Warkah Untuk Awak

11:44 PM

Assalamualaikum


Awak,

Saya tau awak mungkin terkejut sewaktu menerima warkah dari saya ini. Awak mungkin tidak mengenali saya, tapi saya sudah lama memerhatikan awak dari jauh. Awak sering meninggalkan jejak setiap kali awak berlalu pergi membuatkan saya sering terbayangkan awak. Walaupun saya tidak tau siapa awak sebenarnya, di mana awak tinggal, nombor telefon awak..saya tetap cuba untuk menjejaki awak kerana saya sudah tak mampu lagi menahan perasaan yang sekian lama terpendam di lubuk hati saya ini.

Awak,

Saya seringkali memerhatikan awak dari jauh..melintasi halaman rumah saya tetapi bila saya cuba menghampiri.. awak hilang entah ke mana. Saya cuma ingin pulangkan barang yang kemungkinan milik awak. Seandainya perlu, biarlah kita bersua muka. Jikalau bukan milik awak pun..apalah salahnya kita berkenalan. Tak salah kan?Jangan la awak risau..saya ikhlas ingin mengenali awak dengan lebih dekat. Sekiranya benar awak tertinggal barang di laman saya..bukankah itu satu petanda yang baik untuk kita merapatkan hubungan?

Awak,

Saya tau kemungkinan besar awak takkan membalas warkah saya ini, apatah lagi membacanya. Yela siapalah saya..bukannya penting dalam hidup awak. Saya cuma orang luar. Awak tentunya sudah berpunya, takkan la si comel macam awak tidak menjadi perhatian di luar sana. Seandainya benar, saya cuma berharap dapat bertemu awak dan memulangkan barang kepunyaan awak..tetapi sekiranya bukan saya akan buangkannya jauh2 agar tidak menghantui malam2 saya kemudian hari..

Awak,

Saya benar2 berharap kita dapat bertentang mata kerana saya ingin benar meluahkan rasa terkilan bila mana awak sering meninggalkan jejak di halaman rumah saya. Bukan sekali dua malah kerapkali. Apakah tujuan awak sebenarnya? Kenapa saya? Kenapa di rumah saya? Saya cuma penyewa sahaja.. sekiranya tuan rumah dapat tahu, pasti saya akan dimarahinya. Doa orang yang teraniaya seperti saya pasti dimakbulkan bukan?Awak tahu itu bukan?

Awak,

Akhir kata, sambutlah salam mesra dari saya. Seandainya kata2 saya ada menyinggung hati awak..saya pohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki. Apa yang saya harapkan kita sama2 dapat memahami dan hormat menghormati antara satu sama lain. Andai awak terserempak dengan saya kemudian hari, tegur2 lah saya ye. Oh ya sekiranya awak ada kelapangan, follow la blog saya ye. Sebelum saya mengundur diri, ingin sekali saya mengakhiri dengan serangkap pantun ;


Pecah kaca pecah gelas,
Sudah baca harap balas.


Ikhlas daripada,
Afzalsukasuki


P/s : Awak yang dimaksudkan ialah seekor kucing yang datang entah dari mana
        aku pun tak tau..sewenang2nya berak atas lantai rumah aku! Dasar menatang

You Might Also Like

55 comments

  1. kahkahakahkahkah....adoi apzal2.~! tacink gue membaca warkah berlagu pilu nih.. sekali kucing daaaa.. hampas tebu betoi. =P =P

    ReplyDelete
  2. hahahhaah..terbaik babe..flow da santai..dan2 kucing rupenye..

    ReplyDelete
  3. kucing pun ade hati, perasaan serta nafsu yu. dia berhak memilih nak berak dimana juaaa. 1 malaysia kannn.ngeh ngeh

    ReplyDelete
  4. wakakakakaka
    aku punyalah feeling baca~
    tgk2 kucing je..

    ReplyDelete
  5. ceh! dah jiwang dah ni...tibe2 kucing ko katakan...kureng asam betoi ko ni kan...huhuhu

    ReplyDelete
  6. untungla kucing tu dpt surat cinta...errr,kucing pndai bce ke?
    hello kitty ek name die???

    ReplyDelete
  7. aww , dh layan habis dh masa baca . last2 utk kucin . ingatkan utk kite . KAHKAH =='

    ReplyDelete
  8. kah kah kah.. gua dh agak dh.. mesti kucing.. hahaa~

    ReplyDelete
  9. haha,,,,
    tuk kucing rupanye....
    ingat tuk awek ke pe.....

    ReplyDelete
  10. ada2 jer afzal ni kan...jiwang karat tul lerr...

    ReplyDelete
  11. kahkahkah~ ayat da jiwang da.sekali untuk kucing.mau sngt lar kucing tu dtg amik ehem2 dia balik.hihihi :D

    ReplyDelete
  12. sekali afzal kuwa kan ayat jiwang sangat berkarat dier habesla dunie..mcm tak pcye adekah apzal berjiwe jiwang..lalala!!~~=)..
    kucing2..naseb kau la kucing..follow apzal..jgn xfollow..kelaka pulak..

