'> Aku Ingat Saiz Aku M !! | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Sunday, August 21, 2011

Aku Ingat Saiz Aku M !!

Assalamualaikum,


Hoho aku baru shout cenggitu.. korang dah menganjing aku ea?? ChaCha kata aku cari baju kat bahagian kanak2, baju budak sekolah darjah 4!! Mankete plak kata bukan setakat nampak pusat.. siap boleh nampak anu aku!! Hahahampeh tol korang! Korang yang lain mesti blur kan apsal aku buat entry nih. So meh aku nak story mory apa sebenarnya yeng berlaku pada aku hari ni.




Aku sebenarnya keluar bawak kawan aku, dia nak pegi repair henpon kat Kuantan Parade. So tokey kedai tu mintak kitorang pusing2 dulu dalam 20 minit sementara dia repair fon tu. Aku ni asyik tengok housmate aku shopping je, aku satu hapak pon tak beli ape. Aku plan nak beli kasut.. tapi ntah macamana aku boleh tersangkut kat kedai baju. So bermula la kisah sadisku..


Dari niat aku datang nak tengok2, terus termakan pujuk rayu promoter tu. Ai ayat promoter tu memang tak hengat, cair aku sekejap. Macam kena pukau pun ada! Dia suggest baju saiz M, aik pelik plak aku..rasanya sebelum ni aku pakai saiz L. Agaknya dia perasan kot yang aku makin kurus sejak2 puasa nih? Tak sia2 aku jaga makan.. rasa nak meleleh air mata aku akibat terharu yang amat dalam. Namun keadaan masih terkawal walaupun lubang hidungku turut bertakung hingus tanda gembira. Aku pun yakin yang aku kurus, makin slim dan budget kiut.. tanpa melalui fitting room aku terus bersetuju mengambil tshirt saiz M.


Huh kacak la aku sikit bila dah bersaiz M ni.. paling tidak pun ada gaya macam Yusuf Haslam muda2 dulu. Lepas settle kes henpon kawan aku tu, kitorang terus balik ke rumah. Tersengih aku macam kerang busuk.. kasut ntah ke mana, lain yang di plan..lain plak yang aku beli. Sambil lalalala.. aku menyarungkan tshirt tersebut. Aik apsal sangkut nih?? Berkerut2 muka aku tahan nafas. Aku tarik ke bawah lagi.. stuck kat ketiak! Adoyai rasa macam muat je tadi. Aku pandang cermin. Humang aih.. dah macam pakai baju renang!! Fit tak hengat! Dengan pusat jelas tak bertutup.. nipple jangan cakap la jelas kelihatan, boleh bikin nangis sesiapa yang memandang! Turun naik perut aku.. sesak tak bernafas! Cuba kalau aku keluar macamni. Aku tengok memang la seksi, tapi orang lain yang tengok terseksa jiwa raga. Sekali tengok.. macam maknyah pon ada!! Haha..giler sendat weh!!


Adoyai aku ingat dah boleh muat pakai saiz M. Tapi aku think positive. Aku katakan badan aku memang dah makin kecik, cuma baju tu je salah bikin. Nak tukar? Ah malas lah. Aku malas nak buat keje dua tiga kali. Sah2 baju tu aku bagi adik bongsu aku je yang pakai. So moral of the story.. cuba dulu baju sebelum beli. Tu la padahnya termakan pujuk rayu si promoter. Ha padan muka aku, budget kurus!! Ptuihhh!!


P/s : Jelas membuktikan daya imaginasi aku sangat tinggi.. perut dengan
         ukur lilit macamni pun ada hati nak pakai saiz M!!

42 comments:

  1. silap di situ..darjah 1 ye..bwhahahah :P

    ReplyDelete
  2. takpun..tadika pun boleh...hahaha

    ReplyDelete
  3. haha...moralnye jgn cpt tmkn pjuk rayu promoter kih3..sabo jelah afzal oii..

