Blog Sihatimerahjambu

Aku Bukan Bayar Tengok Bontot Ko!!

2:56 AM

Assalamualaikum,

Amboi marah nampak?Haah memang aku marah. Aku bukan amarah cinta bak kata Dato' Siti Nurhaliza.. tapi aku berbulu ketiak dengan gelagat manusia yang tak paham bahasa ni. Dari dalam panggung tadi aku rasa nak balik cepat2..nak buat entry. Kalau lambat2 hilang pulak panasnya. Tak umphh!

Dah tau korang nak tengok wayang, masuk la awal2. Masukla awal 10 minit..awal 5 minit pon jadiklah. Ni terbawak2 buat keje las minit dari time sekolah la ni. Time cerita nak mula, time tu la korang nak buang air, nak beli popcorn kejadah, nak cari seat bagai. Dah tu sibuk "Eskismi2" ngan aku. Kalau sorang dua, sekali sekala takpe. Ni kalau sederet line aku asyik "Eskismi" ngan aku..wadehel!


Dah tau ko nak tengok midnite muvie, agak2 korang tau korang memang ada penyakit keturunan pundi kencing kurang mencerut akibat banyak minum atau suhu yang sejuk..bawak sweater dan jangan pulak ko balun air banyak2. Ni tengok orang makan minum..dia pun nak jugak. Las2 "Eskismi2" ngan aku lagi keluar masuk 7-8 kali. Dah tu kua sekali 3 orang. Macam berpakat pulak masing2 kencing ikut jadual kan? Weh aku tak bayar untuk tengok bontot ko la.

Tengah2 tengok..ai minah2 sebelah aku ni boleh pulak jadi pengulas cerita tak berbayar. Siap cerita kat kawan2 sebelah dia kesudahan cerita. Aku pulak buat2 berdehem. Giler kuat aku berdehem..aku rasa saf depan sekali pon boleh dengar kot!Ye..ye ko memang best sebab dah khatam tengok cerita tu tapi aku tak perlu khidmat ko untuk buat conclusion la dik. Nah amik aku punya popcorn pegi buat cerita kat luar sana. Bikin panas je buat bising sebelah aku.

Ko tengok midnite, agak2 la ko nak bawak bebudak kecik. Time tido dorang tu walaupun aku tau esok weekend. Kalau ko ajar budak tu macamtu, jangan salahkan dia kalau dia terbawak2 perangai tu bila besar nanti. Lagi2 si baby, bila dia terjaga dari tido dan menangis..dah satu hal ganggu kosentrasi penonton lain. Adoyai tolong la ye akak2 abam2 ye. Kasi fikir sama perasaan penonton lain.

Dah la penat aku nak membebel, patuhi la etika sewaktu menonton di dalam panggung wayang. Aku jarang nak membebel tapi korang sudah langgar aku punya privasi meh. Kalau aku tau la macamni, baik aku tengok wayang kulit. Sama je situasinya..takde beza. Hampeh

P/s : Pulangkan balik RM3 aku..sebab itu budak bingai sebelah aku sudah cerita separuh jalan

You Might Also Like

57 comments

  1. mmg hangin?hangin dalam hati + hangin dari kentut bila bontot depan muka!

    ReplyDelete
  2. adeh la . sangat2 mengganggu betoi le . abeh je mood na tengok wayang

    ReplyDelete
  3. Ape ler yang tak reti base sangatpi tengok wayang cenggitu tu??? Tu x masuk lagi bila talipon berbunyik! Nyakit ati la weh...hehehhe

    ReplyDelete
  4. itu yang saya malas tengok wayang tu...

    ReplyDelete
  5. asam garam berpanggung bro..hughuhuh

    ReplyDelete
  6. apesal ko x sepak je punggung org tu?kalau akak,akak sepak je tahap seratos biar dia melantun jauh2..huahua

    ReplyDelete
  7. ::ini belog saya . cinta hati saya::- tajuk cerita semalam,cantikkan buntut saya??

    simanis - bunyik henpon and then cept2 tutup takpe, ni siap cakap kuat2 "Aku dalam panggang" then boleh plak bantai berborak 2-3minit!

    iaryylr - awak tgk cerita tu lewat sebulan,kompom takde orang :)

    harrazdani - macam rumahtangga la ye bro?uhuk3

    Mrs.Yie - ai kalau la sy bolh men sepak2 kan kak.kang tak abis cerita..buat cerita baru plak dlm panggung tu.huhu

    ReplyDelete
  8. betul2 hangin~! huhuhuhu..nak jadi pengulas cite baik tak payah masuk panggung. tgk midnite muvie tak pyh bawak budak kecik la.. adoi. kesian kat diorang. ni la kalau tak puas enjoy masa muda2. muehehehhe..