    ReplyDelete
  13. ayat mule-mule tu cam biase dgr je..tapiii..alangkah bagus kalau kucing tu pandai bace..mati-mati ku ingatkan aweks mane ntah..pelik pulak jiwang semacam..huhu..nak kene sekeh ni buat lawak pepagi ni..tapi baguslah kurangkan percentage rase nk tido..lalala~

    ReplyDelete
  14. warkah berlagu pilu betul la
    sekali kucing daa..hampeh...

    ReplyDelete
  15. Hahahaha ingatkan ape la tadi ..nakalnya tuan punye blog ni :)

    ReplyDelete
  16. dah agak dahhhh....mesti tak serius punya ni..hahhaaa

    ReplyDelete
  17. heh kat sini ghopanye kucin den mncirit...

    den dh kata jgn poei...translet...jangan pergi...hihi...

    nk pegi gak melepak kt umah owang nih...hey...hey..hey

    ReplyDelete
  18. hahaha.. dah agak dah.. kalo x kucing, ayam atau lembu.. perghh!! warkah yg menusuk kalbu ah.. =P

    ReplyDelete
  19. ye la.. time kaseh bnyk2 warkah tuh..mmg tertusuk kalbu nih..=.=' tak yah nak cover line lak.. hahaha..=P

    ReplyDelete
  20. ceh.. ingat awek mane r tadi..

    kucing rupe nye.. haha..

    terbaik r.

    ReplyDelete
  21. dah agak dah jadi mcm lain..hahaha..

    ReplyDelete
  22. sikit punya syiok baca.. last2 lor... si kucin berak rupenye.. huhu (*&^%$#

    ReplyDelete
  23. awak..biarlah saya yg mencucikan najis kucing itu..kucing adalah haiwan yg paling Rasululullah sayangi.. :)

    ReplyDelete
  24. kalau lah kucing tu tahu ada warkah khas untuk dia. mesti dia sangat - sangat terharu sampai melahirkan air mata kan...
    untunglah kucing dapat surat cinta yang jiwang gilax!

    ReplyDelete
  25. eh apa daa...mula-mula feel habis...dah agak dah mesti ada u turn kat cerita ni..hahaha :P

    ReplyDelete
  26. Aduhai..memula tu jiwang abes..smpi bwh trus abes feel..msti dia dh follow awak pnya blog tu..cuba tgok btul2.. :P

    ReplyDelete
  27. bengong tol..hahahha!
    sebab, ari tu ada kucing beranak kt uma aku.. so, dya kena kn ko plak.. haha

    ReplyDelete
  28. kah kah kah !
    ayat nakpower je . cair juga nih. haha
    tak pasal2 kucing..hahaha :D

    ReplyDelete
  29. kucing kamu dekat umah saya..tengah makan chicken chop..haha :P

    ReplyDelete
  30. cehh kucing rupanye.. kemain saya awak saya awak. erk.

    ReplyDelete
  31. mula2 bc x bape pasan
    pas2 cam felik jek n nah bc mcm ni gak kt blog...dah agak ni sure bkn awek kehkehkehkehhh

    tp mmg sempoi

    ReplyDelete
  32. boleh plak bertentang mata yer bro..hahahah

    ReplyDelete
  33. lah...ingatkan betul2 lah tadi...buat gempak je!hehe

    ReplyDelete
  34. ceyh! baek punye romantik, last2 warkah kat kucen rupe nye... bhahahahaha

    ReplyDelete
  35. baru jep nak cakap wah, romantiknye ko, last2 kucing da. aishh. sabor jelah. keh keh

    ReplyDelete
  36. ahahaha.
    mungkin nia patut copy warkah keramat ni n bagi kat kucing2 kat ostel ni. berak sukati ja haaa.

    ReplyDelete
  37. wakakakak..
    aduhai..
    ye ye je akak baca ingatkan surat untuk awek mana la..

    ReplyDelete
  38. nice one! ;)
    please comment our first entry. this blog just for our assignment. need ur help!!! http://aboutmultimedia2011.blogspot.com/ thank u soo much !! =D

    ReplyDelete
  39. sopannya ckp sy awk ngan kucing , kahhh3 !

    pdan muka !! :P

    ReplyDelete
  40. untongla kucing tu ade org kasi surat..hehe

    ReplyDelete
  41. ngek ah... kucin pon kucin la...


    http://bulatmata.blogspot.com/

    ReplyDelete
  42. hahaha punya la syok baca..alih2 kucing rupanya..

    ReplyDelete
  43. tertipu sudeyyyy...kucing la pulak..huhu

    ReplyDelete
  44. hahahaha..dh agak dh..msti bnatang..last2 prngan tu.. huhuhu..surat yg terbaik untuk kucing..haha

    ReplyDelete