'> Blogger Ni Sombong Kot?? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, September 8, 2011

Blogger Ni Sombong Kot??

Assalamualaikum,

Moning2.Cuaca pagi ni amatlah sejuk sehingga hidungku turut keras kematu..ditambah pulak dengan mukus yang keluar tanpa disuruh.Haccuumm!!Aii sakit kepala aku, lagi sakit mengenangkan fiil2 blogger yang aku jumpa. Buat masa ni alhamdulillah aku takde masalah dengan blogger2 yang ada, sebab rata2nya aku kenal. Tapi ada gak blogger yang bersikap sombong ngan aku. Kenapa ye??


Mula2 aku tak nak judge atau bersangka buruk dengan orang. Aku anggapkan dia terlepas pandang aku, yela ramai nak dibalas kunjungan kan. Aku pun terus shout kat shoutbox dia. Banyak kali jugak la, tapi tak pernah dibalas. Pada masa yang sama aku tengok dia bw je kat blog orang lain. Hmm ke sebab aku ni lelaki? Tak pun dia  mencemburui kekurangan dan ketidak-machoan yang aku ada?Ai takkan kot?Sebab aku newbie.. follower aku bawah 1k?Aku tengok follower dia pun baru 1k..lebih sikit je dari aku. Ke sebab dia cuma memilih untuk bw ke blog geng2 dia je?Ha tu mungkin boleh diterima akal.

Macam sorang blogger ni pulak, aku dah diperkenalkan oleh seorang blogger otai yang dia cuma akan terjah dan balas kunjungan blogger2 yang sama level ngan dia. Kira dia pilih bulu gak la. Yup dia top blogger, so pada aku tarahal la. Nama pun top blogger kan, dah tersenarai dalam ranking 500 blogger melayu. Ape kelas kawan ngan blogger picisan macam aku. Tapi aku tau bukan semua top blogger macamtu. Takpe lah aku berpijak di bumi yang nyata. Kalau orang taknak kawan ngan aku..apa aku boleh buat kan?

So aku ambil jalan buat tak tau je la. Bukan dorang je blogger yang ada. Aku masih ada ramai kawan lain. Tapi nak terjah blog ko lepas ni.. maaplah Jep!Pintu hatiku sudah tertutup buatmu. Sebab aku terlalu baik hatilah sebelum ni aku diamkan je. So kengkawan, tak kisah lah ko otai atau newbie..hargailah blogger2 yang datang ke blog kita. Tanpa dorang, tak kemana pun kita. Peace!

P/s : Janganlah sombong2, tuhan marah :)

68 comments:

  1. aku ingat aku sorang yg kena... ko pun kena jgak eh?.... sbenonya ada blogger yg sombong mombong... aku da naik kematu jari pi tgal jejak bukan takat jejak siput babi tp jejak moyang gajah pun ada aku tgal kt blog dia tp dia buat nyombong dongak kt langit 98 jam sehari... aku bg salam pun dia tak jawab... tp tak pe laa.... bior ler dia.... sampe satu masa dia sedor la tu nti... mcm satu blogger ni pun sama... bila dah takde org nak masuk belog dia baru la dia terhegeh2 dtg blog kita suruh up trapic dia... kita pun ngan belas kasihan dan tak mau balas dendam kita up la trapic dia... mudah2an dia sedor lepas ni! langit tak slalu cerah... rumput tak slalu ijau! tol tak abg afzal???

    ReplyDelete
  2. ingtkn kite sorg jer yng rasa cmtu..kdg2 ase mcm kite jer trhegeh2 nk kwn..tmbh2 kite ni pon bru lg dlm blog..tu psal kdg2 kite jd silent reader jer..xde lah nk terasa sngt kalo org wat dono jer...kalo kita kck ati, org yang dpt dosa..

    ReplyDelete
  3. kah3...aku taw sorg blogger yg sombong ni..ak mmg grm kat dia..dia blogger LELAKI.. aku shout beratus2 kali.. tapi xpernah singgh.. tetapi, bila blogger perempuan, bersepah nama dia... pelik aku... so,time bw, nmpk nama dia, ak xpernah terfikir nak lawat pun.. <-- selalu bahasakan diri guna nama tapi marah punya pasal..agagagagaga

    ReplyDelete
  4. sy tak sombong kan...kan....

    sy cuma pendiam dah bukan kaki bw hehe....

    ReplyDelete
  5. sabar sajalah zal..apa nak buat dah memang sikapnya begitu tapi apesal ngan ko je?pelik gak ni..

