Aku Naik Pelamin Akhirnya !!

10:36 AM

Assalamualaikum,

Hy geng2 bas sekolahku. Amacam sihat ke? Sorila aku bizi 2, 3, 4 hari kebelakangan ni. Almaklumlah kenduri kawen. Yup sebagaimana yang disebut2 oleh sesetengah pihak, aku naik pelamin. Maaflah, tak sempat nak jemput. Last2 minit punya kerja.. pengantin perempuan nak cepat2 kawen. Tak tahan menunggu lama kot? Kahkahkah. Takpe2 kalau ada rezeki next kenduri.. aku jemput korang ye. Waaahhh ada hati pulak next kenduri!!

Ni sempat aku upload beberapa gambar sewaktu majlis. Maaf gambar dari fotographer sebenar tak sempat siap lagi, so korang tengok je la gambar dari fotografer amatur ni ye. Bukan apa, sebagai cukup syarat :)

masih berdebar2 menunggu ketibaan rombongan 
pengantin perempuan. Mak andam pun tak 
sampai2 lagi!! Hampeh

Gambar sekitar majlis pernikahan. Weh sekali lafaz
je ok!! Walaupun aku gabra, tapi aku tetap
control cool macam askim mat cool

Ni la pelamin yang bakal menjadi sejarah dalam hidup aku.
Santek kan? Simple je..lagi2 pulak letak aku kat situ..
Paling koman pon masuk rancangan Nona Ahad depan.

Nah!Nampak tak aku kat situ? Halamak aku bukan perantin Jemah oi!!
Aku pengapit je pon. Eh betul la aku naik pelamin!! Mana ada aku tipu??
Pengapit pompuan usha aku ketat semacam je..nak ngorat aku lettew :P


Kelebihan pengapit di atas :
Mampu mengipas selaju 40 km/jam
Kuat bekerja, kurang makan
Mampu berdiri selama 8 jam
Tahan kencing, tahan maki
Dengar kata, masih virgin

Memerlukan khidmat pengapit 'Kelas Ko Jah' di atas
sila hubungi talian bebas tol 1-800-44-34

P/s : Seronok la tengok kawan2 kawen Bila agaknya turn aku. Kepada pasangan pengantin Mohd Zaidi 
         dan pasangannya Jusnita, aku doakan korang berbahagia sampai ke akhir hayat insyaAllah :)





You Might Also Like

117 comments

  1. aku dah agak ko jadi pengapit..haha sebab kalo ko kawen mesti ko jemput aku kan...;-)

    ReplyDelete
  2. ang ni memang buat reader geram nak cubit pipi diaaa

    ReplyDelete
  3. hahahahahahaha dah jadik laki owang heheheeheh :D

    ReplyDelete
  4. ahahhahahah mcm haraaaaaammmmm.. hampeh ang ahhahahaha

    muka last tu takleh blah.. muka mintak penerajang ahahaha

    ReplyDelete
  5. Tahniah sebab dah jadi pengapit laki orang..hehehe

    tak jemput kalau kawin memang..memang tak nak kawan dah :P

    ReplyDelete
  6. hahahahaha...aduh ketawa dibuatnya....


    orang kata jodoh orang jadi pengapit ni cepat....haaaa... hati2 kak jemah, get ready nak silat pulut pengantin depan afzal lepas ni... coming soon~

    ReplyDelete
  7. siap samping songket kilat2 u. kalah pengantin.

    ReplyDelete
  8. ahaha..ingatkan betul hang naik pelamin!..rupanya pengapit je..huhuh..ehem2...betul ke hang ni masih virgin!..ahaha..adei..afzal2...

    ReplyDelete
  9. as salam...

    sbb tu wa gagah cari cerita lu yg benar or boleh dikaitkan dgn hang kahwin ni...tapi awat tak der!

    dan wa dah cam saspek!..yelah..takkan langsung tak de entry pengenalan ngan bakal isteri ke..or ada sebut2 tarikh nikah/kahwin kan...tetiba je nak kahwin...

    hampagasss!..hahaha, terbaikkk lah...kau berjaya membuat hati-hati reader berdebahhh!!...

    Selamat naik pelamin...weeee :p

    ReplyDelete
  10. cis...jd pengapit je,ingtkn kawen td.
    pling x thn,ley promot dri tuk jd pengapit lg 2..ahaha

    ReplyDelete
  11. hahahah. mencik tau!!. nanti kiwi kahwin sila jadi pengapit kiwi. lain jantina?. aaaaaaaahhh. nak jugakkk

    ReplyDelete
  12. haha afzal memang sengal :P

    ingat comel la tu posing cm pelakon baru popular wekk :P

    ReplyDelete
  13. hahahaha muka nebes cm dia lak yg nak kawin..xpe2..practis make perfek gitu..miahahaha

    ReplyDelete
  14. hadoi la....kahkahkah..x tau nak cakap apa la weh...dah putus segala urat duk ketawa je!

