'> Aku Seorang Beskot Lemau | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Thursday, October 27, 2011

Aku Seorang Beskot Lemau

Assalamualaikum,

Aku memang tengah lemau ni.. seperti beskot cap ping pong yang dibiarkan tak bertutup. Tak pun macam beskot yang dibiarkan terendam dalam air teh tarik yang kaw giler. Humang aihh menanah otak dok memikirkannya lagi2 dengan cuaca yang asyik hujan kat pantai timur ni menyukarkan lagi otak aku untuk bekerja dengan lebih gigih. Aku seperti kuda laut tanpa pusat, gigih berlari sambil hafal lagu Herman Tino (aku sendiri tak faham ape aku mengarut) So izinkan aku mengarut sepuas2nya untuk entry hari ni ye.

Aku cari gambar beskot, kua muka mamat ni.
Aku amik je la memandangkan dia dah nangis

Apa cerita best dua tiga hari lepas selain cerita selebriti hot jadi pengapit? Kahkahkah. Terkejut gak aku.. buat pertama kalinya entry aku dikomen sebanyak itu! Kalau ditukar ke nilai ringgit, aku rasa semalam aku dah melantak ikan bakar weh. Huhu. Korang tak sabar tengok aku naik pelamin ea? Aku rasa aku nampak kuit macam teletubbies bila pegang kipas pengantin tu. Hahaharam ko Afzal!! Hehe kalau aku kawen haruslah aku jemput korang. Aku pun tak mampu lagi menanggung bil air yang lama tertunggak ni. Giler ko leh kena batu karang kalau asyik dok menahan macamni!! Ntah2 siap boleh bela tapak sulaiman lagi! Kahkahkah. Bak kata kak dianarashid, sape la tergamak nak jadikan aku yang sengal ni sebagai surirumah sepenuh masa kan?kan? Haha :D

Balik rumah hari tu, aku tak sangka aku dirisik oleh seorang ustazah untuk dikenenkan dengan anaknya. Aiyak!! ustazah tu pun bukan calang2. Kira sangat dihormati kat taman aku. Aku mampu sengih je bila mak aku bukak cerita depan aku ngan abah aku. Kalau lah ustazah tu tau aku macamana..konfom dia amik aku jadi tiang umah dia je kot? Tak pun jadi supir ke..tukang mesin rumput pun boleh. Haha. Maaflah ustazah, saya rasa saya banyak kekurangan dan saya tau di luar sana banyak lagi calon yang lebih layak dikenenkan untuk anak ustazah tu :) Saya hanya seorang pengapit yang comel je..tak lebih dari itu (kahkahkah menyempat!!)

Cukup setakat ni aku mengarut. Siap jugak satu entry :) Aku tak tau kenapa setiap kali aku balik kampung, aku jadi macamni. Takpe2 aku dah spare kacip patimah. Eh pernah dulu aku kecuak-kan minum kacip patimah sebab kawan aku cakap kalau aku minum, nanti 'aku punya' tersedut masuk ke dalam. Gulp!! Nasib la ada lagi kat situ. Konfom! :P

P/s : Tengah tunggang terbalik nak buat entry esok plak :)

35 comments:

  1. aku tgh muka mamat ni pon aku jadi lamau hahahah macam beskot kena rendam hahaha kembang! hahaha aik baru kawen dah lemauuu ke weyhh hehehe :D

    ReplyDelete
  2. amboi,. encem je mamat yg nangis tu.. ekkke

    ReplyDelete
  3. haha..sengal la gambar tu afzal..tak tahan tengok..

    sabar wak..sabar jangan la lemau sgt eh..

    ReplyDelete
  4. aduyai pun afzal..
    jangan tunggu lama2 sangat..dah tua tahu ingat comel sgt haha
    apapun..good luck bro :)

    ReplyDelete
  5. haha...Comey model entry kau eh,,ahaha

    ReplyDelete
  6. untung la afzal..klo jodoh x kemana..

