Blog Sihatimerahjambu

Terkejut Dalam Akaun Aku Ada RM11,312.74!!

2:26 AM

Assalamualaikum,

Aku keluar tadi, check2 akaun aku..tengok2 ada RM11,312.74!! Berpinar mata aku sekejap!Mana datang duit aku ni??Banyak giler. Adoyai aku mula fikir mesti ada mana2 pakcik yang salah bank in duit umah sewa dia. Eh takkan sampai RM11k kan?Apa aku nak buat ni?Nak jumpa pengurus bank, buat laporan?Eh orang buat laporan kehilangan duit dalam akaun je..kalau penambahan duit orang tak buat.Perghh kaya! Aku kaya!!


Apa aku nak buat ye??Banyak giler ni. Aku ingat nak modified kete aku, nak letak jamban kat seat belakang. Senang nak memerut di kala saat2 kecemasan. Eh tak boley2. Hmm.. Buat hantaran kawen la. Haha, eh tapi aku bajet hantaran rendah2 je. Kalau boleh siap mintak diskaun lagi. Ah tanak kawen2 dulu. Haa..aku nak bayar duit PTPTPU aku yang tertunggak tu. Aku bayar sikit..suruh dorang senyap sekejap. Baki aku nak melabur..aku nak masuk ASB, then nak buat modal meniaga. Aku nak bukak gerai makan tengahari, tak pun masuk tender kilang. Perghh buat roling duit aku tu. Dalam tempoh setahun, aku akan cuba bukak cawangan kat kilang lain pulak. Hahaha masyuk2!! Yippie!!

Cakap bebanyak pun tak guna kan..aku pun tengah blur ni. Pasni mesti ramai yang mengaku sedara. Mesti ramai yang terjah ngorat aku..tapi aku cool. Takde2 syuh2. Nah amik RM2 pegi men jejauh. Aku ingat aku nak buat makan2 la..buat kenduri doa selamat. Dapat rezeki terpijak kan?Moga2 murah la rezeki aku lepas ni. Amin

RM11,312.74..Banyak tu, simpan gaji setahun baru boleh dapat duit cenggitu woo. Sape nak bagi kan? Korang rasa apa yang perlu aku buat? Duit tu pun aku dapat kalau aku jual blog aku ni sebab tu la nilai blog aku. Ntah aku pegi kat blog sape tadi, aku check nilai blog aku. Ai tak pasal2 aku dah jauh berangan..bawak korang sekali harung berangan ngan aku. Haha. So ada sesiapa nak beli blog aku? Masih boleh nego lagi..harga kawan2 aku bagi.Macamni la kalau korang beli..aku bagi goodies beg. Kahkahkah :D

P/s : Ala sikit je pun, tak banyak macam korang punya. Hehe.Berangan la Afzal oii..
         bukan kena bayar pon. Hahaha :D

You Might Also Like

63 comments

  1. cehhhhhhhh berangan rupanya mamat neh tipah tetipuuuu... btw cemtu la perasaan saya bila dapat imbuhan 17k bulan puasa yg lepas setelah menunggu 5 tahun terkujat tetiba tak de angin ribut nengok dalam MB2U ada 17k..sbb tu g bantai beli gelang emas bagai

    ReplyDelete
  2. Amboi 17k!!Banyak tu.mana datang duit bebanyak camtu?Tunggakan gaji ke?Tak koling2 kita pon..kot2 la bulih banje cendol ke hape.hahaha

    ReplyDelete
  3. adehhh..baru nk berangan suh banje itu ini..ceit!!potong tul!

    ReplyDelete
  4. nak suruh banje ye kak?jom join segmen berangan bersama afzal.kahkahkah :D

    ReplyDelete
  5. Ayat senang nak memerut tu aku suka... :)

    ReplyDelete
  6. idea lu nak letak jamban kat seat belakang tu memang buat gua pecah perut la...hahhaaahaa

    ReplyDelete
  7. erk..ingatkan betul la tadik..=='

    ReplyDelete
  8. kehkehkeh~ adoi laa afzal... ko turun dari planet mana ha.. :p

    ReplyDelete
  9. berangan di awal pagi. hahahah

    ReplyDelete
  10. aku cek kat blog dani...blog aku adelah 110, 000.++ ekekekkee... nnt aku beli honda hybrid ajak ko naik ok akakkakak...