    ReplyDelete
  9. aiNa yaZiD - haha haah la dulu dorang layan wayang kulit je gamaknya.kihkihkih

    ReplyDelete
  10. hahha. semalam bersemangat nk g tgk wayang.

    ReplyDelete
  11. Izzar - sebab bersemangat sangat kot..balik2 aku terbakar!kahkahkah

    ReplyDelete
  12. nice entry..
    mmg hangin klu terjadi kejadian camtu..rse cam lbih elok donload je cte 2 kt tenet xpn tggu tv siarkn..
    hrp bersabar je tuan rumah

    ReplyDelete
  13. mirakim - huhu kalau la donlod movie sepantas kilat kan besh.tgh2 donlod,lagi hujung2 je nak abs..line plak sangkut.chait!!

    ReplyDelete
  14. Budak yg kuar masuk tu mmg xsayangkn duit..baik xyah g panggung kalo cam2

    yg suka bwk budak kecik tu pn aku heran gak. nangis2 bdk tu, mengganggu org lain. Abes tu dia pn bole concentrate gak ke tgk cite?

    xpaham aku.

    ReplyDelete
  15. laaa, ingat afzal tgk citer, upenyer pat tgk bontot manusia jee?? hehehe. tian dierr :D

    ReplyDelete
  16. itulah afzal...eksen lagi ngan ct gi tgk wayang.....kang da tgk bOntot org...hahhaha


    p/s: patuhi lah etika menOnton di pnggung wayang! saya sokong en afzal :D

    ReplyDelete
  17. ko tak check ke tiket tu?aku rse celah2 tu myb ade tulis "bayaran tiket merangkumi ko tgk bontot org len".hak3!!aba ye..

    p/s : tetibe aku rse nak nyanyi lagu amarah cinta :P

    ReplyDelete
  18. hehe...smlm bikin panas je kobar kat den ekau nak gi tgk wayang..balik2 ekau yang panas...kih3 *peace

    ReplyDelete
  19. muahahahaa kalaw nurul pun nurul hangen...! ish3

    ~sabar jek lah...

    ReplyDelete
  20. "Tengah2 tengok..ai minah2 sebelah aku ni boleh pulak jadi pengulas cerita tak berbayar. Siap cerita kat kawan2 sebelah dia kesudahan cerita"

    Spesis macam nie paling aku menyampah . Live review punya orang .

    ReplyDelete
  21. hahaha..giler bikin pnas kalu tgh tgk movie org wat cmtu. :D

    ReplyDelete
  22. taw xpe kan!eeee..pastu bile da eskismi ngn org,,,die bantai lak pijak kaki kite...mntk penampar agknye...

    ReplyDelete
  23. lps ni kena amik saf depan sekali , sure dh xde sapa nk "eskismi" ehehe ^_^ peace ..!

    ReplyDelete
  24. adeii.. saboo je laa.. maunye rasa cam nak bg penyepak sedasss..haishhh!!

    ReplyDelete
  25. sekeh je pale minah tu. becok sungguh. dlm cinema pun nak cakap2.

    ReplyDelete
  26. kalo tgk comedy/seram sy suka gelak/jerit kuat2....xbleh eh..
    wuuuuu
    donlod jela mcm ni..

