Spontaneous Thursday #1

10:28 AM

Assalamualaikum,


Hari ni pun aku nak buat entry ringkas2 je. Aku nak letak doodle2 yang pernah aku buat. Ah tak kisah la kalau si mankete kata aku macam gegurl, aku tak kira..aku nak buat gak!!Haha. Takpe la at least aku belajar sesuatu yang berfaedah kan? sebelum ni aku melukis dengan menggunakan kaki..eh2 menggunakan jari je, ni baru 1st time guna software :)


Taraaa !! Ada macam2 doodle yang aku buat kat sini. Korang tengokkan je la ye.


Agak ganas doodle aku ni..tak mesra alam kan?Aku buat guna AP


Ni doodle yang aku bikin dengan AP gak. Haa comel dan kiut sikit


Dan ni doodle yang aku buat guna paint tool SAI
setelah aku belajar dari tutorial si Cunndaa

So apa pendapat korang ye??Aku kan budak baru belajar. Baru hari ni aku buat doodle :)

P/s : Doodle tak sama ngan noodle mahupun anjing poodle ye!!




You Might Also Like

48 comments

  1. pompuan tu ok da. tapi tang mata macam mata alien je. hahaha

    ReplyDelete
  2. kahkahkah! Yo la sangat...
    kalau berani buatkan aku satu...ekekkeke

    ReplyDelete
  3. uncle suka yang 1st tu..nampak ganas..nanti buatkan uncle pulak ek hahahah

    ReplyDelete
  4. oo ni ke doodle..baru den tau

    ReplyDelete
  5. heyy you i nak satu doodle hokay ..ekekke

    ReplyDelete
  6. Muhayat Ajwad - la lupa nak bagitau..tu alien versi pompuan yang insaf.haha

    CikYana(",) - tu pon pueh ngedit.penat!!haha

    simanis - la ko suh anak murid ko buat la.anak murid ramai,aku gak yang kena buat.haha

    ReramaUngu - mana de,orang lain punya lagi santek meh!! :)

    uncle hyree - wah uncle kita sedondon la.citarasa kita sama :D

    el - eleh yo la kak tu.takkan la baru tau kot?

    mankete - hahaha ape punya bahasa ko guna.kalau bab doodle,tros kena tukar jantina ke hape?haha

    ::ini blog saya.cinta hati saya:: - haha suka gak :) sbb tu yang buat :)

    ReplyDelete
  7. kahkahkah mcm dodol la pulak..ekeke :p

    ReplyDelete
  8. doodle ni apa pun terjadi bentuk & rupanya tetap comel... yang penting usaha nak cuba buat tu ada...hihi..

    yang 1st tu....cool yo..ya aww..aww..

    2nd : comel & cute banyakkk..

    3rd : haiii...awek ganazzzz...

    semua ok..buat lagi... ^_^"

    ReplyDelete
  9. kin like yang perempuan tu. :D hehehe

    ReplyDelete
  10. i loike yang no 2 n 3..pelan2 buat. lama2 pro la..~! Okay, afzal da pandai buat doodle..mintak satu.!! muahahaha..(^^,). tapi first trying, not bad juga. =D

    ReplyDelete
  11. Cik Azizah - dodol?i ikut sukatan gambar u la!!dodol rupanya muka u ni?kahkahkah

    AIEN NOT ALIEN - buat lagi?erk!!dah cramp ketiak den ni ha.haha

    princess violet + eikieyn - pompuan tu?sebab pe ea?kan no 2 lagi comel? :)

    Fathiah Hamim - hemsem doodle @ tuan blog?kahkahkah :D

    aiNa yaZiD - haha afzal buat sukasuki je pon :) buat men2 sbb afzal suka mencuba benda baru :) alamak tak berani la..tak kompiden leh buat untuk orang lain buat msa sekarang :)

    ReplyDelete
  12. teynteyn - haha teyn pon nak gak?adeh ramai plak pesanan nih!!

    ReplyDelete
  13. sukenya bila orang aplikasikan tutorial cunndaa dan hasilnya taraaaa...cumel..
    kekekkeee...
    dah namanya 1st doodle drp Paint tool sai kan...so, boleh improvekan lg..

    ReplyDelete
  14. ok cantik hehehehe.. ssh nk nmpak doodle lelaki ni selalu pompuan je

    ReplyDelete
  15. doodle 1st terbaekkk...ganas je..macam majalah ujang pun ade gak haha

    ReplyDelete
  16. doodle tengah2 n last chumel gilex meeeyhh !! =))
    tulah untung nyer orang yang peramah mcm afzal..bolei berkongsi ilmu..=))


    chumel-chumel semue nyer..(",)..