    ReplyDelete
  6. mcm2 ragam manusia ni zalll.....huhuhu

    ReplyDelete
  7. Ummi - tu la pasal.memula ingatkan dia tak perasan kita,tapi kalau dah banyak kali kita shout dia buat bodo je..nampak sgta dia buta huruf!haha.ai sabo je la kan :)

    chiLleD...!! - terkena gak ke?oo ni kira masalah besar gak la ni.ingatkan sy sorang je rasa,rupanya ramai gak yang terkena.Adoyai takpe dorang takde pon..kita still survive :)

    ADAM FIKRI - haha tu la nampak sangat marahnya ni!haha.Yup blogger LELAKI.aku tak tau apsal ngan dia..ke aku ada buat salah ngan dia.aku rasa aku shout macam biasa la.takde plak kutuk2 kebagai.Agaknya sbb jejantan kot tu yang dia malas nak amik pot sangat.Geng2 dia semua top blogger yang pemes2.hehe

    cik panadol - yes cik panadol jrg bw,so aku paham.ni ha pesen bw,bila kita shout dia buat bodo..tp at the same time balas kunjungan org lain.grrr!!

    ReplyDelete
  8. Mrs.Yie - haha ntah la kak.rasanya blogger tu pilih bulu kot?yela sape la saya ni kan?watak picisan je pon

    harrazdani - huhu betol tu bro.kita niat ikhlas nak berkawan..tapi orang sombong tanak kawan.ape boleh kita buat :(

    ReplyDelete
  9. cian awak , sbr je lah . suma org rasa bnda yg sma k . think positive , anggap dorg terlepas pandang je :)

    ReplyDelete
  10. saya newbie . sila beri tunjuk ajar <= sambil buat gaya tunduk macam orang jepun berkali kali..:)

    ReplyDelete
  11. sabar je lah..blogger memang ada pelbagai karenah..so, kawan je la dengan blogger yang tak sombong k :)

    ReplyDelete
  12. hmmm mungkin dia jenis yang tak bw ikut shoutbox dia. maksudnya, jenis tak balas jejak.

    ReplyDelete
  13. terasa nak komen plk jengjarang ko buat entry emo ni.. hahaha..
    sabar bro..

    sapa yang dtg tu dialah kawan kita..
    sapa yang tak dtg tu dia jugak kawan kita..
    sapa yang tak pernah dtg tu dia mungkin akan jadi kawan kita juga suatu hari nanti apabila dia sudi dtg ke blog kita...
    jadi teruskanlah dgn blog kita, sebab kita berblog bukan hanya utk dia semata, kerana ramai lagi kat luar sana bila-bila masa sahaja akan jadi kawan kita.. :)

    ReplyDelete
  14. biasalah orang-orang begini. satu hari akan kebawah juga dia.

    ReplyDelete
  15. Miss Nieyna - tu la.xpe la abaikan je la dorang tu.tanak kawan pon takpe :) tak luak beras umah den tu haa :P

    cik kiwi's - haha ye la cikgu oiii.cikgu tde masalah pon ngn saya :)

    ✿cik tempe✿ - haah ramai lagi blogger2 yang tak sombong dan hatibaik macam blogger hatikubaik :)

    Fathiah Hamim - oh boleh gak macamtu ye FA.tapi takkan dia nak taip url blog setiap sorang kan?kalau ada link dalam shoutbox lagi senang dia nak terjah? :)

    ReplyDelete
  16. ammboi - hehe jarang2 ke bro?haah sekarang aku macam barang nak beremosi kan?hehe.tapi trimas bro.. kata2 bro memberi aku idea dan semangat.trimas2 :)

    BubuBobot - hmm kalau boleh tanak la dia ke bawah.nak buat kawan je ngan dia :)

    ReplyDelete
  17. semua org pernah alaminya, awk...ade yang berlagak, ade juga y memilih dan ade yang berhati-hati.teruslah prasangka baik kat diorang. Kalau pergi kat blog dia boleh wat awk kecik ati, tak pyh pergi. Ramai lg blogger y happy go lucky=)

    ReplyDelete
  18. ahaha..kenkadang aku pun angin baik jadi x baik di buatnya bila dah 2 3 kali p shot ka shoutmix dia-dia-dia ni tapi x juga pndai memblas!..terfikir pula adkah diorang memilih ataupun sengaja x nak bls?..eh..heran bin ajaib pun ada..hehe...zpe bro..ko masih ada saya,n saya masih ada ko..haha...jgn sedih2 yer..lantak lah diorang-diorang-diorang ni..pihhhh...