    ReplyDelete
  11. ada orang nak beli zalll..ko betul ke nak jual ni.....

    ReplyDelete
  12. aiii...ko biar betul, kalau betol ape salahnye ko guna duit tu ke jalan yg betul

    ReplyDelete
  13. hahaha..berangan rupernyer aku ingat betul2 tadi..

    ReplyDelete
  14. ceh..ingat betol..ingat nk suh bnje lunch hri ni..hehe

    ReplyDelete
  15. Hasz - tu aku pnjam ayat bapak aku.So aku bayar royalti sikit ngan dia nanti.hehe

    tashachelsi - amboi ko gelak sakan ea?aku buat bebtul nanti..hehe

    cik bulan - eh betul la..betul la cit berangan :P

    Cikgu Jaja™ - hehe.kengkadang datang tak betulnya jadi macamni la cikgu oii :P

    Izzar - hehe ko tanak berangan sama ngan aku ke?kihkihkih

    simanis - haah aku dah check gak ko punya, ko punya rege lagi tinggi dari cikgu ko tau.harga ko sama ngan hatikubaik :))

    harrazdani - betul ke bro?sape nak beli?kahkahkah :D

    Mohammed Faizal - haha ko pon sama berangan macam aku.kahkahkah.kalau bebetul jadi, insyaAllah :)

    A-Chik - hehe berangan je a-chik oi :P

    ReplyDelete
  16. chiLleD...!! - ha den dah agak ada yang mengimpit dari tepi..dah baca perenggan ke-3?hahaha :D

    ReplyDelete
  17. hahadehhh. mane tau satu hari nanti kan.....



    heheee

    ReplyDelete
  18. dh bca dah perenggan ke3 tu..tu pasal mtk bnje..moga lg murh rezeki pasni.hehe

    ReplyDelete
  19. best jugak berangan ni...indah belaka..hihi..

    ReplyDelete
  20. i am s!L4H - hehe mudah2an.masin mulut awk..oo patutla xgsok gg lagi ye?hehe

    chiLlieD...!! - hehe ok takpe,sy banje awk sorang je.jgn bagitau budak len ea :P

    ReplyDelete
  21. AIEN NOT ALIEN - ada gak berangan yang tak menyakitkan hati

    ReplyDelete
  22. choi...berangan kwen ngn anuar zain lahhh

    ReplyDelete
  23. hahaha. dah gosok la 5 hari lepas. :P

    ReplyDelete
  24. (haha...dah boleh dah..keh keh..)

    semangat aku baca tadi..cam herem punya ayat..kah kah..ingat leh ushar pinjam modal nak buat adword untuk iklan kat adsense...kah kah

    ReplyDelete
  25. alaa kO neh..tampaq jugak karang...hahahahaa...patOt la ia2 nak belanje..ceh :P

    ReplyDelete
  26. Paris Hilton (M) - mak aih jauh berangan sampai ke anuar zain?kihkihkih

    i am S!L4H.. - kompom mulut penuh ngan lumut n ampai2 ni.hahaha

    kiz - pergh tak menahan?berapa rege bro?kalau betul ada kan..aku bagi je bro :) hehe :P

    ctk - hahaha adoi takkan baru tau?baru baca la tu.hahaha

    ReplyDelete
  27. ah!banglong saje bikin panas je kan..

    ReplyDelete
  28. dah jadik akuarium dah pon. bhahaha

    ReplyDelete
  29. makngah - haha kalau betul..nak pow la tu.hahaha

    Saiazuan - kihkihkih OKB la sgt bro.OKU adala :D

    i am S!L4H.. - hahaha tak menahan :D

    ReplyDelete
  30. cis..mati2 ingat dpt duit..bru nk jdi besfren..hehe...kalau la ada yg jenis gila beli blog, memang syok la

    ReplyDelete
  31. adoi...da separuh ternganga mulut..igt an btul2...hahahha...