    ReplyDelete
  7. kesian budak yang tak bersalah dalam gambar tu..incek afzal ni..suka suki betol..jgn tunggu lame2 :P

    ReplyDelete
  8. aih..
    apa pasai letak gambar nih..
    wakakak..

    anak ustazah??
    ok la tu..
    kamu kan dah haji..
    layak le dengan anak ustazah..
    tak gitu hj fahmi??
    ekekke

    ReplyDelete
  9. ct pon terkejut..dtg blog kamu tgk kOmen entri tu bertambah banyak gilew..memang entry hOt..hahaha

    kawen cepat2 afzal..anak ustazahh tuuu..bukn senang...tp jgn curang ngan ct..bOley gitu?hahahah

    ReplyDelete
  10. mengarot mengarot pun entry awak best. hahahaha..

    ReplyDelete
  11. kan da cakap...pengapit bakal menyusul ikut pengantin...haaaaa...

    ni dah dirisik....hihihi...

    ReplyDelete
  12. ecece..nanti entry dia tu tukaq org plak..cit plak ada atas plamin kan..aaaaaaaaaaa..sweet..tambah2 bulan plak yg tulis..lagi mantop..wahahahaha..:D


    terime la..terime la..(tetiba)

    ReplyDelete
  13. retis mmgla begitu..banyak komen dpt.xbiasakan diri lagi ke?hak3!!

    ececece...kenapa aku pasan banyak sangat words comel dlm entry ko ni? *geleng-geleng.

    ReplyDelete
  14. Kalau sejam sekali ko balik kampung semput aku nak baca entri-entri sengal ko hahahahah

    ReplyDelete
  15. urm pasni nk jadi pengepit jugak la...untung2 balik umah je nnt mane la tau ade ustaz pulak dtg meminang haha....

    agak-agak kalo pompuan minum tongkat ali, leh buat jadi gagah perkasa, badan kuar ketui2 macam lelaki tak?

    ReplyDelete
  16. wakakakakaka cuak eh mnm kacip fatimah tu...kalo mnm kacip fatimah masok dlm..ate kalo org fomfuam mnm tongkat ali mau terkuor plak nok...lalalalalala

    ReplyDelete
  17. perghhh siap ada orang nak kenen-kenen tu,apalagi cepatlah kawin,tak sabo ni nak tgk abang kawin ni,hehe.boleh kita providekan PA system free je ni :D

    ReplyDelete
  18. apzal2... minum kacip fatimah ye. sedap bang..?? kahkahkah...
    pengapit bakal menyusul. cayo la cakap den ni. ape..apzal dirisik.??anak ustazah tuuuu.. hoi, bertuah badan. kalau jodoh tak kemana. =)

    ReplyDelete
  19. mak aiii kena risik!!!!dengki eh...bagi itteew dulu...

    ReplyDelete
  20. ok la tu nk di kenenkan ngan ank ustazah..dah elok sgt ngan tuan haji fahmi kan?ngah ngah ngah

    ReplyDelete
  21. jgn la kawin cepat2 ye..sy jeles nie..hhahahahah

    ReplyDelete
  22. Beskot Lemau??..huhu..lemau ker, cam xlemau jer..active kemain..huhu..herm, ustzh nk kenen kn ngn anak, ape lg apzal??..pelamin dh tunggu dh tu..kicap fatimah sdp tu geng..!!..pearl kacip fatimah..huuuui..haha..haishhh, memey byk merepek apzal..huhu..

    ReplyDelete
  23. sebelum apa2.. suruh ustazah tu baca blog ne dulu.. haha.. mesti dia x jd nak risik.. :P

    ReplyDelete
  24. alalala~ dirisik oleh ustazah tu.hehe :D
    awwwww! malu~=.=

    ReplyDelete
  25. la dah lemau ke? hehehe

    cover model entri apzal ni memang sadis sangat..macam dah bertahun makan biskut lemau..ahaha

    ReplyDelete
  26. aku sampai tak terkata apa2 dah...

    ReplyDelete
  27. aku hanya mampu ketawa bace entry ko,gile perasan cute cam teletubbies lak tu,.mmg hahaharamm,haha

    ReplyDelete
  28. keh3...kunun2 comey macam teletubbies tu yang tak menahan!. =p

    ReplyDelete
  29. aaaaaa. afzal!!. afzal. den kan ustazah pilihan!!!. ape tunggu lagi!!. sila lah masuk meminang!!

    ReplyDelete
  30. omaih...gamba tuh menikam kalbuku..hahahahah

    ReplyDelete
  31. kim salam kat laki y pnyer gmbr ni....sadis hehehe

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com