    ReplyDelete
  19. lagi satu bro..mengikut penglaman saya yang sudah hampir nak jadi otai ni..ceh..haha...blogger otai2 ni kebnyakannya pilih kasih tau..mcm yang bro ktkan tu,diorang folo jejak hnya yg selebel dgn diorang!..

    ReplyDelete
  20. munira hashim - ni tgh bersangka baik la ni.hemsem sungguh saya hari ni.ha!!please ye bersangka baik dengan statement saya ni.hahaha

    josrevalution - hmm aku pun fikir macamtu.agaknya kita ni takde dalam senarai geng2 dia yang bes kot?haha harini aku bertambah lagi kawan2 termasuk ko bro :)

    ReplyDelete
  21. josrevalution - haa betol2.nasib la ko otai yang tak pilih kasih :) kalau semua blogger macamni..kan aman dunia :)

    ReplyDelete
  22. mak aihhhh tu bukan sombong dah.. berlagak tuh.. huhuhu top blogger ke apa ke, yang penting kita semua bermula dari 0 kan?

    ReplyDelete
  23. kalau sombong pon xdpt apa...baik jgn smbong , dpt jgk kawan blogger kan ? sokong dak , skong dak ? hahah !

    ReplyDelete
  24. jo tu bukan otai..dia petai..ahaha..:P..

    *saja nak tambah stock gado2 manje..wekwek..ahahaha

    ReplyDelete
  25. hyz - la sombong belagak bongkak kan sama je tu.ntah la bukan top blogger,tp kgkawan ngn top blogger.dia rasa bes kot.haha

    Lieyly ︱ Alia - saya sukung!yippa!andre2.haha :D

    cik bulan - joi tu sape plak?sambal petai pon osom :)

    *gaduh manja cubit2 idong :P

    ReplyDelete
  26. penah kena jugak..akhirnya..lantak kaulah...malas dah nk datang...

    ReplyDelete
  27. rilex lu..
    jangan kerana nila setitik..
    rosak soma blogger..haha!

    abaikan jew mereka yg mcm tu..hoho

    ReplyDelete
  28. ChaCha - haha.awk yang pemes melatop kaboom pon dorang leh abaikan?unbelibebel!

    ReplyDelete
  29. Mohd Izzar - haha aku maksudkan dia je.yang lain takde masalh ngan aku.Baru hari ni..lepas aku buat entry ni, aku mula abaikan.kalau tak, penat aku shot tak berbalas :(

    ReplyDelete
  30. sian afzal..xpela shida ni msh kawn lg ngn afzal hehee ^_^

    ReplyDelete
  31. pena gak jmpa blogger smbong, tp wt bodo je la.. sdr dri nih skdr blog bawahan hahahahaa

    ReplyDelete
  32. macam mana nak cakap ek. kadang-kadang bukan tak nak tinggal jejak atau balas kunjungan. kita ada datang blog dia tapi mak ai dia punya loading sampai sempatlah nak basuh baju guna tangan. lama sangat.

    aku selalu akan balas kunjungan di shoutbox dulu. tapi kalau takde nama aku menempel kt shoutbox atau comment box blog tu, itu maknanya memang blog tu berat aku susah masuk. tapi memang aku akan datang.

    ReplyDelete
  33. shida'R - nasib shida'R ada..kalau tak baru plan nak bunuh diri..makan abc spesel taruh askim

    sleeping_maniac90 - tapi dia pun bukan otai mana.agaknya terbawak2 rasa bangga kawan ngn blogger otai kot?

    ReplyDelete
  34. Miss Y and Her World - haah aku pun kengkadang gagahkan gak terjah masuk blog yang berat2..janji aku jmpa shout box,drop link n blah.tapi yang penting aku balas kunjungan :)

    ReplyDelete
  35. kecewa dengan kaum sejenis ye...hihi..

    takpe...awak ada ramai lagi kawan2 dekat dunia blog ni..abaikan manusia itu, tak untung tak rugi pun... :)

    ReplyDelete
  36. setakat ni dh dpt jumpa mcm2 jenis perangai blogger2 nih.ada yang sombong gila,, bila sy tegur2 xpernah nak tegur balik,siap ban lagi ip sy kat shoutbox. kalau laKI yg dok tegur2 dia kompem dia terjah blog org tu then follow.

    hehe terover pulak.

