Blog Sihatimerahjambu

::AFZALSUKASUKI BLOGLIST SUPERSENGAL::

9:39 AM

Assalamualaikum,

Sepatutnya aku dah buat segmen ni malam tadi, abis dah aku kekenyangan lalu buat kuak lentang atas tilam.. so ke laut la mood aku jawabnya. So seperti yang aku rancangkan, aku perlukan 20 senarai blog yang akan aku masukkan ke dalam BLOGLIST SUPERSENGAL aku.

Kelebihan bloglist baru aku ni cukup banyak selain mendapat elaun dobi, khidmat trim misai percuma di setiap stesen2 minyak terpilih dan macam2 lagi (nampak sangat aku tipu) Sebelum aku uk-uk ke jamban, mereka aku terjah dulu. Sebelum sempat aku korek pusat sendiri, pusat dorang aku korek dulu. Kira senang cerita bloglist ni merupakan blog2 feveret untuk aku terjah setiap hari la! Bloglist untuk bw semata2, tak perlu nak hapdate entry bagai :)

Syarat2 penyertaan :

  • Warganegara Malaysia
  • Boleh membaca dan menulis
  • Tidak gila, tapi sengal secukup rasa.
  • Tamat sekolah rendah dengan kepujian
  • Mampu membezakan getah rambut dan getah spender.
  • Lesen tv dan saiz tapak kaki tidak diperlukan.
Apa yang korang perlu lakukan?
  • Copy paste gambar segmen kat bawah ni dan link kan ke blog aku
  • Buat satu ayat yang korang rasa paling sengal dan mampu buat aku tergelak untuk bubble dalam gambar tu. Tak perlu isi ayat korang dalam bubble tu.. korang buat ayat kat luar je.
  • Akhir sekali link kan penyertaan korang dalam ruangan komen entry ni. Tarikh tutup penyertaan pada Ahad, 23 Oktober 2011 jam 11.59 malam.
  • Pemilihan berdasarkan kretiviti dan tahap kesengalan korang. Sebarang surat menyurat, kata2 manis dan ayat menggoda tidak akan dilayan sama sekali. Harap maklong
  • Selamat bersengal-sengalan :)


Sebelum mengakhiri segmen ingin aku menyampaikan serangkap pantun sebagai tanda semangat :

Di atas burung di bawah burung,
Di kanan burung di kiri burung,
Di depan burung di belakang burung,
Di mana2 semuanya burung??

Ha jawab Kak Jemah..jawab!!

You Might Also Like

66 comments

  1. kahkahkah! menyampah aku tengok segmen ko ni la...akakakak

    taknak join lah! aku sopan miahahah

    ReplyDelete
  2. 'malas aku nak layan..' <----ayatni nak? haha

    ReplyDelete
  3. Di atas burung di bawah burung,
    Di kanan burung di kiri burung,
    Di depan burung di belakang burung,
    Mmg Sah Hang dok kt Zoo burung


    kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  4. wah .. last date tu befday mawar lah :P hehe, sory la erh skrg ni pekso.. mental tgh stabil dari sengal :P hihi

    ReplyDelete
  5. burung yg supersengal..... hahahaaa....

    ReplyDelete
  6. memang sengal sampai pantun gosok gg kau jerit cbox!!!!

    nak join saat tutup..hehehe..sabaq naa....nak marking paper budak2 sengal ni dulu..

    ReplyDelete
  7. memang tergelak seyh bace entry niy..pantun hape tau..huhu..xmau join coz xsengal..=P..hehe..

    ReplyDelete
  8. Aku ase aku takle nak join.. SBb aku tatau beza getah rambut ngn getah spenda..! Getah spenda mcmane dol? Choiii!

    ReplyDelete
  9. Aku rasa ayat yang paling sesuai adalah berbunyi begini "Ciss!! dalam pesbuk letak gambo juliana Evans...sekali datang gemuk la pulak...adus...ketiak hangit lak tu...tak lotak diadoron ko?hampeh!! Den dah Terkono......" kata si lelaki kepada adinda pujaan hati dia tu...heheheheh..

    ReplyDelete
  10. alamak!

    suha tak cukup sengal lagi, macam mana bang?? hahah. gudluckk!

    ReplyDelete
  11. nk join..tp,,otak tgh suci..adoii...pantun tuu mcm bez ar...jwpn ny pon mnrik gak..hoho

    ReplyDelete
  12. teramat setuju yang super sengal tu :D

    ReplyDelete
  13. rasanyo den tak boley join jugak sebab den xdpt beze getah rambut ngn getah spender..hukhukhuk..

    ReplyDelete
  14. sy ensem je, tapi x sengal.. camno?

    ReplyDelete
  15. as salam...

    dah lama tak cek dokter tahap sengal...cam nak test jek tahap sengal dgn dr.afzalsukasuki ni...tgk tinggi ke rendah!

    weeee!..tgk lah klu time sengal tue dtg..hkhakhakhak

    ReplyDelete
  16. ko ni kuat main burung ni T_T ahhaa

    ReplyDelete
  17. dalam periuk kat dapur, aku dah buat gulai,muahaha,.uhh malas join,aku tak pandai nak buat2 ayat sengal,huhu

    ReplyDelete
  18. keh2...supersengal..? i sopan kot~! Selamat bersegmen.. :)

    ReplyDelete
  19. kemain lagi akak tu buat aksi tembak dada. muahaha

    ReplyDelete
  20. selamat bersegmen.. :) ceh..bloglist supersengal.. i sopan kot~!! =P

    ReplyDelete
  21. bloglist supersengal?erkk sye tak tau lah sye ni sengal ke tak.tp yang pasti saya ni masih tidak sengal tahap mental lagi.haha bru tahap sengal suam2 kaki ayam jerk!