    ReplyDelete
  4. tu la masalahnye,
    promoter tu cantik sangat agaknye sampai terus rembat baju tu b4 trai...
    alahai, rezeki adik..

    ReplyDelete
  5. ya aku faham, imiginasi ang mmg tinggi ahahah

    ReplyDelete
  6. kahkahkah...hadoi. gelak golek2 da ni. mcm maknyah tu tak tahan..ye, cuba dulu sebelum beli. itu mesti buat walaupun malas.~! =)

    ReplyDelete
  7. kahkahkah..wei, ak rindu kuantan parade, kirim salam kat beliau..haha..dah setahun lebih balik labuan lepas habis belajar kat ump..

    ReplyDelete
  8. jadi..ukur perut dibadan sendiri dulu ye..hahaha

    ReplyDelete
  9. alaaaaaa. nape tak upload gambar apzal ngn baju adeq tu. nak jugak gelak barang sepam dua. ngeh ngeh~

    ReplyDelete
  10. kahkahkah tu la bajet mcm kurus pula u ni b..perasan eh...haha

    ReplyDelete
  11. hahaha...tu la..semangat sgt...bajet kurus la tu..wakakakak

    ReplyDelete
  12. ChaCha - pergh terus turun darjah satu??hampeh.haha

    puteri kasih - adoyai awk pon menyokong cha ke?haha tak baik seksa saya cenggini :D

    shida'R - tu la adoyai afzal ni kan murah hati :P

    cunndaa - cun?cun lagi afzal.haha.nak buat macamana kan..rezeki adik (nanti suh adik bayar balik) :P

    mankete - siot ang la pegi canang kat semua.memang dasar ahli mesyuarat tingkap tol.haha

    aiNa yaZiD - hehe seksi pe macam maknyah?siap nampak pusat berbulu lagi tu.hehe :P

    pamie - hehe tarahal bro.ko nak suh kim salam kat KP ni..tang eskeletor dia ke..tiang2 dia ke..tandas dia ke?hehe

    cik bulan - eleh mel cakap orang.bueekkk!!huhu

    cik kiwi's - haha tak dapat la jep.nampak pusat den tu.aurat weh.haha :D oo nak gelakkan orang no satu ea?hehe

    Cik Azizah - i dah kurus la.lihat perut ku..rampingkan?? (macam bunyik iklan tummy trim plak) :P

    ReplyDelete
  13. kunci locker - siot ko pon gelakkan aku gak??hampeh.hahaha :D

    ReplyDelete
  14. tak pe afzal..bleh try pegi london weight management pas raye. mane la tau..kot2 pastu lg muat pakat size M. hahahaha. :P

    ReplyDelete
  15. hahahaha...memang seksi. a'ah, lepas raya try g london weight management..bukan size M je awak muat..silap2 XS pun boleh pakai.=D

    ReplyDelete
  16. Tulah orang dah sediakan fitting room xnak gunekan..beli bape helai???..haish,senang tol afzal cair ngn gurl erk..bahaye !!! =P
    pegi slim world la, pasnie bolei pakai size S..kuang2..(~_^)..

    ReplyDelete
  17. eikieyn - kahkahkah.tapi kalau nak pegi london weight menegement tu..kena hafal lagu london bridge is falling down dulu :P

    Mrs.Yie - padan muka plak dia.sian saya.huhu

    aiNa yaZiD - haha.tanak la.sy kurus dah la :D

    ♥Aien Najwa♥ - nasib beli sehelai je :) aik saya ada kata ke promoter tu gegerl?promoter jantan laaa :)

    ReplyDelete
  18. hahaha.. sabar jelah afzal... xpa jadikan motivasi.. bangun pg2 tgk baju tu.. :)

    ReplyDelete
  19. wow seksyi..... ce terai pakai pagi raya... kompom berduyun2 org dtg beraya umah kamo....