    ReplyDelete
  37. AIEN NOT ALIEN - kaum sejenis ada,kaum 2 jenis pon ada.hehe

    tu la takpe la..bukan rezeki saya nak buat dia jadi kawan saya :)

    ReplyDelete
  38. faridah nazurah - hoho ni kiranya masalah kaum sejenis la ye?dia cemburu ngn awak kot?pasal IP address tu betul ke dia banned?kdg2 dia nak banned orang lain..tapi IP address awk sama ngn orang tu.blh jadi macam tu gak :)

    ReplyDelete
  39. memang ada yang sombong...
    tak dinafikan lah...
    bukan yang otai2 je..
    yang baru2 pun ada..
    dia nak bergaul dengan blogger ada nama je.teringat kat sorang blogger tu..
    dulu akak ni dia tak pandang pun..
    tegur la kat shotbox atau komen dia pun..tak de dia nak layan..
    bila dok dalam top 500,kemain baik lagi dengan akak..
    sekarang rank akak jatuh mendadak,
    tak de dah nak bersapa2..
    heheheh..kalau sebut nama dioa kompem kaki kipas dia melentinG.heheh

    ReplyDelete
  40. memang ada yang sombong gile...memantang follower dia 5 ribu lebih, berlagak nak mampus!

    Pada aku la kan, aku x kisah la yang membaca blog aku otai tak otai...janji kawan2 yang selalu datang tu tetap setia bersama di saat aku suka dan duka...

    yang penting, SAHABAT, bukan FOLLOWERS!

    ReplyDelete
  41. sis pun nah kena
    terus blacklist bloger tuh
    ni spesis bloger otai..bloger byk folower..pasan lawo/encem..cam baguih..x pandang blog2 cam sis tuh...pirahhhhhhhhhhhhh nyampah betul bloger cam gitu

    ReplyDelete
  42. ada jer kena.. Masa mula-mula ok ler, dia balas lagi jejak. Lepas itu dah lama sikit tinggal jejak & comment kat blog dia, takde langsung dia nak balas. Cuba bayangkan tinggal jejak punya ler banyak, siap comment sekali tapi sekali pun tak balas. buat tak tahu jer..

    pas tue tengok, rajin lak comment dan tinggal jejak kat blog lain. Macam mana aku tahu? Sebab aku rajin singgah blog yang dia selalu singgah tue. Kat situ dah nampak dia tak layan kita. jaga kroni kot mls nak masuk dh blog tue....haha...

    ReplyDelete
  43. eden da biasa terkena...nak2 g dengan blogger otai...p xpe phm la sbb beriban org shout kt shoutbox dy kn...p y sama2 level 2 xtw nak kata...sombong la 2

    ReplyDelete
  44. diana - hadoyai tu nampak sangat kipas lipasnya kak.time akk naik terkinja2 cari akk,tp bila keluar ranking terus tinggalkan akk.dia tu blogger otai ke kak?yang sy kena blogger petai *bak kata cik bulan :P

    simanis - haha ko pon kena?adeh rupanya ramai gak ke yang terkena?aku ingat aku sorang je.yep betul tu..kita cuba buat baik..tapi orang taknak.so takpe la.aku sumpit dari jauh baru tau.hahaha

    el - haiyo!sis banned kat shoutbox ke?aku pernah banned smone kat shoutbox tapi bro ammboi pon sama terbanned.sian orang lain turut jadi mangsa.isk3

    RuSyDi - haha kes bro sama ngan kes aku.punya la penat kita tinggal jejak,satu haram dia langsung tak singgah.Aku janji kalau lepasni dia ada tinggal jejak..kompom aku buat entry!hahaha

    mish eden - sape la kita ni.follower sikit,dorang follower ramai.manalah boleh di ajak ber'geng' bersama.uhuk3.nak nangis nih :P

    ReplyDelete
  45. eyh , aku rase aku tak sombong la
    err
    ko rase ?


    hhaha ;p

    ReplyDelete
  46. Fara E's - aku rasa ko emsem :)

    abgteror - haha hang tuah.kasi tikam pusat2 mereka!!haha

    ReplyDelete
  47. biasa la 2....
    ada yg malas nak bw....
    ada yg pilih blog hebat je....
    ada yg pilih kwn2 je.....
    ada tu mmg yg cemburu dgn blog kita....

    jd think positif.....

