'> Der Lu Bikin Panas Gua Je La !! | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Sunday, October 2, 2011

Der Lu Bikin Panas Gua Je La !!

Assalamualaikum,

Hy guys, sepatutnya dari semalam lagi aku dah buat entry ni.. tapi aku tak suka bercakap dalam keadaan marah. Aku takut tak terkawal tutur kata aku nanti. Macam2 objek boleh keluar bila aku mengomel. So aku akan tido dulu 2 malam tanpa henti, kukur kelapa dan buat latihan lompat kijang bagi reda amarah aku ni. Hehe. So aku decide hari ni la aku keluarkan entry. Aku tak tau entry ni cukup pedas atau tak sebab aku letak cili lebih sikit :)


Semalam aku dapat kol daripada bf kawan aku. Aku yang blur2..ye la mamai bangun tido agak terkedu jugak la. Ekceli sepatutnya kitorang plan nak lepaking beramai2 semalam, tapi bf kawan aku yang cetek akalnya ini boleh plak mencurigai dia. Kawan aku mintak aku explain, aku tarahal..kasi explain je la. Ai aku rasa dah cukup manis ayat aku tu, kalau cakap depan kek..kek pon boleh cair! Ye la kita nak jaga hati orang, hubungan orang. Aku pun tak nak mamat tu fikirkan yang bukan2 pasal gf dia. Tapi dia treat aku macam nak bergaduh! Itu la yang buatkan aku menggelegak macam hulk!

Der..agak2 kalau ko tak bagi, cakap tak boleh je kan senang. Tak perlu quiry banyak2. Jangan risau aku ni tak layak untuk dicemburui oleh mana2 lelaki! Biar muka macam tapak kaki asal tinggi budi bahasa. Apa guna ko belajar tinggi2 kalau akal ko lagi cetek dari emosi? Tak payah bercinta la kalau ko sendiri tak boleh percayakan gf ko! Ai bila aku fikirkan balik..aku tergelak sendiri. Aku sepatutnya tak emosi ngan budak setahun jagung macam ko ni. Serius membunuh sel2 otak aku je sebab ko tak layak untuk difikirkan oleh aku walau sekelumit zarah pun.

So pada kawan aku tu aku mintak maaf sebab bikin panas pasal semalam. Aku tak tau ko ada bf macamtu. Amacam sudah settle ka? Aku harap korang dah cukup cool la ye. Biasalah adat bercinta memang macamtu.. cemburu jeles tu harus ada. Cemburu tanda sayang tak gitu? Tapi janganla terlalu cemburu sangat ye tak? Yang penting kena saling mempercayai. Kalau takde benda ni memang tunggang langgang la hidup korang nanti. Peace ye bro! Jangan lupa simpan awek ko dalam laci. Mangga siap2! Pasang cctv lagi. Haha

P/s : Agak2 banyak songeh..pikul dia ajak lepaking sekali pun tarahal :)

42 comments:

  1. der der der lu kata lu sayang ini negara...woo ada kaitan kr ni bro..huhuhu

    ReplyDelete
  2. well well west.. ko bg mkn kaki je bf dia tu.. hahaha..

    aku pun penah kena gk dlu..
    gile la soalan dia lapan belas ratus kali aku bngun tido pun x abes,,


    moral of the story, jgn cri bf yg kuat jeles dan wasangka.. okbai ! :P

    ReplyDelete
  3. ish minta-minta dijauhkan dari dapat bf camtu...tu baru bf kalau dah jadi laki nanti...hmmm tak berani nak fikir dah..

    kalau saya..mahu je saya cepuk org banyak songeh camtu

    ReplyDelete
  4. aiseh...sian kat kawan you tu..kdg2 susah..bile kite ni berniat baek..orang lak layan burok kat kite..mulelah niat burok kite pun datang..tapi naseb lah kite ni flexibel emo ikut tempat..huhu.

    ReplyDelete
  5. Sabar yea awak..jgn marah2..tak comel nanti.. :P

    dunia ni mmg ada mcm2 perangai manusia..Lagi la bila pasal cemburu..cemburu tu macam senaman hati..klu over buat senaman sakit la hati.. :)

    ReplyDelete
  6. baru bercinta dah mangongkong camtu..agak2 dah kahwin nanti tak bg bini kluar umah langsung kot.. huhu.. saboo je la...

    ReplyDelete
  7. Dah kawen nanti sure dia simpan dalam almari buat hiasan. kehkehkeh

    ReplyDelete
  8. bwahahha...bereh sudah le tu kot...ayat terakhir yang bt dia diam bila awak kat kat dia smlm...kekekekek...pandai setellah...bikiin panas ja!!!!

    ReplyDelete
  9. persetankan je org gitu.. yg penting ko tau diri ko cane

    ReplyDelete
  10. kesian kawan anda.. xpepasal gaduh sbb hal kecik ajek.. haishh

    betul, kalaw xpecaya dengan pasangan sendiri baek jangan bercinta. buat merana pasangan jek.. huhuhu

    sabar jek laa...