    ReplyDelete
  15. keh2..da agak da jadi pengapit~!! tak lama la tu, amek berkat pengantin. mudah2an cepat la ang bersanding. (^^,) kawen jemput, ingat tau~!!!!

    ReplyDelete
  16. eii geram aku ngan jah sorang ni.. awal2 lagi dh kena tipu..

    naseb la muka ko ada iras2 lecturer aku yang hensem tu. aiih, bertambah semngat aku nak dtg sini setiap saat..


    jgn mik hati he.

    pss- anak dato ke tu. leh tahan mewah je aku tgk

    ReplyDelete
  17. sengal la abg long ni! seronok la dia jadi pengepit kan...

    ok sy nk booked abg long awal2 ni utk jd pengepit saye ni....boleh?

    ReplyDelete
  18. hahahaha...tertipu jugak akhirnya..ingatkan betul naik pelamin sendiri ruapanya naik pelamin sbb jadi pengantin..kelassss ko jahhh...

    ReplyDelete
  19. haha... blh la... naik pelamin la jugak...

    ReplyDelete
  20. sengal tul..
    pasni leyh wat en3 naik pelamin gak...
    tapi tepung tawar lak..siot je ek..
    lempang laju2 40km/j nk??hihi

    ReplyDelete
  21. huahuahuahua...jadi pelapit lupa2 nya acik ni... takda goodie bag lbh ke? atau kata org jawa bunjorot :p bkn cencorot ya tp bunjorot :p betulkan muncung tu...BUNJOROT :D

    ReplyDelete
  22. hahahahahaha..ok..daku tertipu..ceh!hahaha..lawak lawak

    ReplyDelete
  23. tahniah laaa walaupun sebagai pengapit...

    ReplyDelete
  24. Ngehngehngehngehngeh.. pandai ko carik baju same ngn nikah pgantin.

    ReplyDelete
  25. nampaknya macam tak sabar2 nak naik pelamin je tu..hehe amik berkat yer..tak lama lagi la tuh..hahaha

    ReplyDelete
  26. e'eh , ada rasa nak makan selipar tak abg oiii ? eeeiii , sabo je lerrr . ingt kan betul lerr dye naik pelamin . hampehh betul!

    ReplyDelete
  27. muka last mintak choki2 kan...nah choki2 berasid...gaga

    ReplyDelete
  28. hampehla dia ni cite nak best jerk
    xde angin xde ribut tetiba nak kawin gataiii kO hahaha...

    ReplyDelete
  29. tgh membayangkan diri aku lempang ko berdas2..haha

    ReplyDelete
  30. hahahhahaa.....kawen nnt jemput maira ye..heheheh

    ReplyDelete
  31. selamat pengantin baru tuan blog :)

    ReplyDelete
  32. lor.........bwu nk wish congrats...xpew larr nk wish gk...CONGRAT COZ JDY PENGAPIT

    ReplyDelete
  33. gambar yg 1st tu encem!!
    sesuai dh nak g salam tgn tok kadi tu..hihi

    ReplyDelete
  34. kAh3x..ayat masih virgin tu xmenahan..hahahahaha..



    ah..dah taleh henti senyum ni..muahahaha

    ReplyDelete
  35. siyes rasa brdebar debar tgk gmbar tuuu.. taun depannnn...datang lah lmbat lagiii...errrr

    ReplyDelete
  36. Tapi kan, kata orang bila dah jadi pengapit, tak lama jadilah pengantin.

    ReplyDelete
  37. kahkahkah! aku dah hagak dah!
    ko kalau kawen x menjemput aku, memang aku akan bako khemah kawen ko...akakakakkaak...

    ReplyDelete
  38. lah,pengapit je? grrrr. terpedaya. HAHA

    ReplyDelete
  39. hahaha.....nak kena cepat naik plamin macam ni

    ReplyDelete
  40. baru nak merajuk sebab apzal tak jemput...hahaha :P

    ReplyDelete
  41. ahakss main2 yer..ingatkan betul la dia naik pelamin.. =)

    ReplyDelete
  42. tengok tajuk pun tau dah..
    kamu jadi pengapit je...
    ikut logik la kan...ada ke pompuan nak kat kamu...??
    ekekeke...
    larikkk!!!!!!

    ReplyDelete
  43. tetipu dgn tajuk entri... huh..

    ReplyDelete
  44. sekali pandang, molek juga kau ni ye Afzal. hmmm...

