'> Entry Panass : Wan Cikgumuzik Bogel !! [18SX] | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, August 10, 2011

Entry Panass : Wan Cikgumuzik Bogel !! [18SX]

Assalamualaikum,


Haha. Panas tol entry aku hari ni..sepanas cuaca kat luar, hingga membuatkan bibir aku kekeringan mintak dibasahi aiskrim mahupun ABC spesel. Nak pakai lip bum, macam kelakar la plak. Rasa macam tenyeh gincu kat bibir. Huhu. Ni entry kisah benar ye..atas desakan Wan Cikgumuzik. Nak sangat aku buat entry pasal ni. Hehe


Seyes betul citer ni. Bulan2 pose cenggini, tak baik berbohong kan. Kisahnya cenggini, hari Isnin hari tu aku plan nak jumpa Wan Cikgumuzik, Teynteyn dan ChaCha. Sape tak kenal 3 nama di atas..sila angkat tangan, tapi tutup ketiak ye bagi mengelakkan hama, tungau dan bau paya terbebas dengan sewenang2nya ke udara. Aku punya plan, saja2 nak jumpa rakan2 blogger. Tu last minit punya plan, agak2 lagi awal aku planning.. lagi ramai yang turun. Ni la kali pertama aku jumpa dorang. Lokasi pertemuan adalah di Restoran Air Gelas Besar, Bandar Baru Selayang.


Ni Wan Two Som..Eh bukan2. Wan Cikgumuzik :P


Ni ChaCha :)

Dan ini pulak Teynteyn :)

Wan Cikgumuzik, dia sangat peramah. Kalau korang kata dia kejam, tajam lidah, hati busuk..sori la sangkaan korang meleset sama sekali. Dia mesra alam, seorang rockers yang sudah kembali ke jalan yang benar. Haha. Teynteyn plak tak abis2 dengan senyum dan gelaknya. Kecik je orangnya, agak2 muat kot kalau dia nyuruk dalam poket seluar aku, dan ChaCha.. haa budak ni memula aku tengok seyes je. Risau gak aku takut2 dia terkam aku! Kui3. Tapi bila dah lama kitorang borak barulah terserlah keperamahannya itu, tapi pemalu orangnya :)


Elok lepas berbuka, aku terkejut bila Wan Cikgumuzik terus bogel !! Panass beb..Panas !! Haha. Haipp bukan bogel2 bukak baju yek.. dia 'bogel'kan ilmu dia pada kitorang je. Kui3. Giler ko bulan2 pose buat entry lucah2. Kena panah petir aku nanti. Dari satu bab.. ke satu bab yang lain, non stop punya ilmu kitorang dapat. Ai rugi aku hari tu sebab lupa bawak nota. Memori aku 64Mb je pon. Tapi kalau aku bawak kertas ngan pen, tak pasal2 customer panggil aku suruh amik menu. Haruuu ~


Tapi seyesly, perjumpaan yang singkat tu.. walaupun mengambil masa cuma 3 jam.. banyak ilmu yang kami kongsikan. Aku rasa sangat berbaloi berjumpa ngan otai2 tersebut, almaklumla aku cuma newbie yang baru merangkak dalam dunia perblogan. Terlalu banyak benda yang perlu aku pelajari. Kalau korang berkesempatan, roger2 je la Wan Cikgumuzik ..seyes dia sangat sporting untuk berkongsi ilmu ngan korang :) Asalkan korang jangan kekwat sudaa :)


ChaCha memalu kucing, Teynteyn tak tau tengah buat pe tu..sengih kambing 
kot, manakala Cikgu Wan kemalu-maluan. Gambar aku gak dorang tak amik. 
Hampeh. Haha


Pertemuan kami berakhir pada pukul 11 malam, itu pun lepas mak Teynteyn asyik kol tanya bila dia nak balik. Kalau tak jangan harap la Cikgu Wan nak berhenti cakap. Tu pun bini dia pesan suruh beli 9 jenis barang dapur.. tak beli2 lagi tu. Hahaha. So pada korang, ada kesempatan kita akan berjumpa juga ye nanti, insyaAllah. Assalamualaikum.




P/s : Ni la antara salah satu kebaikan berblog, selain menambahkan ilmu..
       kita juga boleh buat kawan ramai2 :)

50 comments:

  1. alamak...agak ugly muka saya di situ hahaha... tajuk SEO la nehhhhh...

    nak wat gak tp tatau mo tulis ape;P

    ReplyDelete
  2. wahhhh...gempak siot...bila aku boleh jumpa camni ngan korang yer..huhuhuu

    ReplyDelete
  3. tak sopan gila berbuka x ajak aku.