    ReplyDelete
  11. baru bf belum suami lagi, tapi gayanya cam dah lebih drpd suami,.adeh, come on la, jgn sempitkan fikiran boyz, nie la mase tuk girls habiskan mase ngan kengkwn,.emm,

    ReplyDelete
  12. pegi basuh je mamat tu. baru couple nak kongkong2 bagai. sekeh kepala baru tau

    ReplyDelete
  13. sorry la weh..bf aku memang cmtu..huhu......
    haha..jgn la plak org g serang aku nanti..

    cikgu tadika aku bagitau dulu2..dalam bercinta kepercayaan & kesetiaan itu penting!

    ReplyDelete
  14. agak2 laa...ishh xmo3 kongkong cmni...xmo2..ngee jgn hot2 nahh tuan belog.. chill!! :)

    ReplyDelete
  15. sebab tu la lelaki dgn perempuan tak bole jadi best fren forever ni.. mesti ade yg jelez.. hurm..

    n slah fhm akan berlaku..

    ReplyDelete
  16. alamak wei bf ai pon gitu..tp atleast ade kawan pompuan leh pergi sama2 die takde hal punya..asalkan bgtahu dekat mane..dengan siapa..jgn balik lewat...tu je..hehe

    ReplyDelete
  17. senang cite tak payah berkawan ngan ppuan yg ada boyprem..ngeh ngeh

    ReplyDelete
  18. nikah laa senang..selagi blom nikah ni tu bkn milik kita..tak yah nak jeles2

    ReplyDelete
  19. simpan awek lam laci n magga sekali..hehe terbaeeekkk ayat..bdk2 lagi tuh..

    ReplyDelete
  20. apzal kena serang??! hahaha. nasib baik dalam telepon . kalau jumpa. mesti main tarik tarik rambut ni. ngeh ngeh

    ReplyDelete
  21. kes jd org ke3 la n.hehe sabar2

    ReplyDelete
  22. mama pun setuju dgn mrs yie....better elak lah rapat sgt dgn gepren org ni...menyusahkan idop jerk....bikin panassss der.....hihiihi...sian ank mama ni kan.....patot r semlm hangit jer....so be cool la yer....

    ReplyDelete
  23. ada je orang macam tu....ada di mana2....cemburu punya pasal...

    ReplyDelete
  24. please leave my girlfriend alone.. jgn ganggu boleh tak ...

    sblm aku serang ko okay !!!!!

    ahahahhah ahahahha ahahahha

    ReplyDelete
  25. owh mcm tu BF dia mmg sah2 kuat cmburu..biasa sifat ade pda prmpuan je yg jnis kuat2 tahap cipan..kih3..xsgka laki pon ade..agak berbulu dgr..hahaaa ;p

    ReplyDelete
  26. emm,len kali pesan kat kawan tuu soh cari peng'xplen' yang bawuuu, haha . ; )
    da ok kann? so chill lahh ;) hikhik

    ReplyDelete
  27. kuat cemburu sangat pon bole merosakan hubungan.

    btw, chill bro~ watlek sudah.

    ReplyDelete
  28. cik lisa!!situasi kita serupa..hehe

    ReplyDelete
  29. jgn cmburu bute sgt..xelok bang utk hbungan..if xpcye ur gf,lepak skali der..baru class..!!..

    loike ur entry la apzal..yang perenggan last..dlm hbungan kene sling caye mmpercyai..

    cool bro!!~~(",)(,")~~

    ReplyDelete
  30. tak nak campur hal budak2 muda ni...hmmmmm

    ReplyDelete
  31. bf ct cmtuh la..pastu trus ct mtk putus..pe de hal...hahahahaha

    ReplyDelete
  32. hu3,payah klo dapat bf yg kuat jeles nih.mintaklah kite2 same2 djauhkan drpd yg pesen mcm ni ye.hu3

    ReplyDelete
  33. susah la kalau ade bf macam to. aishh. rimas aku towk !

    ReplyDelete
  34. pakwe mcm 2 baik kasi makan singa gila....cemburu tahap gabannakmampos!...eeeeeee...nyampau i tau!!

    ReplyDelete
  35. pernah dapat bf yang cemburu gila, nak pi mana2 pun tak boleh, tu belum kawin lagi tu,kalau kawin ,aiseymenn kena kurung dlm rumah kot.hehe

    ReplyDelete
  36. paling tak suka kalau kita dikaitkan dlm permasalahan rumah tanggah bf gf ni.. baru bf gf dah prasan mcm suami isteri..common la..kalo dah cemburu sngt kene kebas org, ikat la cecepat gf tu..haiishh

    n sngt menyampah ngan org mcm ni..

    ReplyDelete
  37. muka cam tapak kaki tinggi budi bahasa tu lah yg susah nak cari..mn org tu x melenting kahkahkahhhhhhhhhhhhhhh

    ReplyDelete
  38. cemburu membuta tuli lar tu.ahaha :))
    sabo jela^^

    ReplyDelete
  39. sabar je la ngn org cmtu.. huhu..

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com