Aku, Blog dan Secret Admirer ..

11:50 PM

Assalamualaikum,

Kehadapan rakan2 blogger yang diingati selalu, semoga kalian di dalam kandungan sihat walafiat hendaknya. Haha. Eh ni kemaruk sebab dah lama tak buat surat kiriman tak rasmi :) 2-3 hari ni aku sibuk ngan jamuan hari raya kat umah parents aku, so menghilang sekejap. Trimas pada kengkawan yang datang, yang kol dan mesej aku tanya khabar. Rindu ye? Hahaha :D

Awal2 aku buat blog ni, aku mana ada cikgu. Aku takde arah tujuan. Keje aku hari2 buat entry, ping kat gengblogger. Tu la rutin harian aku. Aku tak kenal mana2 blogger, sebab aku tak diajar mengenai blogwalking kecuali mentor aku Mak Ngah .Sebab punya banyak masa, aku selalu la tinggak jejak dan berbalas komen dan pendapat kengkawan di laman gengblogger. Dari situlah aku mengesan yang aku di-admire seseorang...



Dia ada post di forum gengblogger yang dia sukakan aku sebab entry2 yang aku hasilkan. Pada mulanya dia berkias2 mengenai aku.. sengaja aku buat2 tak faham. Dia pun ada mengeluarkan entry mengenai aku. Mula2 tu aku ada reply post2 dia.. tetapi makin lama, makin panas apabila ada antara ahli keluarganya yang turut masuk campur dan membezakan taraf di antara aku ngan dia. Aku newbie, aku yang masih cetek ilmu ni mengambil keputusan mendiamkan diri. Aku tau itu bukan keputusan yang bijak tetapi berdiam diri.. lebih baik dari aku terus mencetuskan lebih banyak masalah sambil memikirkan cara terbaik untuk mengatasi.


Aku appreciate perasaan dia terhadap aku, dia ada meluahkan selama ini dia sukar untuk jatuh hati pada mana2 lelaki.. tetapi entah mengapa  semenjak menjadi reader entry2 yang aku hasilkan, dia mula admire dengan aku. Pada aku, dia cuma jatuh cinta pada entry aku..cara aku menulis..cara aku berfikir, hakikat sebenar bukan pada diri aku. Aku tau dia boleh dapat lebih baik dari aku memandangkan dia pun bukan calang2 orangnya, punyai kerjaya yang hebat dan family orang kenamaan. Aku berpijak di bumi nyata. Aku terharu dan bangga sekiranya ada reader yang jatuh cinta dengan entry2 yang aku hasilkan. Apa yang aku lakukan pada mulanya hanya untuk kepuasan diri sendiri..tapi kini aku tau yang aku berkongsi kisah dengan kengkawan yang lain :)


Sekiranya dia ada membaca dan still menjadi silent reader aku hingga kini..aku ucapkan jutaan terima kasih kerana menghargai entry2 yang aku hasilkan. Aku harapkan dia boleh terus menjadi kawan aku.. boleh bw sama2 dengan aku. Apa yang pernah berlaku dulu.. biarkan menjadi pengalaman dan itu merupakan satu pengalaman yang tak mungkin aku lupakan. Trimas :)


P/s : Maaf aku tak boleh nak letak link dia kat sini. Ini cuma kisah lama..aku sekadar nak kongsikan
         pengalaman yang tak dapat aku lupakan.

You Might Also Like

35 comments

  1. kan dh kata penulisan yg bagus mudah org nk tertarik nk baca. tertarik nak jadi follower dan pembaca tetap.

    eh eh i pun admirer kat u tau since baca cerpen Salju di danau rindu awk dulu. hahahaha..

    ReplyDelete
  2. wah ada admire pulak dah.....baguslah...

    ReplyDelete
  3. MakNgah - kahkahkah adoyai tajuk cerpen tak menahan.Sy buat tajuk macam tu ke?malu2.hahaha :D

    harrazdani - haha cerita awal2 pembabitan tu bro dani :)

    ReplyDelete
  4. caya la~! Ada admire. (^^,) eh, i setuju dgn mak ngah, penulisan yang bagus dapat menarik perhatian readers.

    ReplyDelete
  5. ecececeh..ade admirer..hehhehe..terbaiklah wak!

    ReplyDelete
  6. amboi-amboi ada admirer ek..cewahhhh

    ReplyDelete
  7. haha,. apzal kan memang kacak dan manis..opkos la ade secret admire...dasyat jugak penulisan hang apzall oiiii..:))

    ReplyDelete
  8. wah..wah..wah..