    ReplyDelete
  20. syiela - hehe tak terfikir plak sy kak nak jadikan motivasi.bagus gak idea akak tu.hehe

    hyz - giler ko nak pakai baju tu?orang lain datang nak mkn kuih raya, tapi kali ni org datang nak tgk pusat aku.hahaha

    ReplyDelete
  21. Entry ni y pling bezzzzz skali lam byk2!!!

    ReplyDelete
  22. badan memang kuruih....tang perut tu hah tak slim~! hahaha..boleh pulak org raya dtg nk tgk pusat awak semata..=P

    ReplyDelete
  23. Err..nak gelak beso2 boley.. :P

    ReplyDelete
  24. o0o lelaki rupenyer..hehehe..xpela kan..xrugi kot kan..dah nak raye mesti harge runtuh punyer..=)

    ReplyDelete
  25. Ira Nera - aik awk dah abis baca semua entry?OMG!! haha :D

    Faraa Eiman's - mana de perasan.btol la baju tu yg salah saiz.hahaha :D

    aiNa yaZiD - hehe mungkin la kot?sbb belum pernah orang raya nak tgk pusat saya :P

    Cik Ice - haha gelak la Cik Ice oi :) takde sape nak marah.hehe

    ♥Aien Najwa♥ - rugi sebab baju tu tak dapat kat saya, dapat kat adik saya.huhu

    ReplyDelete
  26. asal mase ko test muat, balik umah x muat...ni mesti koo test lepas bukak puasa...badan dari saiz m leh jadi L...tp memang aku pun tak minat sgt pakai saiz kecik-ecik ni mcm gay la plak.

    ReplyDelete
  27. itu lah len kali jgn terpedaya dengan cakap promoter tu

    die nak bagi baju tu laku je

    hehe

    :)

    ReplyDelete
  28. hak3,..naseb baik dia xbg saiz s,...lalala

    ReplyDelete
  29. sila lah sedar diri sket okayh. =P

    ReplyDelete
  30. Mohammed Faizal - salah aku kot aku tak ngetes time beli tu.memandai ko je.fit2 la baru jambu.hahaha :D

    ::ini belog saya . cinta hati saya:: - haah sy sokong.ai saya ni baik hati sikit

    KiNa - haha dia pun ada fikir panjang gak.kalau dia nak tipu sy pon..agak2 la kan.hehe

    Fathiah Hamim - hehe baeklah cik Fathiah :P

    ReplyDelete
  31. hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock - aku tau saiz s tu sua kecik ko.haha

    ReplyDelete
  32. bhahahahaha..gelak guling2 baca entri ni..siap berimagine lagi keadaan ko pakai baju tu..mesti 'comel' haha :P

    ReplyDelete
  33. milo - tu la sape suh ko berak lama sangat dalam jamban tu, orang len dah abis gelak..ko baru nak guling2.haha

    ReplyDelete
  34. ehem ehem..saje nak tambahkan sakit hati.. kin nye baju raye size XS. hehe..tamo mara..tamo mara.. puase~ :P

    ReplyDelete
  35. eikieyn - tak baik tipu bulan2 pose ni tau.Tuhan mawah (ayat gedik)

    ReplyDelete
  36. promoter tu pompuan ke?
    kalo pompuan..kalo 10x kena pujuk rayu
    10ealai thsirt size M ko rembat gitu sj..hahaha kayo2 lah kedai tu miahaha

    ReplyDelete
  37. el - promoter lelaki kak..aish asyik suh sy try baju je.kekadang rimas pon ada.tu yang sy terus amik satu

    ReplyDelete
  38. My eyes! tu baru gambar Rob Schneider. Klu tgok yg live punya terus buta XD len kali berhati-hati di shopping mall :)

    ReplyDelete
  39. SaySay - haha seksi kan?ha tu baru seksi Rob Schneider..belum seksi saya lagi.hahaha :D

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com