    ReplyDelete
  22. pakcik apjal wat segmen yer ? hekhekhek...kalau de mace adek nana join ye pakcik...ngeh2 :P

    ReplyDelete
  23. segmen apa nie weyy asal kesengalan tahan kuntilanak nie weyyyyy......stella x pandai lahh sengal sengalan nie..hik hik hik

    ReplyDelete
  24. hahaha. bm den fail!!. camnolah den nak reko ayat ni!!!

    ReplyDelete
  25. kehkehkeh...sengal2 belaka pengkomen sekalian....sekian..:P

    ReplyDelete
  26. Please visit : http://taufiq-tour.blogspot.com/

    ReplyDelete
  27. Hihihi(gelak malu) I rasa nak join tapi maluuu :P

    ReplyDelete
  28. kalau akak di kecualikan boleh x zal?hehe

    ReplyDelete
  29. ayie dgn gagah perkasanya menyahut cabaran...hehehe :p ^__^

    http://ayie-puteragahara.blogspot.com/2011/10/afzalsukasuki-bloglist-supersengal.html

    ReplyDelete
  30. ok..cuba jaya..heee...

    http://aiennotalien.blogspot.com/2011/10/segmen-bloglist-supersengal.html

    ReplyDelete
  31. masih mencabar aku start segmen ke ni hehehe

    ReplyDelete
  32. pergghh..camne ni!!..gua x sesengal bro afzal..camne nak join ni!!..huhu....tgh fikiq ni..

    ReplyDelete
  33. hahaha...memang sengal

    xjoin pon ekau dtg belog eden jugak kan? kan kan?? ekeke

    ReplyDelete
  34. alamak ... nk kena sengal baru leh join , yg ayu sopan mcm ai ni caner ? wakakakaka ~

    tp kan ... akk mcm dah ade je ayat utk bubble tu..jeng3x :p

    ReplyDelete
  35. As salam...

    Pagi-pagi gosok gigi..
    Ni entry wa joint segmen nie..

    http://iniwilayahsepetkuku.blogspot.com/2011/10/joint-segmen-bloglistsupersengal.html

    *eden torai yo!

    ReplyDelete
  36. ehem2..nah..buah tangan gua...hahah...

    http://josrevalution.blogspot.com/2011/10/segmenafzalsukasuki-bloglist.html

    ReplyDelete
  37. awk..saya nak test jadi sengal gak..hehehe

    http://www.puterikasih.com/2011/10/afzalsukasuki-bloglist-supersengal/

    ReplyDelete
  38. nak cuba walaupun tak berapa sengal,hehe

    http://zareliqaafiqa.blogspot.com/2011/10/segmen-afzalsukasuki-bloglist.html

    ReplyDelete
  39. cik abang..camne nk copy paste gambar,,
    disable right klik ..wuuu

    ReplyDelete
  40. tak cukup sengal nak join...

    so, follow blog U sudahlaaa..

    Kira fair lah kan? =D

    ReplyDelete
  41. cakkk hehe mahu join jugak

    http://blogsigadis92.blogspot.com/2011/10/banner-artis-baru-lelaki-paling-sengal.html

    ReplyDelete
  42. http://miraakim.blogspot.com/2011/10/adalah-suatu-malam-yang-hening-di.html

    disebabkan terlebih sengal, link url pun jadi laen..lalalala

    ReplyDelete
  43. sekadar suka2 nak cri pOpulariti di sini..hahaha


    http://jomjoinctk.blogspot.com/2011/10/segmen-skandal-saya-cari-bloglist-laa-2.html

    ReplyDelete
  44. joined;
    http://stylostylishmemories.blogspot.com/2011/10/afzalsukasuki-bloglist-supersengal.html

    ReplyDelete
  45. aku join

    http://phatthegreat.blogspot.com/2011/10/afzal-sukasuki-bloglist-supersengal.html

    ReplyDelete
  46. baglong!apa ni nak copy gambar pun xleh..

    ReplyDelete
  47. ok. siap!

    http://merahnyamakngah.blogspot.com/2011/10/afzalsukasuki-bloglist-supersengal.html

    ReplyDelete
  48. sekolah rendah tak cukup kepujian la weh aku lulus. boleh join ke? mesti tak kan?wakaka :P

    ReplyDelete
  49. gua support lu bro

    http://oro-mint.blogspot.com/2011/10/afzalsukasuki-bloglist-supersengal.html

    ReplyDelete
  50. ape punye segmen. lau superwomen, i join lah. ehehehe. :D:D

    ReplyDelete
  51. uhhh akhirnya mama tunz pon join jugak....nak sambung masuk markah exam murid2 lak....
    happy reading yerk...hihihihi

    http://tunzhotspot.blogspot.com/2011/10/segmen-bloglist-super-sengal.html

    ReplyDelete
  52. akak menjoinkan diri.. :)

    http://rafinamimi.com/afzalsukasuki-bloglist-supersengal/

    ReplyDelete
  53. apzal. den yang cantik ni nak join..http://cikkiwis.blogspot.com/2011/10/afzalsuka-suki-bloglist-supersengal.html

    ReplyDelete
  54. http://tunasya.blogspot.com/2011/10/afzalsukasuki-bloglist-supersengal.html

    ReplyDelete
  55. http://much2love.blogspot.com/2011/10/afzalsukasuki-bloglist-supersengal.html

    ReplyDelete
  56. pehhh segmen ni sgt best tp xsempat nak join la bro.. huhu bz teramat amat.. -.-

    ReplyDelete
  57. jang xsompek eh, hukk mencik2, postone tarikh atau bunuh!!!







    ><

    ReplyDelete