Solat Tapi Nampak Lurah Punggung !!

3:32 PM

Ape kes ngan tajuk aku ni..tapi sebab dah banyak kali aku jumpa kes macam ni, aku pun teringin nak mengomel sikit la. Ape yang bes sangat tunjuk lurah punggung depan jemaah lain.. lagi2 depan aku. Weh agak2 la.. aku straight ok, intrested in women only. Kalau ko buat depan abang2 bernafsu songsang.. lain la. Kang tak pasal2 dorang kena berhenti solat mandi hadas plak.

Selalunya aku jumpa budak2 muda je punya fesyen macam ni. Baju singkat, seluar londeh. Kalau baik korang leh nampak spender yang berwarna warni, boxer spongebob squarepants ke.. Tapi kalau nasib korang kena jackpot, boleh nampak lurah punggung berbirat biru. Dah macam punggung budak2 pulak! Seyesly aku tau sebab aku sendiri tak kusyuk tengok punggung pelbagai rupa. Pattern yang tua, muda..putih hitam..macam2 jenis. Kadang2 aku kena solat balik sebab tergelak bila tengok ada muka macam pembunuh upahan, tapi spender pink! Kalau yang nampak lurah punggung tu.. aku agak dorang pakai spender saiz S tak pun pakai G-String! Hahaha~

pergh menarik dengan corak ala2 taska mahupun tadika

Whatever it is, please la bagi guys pakai pakaian yang sesuai. Korang sedar tak solat korang tak sah? Eventhough korang tau baju korang singkat, tukarlah kain pelikat. Yang aku hairan, dah tau baju singkat, time nak rukuk atau sujud, sibuk dok tarik2 t-shirt belakang agar tak terselak nampak punggung. Korang tau tak, 3 kali pergerakan besar dalam solat menyebabkan solat kita tak sah? Hmm..aku pun pernah pakai t-shirt singkat, tapi sebelum solat aku akan tuck in t-shirt aku dalam seluar. So takkan ada masalah bila time rukuk ataupun sujud. So aku nak sentuh bab ni je hari ni, sebenarnya banyak lagi kes2 yang melibatkan solat.

jangan lakukan aksi ni di tengah2 jalan raya yang boleh mengakibatkan
kecelakaan kepada pengguna jalan yang lain

Apa2 pun.. please jaga pemakaian korang ketika solat ye. Lepas ni aku harap sesiapa yang baca entry aku hari ni, take note dan tak melakukan kesalahan yang sama di dalam solat. Takde sape pun yang yang nak tengok lurah jantan ko tu pun walaupun korang tayang free kat aku!

You Might Also Like

7 comments

  1. yupp! prnah gak nmpak group dak2 pkai mcm ni.. nmpak selekeh bile dorang pkai mcm ni.. bila solat pulak nmpak yg sptutny ditutup.. nice entri! ^^

    jemput singgah ANASAURUS :)

    ReplyDelete
  2. oo..time solat pun awk nmpak gak?gatal mata tu.haha :D

    ReplyDelete
  3. separa free..sebab dia tayang separuh.kalau pompuan tayang lurah dada, lelaki plak tayang lurah punggung.Hehe

    ReplyDelete
  4. as salam.. salam ziarah..
    hehehe.. menda ni sebenarnya kalau LAKI paham apa itu aurat tak lah jadi macam nie..
    ades.. Terasa jugak nie.. nasib lah bukan jenis suka pakai suar londeh.. hehehe..
    berkaitan jugak.. TQ..

    http://dady-rahman.blogspot.com/2011/03/aurat-lelaki.html

    ReplyDelete
  5. salam :)
    aku londehkan seluar time ke tandas je..hehe.Haah tol tu.Aurat dalam solat kan..

    ReplyDelete
  6. nice entri...selalunya orang tegur aurat perempuan kat sana sini..ni khas untuk lelaki..

    ni hahh...wahai lelaki2 take note ok..ayat lurah jantan tu...haha... geli hati bacanya...

    pemurah sangat ke bagi orang2 tengok pakaian dalam kita???

    ReplyDelete