    ReplyDelete
  32. ADAM FIKRI - kahkahkah ko memang.eh ada ea org macamtu?kalau ada bagitau aku.hahaha

    zuera - la betul la tu.betul la sy berangan.hahaha

    ReplyDelete
  33. ingatkan duit betol..baru nak suh lanjewwww ;))

    slmt ari raye rain!

    ReplyDelete
  34. cehh berangan rupanya...ngan puteri sekali terikut berangan...hahahah

    ReplyDelete
  35. Aku tipah tertipu..hadoiiiiiii....

    ReplyDelete
  36. Ira Nera - haa tu la pasal.Kihkihkih

    i am S!L4H.. - daripada merepek,makan kerepek lagi besh :P

    laskar pelangi - wani long time no see?samat ari raya jugak :)

    puteri kasih - adoyai puteri pon sama?adeh.macam la tak kenal saya camne.hehe

    taliff - kehkehkeh :D maaf la ye bro.hehe

    ReplyDelete
  37. amboi...hengatkan betul2 duit jatoh dr langit td... muahahahaa

    ReplyDelete
  38. peh!verangan ghupenye kamu ni ye..aku ingatkan realiti td..fuhh..tp klu dpt btl2 pon best gak kan??

    ReplyDelete
  39. kah kah ...nak cek gak ah aku punya ...cek kat mana ...kalau nilai sejuta ..aku jual ..hahaha

    ReplyDelete
  40. ciNdhaDahniEa - kihkihkih kalau la bebetul kan?haha

    double'S - kalau dapat bebetul..den banje setiap blogger sorang satu choki2.haha

    mohdhazlan Dreadlock - heh bro.ko mmg osom.blog ko rege rm200k lebih kot!!giler kentang!ko leh check kat blog bro harazzdani :)

    Cik Leen_Dewi Syifa - seronok la berangan2 ni cik leen.hehe

    ReplyDelete
  41. makan banyak dah raye aritu. muehehe

    ReplyDelete
  42. terkejut sy kn tipu... hahaha

    ReplyDelete
  43. kalau betul2 ada mcm mana...;d.../salam kenal..;d

    ReplyDelete
  44. cis baru nak mintak belanja beli iphone 5 tadi. grrrr

    ReplyDelete
  45. hihihi...klako2..bru nk mtk duit raye,maklum la mood raye lagi ni..hee

    ReplyDelete
  46. i am S!L4H.. - hehe tau takpe.samala kita.kihkihkih

    Fathiah Hamim - indahnya dunia gak berangan memanjang.haha

    Nad Ezrin - mana ada untung.untut ada la :D

    hyz - bukan ko sorang je yang kena.hahahha

    hadi - aku pon saspen bro :P

    Run Away - kalau bebetul ada,pengsan saya sekejap.haha.salam kenal gak :)

    Fathin Fazila Razali - sape?awak ke?ni bru 1st time sy berangan.hehe

    miratun madihah - haha sila baca perenggan 3 balik ye eton :P

    niah - haa..baca gak perenggan 3.ada det raya rm2 untuk anda.kihkihkih

    ReplyDelete
  47. ptptpu??? anda pon turut tertipu ker???ehehe

    ReplyDelete
  48. ::ini belog saya . cinta hati saya:: - haiya adik pon nak jugak ke?tggu abg kaya dlu la ye :)

    ku-cit - suatu masa dahulu la.kihkihkih

    ReplyDelete
  49. NURUL ASHIKIN - kihkihkih.penat?meh sy banje cendol.haha

    ReplyDelete
  50. ekeleh~! BErangan sajak. huhuhu.. baru nak mintak satay kajang. keh3.. kalau la ada 11k. mau juling mato nih tgk duit. hak2..

    ReplyDelete
  51. baru nak plan minta belanja bfast..rupanya berangan je..hehehe

    ReplyDelete
  52. hahaha..syieda pun nk buat jamban dalam seat kete la..hihihi ^_^ byk tu RM11k..

    ReplyDelete
  53. kay masingan - haha mesti nak mntak belanja kan?mintak la benda lain.mintak pendapat ke..mintak maaf ke.huhu

    syieda_joy - bukan setakat jamban,jungkang jungkit pon boleh dibikin.hehe

    ReplyDelete