    ReplyDelete
  4. wah beshnye dpt jumpa doranggg

    uwaaaaaa nak jumpa gak

    tp xtau la bila ade peluang

    p/s: erkk gambar afzal xde ke?hik3

    ReplyDelete
  5. : Seronok networking blogger ni kan.. Buka sesama eay :D

    ReplyDelete
  6. besny korang da jmp..uwwaaaa....sye jeles larrrr....meh ar mai sabah lak..:)

    ReplyDelete
  7. wah bestnyer...sangat jeles..hikhikhik

    ReplyDelete
  8. wahh seronok2~ :) btw, tu teynteyn koz biotech ke?

    ReplyDelete
  9. teynteyn - haha ugly ke?comot ngn sos ciken chop je tu.huhu.klaka la tajuk tu.SEO tak sesuai ngn jiwa afzal :)

    harazdani - bro memang gempak.kalau bro leh kuangkan masa, 1 Oktober kitorang plan nak buat gathering.jomla.ramai blogger turun :)

    cik ungu - la ekau kan bocor aritu.bebudak bocor mana leh berbuka pose sesama.haha :D ungu katne?

    cikyana - haah gambar den mahal,takleh masuk sebarang.hehe

    Sang Penulis - haah bro seronok.kalau bro dekat pon leh je aku roger2.bro katne?

    nurani - adeh tu la sape suh dok jejauh.haha :D

    puteri kasih - eleh jeles konon.orang ajak taknak.hehe

    Hana Foswana - haah la prof.dia sorang je yg nama teyn kat sini.hehe

    ReplyDelete
  10. OMG...!! Aku kekembangan..!! Kah kah kah kah... Sangat indah entri nih,, Harap ianya akan kekal abadi sampai bila2... Jangan padam entri nih,... Nanti tunjuk kat cucu hang ok... Kihkihkihkih...

    ReplyDelete
  11. haha..adoii..bestnyer..untongla..betul tu..leh tmbh kenalan disamping tmbah ilmu :)

    ReplyDelete
  12. comelnye cha..haha..nk puji cit xde gamba..kah3x..

    besnye dapat mkn2..lagi bes kalo free..cit..bile nk blanje..kah3x

    ReplyDelete
  13. haha..dia mskkan jugak..haiyaaa..

    ReplyDelete
  14. wah....meriah nye....suke..suke...suke...

    p/s:tokojut baco tajuk n3...

    ReplyDelete
  15. wooo, meriah ni.. seronok dapat jumpa macam ni kan..

    ReplyDelete
  16. huhuhu, sedey kak lang xdpt dtg tyme nih!!!...menyesal plak...uwaaaa uwaaaa

    ReplyDelete
  17. opss...!! lupa nak habaq.. aku ngan teyn memang rancang nak pakai baju biru sbb nak menunjukkan kami sehati sejiwa.. siot tol korang tak perasan..!! hampehhh... kah kah kah kah

    ReplyDelete
  18. wan_cikgumuzik - haha akhirnya!!wah apsal kena tunjuk kat anak cucu aku bro?haha :D

    Cik Bell - yup betol2 :) ni la sebab kita ber-blogging.buat ramai kawan kan :) jagn buat musuh dah la ye :)

    cik bulan - haha, bulan 10 cit blanje mel.amcm?g piknik k :)

    ChaCha - hahaharuuusss.terpaksa masukkan ye wak :) tak pe kan?kan? :)

    AIEN NOT ALIEN - Where have u been?lama plak tak nampak :) ANA nak join pon ok pe :)

    Aisyah Abdullah - hehe.bes la jumpa cenggini.leh berborak sakan.memang borak pasal blog semata2.huhu

    ifwat - yes seronok woo.lenkali jom la join sekaki :)

    Azahari Amit - releks la kak lang, kita stil ada program lepas ni kan? :)

    ReplyDelete
  19. alaaaaaaaaaaaa....nak jugak!! b u tak ajak ai pon. kahkahkah InsyaAllah ulu yam tau!

    ReplyDelete
  20. wan_cikgumuzik - aku pulak lupa nak bagitau, aku ngan teyn bertukar2 spender.sorry la lupa nak bagitau gak sebab korang tak nampak.wakakaka

    ReplyDelete
  21. Cik Azizah - ofkos la ulu yam nanti ye bb :) hehe

    ReplyDelete
  22. wah ...bes korang erk ...

    cikguwan a.k.a abang kacak

    cha a.k.a cik ayu

    tenten a.k.a akak cun

    terbaik !

    excellence lah!

    ReplyDelete
  23. waahh..besnye.. teringin jugek nak buat macam tuhh...

    ReplyDelete
  24. mak jemah JELESSSSSSSSSSSSSS okkkkkk...!!!