    ReplyDelete
  45. Baru nak ucap selamat pengantin baru..baca2 terus ucap selamat tu lekat kat kerongkong..hakhak..xD

    ReplyDelete
  46. congrats yeeeee...

    kpd pengantin mukan en.afzal okeh..

    heheh pape pon cepat2lah ye bru BEST..

    ReplyDelete
  47. untunglah dapat naek pelamin :p
    eleh incek ensem,kang ramai request suruh jd pengapit kang takmo pulak..haa kenduri kawen fiza nnti afzal jd pngapit lelaki..yeee..boleh naek pelamin lg..ibarat kawen 2x..kuikuikui

    ReplyDelete
  48. cess, aku tertipu ngan gambar ko yang pertama,.ingatkan harapan aku dah hancur tadi, tapi kembali bersinar,haha;p

    ReplyDelete
  49. ingtkan u yg nak kawin...ada chance lagi ni..keh99999 ....

    ReplyDelete
  50. hahahaha.. eden tertipu. baru nak ucap tahniah. btw, anda masih virgin, tahniah! haha..

    ReplyDelete
  51. tahniah dah naik pelamin.. walaupun jd pengapit je.. haha :)

    ReplyDelete
  52. [dgr citer masih ag virgin]>>>statement xnk kalahh..haha..
    promote diri sendiri nmpk..haha

    ReplyDelete
  53. Cehh, ingatkan dia yg kahwin. Nanti kahwin jemput ye. Kehkeh.

    ReplyDelete
  54. haha.. chop! nt ck khawin ck nk tempah pengapit nih! tp kasi up sikit kipas sampai 50 km/jam. bhahaha..XD

    mcm2..^^p

    ReplyDelete
  55. eh, awk kalau kawen ta jemput saye, mmg MENDAPAT la kan. haihhhh !

    muke last macam mintak penampo. seriously! muehehehe :D:D

    ReplyDelete
  56. -dgr citer masih virgin-
    ayt xley blah! hahahahaha

    ReplyDelete
  57. hahahaha....mula2 baca mama mesti kata ramai la aweks yg meruntun jiwa memelok bantal buchukkk dia org sb hang dah kawen..naseb baik jdik pengapit jer....kussss semangattt..legaa.....makin ramai lah gadis2 yg berebot2 up kan saham dia org..
    apa2 je la afzal oi...doa mama moga bujang mama ni dpt jodoh drp kalangan yg baik2..amin

    ReplyDelete
  58. huuu kelas ko mak jemah...jadi pengepit rupenya

    ReplyDelete
  59. hahahahahaha.... afzal..afzal.. :)

    ReplyDelete
  60. hahahaahahaha... sengal~ semangat aku bce sampai habes. lol~

    ReplyDelete
  61. tipah tertipuu,ingatkan abang kawin ke tadi,aduhh.

    ReplyDelete
  62. dengar kata masih virgin? hahaha sape yang kata tu? x caye hakuuuuu

    ReplyDelete
  63. haish..kalo dh jadi pengapit, memang xlame dhla..oden 2x jadi pengapit, tapi xkawen2 g..hakhak..perumpamaan yg salah..herm, sungguh kacak di situ yah!!~~=P..jangan luper jemput naik pelamin kali ke-2 nt..Muahahaha..=D..

    ReplyDelete
  64. aduh..baju dgn sampin dah smart dah...pakai kasut capal saja..haha

    ReplyDelete
  65. orang kata sape jadi pengapit nanti dia yang next kan. hehe

    ReplyDelete
  66. dah agak dh ni mst jd pengapit nih! hahaa...

    ReplyDelete
  67. perhh! guwa kena tipu hidup-hiduplah! ingatkan abg afzal dh kawen td.
    takpe2.ade ubi ada batas, kalau ada ubi, aku makan. (nonsense)

    ReplyDelete
  68. hari ni jd pengapit...esok lusa jadi pengantin pulak...tp jgn lupa sound2 kat kita nanti...

    ReplyDelete
  69. cih,haha

    gmbr real je mcm dia yg sarung cincin!

    ReplyDelete
  70. Memang sengal nih haha. Semoga cepat yea :)

    ReplyDelete
  71. mmg ko naik pelamin pon....

    haha dah agak ko jadi pengapit jeww.. :P

    ReplyDelete
  72. tak sabo nak jadi ngantin lettewwww...

