Cerita Korang Selepas Seminggu Beraya

1:56 AM

Assalamualaikum,

Lemau la aku minggu nih.By the way Selamat Hari Raya, dan selamat kembali bekerja walaupun aku tau ada antara korang yang sedang berkira2 nak amik mc esok hari, nak bagi alasan sakit perut, cirit birit akibat melantak banyak rendang dan lemang, lumpuh separuh badan dari pinggang ke kaki akibat bermain dengan clutch kete sewaktu tersangkut jem semasa pulang dari kampung..ataupun busung dek kerana terkena juadah buatan orang (melantak tak baca bismillah punya pasal..semuanya nak di sapu licin). Tapi kalau tak lepas klinik kerajaan, aku pasti korang takde masalah menge-pow duit2 raya anak korang untuk beli mc dari klinik swasta.Hehe


Duit aku dah abis weh!Ada lagi 3 minggu ni sementara nak tunggu gaji masuk. So korang amacam?Kalau yang ada anak2 kecik tu, sudah pastilah korang akan pinjam duit raya anak2 korang untuk meneruskan kelangsungan hidup.Abis orang bujang macam aku ni nak buat camne?Kerana kebijaksanaan aku ni akibat terlalu banyak makan sugus, aku dah tapau siap2 kuih2 raya dan kerepek yang ada untuk aku jadikan juadah sampingan aka buat tahi gigi.. dan megi aneka perisa sebagai menu utama. Cerdik tak!Cerdik tak!Hahaha :D

Aku tengok cermin..ai macam makin ke depan je perut aku nih?Pusat pulak makin jauh ke dalam sehinggakan aku memerlukan bantuan lampu suluh untuk melihat dasar pusat.Apa yang aku pasti bukan saiz M atau L lagi ni. Adoi tak besnye bawak perut besar2 macamni ke hulu ke hilir..bak kata abah aku, kalau berdiri dah tak boleh nampak jari kaki.Hmm..takleh jadi kena sambung puasa 6 la nampaknya.Isk3

Malas pulak la nak buat keje. Yela cuti lama kan?Kompom2 lemau tak hengat.Nak bangun pergi kerja mesti payah nauzubillah.Tu siap sambung tido lagi kat opis.Paling koman pun mau amik masa seminggu nak kasi pulih semangat balik.Mood nak buat kerja belum sampai lagi. So bos, aku nak buat surat kebenaran tido sukahati dalam tempoh seminggu ni..so jangan bagi aku keje banyak2 ye. Kehkehkeh

So macamana pulak ngan korang?Apa2 pun, alhamdulillah walaupun sesakan mana korang beraya.. korang selamat pergi dan balik dari kampung halaman. Aku harapkan ada antara kita yang tidak tersenarai dalam statistik kemalangan jalan raya, dan bukan di antara mereka2 yang diberi surat cinta secara percuma oleh pegawai trafik akibat memandu secara merbahaya.Duit semua tu oii!! :)




You Might Also Like

31 comments

  1. kalo budget lari, time2 raya ni la rajin2 kn diri pei openhaus umah member2...jimat sikit duit....

    ReplyDelete
  2. sokong laling! p umah member2 beraya..jimat...kalau boleh tapau skali..hahaha

    ReplyDelete
  3. haha....perut dah besar ke depan....abis la..pokai lagi satu...ni baru awal bulan, nak tunggu akhir bulan gaji pergh perit dowh....ape lagi pegi la mintak advance kat mak ko

    ReplyDelete
  4. cik panadol - haha sokong2.eh kalau macamtu awak nak masak ape je sy nak datang beraya kt umah awk?kehkehkeh

    ChaCha - bab tapau menapau ni sy malu2 sikit.tapi bagi menunjukkan rasa appreciate tuan umah buat mkn2.. apa salahnya sekali sekala kan?hehe

    Mohammed Faizal - malu la weh mntak advance kat mak aku.mntak kat ko blh?hehe

    ReplyDelete
  5. raya sebulan...open house sana sini... amat praktikal untuk orang bujang...hehehe...