    ReplyDelete
  25. wah..! seronok nya. i jeles u...!! hahaha. erm, btul tu..selain dapat tambah kan ilmu, boleh dpt ramai kawan. erat kan silaturrahim. (^__^)

    ReplyDelete
  26. demm.rugi aku xikut kalau tidak bolh berkenalan dengan Teynteyn

    ReplyDelete
  27. ooo....tu rupanya adik chacha kita ye..adik teng teng pun gitu gak rupanya ek..cikgu wan?ah..memang muka dia x berubah pun baik kat dalam blog mahupun kat luar.. :)

    ReplyDelete
  28. serius aku syok dan suka baca entry ni...

    ReplyDelete
  29. Wanie - alahai wanie,sy pon tak tau sape lagi yang nak dicontact.huhu

    hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock - nama aku mana?hampeh :P

    Si Pengembara - ha buatla..ape lagi :) awak mana lokasi?

    anamizu - hehe ala takyah la jeles :) awak katne?

    simanis - arhh jemah..temah!!den dah ajak,ekau kata tdo kat umah lagi besh!!padan muko!!haha

    aiNa yaZiD - jangan jeles2.next program, awal bulan 10 akan diberitahu kelak :)

    Mohammed Faizal - haha ko niat tak betul, tu yang tak dapt datang.ko tgk niat suci murni macam aku nih.hehe

    Mrs.Yie - oo akak biasa dating ngan cikgu wan yek?hehe.gurau je ye :P

    shida'R - besh la shida :) kalau shida ada kompom lagi besh :)

    Khairil - bro awal bulan 10 boleh la join kitorang.ada program lagi :)

    ReplyDelete
  30. wahh best nyer korang dating sama2 :)

    ReplyDelete
  31. stellaizz - haha harusla bes :) nak join? :)

    ReplyDelete
  32. haaa..ni la deh...berbuko safe bajet..tak ajak den...cisss
    huhuhu...padohal jauh tu

    ReplyDelete
  33. tengok chacha tu macam adik ipar akak..
    tapi adik ipar nama aisyah...
    tambah bila dia ketawa tutup mulut gitu..
    sama sebijik serupa...:)

    ReplyDelete
  34. sgt jeles...bin cemburu....mama pon nak glamor cam u all gakk.....plss...tolongg..helpz...

    ReplyDelete
  35. apek poyo - ko katne apek?munyik macam jauh sangat tu?huhu

    diana - kak..kot2 si Cha tu adik ipar akak yang menyamar kot?Nama pon dah tak jauh beza.cuba balik akak tanya dia.hehe :P

    hUnnEE a.k.a mrS cAun - haha mama nak glemer camno?nanti la next pertemuan yek mama.gmbar mama je den masukkan dalam entry.haha

    ReplyDelete
  36. wahhh...sure penuhhh gambor mama....ohhh OMD....lg bertambah gilerrr mama...
    trimas...trimas..trimas..la tuan tanah...

    ReplyDelete
  37. wah dah jpe eh cikgu wan to som tu hehehe...tu bajet sape mkn2 tu ahaks

    ReplyDelete
  38. series ! sangat best jumpe kawan2 blogger yg hanyer berbual melalui shoutbox..akhirnyer,berjumpe..=)
    boleh cerite mcm2..loike !

    ReplyDelete
  39. kalau nk gather kt putrajaya..nnt buzz laa..

    ReplyDelete
  40. orite, i will join if takde aral melintang mahupun menegak.. =)

    ReplyDelete
  41. WAAAA..Bestnyaaaa dpt makan sesama..jelesnya..nak gak jmpa chaaa..

    ReplyDelete
  42. hUnnEE a.k.a mrS cAun - kahkahkah mama gila kuasa :D

    el - budget sindri2 kak..masing2 bawak det cukup2 makan sendiri.kedek.haha

    ♥Aien Najwa♥ - haah betol2.mula2 malu..tapi las2 mau.cikguwan je yang tak malu.haha

    gnesop.com - bes2 :) ada rezeki leh jumpa lain :)

    RozSyah - tempat jatuh lagikan dikenang..inikan pulak putrajaya.haha tarahal la.add fb k
    :)

    aiNa yaZiD - boleh la aiNa.kasi meriah reramai sikit.ni ramai gegerl dari boboy yg join.macam program ahli mesyuarat tingkap.haha

    laskar pelangi - wanie next program bulan 10 ok!! akan diupdate balik nanti :)

    ReplyDelete
  43. ait ! kenapa ekin takda pun? kenapa tak amek gambar ekn. =( dah lah tak ajak.

    ReplyDelete
  44. EKIN - aik ekin katne?mana lokasi?tak tau sebenarnya korang semua dok area mana.kalau tak kompom kena paksa datang.haha

    ReplyDelete
  45. tataw pasaipa aku nak baca lagi entri nih..

    chaiittt..!!

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com