    ReplyDelete
  73. byk menolak jemputan mnjadi pengapit.. malu :P

    ReplyDelete
  74. ahaks~ tahniah ler sbb berjaya naik pelamin.ekeke :D

    ReplyDelete
  75. Thanks sebab jadi pengapit aku, Long! ;)

    ReplyDelete
  76. hahah.

    hebat tu pengapit tuh. tahan maki tu yang bagus. haha :p

    ReplyDelete
  77. fuyo naek pelamin tu . ingat kan abg la yg kawen . hahaha

    pengapet pom sangat hebat dan tampan . muahahah
    :)

    ReplyDelete
  78. org dolu2 kata kalau kita jadi pengapit kawen cepat.. hehe gambar last tu x menahan.. :D

    ReplyDelete
  79. nak ckp jugak..i pun naik pelamin minggu lepas~!! =) keh3..

    ReplyDelete
  80. hahaha.. nyaris nak marah sbb tak jemput dah tadi. :p

    ReplyDelete
  81. SENGAL kooo rain! wani ingt bebetol tadi ko kawen..nahas lah ko kawen tak ajakkk..okey..nk kawen satgi ajak auwww!lau tak nahas lah..*ugut plak dah*...

    fuh fuh! tak lama lg giliran ko lak rain...dh jd pengapit tu..dh dekat la masa ko nanti..he3

    weh..jeles gk ramai kwn2 da kawen.sian org xde calon =.=

    ReplyDelete
  82. hahhaha.. kejut aku blogger afzalsukasuki ni dah kawin.. ekkekek ..

    ReplyDelete
  83. Dah nek pelamin.. x lama lagi lah tueww..
    Jangan luper antar tender biru utk mokcik ekk

    ReplyDelete
  84. leh order jadi pengapit ni kalau aku kahwin sekali lagi..opss..syyyy

    ReplyDelete
  85. and ammg kelakor dan sengal tahap gaban ... :p

    ReplyDelete
  86. Kalau adapon...mungkin Mak Jemahhhh! keh3

    ReplyDelete
  87. igt ke dia yg jadi pengantin...tp x pe, org cakap kerap2 jd pengapit jodoh cepat sampai...kuikuikui

    ReplyDelete
  88. haa~kite pun ada pengalaman jd pengapit..

    ReplyDelete
  89. igtkan kawen btl2 la td. rupenye pengapit je. haha :P

    ReplyDelete
  90. agagagaga....apeka..??..ko kawin real punyer ajak aku jadi pengapit k..deal..!!

    ReplyDelete
  91. hahaha.. xabis2 koe nie bro.. bru aq mau ucp tahniah.. wakanabeb pula..^^

    ReplyDelete
  92. ceh... aku setuju yg man ckp tu...
    hahahahhaahhaa...

    ReplyDelete
  93. hahaha...wat sespen jew ..tpi betul la xde tipuny hehehehe

    ReplyDelete
  94. haha aku mmg nk cari org yg tahan maki ni

    ReplyDelete
  95. waahhh, alhmdulillah dpt jgk nek plmin wlupun bukn plamin sndri...hikhikhik

    ReplyDelete
  96. tahniahlah berjaya way aku saspen


    *ada peluang lg kot aku nk ngurat ko...


    ayarkkk..lari laju2..... !!!

    ReplyDelete
  97. ciss! ciss! ingat penganin dah tadi. excited ja baca.HAHAHAHAA!

    ReplyDelete
  98. haishhh, nseb bek pengapit je...ingtkn melepas dh td...hihihi

    ReplyDelete
  99. wah2..~! ramai yang nak masuk jarum nih.. muehehehhe. =P

    ReplyDelete
  100. untung la badan dah naik pelamin hihi

    ReplyDelete
  101. tahniah lah sebab dah naik pelamin ye!! haha
    pengapit jela tapi jah!! :)

    ReplyDelete
  102. Pehh~ pengapit tolong sarung cincin untuk pengantin perempuan ke? Kelas kau jah. Haha~

    ReplyDelete
  103. Weiiii...
    Tahniah...
    Akhirnya ko jumpa jugak pelamin ko tu...
    Lepas ni tak boleh nak berblog lebih daripada 10 malam laa nampaknya ko tu...

    ReplyDelete
  104. sengal tol la hang ne..nasib ketam xtetipu..

    ReplyDelete
  105. hahaha..sengalnye mamat nih..berkobar2 den baco...sontap gak kalau tak jomput den...

    ReplyDelete
  106. lOrrrr..pengapit rupanya.......hahaha

    ReplyDelete
  107. huii , dia dah naik pelamin . tahniah lah . harap cepat lha timang anak pengantin tuh . boleh lah buat part time jadi baby sitter kan ? haha , bila pulak dia nak duduk kad atas kerusi tuh ?

    ReplyDelete
  108. tajuk mau gempak ye bro... kih3

    ~tahniah la kpd sahabat bro tu.. bro bile lg? takkan jd pengapit jek.. hihihi :P

    ReplyDelete