'> Kakak Blogger Yang Baik Hati ~ | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, September 14, 2011

Kakak Blogger Yang Baik Hati ~

Assalamualaikum,

Dalam sejarah satu hari aku buat 2 entry. Hebat tak? Hebat tak? Kahkahkah. Macam kepala lutut aku rasa.. orang lain buat entry 10 kali sehari pun tak kecoh macam aku. Biasala aku blogger baru nak bertatih, aku pun banyak lagi kerja lain nak kena buat :) Lagipun aku dapat tips dari blogger2 senior suuruh aku update entry sebaik2nya seminggu 3 kali. Ini adalah untuk memberi ruang kepada readers membaca entry kita. Tapi sebab aku keturunan Jebat yang keras hati.. aku buat entry sesuka hati aku. Kahkahkah :D


Aii.. banyak gak entry aku dah buat. Kalau kumpul2 leh buat buku ni. Buku rujukan UPSR, kompom melingkup tunggang langgang anak2 murid. So pada sesiapa yang follow blog aku, masukkan aku dalam bloglist korang..aku ucapkan trimas bebanyak sebab sudi mengikuti perkembangan entry aku seharian walaupun entry2 aku ada ketikanya menjadikan korang sedikit spastik dan putus urat kentut. Sebelum ni sesiapa yang ada masukkan aku dalam bloglist, korang perasan tak yang entry aku tak update?? Entry tajuk Housemate Aku Macam Haram!!

Aku ada tanya blogger2 lain apasal jadi macamtu. Ada blogger yang kata masalah coding, ada gak yang kata masalah template. So korang jangan hairan sebelum ni aku asyik tukar template je. Semua tu sebab masalah pada bloglist tu. Bukan aku sesuka hati okeh!Yela, aku appreciate blogger2 yang sudi masukkan aku dalam bloglist dorang..so aku kena lakukan sesuatu.

Tapi akhirnya supermak datang membantu. Berbekalkan 3 kali sesi tutorial dalam shoutbox, aku akhirnya berjaya update entry dalam bloglist. Wallaweh aku rasa makin hemsem walaupun aku sedar muka aku hanya melukut di tepian gantang. Tak kisah la korang nak kutuk aku macam Aaron Aziz atau Aidil Zafuan, yang penting masalah aku dah setel! Mau kenal ka sama aku punya supermak??

KLIK kalau mahu selamat

Amacam hemsem tak beliau?Sungguh otai benar ini makcik..eh akak. Settel problem aku macam kunyah kacang cap NganYing je..semudah picit jerawat jiran sebelah. Apa2 pun akak mekasih bebanyak. Sebab bantuan akak saya kini makin ensem, kacak, bergaya dan kaya raya. Kalau korang ada pape masalah rujuk la dia ye!!Jangan risau.. tiada caj penghantaran dan caj2 tersembunyi apabila meminta khidmat nasihat beliau

P/s : Dia bukan setakat blogger otai, dia juga boleh tolong carikan jodoh, cari kucing hilang, sambut
         bayi, kemas rumah..senang cerita semua benda boleh settle la. Ai kata supermak!! Haha :D

29 comments:

  1. hahaha..akhirnya solosaiiiiiii :P

    ReplyDelete
  2. sib baik ada supermak datang membantu.hahahaha

    ReplyDelete
  3. pasni adik blogger yg cunn
    saya2!!! bhahaha

    ReplyDelete
  4. pasni adik blogger yg cunn
    saya2!!! bhahaha

    ReplyDelete
  5. Hai kakaak sebaya...ekekekkek...mu memang supermak! akakakak

    p/s : afzal : mu memang tak ensem...ekekkeke...

    ReplyDelete
  6. pas ni boleh lah mintak supermak carikkan jodoh..ekekek..:)

    ReplyDelete
  7. supermummy tu yg tolong...hehheee

    ReplyDelete
  8. aku mencari nama aku disebalik entri ko ni..xdak pon..hahahha.bgus2..masalah da solosai :)

    p/s : akak tu betul ke leh tlg carikn jodoh ni?nak la gitu... :D

    ReplyDelete
  9. o0o..patotla selalu bertukar templet..=) ader supermak cun melecun wa ckp lu..(^_^)..erm, bce gk psl housemate aku mcm haram..psl taufufa kn xsilap den la..huish,nk gak super abah..xmuncul2..kah2..(",)..