    ReplyDelete
  6. AIEN NOT ALIEN - kehkehkeh.sebulan ye?kalau awk buat open house, sy claim det minyak ok tak?hahaha

    ReplyDelete
  7. raya sebulan. tapi terperap kat umah.. kena study.. uwaaaa.. duit tak masuk pun..
    =(

    ReplyDelete
  8. EKIN - alahai apsal tak dapat det plak?sian tol dak ni.meh abg bagi det raya.hehe

    cerihijau - haha kuat makan?den tgh mengecikkan ukurlilit perut dah ni.huhu

    ReplyDelete
  9. dah sengkek dah...gaji lambat lagi... berdoalah ada owang wat open haus ari2....haha

    ReplyDelete
  10. cerita2 lps raya seminggu...dapat hadiah hari raya..kalau nak jom le ambik..

    ReplyDelete
  11. Ungu Violet - kehkehkeh.kita harapkan orang buat openhouse..pada masa yang sama orang pun harap kita buat open house.masing2 sengkek.haha

    tnZackJ - Selamat Hari Raya tuanZack :) insyaAllah :)

    ReplyDelete
  12. ekekeke...soba je la bebanyak..alhamdulilah pagi ni pakai baju kerja time pose tu masih muat lagi..so maknanya sy menten jek..ngehehehehehehehe

    dan bab ekonomi, masih stabil.. insyaallah takda masalh..sbb kena amalkan perbelanjaan bijak dan berhemah..ekekekekekeke

    ReplyDelete
  13. ReramaUngu - haha yang mnten tu sbb awk sarung stokin.mmg la muat.hehe.tu la sy dah cuba,tapi berhadapan ngn adik2 sy yang kaki kikis harta tu..tak dapat la nak buat ape.adoyai!!

    ReplyDelete
  14. Selamat Hari Raya Mohon Maaf Lahir Batin

    ReplyDelete
  15. btol2...ngah cri mood untuk kerja ah skunk nie...

    ReplyDelete
  16. abufarras - selamat hari raya,maaf lahir batin juga gan :)

    gadis kepastian - haha yeke?sy punya kalau nak amik mood,sama hari sy amik cuti.9 hari sy cuti..9 hari saya amik mood balik.hehe

    ReplyDelete
  17. sleeping_maniac90 - haha tanak la buncit sebelum kawen.lepas kawen takpe.hehe

    ♥Aien Najwa♥ - mana ada sakan pon.huhu

    ReplyDelete
  18. perut semakin membuncit~! sma la kita. keh3...lemang dok berganduh dgn rendang dlm perut nih. pasni puasa 6 yew..kasi maintain.. =).

    ReplyDelete
  19. aiNa yaZiD - wah sekejap ada..sekejap ilang2 ni.pegi mana?takkan beraya lagi kot?bebawak la mengucap.haha

    ReplyDelete
  20. selepas seminggu beraya?

    haha kena masuk keje balik ler

    ReplyDelete
  21. CikYana(",) - yeke masuk keje nih?ke ngular pegi open house kengkawan?haha

    ReplyDelete
  22. kahkahkah...aiNa rehat dr beraya. tgh demam ni. Hah, hamek kau demam ghaya~! =P

    ReplyDelete
  23. aiNa yaZiD - la demam ke?sian dia.jg kesihatan ye :)

    ReplyDelete
  24. alrite en.afzal....~! (^^,) nanti okay la ni.

    ReplyDelete
  25. aiNa yaZiD - aina banyak mkn ni..kalau bnyak mkn pon leh demam.hehe

    ReplyDelete
  26. kahkahkah...hah, tau takpe~! mcm mane tau..? ngendap i makan lemang heh?? =P

    ReplyDelete
  27. la aiNa yaZiD u makan lemang?i nampak u makan kulit rambutan!!haha

    ReplyDelete
  28. ceit..~! kulit rambutan buat ape...kah3.

    ReplyDelete