    ReplyDelete
  48. Azmi Khan - hehe tapi apa yang bro mention tu, -ve semuanya.haha :D tarahal la bro :) aku ok :)

    ReplyDelete
  49. iskh ko pon terkena jgk ker.. aku pon sama .. mn nak layan kita ni

    papa mmg jahat, papa jahat ahahhahaha

    ReplyDelete
  50. sabar je laa..hidup ini mcm roda..atas..bawah..

    ReplyDelete
  51. adakah uncle termasuk dalam kategori orang sombong? huhuuu ..sila jawab..jawab !!! ihihihi

    ReplyDelete
  52. kalau aku kena cmni,sumpah aku xkan pegi dh blog dia..kihkih..

    ReplyDelete
  53. mankete - haha adoi takkan ko pon kena sama abam?papa jahat?*teet!!hahaha

    kiz - haah bro,tp aku doakan yang baik2 je la.smoga terbukak hati dia nak berkawan ngn aku :)

    uncle hyree - uncle tak pernah tak balas kunjungan saya,so uncle tak termasuk :)

    Roti Telur - ko pernah kena tak?mintak2 la ko tak kena cam aku ye :)

    ReplyDelete
  54. sabar bro. usah diterjah lagi blogger yg sombong tu. biar dia tahu yg dia tu bknlh sehebat mana pun

    ReplyDelete
  55. shameel Iskandar - hehe tu la.kalau nak dikutkan hati,malas nak baik bro.kita je nak jaga hati org..orang tak pernah peduli hati kita

    ReplyDelete
  56. mungkin diorang busy kot..hurmm ade poblem sndri kew
    hehe

    ReplyDelete
  57. kite pun ade same! ;p selalu gak omen blog dye, tp haram jadah tak pernah lgsg balas. sob sob sob..

    ReplyDelete
  58. Edy Fee - hmm mungkin jugak :) think +ve kan.tapi pelik pada masa yang sama dia balas kunjungan bebudak lain yang tinggal jejak sebelum aku :)

    SyuE - hahaha sedih tu :) blogger femes tu kot? :)

    ReplyDelete
  59. macam melukut di tepi gantang,
    hari-hari betandang, dia er terlepas pandang?

    ReplyDelete
  60. biasa lah tu .. hehe .. mana2 pun ada!

    ReplyDelete
  61. haish..awak pon kene..haiyak !!!..ingatkan den jer kono..haha..biaselah tu asam garam dunie blogging..kdg2 kiter kat depan, org sumer pandang..kat blakang, hye nye bye bye la..so, sabo yer..(^_^)..blogger lain ade kan..tak jadi masalah lah if 1 blogger ketinggalan tak bw ker blog kiter..peace yaw..!!!..(^_^)..

    ReplyDelete
  62. huhuhuu...chill afzal~! without them kita tak rugi pun. org sombong ni ibarat tin kosong, kdg2 berdeting lebih tapi input zero. (^^,)

    happy blogging, create friends as much as u can..~! yang penting still ada kawan2 yang support perjuangan blog awak. cayok2...!

    ReplyDelete
  63. A retarded kitty - terlepas pandang?tak mungkin..tak mingkin

    puanbee - yeke puan?tak bes rasanya macamtu kan?

    ♥Aien Najwa♥ - ai takkan awak pon kena sama ni?macam tak percaya je

    aiNa yaZiD - support sesama kita ye :) trimas2 :)

    ReplyDelete
  64. xdek la saje wat gempak..=P huhu..besela kalo dh yang femes2 giler tu mane nak g blog ciput cam kiter niy kan..nape tak caye lak??..

    ReplyDelete
  65. Ish..ish, xbaik tu ckp org smbong xtentu pasal... Jgn mudah berprasangka buruk beb. Lgpun takde statement mngatakan wajib kena balas kunjungan di shoutbox, ape la korang ni, kecik punya hal pun mau kecoh ka.

    ReplyDelete
  66. btul tu kata klik aje..takde pun wajib kena balas kunjungan,tapi aku akan cuba balas balik sapa2 yg tinggal jejak,tapi kdg2 terlepas pandang jgk,kalau blog tu takde shoutbox mcm mana nak tinggal jejak,kalau mcm tu terpaksa la komen,memang la kdg2 terasa jgk,sabar aje lah,tapi byk lagi blog lain kan..

    ReplyDelete
  67. macam tak caya je..
    Afzal kira superb apa..
    Ramai tu pegikut setia.
    Lain la macam kita ni memang picisan abis..
    Sabau aja la..

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com