang kata dh bau pati minyak wangi.Punyala masing2 nk expose diri sendiri..termasuklah aku.Aku pun xnak kalah.Tapi aku agak beruntung time tu sebab time tu tengah panas pertandingan Choral Speaking dan team aku masuk ke peringkat Daerah.Aku la Koreografernye..eh betul ke ejaan?sbb aku xreti eja dalam Bahasa Melayu.Tershashyul :P Tapi aku pn men hantam je kat depan tu..pedulik hape aku orang len bukan tau.Hehe

So nak dijadikan cerita..wah baru masuk isi2 penting nih, tadi aku mukadimah je.Aku berkenan ngan sorang awek nih.Bukan budak kelas aku.Dia kelas 4A3..Type aku masa tu ala2 alim cikit.Bertudung litup, macam wanita melayu terakhir la katakan.Hehe.Dolu2 la..skarang ni xleh nak memilih sangat..umo pon dah lanjut.Hehe.Then aku pon mula la riki2..tanya kawan2 aku.Tu yang menjadi masalahnya, sepatutnya aku tanya budak kelas dia sendri.Ni aku tanya budak kelas lain.Bila aku jumpa kawan aku nama Abdul Rahim Abas (perghh nama penuh memang xblh blah) aka kambing..dia dengan telus dan confiden kata Rosnah.Pergh aku dgn penuh angkuh dan takbur terus tulis surat pengenalan.Dah terbiasa..kata scorer subjek BM, kena ada pendahuluan..isi2 penting dan penutup.Siap ada rangka karangan lagi.Kalau cikgu BM aku baca, confom meleleh hingus dia tatkala menyelami isi hatiku.Kata ayat power!

Dah siap aku suruh kawan kelasnya letakkan di bawah meja.Huhu betapa hebat punya ayat la katakan..petang tu aku dapat surat jawapan.Wahh..cantiknye tulisan.Ada tulisan khat lagi.Aku dah agak betul la budaknya nih.Tapi yang peliknya..time aku kua kelas, ada la minah ni tergedik2 bila nampak aku.Nampak aku je..cepat2 tersipu2 malu masuk dalam kelas.Aku mula pelik..Ai femes gak aku kalau ada orang len admire camni.Haha.

Bila aku tengok kerap sangat budak tu memerhatikan aku..aku pun tanya budak kelas dia.Budak kelas dia kata yang tergedik2 tengok aku tu la Rosnah!Pang!!!Haram jadah mati aku.Abis aku tanya plak sape nama budak yang aku minat.Dia kata tu Aisyah.Perggghhh!!Time tu aku rasa malu yang amat sangat.Apsal la aku boleh salah orang ni.Dah la peluang datang seumur hidup..boley plak salah orang.Time tu aku tengok Rahim kecik besar kecik besar je..sambil berjalan2 makan aiskrim tanpa rasa bersalah.Memang haru nasib aku time tu.Tu la kenangan yang tak dapat aku lupakan masa tingkatan 4.Nasib la masih perempuan..walaupun tersalah pilih.Kot2 kalau nama Rosnah tu jantan!!Harammm!!Haha :D

You Might Also Like

4 comments

  1. kalau aku tahu citer ni dulu, kompem aku gelakkan ko sampai kuar air mata....patutla aku tgk si rosnah tu malu2 time jumpa ko....hahaha...

    ReplyDelete
  2. ai kes slh org la imah..tu tandanya xd jodoh.hehe

    ReplyDelete
  3. ahaha~ sekali salah orang daa.sadis~ :D

    ReplyDelete
  4. ekekeke kelakar la tok nie....walaupun dalam hati ada taman tapi masih kekalkan sifat malu2 kucing hihi..(^_^)

    ReplyDelete