Best Kan Dapat Kad Raya ??

10:15 AM

Assalamualaikum,


Malam tadi, tengah2 aku drive nak ke bandar..dah mula berkumandang lagu raya di corong2 radio. Ai rasa bersemangat dan teruja bila mengenangkan sudah lebih 2 minggu kita sebagai umat Islam menjalani ibadah puasa. Melihatkan suasana sesak di gedung2 membeli belah..dengan gelagat ibu bapa yang penat melayan karenah anak mereka memilih baju raya, si suami yang penat minjinjing beg2 plastik..menantikan si isteri yang bergaya ala2 model mengenakan kasut baru, dan anak2 muda yang leka membelek2 kad raya untuk dijadikan pengganti diri kepada kengkawan. Erk! Ada lagi rupanya kad raya??


Bila bercerita pasal kad raya, aku mula mengimbau kembali zaman kegemilangan aku dulu dengan kad2 raya. Time tu kami adik beradik sibuk bertanding siapa yang dapat kumpul kad raya paling banyak. Tetapi macam biasa, sudah semestinya aku mengungguli kutipan kad raya terbanyak memandangkan aku lebih fofular daripada dorang. Haha (gelak jahat). Dengar je bunyi moto abang posmen, masing2 mencecet mendapatkan abang posmen tersebut dengan harapan ada la kad raya yang bakal diterima. Rasa berdebar2 dan berteka teki..sape la agaknya yang hantar kan?? Ada pulak nota kat sampul kad raya tu ; Senyum dulu sebelum buka. Keh3


Harap maklum : bukan kad ni yang aku nak antar.Mekasih :)


Bila tiba hujung Ramadhan, kami adik beradik pakat kumpul kad raya masing2 untuk digantungkan di dinding ruang tamu. Penuh weh dinding rumah dengan bermacam2 jenis corak dan bentuk kad raya. Perasaan gembira hanya Allah je la yang tau :) Bila dapat kad raya, feel raya tu ada mari. Bersemangat kemain. Korang mesti familiar dengan pantun ni kan? Tak menahan. Haha


Pecah kaca pecah gelas
Sudah baca harap balas


Jadi kat sini, aku nak ajak korang rasakan kembali feel dapat kad raya. Memandangkan aku pun ada lagi kad2 raya yang masih belum diguna, jadi daripada dibiarkan begitu je, baik aku bagi kat kengkawan aku. So pada korang yang nak kad raya dari Afzalsukasuki, just leave your adress dalam ruangan komen ye. Manalah tau, bukan setakat kad dari aku.. mungkin korang juga akan terima daripada kengkawan lain. Jom kita tengok sape dapat kumpul kad raya terbanyak kali ni. Huhu. Sesekali kita dapat kembalikan memori dapat kad raya macam dulu2..apa salahnya kan? Siapa cepat dia dapat :)


P/s : (Ni alamat aku)
         Mohd Norafzal Narawi
         Pusat Biosekuriti Perikanan Kuantan
         Lot 20755, Jalan Tanah Putih
         25150 Kuantan, Pahang


        (Ada gak yang mintak private msg rupanya. FB : Mohd Norafzal)

You Might Also Like

42 comments

  1. pecah kaca pecah sampan, sudah baca harap simpan....hahaha..insyaallah aku hantar kad raya kat hang afzal..

    ReplyDelete
  2. hahaha..ayat paling skema tetapi paling evergreen ..smpai hari ni msih guna..

    erk, dah ambik address awak tu.nntikan kad raya dr sy yer..

    ReplyDelete
  3. sekarang orang bagi e-kad raya je. humph tag2 kat pesbuk, pastu notification belambak. *eh tetba pulak* hehe

    ReplyDelete
  4. dah baca harap simpan...untuk raya tahun depan..kalau aku gi kedai nanti ada jual lagi kad..aku hantar kat kau ye...insyallah

    ReplyDelete
  5. hehehhe.. teringat ayat tu.. mmg evergreen :)

    ReplyDelete
  6. Cik Ice nak kad raya yg ada lagu sekali ngan keluar bunga api boley..?? (^_^) hehe

    ReplyDelete
  7. harrazdani - hehe best dapat kad raya dari bro.huhu

    RerameUngu - yep,saya tunggu dalam peti surat.haha :D

    Fathiah Hamim - tau je,tapi mcm tak bes la :) nak rasa feel dapat kad raya.hehe :P

    syiela - yes opkos.ntah sape la yg buat pantu tu.kalau ada rasa nak bagi dia kad raya je.haha :D

    Cik Ice - haha nak yang kua bunga api?belum smpai kat cik ice dah terbakar dalam karung guni abg posmen tu.haha

    ReplyDelete
  8. nti bg sekali ngan duit raya taw..nak duit kertas jek hehehe..sediakan 3 keping..akk ngan abg xyah lah..bg kat anak2 jek kehkehkehhh

    ReplyDelete
  9. haha..betul tu..dulu time kecik2, ari2 tgk peti surat tunggu kat raya..kdg2, siap plan lagi..saya bg kat awak, awak bg kat saya balek k..lol

    rendu time tu sume, so, sy nak kad raya tu..kat blog ni takde personal msg ke?(im new here)hehe

    ReplyDelete
  10. el - haha anak kecik2 lagi ke?dorang tak terima det syiling @ mak dorang yang tak terima?haha :D

    Kesah.itu - haah takde la pulak.hmm.camne ea?haha sy pon newbie gak.selama2nya newbie :)

    puteri kasih - senang keje.tak perlu log in fb.amik terus je senang :)

    ReplyDelete
  11. SOP BUAT KAD RAYA DIGITAL JER.. NANTI EMEL YER.. ALAMAK.. FONT BESAR LAH.. SORRY

    ReplyDelete
  12. zman skang ade ag kew kad2 raye bgai niey ..? hehehehe .. SELAMAT ARY RAYE ..! :)

    ReplyDelete
  13. paling kin x bleh lupe, kalau nak tulis kad raye, siap buat garisan gune pensil, konon2 takut senget time tulis tu. beriya! nk tulis alamat pon siap garis2 lg tau~

    ReplyDelete
  14. ada harapan lagi ke tuk bagi saya kad?