    ReplyDelete
  17. doodle perempuan tu muka die diinspirasikan oleh awek ko ke?

    ReplyDelete
  18. yg perempuan tu jari die patah erk?haha

    ReplyDelete
  19. atie aizam - tak bape pandai sgt..ni baru nak belajar :)

    cunndaa - hehe mesti la.selagi boleh belajar,kita belajar kan? :) maceh ye cunndaa :)

    syiela - haha tu la pasal.mgkin sbb sy suka melukis kot, tu yg teruja nak buat doodle nih :)

    ZouL - kehkehkeh.jgn bagitau org len aku ni salah sorang kartunis ujang.shuuu!!

    ♥Aien Najwa♥ - haha peramah la sgt :D sy pemalu la wak :) dalam bw blh la.hehe.

    Mohammed Faizal - cheh ko ni memandai je.aku ikot muka ko la pejal oi.haha

    masyiu~ - ada tak kiut mcm saya?haha

    aku - ah ko macam2.aku bentes kaki ko time ko jogging baru tau.haha :D

    ReplyDelete
  20. u, i nak doodle satu bley? hahaha.. noodle mmg aku tau la.. doodle2 ni aku tak pandai..

    ReplyDelete
  21. hahaha..it's okay la afzal. sukasuki pun dapat permintaan tinggi tu. keep it up.~!(^_^)

    ReplyDelete
  22. ekin doodle tangan ja.. besa lah kreatif. belajar seni.. haha

    btw, cantik jugak lah.. 100 bintang dari sejuta..=)

    ReplyDelete
  23. ahaaa.. 1st time buat pun dah ok la tu. jadi jugak..

    ReplyDelete
  24. Ummi - sape comel dan lawa?saya ke?kahkahkah :D

    aiNa yaZiD - kehkehkeh.buat sesaja je la :) nak ngetes

    EKIN -oo bagi sikit ea?takde det raya :D bwahaha

    cik bulan - haha awatnya mel terharun salim bachik??

    ChaCha - awak jgn la puji sy comel.malu arr :P

    fiezah91 - haah buat men2 je.nak tgk jadi @ tak :)

    ReplyDelete
  25. wah.... 1stime guna software pun da cntik da... huhu...

    ReplyDelete
  26. Diary oF Mine - tak cantik mana.kena banyak berlatih lagi :) hehe

    ReplyDelete
  27. Knpe mte ppuan tu??? Hahaha...
    Tp mmg lg cntik dr MissCt wat..
    Na ms0k kat bl0g p0n malu.. :p

    ReplyDelete
  28. MissCt a.k.a MuqDeq - pulak nape nak malu?tarahal la..kita blogger sama2 support satu sama lain.sy pun newbie lagi :)

    ReplyDelete
  29. bagus la tu ngetes.~! hehehe 2nd trying da buat doodle raya lagi. smart~!

    ReplyDelete
  30. o0o pemalu rupe nyer..huhu..berblogging mcm gentlement..=))

    ReplyDelete
  31. aiNa yaZiD - haah.pepagi tadi pas sahur dah siapkan 3 doodle :) nak bagi sape ea?hehe

    ♥Aien Najwa♥ - mula2 pemalu la kot.afzal tak bnyak cakap sangat :)

    uLan - eleh uLan mesti lagi expert dari afzal kan?kan? :)

    ReplyDelete
  32. hahahaha...nak bagi sapa~> ini pertanyaan atau tawaran.? =P

    ReplyDelete
  33. aiNa yaZiD - haha pertanyaan boleh..tawaran pon boley.tapi blom siap diwarnakan lagi :)

    ReplyDelete
  34. bagusla xbanyak cakap..kalau laki banyak cakap laen pulak kang jadinyer..jarang jumpe lelaki yang pendiam n pemalu..selalunyer akan jumpe lelaki yang tidak lekang di dalam percakapan..bagus2..=P

    ReplyDelete
  35. okay,~! (^__^), siap warna buat tayangan utk tontonan umum ye. Boleh sy tengok. =)

    ReplyDelete
  36. ♥Aien Najwa♥ - heh.mula2 je sy pendiam.dah kenal..siap la,mmg jadi bahan je ngn saya.asyik kena sakat je.haha :D

    aiNa yaZiD - hehe insyaAllah..kalau ada kesempatan.sekarang sy tengah jahit langsir,bz sikit.mak sy suh renovate jamban pon tak siap2 lagi.haha

    ReplyDelete