    Boleh tahan jugak engko eh?
    eh eh clap, entry ko..haha:P

    ReplyDelete
  9. fuyooo ada org ckp dia kacak..berfikir sejenak..celah mana yg kacaknya tu..hahahhak.

    eh eh..i ingat lg tau u punya hero dan heroinnya. hero suka main skate board kalau tak silap.

    kat belakang cerpen tu banglong letak lagu exists tu. Terus jadi fav masa tu.

    ReplyDelete
  10. aiNa yaZiD - yup setuju :) penulisan yang baik, menarik lebih ramai readers :) tapi bukan saya..saya masih merangkak2

    ChaCha - haha mana ada terbaik la.adoyai :)

    puteri kasih - adeh nak cakap macamana la ni kan?isk3

    cik kiwi's - PEMBETULAN.kacak takde..manis ada :P

    KUKUMALU - haha tak menahan.aku nothing..Allah is everything :)

    Fara E's - ape yang fuyooh plak :) kisah lama daaa :)

    MakNgah - ha tu la..dorang nak amik ati tu.nak amik 50sen men jejauh.haha.dah la makngah.adoyai geli geleman den dengar!!hahaha.eh kalau ada cerpen tu..kasi masuk entry balik :)

    ReplyDelete
  11. wewiittt.. ada admire youuu..haha.. ni slot luahan hati & dedikasi ke?? keh3.. ermm..mybe jugak dia still jd silent reader tu.. ^^

    ReplyDelete
  12. i lama admire u tau abam afzal yg manis lag kacak ..

    ReplyDelete
  13. siap ada peminat rahsia tu..bukan main lagi ko ek..hahaha..

    ReplyDelete
  14. jehanfrhin - haha luahan hati la sgt!!harap2 kalau dia baca, dia leh datang bw :)

    mankete - kahkahkah aku dah agak dari cara ko gentel2 bulu dada time tenung aku.haha :D

    Mrs.Yie - haha sekarang dah tau..takde rahsia2 lagi kak :)

    ReplyDelete
  15. tu dia, secret admirer. yg tak brpa nk secret. haha.

    ReplyDelete
  16. Mohd Izzar - dah tak secret dah pon.Aku dah tau dah.hahaha :D

    ReplyDelete
  17. eleh muka 20 sen mcm ko pun ade org minat ke??? bute kot org tu...miahahahha...

    AFZAL...KO MEMANG KACAK okkkkk...walaupun kita dating sekejap je hari tu, tapi, kesimpulan yg dapat aku buat ialah, KO MEMANG KACAK! cuihhhhh!!! ulang banyak kali plak tu...wekkkkkkkkkkkk!!!

    ReplyDelete
  18. cheewahhh...da macam surat cinta yang baru jumpe dlm laci lama..sweetnyer :D

    ReplyDelete
  19. penulisan pun ade admiere.. bestnya..

    ReplyDelete
  20. phewitttttt .
    nak kenal bolehh ? ahaha :P

    ReplyDelete
  21. simanis - kahkahkah ko perli ke hape??nasib la ko mak kepada 3 orang anak dan seorang suami.Grrr!!hahaha :D

    ctk - haah la kan.secret admire dulu2 letak surat dalam laci. "Eh sape bagi aku surat ni" cakap kuat2 bagi org len tau yg kita ada secret admire.haha

    Nafisah Ruslan - tu la, orang kan macam2 fiilnye :)

    shalina - buleh2 :) jmpa mankete..amik borang kat dia.kahkahkah

    chico - mana ada hebat la chico oi :)

    ReplyDelete
  22. wah! siapa yg rampas u dari ai ni b! hahhaa

    ReplyDelete
  23. fuyo..!!..dier ader admirer..hehe..superb la..(^_^)..

    ReplyDelete
  24. pewittttttttt..haha..nak sayinnn..:D

    ReplyDelete
  25. Cik Azizah - walaupun i dirampas..tapi hati i pada u je.kahkahkah :D cam haraamm!!

    ♥Aien Najwa♥ - admirer pada penulisan je tu :) hehe

    cik bulan - sekarang baru nak terhegeh2 mntak sain ye!!meh2 nak sain..mana kad laporan sekolahnya?haha

    ReplyDelete
  26. Yan Saflina - mana ada untung.Rugi je memanjang ni.haha

    ReplyDelete
  27. amboi SA le plak...
    untung betul kahkahkahhh

    ReplyDelete
  28. el - kahkahkah mana ada untung pon sis.bukan naik income nuffnang pon.haha

    ReplyDelete
  29. jangan la pecah rahsia
    malu la aku...

    ReplyDelete
  30. Terbelog - kahkahkahkah :D adoi kalau betul la ko..aku langsung takkan buat entry!!hahaha :D

    ReplyDelete
  31. wahhh ada secret admire dia....... cam retis dah ni...

    ReplyDelete
  32. hyz - retis la sgt.tapi takde mcm ko dapat baju bagai.haha

    ReplyDelete