    ReplyDelete
  27. padan muka ko tgk cite hantu bontot ahaha

    lain kali ajak aku skali yer ahahha

    ReplyDelete
  28. padan muka ko tgk cite hantu bontot ahaha

    lain kali ajak aku skali yer ahahha

    ReplyDelete
  29. diorang ni semua buat macam nengok tv kat rumah. memang buat hangin je kan.ada juga yang gelak bile part tak lawak, lepas tu dengan lampu tepon kat sana sini duk menyala sebab nak balas sms. sebab tu saya suka tengok movie bila time orang tengah kerja..hehehe

    ReplyDelete
  30. entri ni sepatutnya disiarkan di skrin panggung wayang beberapa minit sebelum tayangan...serius!

    sebagai amaran kepada semua dari seorang penonton, bukannya penaja.

    hihihi...ehhh... serius kembali!

    ReplyDelete
  31. KUKUMALU - rasanya dia nak tayang seluar jeans yang baru dia beli kot?

    wanamira - apela malang punya nasib kan?Kalau bontot dia ada pasang lampu lip lap menarik gak untuk ditonton

    ctk - haha eksen ke?mana ada.kan semalam sy ada ajak?kihkihkih

    aku - harga tiket rm8, tapi aku beli on9 rm8.50.so aku rasa 50sen lagi tu la caj untuk tgk buntut orang.haha

    Niza Romli - punyala panas hati dalam wayang tu,sempat check dengan termometer yang den selalu bawak..humang aih dah boleh rebus telur punya panas!haha

    ciNdhaDahniEa - biar afzal sorang je yang hangin..nurul jgn hangin2 ye.kang buncit perut tu :P

    Touya K II - tu la pasal.tu mmg mulut tak makan saman tu.tak leh simpan rahsia.haha

    MissViVio - panas oo mmg panas.kalau la dorang boleh rasakan kepanasan tu dari den,kompom menggelupur!!

    nasyitahahmadzaini - yes betul2!!yang pijak2 kaki, siap buntut langgar kepala pon ada.kang dikata den amik kesempatan walhal buntut dia sendiri cari kepala de.Buntut besar2 bawak tgk dalam wyg.simpan umah sudah la

    Mawar berduri - haha kalau fikir mmg bagus,tapi tak elok plak untuk kesihatan tengkuk den ni ha :D haha

    NJ Farhin - lenkalai nak tgk wyg den ajak ekau,leh la ekau ekspresikan apo yang den raso.haha

    faridah nazurah - tu mmg pattern mulut longkang tak reti diam!huhu

    Paris Hilton (M) - tu pon aku menyampah!cerita blom setat,dah buat2 ketawa.bingai punya makhluk

    mankete - aku dah ajak ko kan..ko tgk bola.mincik!

    ReplyDelete
  32. puteri kasih - alamak time org keje..sy pon keje gak.huhu.haah la puteri.gelak tak kena tempat.macam cilak*

    AIEN NOT ALIEN - kahkahkah ni kalau entry ni letak kat panggung,ada royalti untuk saya ni aien.haha :D

    ReplyDelete
  33. hahahah. aah. biasa dah orang yang suke main sekius mi sekius mi nak kuar ni. kalau kecik takpe. ni sampai nak tejatuh atas pangku ai. mencik!!

    ReplyDelete
  34. cubaan...aku selalu tidur je dalam pawagam..tak perasan ada tunjuk bontot ke tak...haha

    ReplyDelete
  35. kalau kita pun naik angin. hehe.
    cer balas balik apa dorang buat konon2 menghanjing dorang. hehe

    ReplyDelete
  36. ush....memang mnyirap...ape lg..ko sondol je muntot die 2 gune kaki ko..pas2 wat dek je..hahahhaa.......

    ReplyDelete
  37. memang berangin . den pun tak boley sabo law gitu . mcm ape jee .

    ReplyDelete
  38. memang padan muka hahahaaa...lain kali beli yang depan sekali..baru ler mendongak jer..pastu tak nampak bontot pun..line clear jer...kik..kik..kik...

    ReplyDelete
  39. cis!! menganggu ketenteraman org lain lah! myirap jer..grr!