    ReplyDelete
  10. wah3..ada entri utk akak..rasanya ni la pertama kali blogger lain buat entri khas utk akak sorang..sebelum ni memang x de..kalau ada pun kena kongsi2 jgak ngan org lain..hahahaha.....thanks apzal..

    ReplyDelete
  11. tulah..selalu tgk kat bloglist pehal la entri kat situ tak berupdate padahal ada update.

    ReplyDelete
  12. ChaCha - yes solosai.no more tukar2 template.penat nyah oi!!hahaha

    puteri kasih - yes dia la supermak..supermak bidan!!hahaha

    Paris Hilton (M) - pergh tak menahan!nak jugak ke?hahaha

    simanis - ah ko.nama ko ditag,aku emsem..takde nama ko, ko bantai kutuk aku!!hahaha :D

    cunndaa - cunndaa pun banyak membantu ajar buat doodle :)

    aku - ala setiap kali entry nak letak nama ko..lemau laaa.haha.next entry aku akan masukkan beberapa nama.korang tunggu je la :)

    ♥Aien Najwa♥ - kahkahkah taufufah mana plak ni.ni dah terkenan taufufah ke hape?adoyai :)

    Mrs.Yie - opkos la akk,sebagai jasa memperingati bakti yang akk curahkan pada sy (dah mcm tugu plak) :P

    ReplyDelete
  13. MakNgah - haa tu la makngah.baru saya tau apa masalah yang membelenggu jiwa makngah selama ini.hehe :)

    ReplyDelete
  14. hikhik..nak suh kakak tu crikan jodoh jgkla bole x??hihi

    ReplyDelete
  15. Fara E's - untung dapat kenal ngan ramai blogger ni :)

    .: iEyLa :. - amboi nak cari jodoh gak ke?haha

    ReplyDelete
  16. untung la die ade supermak,nak g sendeng kat supermak gakz la,hehe

    ReplyDelete
  17. dia terima tempahan
    jemur kain tak???
    hehehehehh

    ReplyDelete
  18. tu la aku tgk link entry ko dah update....so senang la pas ni nakk terjah entry baru

    ReplyDelete
  19. wah...brtuah la ade awek..eh kakak cun tulun...ngeh2

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. yeay~!! selesai akhirnya. nasib ada supermak dalam dunia blog dtg membantu. cun tuu kakak the rescue. hikhikhik...=)

    ReplyDelete
  22. pinjam dialog upin ipin : betul..betul..betul..

    pinjam kartun boboboy:
    terbaekk..

    ReplyDelete
  23. Lieyly ︱ Alia - ingat nak amik jadi mak angkat.hehe

    bella luna - sendeng2 gak,ayat mau manis.hahaha

    diana - ada gak kak, tempahan haruslah dibuat seminggu sebelum kain dipakai :P

    Mohammed Faizal - trimas bro support aku :)

    mohdhazlan Dreadlock - ha bro ko tnya la kak yie tu..

    Ungu Violet - pergh nasib la cikgu betulkan balik statement tu.kalau tak berpencak silat la sy yang suami kak yie.hahaha

    aiNa yaZiD - bukan setakat cun, dia la emsem, bijak, kacak, bomba, pulis, anggota rela dan FRU.kihkihkih

    kpah k-poh - pinjam dialog sudin.. wal fadang fasiru tumfuk2 taik untah!hahaha

    ReplyDelete
  24. hamboi...kemain lagi. hakhakhak.. memang super duper awesome~!

    ReplyDelete
  25. mcm nokia plak..main pegang2 tangan ...hahaha

    ReplyDelete
  26. aiNa yaZiD - hehehe :D

    harrazdani - kehkehkeh tu semua lakonan semula bro :D

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com