Entry Luahan Perasaan ~

11:31 PM

Praised to Allah, sekurang2nya pagi ni aku sedar aku ada melakukan kesalahan. Thanks guys for mention this to me. Tapi kan lebih molek andai kata pihak berkenaan bagitau aku terus lagi mudah kan? Rasa kalau mencanang2 bukan pada tuan punya badan.. tak menyelesaikan pape pun, malah menambahkan aib je. Bukan orang lain kan? Apa kata kita guna cara win2 situation. Kedua2 pihak puas hati, tak perlu nak bermuka2 :)

Tak pe la aku pun mengaku salah.. aku mintak maaf. So harapnya pihak yang terlibat pun sama. Ada masalah, tak puas hati, menyinggung perasaan atau aku ada menyusahkan korang.. face to face is the best way. Mencanang di belakang orang akan menambahkan prasangka buruk orang lain terhadap empunya diri  malah sedikit sebanyak mencacatkan kredibiliti dan memberikan tanggapan negatif orang yang mendengar. Kesian.. lebih2 lagi orang macam aku ni. Hehe

Aku budak baru belajar..kadang2 tersalah-terlalai-terlupa..mintak diajar, ditegur dengan cara berhemah :) hormati aku sebagaimana aku menghormati orang lain..walaupun aku bukan watak penting dalam hidup korang. Aku angkat tinggi kengkawan aku bila ditanya oleh orang lain malah bela sekiranya perlu..sebab kita sepasukan. So takde sebab kita nak jatuhkan sesama kita. Kita kawan kawan.. tak nak la lawan lawan ye :) Salam



You Might Also Like

26 comments

  1. nape ni? walauapa pun jadik awak kne kuat tau..nanti tak kiut..lalalal :P

    ReplyDelete
  2. Be strong dear
    Xmo sedih2 yer

    Smileeeeeeeee

    ReplyDelete
  3. tu namanya keje berpasukan..kita tolong sesama kawan kita..

    alahai sedihnya..dah2...senyum yer..alololo bucuk..bucuk..

    ReplyDelete
  4. afzal jgn sedih2 yer huhu..bawa bsabar taw :)

    ReplyDelete
  5. ChaCha = saya tengah men-kiutkan diri la ni.kiut tak?ke nak kiut lagi?hahaha ~

    ReplyDelete
  6. CikYana(",) = yep yana..sengih sampai ke telinga ni :P

    ReplyDelete
  7. Cik Azizah = sekali lagi boleh? part yang bucuk2 tu.suka la.haha :D

    ReplyDelete
  8. shida'R = takde la sedey sampai menangis..tarahal la.jas luahan perasaan je.nway trimas :)

    ReplyDelete
  9. pasepa ni cit..xrock la..meh mkn tomyam jom..:D

    ReplyDelete
  10. cik bulan = ala hormon tak setabil.jap nak cari pad :P

    ReplyDelete
  11. ngek la..aish.. (*≧▽≦)"..hahahahahahahahahaha

    ReplyDelete
  12. owh.. kenapakah?? masing2 ada pernah wat salah... huhuh.. cool eh~ :)

    ReplyDelete
  13. Siti Mashitah Saidin = nothing seyes, benda kecik je, tapi gaya dan bentuk persembahan macam dosa besar :) nway tq :)

    ReplyDelete
  14. sabar...tuhan menguji mereka yg mampu... bukan hidup namanya klu tidak diuji...

    ReplyDelete
  15. Tengku Puteri = yup sangat2 bersabar la ni.kan dalam entry sy banyak senyum dan kata2 manis berunsur nasihat :)

    ReplyDelete
  16. okeh2...no komen dah.. har har har... =)

    ReplyDelete
  17. sy suka entry cm ni :) thumb up!

    ReplyDelete
  18. Tengku Puteri = hehe.sabar tengku sabar :P

    ReplyDelete
  19. Eena Arrina = kenapa Eena suka entry macamni? :)

    ReplyDelete
  20. aiyaa~ x mau sedeh2 maa~,nnt panggil meow suro pujok nak?

    ReplyDelete
  21. Makcik Penyebok = panggil meow?dia pujuk pon mana saya paham bahasa kucing.hehe.xsedih la makcik ~

    ReplyDelete
  22. pjok dier style lame! gesel2 kat kaki org,pujok2 mintak ikan la!

    ReplyDelete
  23. Makcik Penyebok = tu kucing yang pujok kita bg makan.hehe :P

    ReplyDelete
  24. itu le tujuan sbenanye suro kucen tu pujok,jimat bajet tuan dier x yah bagi makan

    ReplyDelete
  25. sabar jer la tok...bukan mudahkan nak puaskan hati semua org...ada saja benda tak kena.

    ReplyDelete
  26. entry ni buat kita lebh muhasabah diri :P

    ReplyDelete