    B-12-5-1 Jln Putra Permai 2
    Tmn Equine, 43300 Seri Kembangan, Selangor

    ReplyDelete
  15. gnesop.com - haha tarahal la bro.apa2 je janji sampai :) hehe

    EYP_g.0.n.z.a.L.3.s - eh ada.baru nampak bebudak beli semalam.hehe

    eikieyn - kehkehkeh.betul tu.bila tgh tulis tak nmpak,tapi dah abis tulis baru perasan tulisan senget.yang tak menahannya siap liquid lagi.haha

    Cheq Tun - hehe Cheq Tun.Ada2.nanti saya sent yek :)

    ReplyDelete
  16. woooooo ! bestnya kad raya :)
    ngeeee ;D

    ReplyDelete
  17. bagus lah wat gini.....baru nok anto sms raya jek..haha

    ReplyDelete
  18. shalina - hehe opkos la best :)

    op anaz - hehe ko nak anta pakai sms pon aku terima :)

    ReplyDelete
  19. abg afzal, budak kecik ni pun nak.. tak pernah ada kat raya sampai kat rumah . =( . tak best ah just e card n text mesej je dapt wish..

    tapi tak berani tinggal adress kat bawah.. takout. =)

    ReplyDelete
  20. EKIN - pm kat fb inbox boleh?bukan EKIN je..ramai yg nak kad,tp takut nak letak sebarangan :) so begi kat fb je ye

    ReplyDelete
  21. dekat kad raye org femes best juger..=)
    engat zaman dulu2 dapat kad raye..

    ReplyDelete
  22. ChaCha - haha awk tunggu jugak balasannya :D

    ♥Aien Najwa♥ - haha sape yg femes?mana2?ececeh.awk klu nk pm fb je ye :)

    ReplyDelete
  23. tu..tu..tu..yang balas comment sy tu..haha..
    nak jugak nie sebenarnyer..tp xmau la tulisan comp, tulisan tgn yg pasti..kuang2 !!! =P

    ReplyDelete
  24. aih ! lm da xterima kad raya ...

    semua main sms je ..huhu

    ReplyDelete
  25. mewahnya rumah cit..haha..2 kali mewah tu..xD..hahaha..

    ReplyDelete
  26. jalan lurus,rumah batu,1234,ats tanah..

    antar kat alamat ni tau. :D

    ReplyDelete
  27. ♥Aien Najwa♥ - opkos tulisan tgn :) baru nampak kita bersungguh2 :) tak gitu? :)

    hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock- ha bro kalau ko nak pm kat fb aku :)

    aku - aku anta, kat masjid kg ulu tiram, melaka.ko amik kad raya ko kat situ je la ye.haha

    cik bulan - mewah?oo kajang mewah la.haha.tu umah parent cit la :)

    ReplyDelete
  28. betol 2..baru nmpak kekreatifan afzal dlm menulis kad raye..yuhuhuu..=))..

    ReplyDelete
  29. ♥Aien Najwa♥ - kehkehkeh.kalau nak pm fb ye :)

    ReplyDelete
  30. kembalikan zaman kegemilangan kad raya...hehehe. (^_^) berduyun-duyun kad raya sampai rumah afzal lepas ni. kad raya memang evergreen.~!.

    ReplyDelete
  31. kalau bagi alamat..silap2 bukan kad raya je dapat.. pinangan raya pun dapat..bagi yang bujang2 lagi le...hihi...

    ok..da dapat alamat... ^_^"

    ReplyDelete
  32. aiNa yaZiD - haha berduyun duyun la sangat aina oii.haha :D

    AIEN N0T ALIEN - haha harap cenggitu ke?nanti den try balik melaka..kot2 leh singgah anta rombongan cik kiah ye.haha :D

    ReplyDelete
  33. erkk..letak alamat kat sini kang org songlap buat apply loan lak..hahaha

    ReplyDelete
  34. ZouL - hahaha abih nak aku post alamat aku katne?isk3 :D

    ReplyDelete
  35. RozSyah - pm dalam fb saya yek :)

    ReplyDelete
  36. haha, tak berduyun pun takpe.. atleast ada juga kad raya pengganti diri tu..~! (Ceit..ayat mcm dlm karangan.)(^__^)

    ReplyDelete
  37. Cik Afzal..iyolah..mesej-mesej raye dh kureng kan sekarang..rase sangat kekurangan nyer..naek kan semangat kad raye lagi bagus..ala-ala hot gitu..muahahahaha !!!! =P

    ReplyDelete
  38. Muhammad Zulhilmi Abd Rahpal
    25 Persiaran Iskandar Perdana 26
    Seksyen 5
    32610 Seri Iskandar Perak.

    pas amek delete la ye heheh..segan dowh letak alamat kt sini lak. :P

    ReplyDelete