    ReplyDelete
  40. 1 lagi pesen yg batuk terbahak2 demam2 sebuk juga nak tengok movie.klo pesen batuk comel2 xpe juga.ini pesen batuk nak pecah panggung.memang hangenla jiran sbelah nih.haishhh

    org tengah concentrate xpayah nak eskismi sgtla ye dak?keh3

    ReplyDelete
  41. yeah aku paham prsaan ko, slalu aku tegur je,

    "aku dah bayar harga yang sama mcm ko bayar gak so takyah nak over sgt"

    ReplyDelete
  42. cik kiwi's - pergh tolong la jgn terduduk atas pangku den.agak2 la kan?

    kiz - kahkahkah adoyai ni bro aku tak tau nak cakap ape la.jangan bro kasi dengkur satu kali sudah la ye?hahaha

    miratun madihah - abis kalau keje nak membalas..bila nak tgk citernye?isk dak eton ni

    zuera - tanak la sondol2.kot2 dia piyed time tu.naya kaki aku.haha

    Aleen Sepet :) - eleh yeke?betul ke ni?ke tak pernah masuk panggung wyg kot?hahaha

    kpah k-poh - dok depan pon blom tentu selamat kak.kang bontot orang lalu lalang kat belakang langgar kepala sy kat depan.cam haram!!haha

    Cik Azizah - sirap takde..yang dijual air bergas sahaja.terima kasih :P

    aleen aiden - kahkahkah tu beru saspek tibi tu.tekap muka dia ngan kusyen seat.hahaha

    Saiazuan - pas aku tegur macamtu..aku terus tuding jari kat orang sebelah yang tgh tdo (lempar batu sembunyi tgn la) :P

    ReplyDelete
  43. yang eskismi eskismi tu ko try hulur je kaki bagi tersadung..hahahaha best kan..

    ReplyDelete
  44. yang eskismi eskismi tu ko try hulur je kaki bagi tersadung..hahahaha best kan..

    ReplyDelete
  45. yang eskismi eskismi tu ko try hulur je kaki bagi tersadung..hahahaha best kan..

    ReplyDelete
  46. keh3....agaknya la~! wayang kulit kan tmpat terbuka. jadi tak kesah la nak jadi pengulas cerita..=P

    ReplyDelete
  47. Ayie a.k.a Nyei - amboi ko sekali 3 komen ko hantar..ini bebetul punya marah ni!!hahaha :D

    aiNa yaZiD - ha tu la wak,kalau camatu takde la ralat sgt.masuk pun free je kan?kan?hehe

    ReplyDelete
  48. 1st time pergi wayang rase x nak pegi dah...siyes!!
    nk join??tinggal link kt sini ye..
    http://wwwzuemygen91.blogspot.com/2011/09/segmen-berterusan.html

    ReplyDelete
  49. Dyorg egt ngk wayang free kt padang mcm kt kg2 tu k0t.. Haha

    ReplyDelete
  50. hello abg kambing ! tolong sikit ehh , org dah manyak kali pegy wayang ehh . and the latest one , pegy tngk hantu bonceng :P

    ReplyDelete
  51. hahahaha. sabarlah bro. tulahhh. area kuantan ni midnight pun ramai pegi. kat seremban tu haaaa. bape kerat je kalau midnight. takut mak tauuu tgk memalamm~

    ReplyDelete
  52. Nur Zulaikha - la apsal tanak pegi plak?ada kes ke ngan wayang?contohnya salah masuk panggung ke?salah tgk cerita?hehe

    MissCt a.k.a MuqDeq - dorang ingat macam tgk kat umah,boleh lalu lalang sambil basuh baju kat tandas :P

    Aleen Sepet :) - ececeh.mana bukti?sila serahkan bukti dan saksi ye.harap maklong.haha

    cik kiwi's - oo anak mak jugak la ni?haha weekkk!!!

    ReplyDelete
  53. haha..=D syengal itu budak erk..eskismi2 jer keje..laen kali awak bg la kismis..diamla dier..muahaha..=D

    pastu len kali carik sit paling depan..tiade sebarang gangguan..

    ReplyDelete
  54. ♥Aien Najwa♥ - seat depan i tak berapa nak berkenan la,mak ai pesan kalau tengok citer..jgn duduk depan tv.hehe

    ReplyDelete
  55. budak2 kalo tgok hantu bonceng kene dok depan..=P nt dok belakang tulah kene gangguan..huhu..(",)..

    ReplyDelete
  56. Saja ronda2, terbaca entry ni.Tepat pada masanya. Mmg perghhhh lawak2, abes air mata keluar gara2 tahan gelak.

    ReplyDelete