'> Jom Main Sambung Ayat Nak? | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Tuesday, October 11, 2011

Jom Main Sambung Ayat Nak?

Assalamualaikum,

Hari ni aku selsema2 manja. Maaf ye kengkawan, aku sempat balas jejak semata2 je hari ni..tak dapat nak borak sakan ngan korang. Aku tau korang rindu aku *tiba2 dengar suara dari dalam jamban 'woi pegi jahana* laa. Spoil aku nak berak okeh. Tengok!! Tersedut masuk balik t**k aku!' Hehehe. Jangan bimbang, aku perasan kadang2 je..bergantung pada tahap ketirisan sel otak aku ketika itu.


So hari ni aku nak ajak korang main sambung2 ayat. Tak susah..senang je. Aku akan mulakan dengan sebaris ayat, then korang teruskan sambung menggunakan ayat korang sendiri SELEPAS AYAT DARI PENGOMEN TERAKHIR DALAM RUANGAN KOMEN sehingga menjadi suatu cerita. Tiada unsur lucah, sengal2 terlampau sahaja dibenarkan. Buat satu ayat sahaja, dan ruangan komen entry kali ini hanya untuk sambung menyambung ayat semata2. Bila aku berpuas hati, AKU SENDIRI YANG AKAN TAMATKAN CERITA ITU. The next day aku akan publish cerita korang tu. Aku akan backlink 5 blogger yang buat ayat paling kreatif pada aku mengikut situasi jalan cerita. Amacam ada bran? Hehe

Dengan rasa bongkak dan takabburnya, aku mulakan dengan ayat seperti berikut :

Pada suatu hari, sedang aku leka berjalan2, tiba2 mata aku terpandang seorang awek
(ayat aku disambung oleh pengomen pertama sahaja..)

P/s : Aku tau korang memang kreatif tahap lembaga pengarah. So apa lagi..buktikan!

82 comments:

  1. ...awek tu pun terpandang aku...mata kami saling bertentangan...mata bertemu mata, lama kami saling berpandangan...lidah kelu seribu bahasa...ermm...

    ReplyDelete
  2. tetiba...jeng..jeng..jeng...

    awek itu menyergah aku...heh apa pandang2 orang...

    terkojut beruk den...fuhh!

    ReplyDelete
  3. alamak..awek ni lah yg tolong bayar kat makcik jaga toilet tu..sebab masa tu aku tak sempat nak bayar..aku terjah jer masuk 'jamban' awam tu...

    ReplyDelete
  4. dari belakang potongan badan persis bak Tiz Zaqiah,,rambut mengurai macam Ning Baizura.. pAsti wajahnyasecantik Fasha Sandha... Lalu aku meng'ffeeewwwiit'.. dan dia toleh kebelakangku...
    "HAI ABANGGGG,"dengan suara yg garau, dia menegurku...

    Alamaakkkk!! salah awek nih...! hadooiiii~~!!

    ReplyDelete
  5. eh rupenye bukan nenek aku. tapi nenek orang lain. Lepas tu, kan....





    * haaa..menjawab soalan,kan?kan?

    ReplyDelete
  6. nenek tu rupanya kawan LIMAH yang suka panjat bumbung umah orang ekekkek

    ReplyDelete
  7. bersama kekasihnya, ingat nk ngorat. huhu. tapi aku duk usha je dr jauh

    ReplyDelete
  8. sedap dok usha...tiba2 nak terkeluar gas sulfur dioksida...aku apa lagi....berlari2 anak...

    (ha... sambung2)

    ReplyDelete
  9. berlari2 anak dan terus mencari toilet untuk melepas tapi sayangnya sudah tidak tertanggung lagi lalu berciciran di tengah jalan......selepas tu......

    ReplyDelete
  10. awek lintas jalan lalu eksiden booomm :P

    ReplyDelete
  11. ehh...kenapa nih dik...

    wajah ayunya merona merah apabila ditegur seorang mat rempit hemsem ala2 brad pitt...

    ReplyDelete
  12. tekeluar segala isi perut awek tu akibat eksiden...yg penting seketul ayam kfc beciciran dr perut awek tesebut....perghh bau kfc menyelerakan sekali!



    ???? sambunglah haaa

    ReplyDelete
  13. Apelagi..taik bertaburan tadi mintak tolong suruh dikutip bawak balek.

    ReplyDelete
  14. "ish..tak sior teman!"

    kata seorang pakcik dengan loghat perak pekat, yang tiba2 je muncul dalam cerita ni..

    ReplyDelete
  15. ngeeee yerkkkk goli den..

    tiba-tiba muncul pula seoraang yang dikenali lalu disitu..

    ReplyDelete
  16. lalu berkata " erh Mat ! kok yew pun nak mengorat , guna lah tektik yang elok sikit . awek cam nieh yang kau nak nak . aihh , selisih malaikat 44 . "

    ReplyDelete
  17. si mamat terus rasa nak marah bila pakcik tu sound dia begitu, lalu..........

    ReplyDelete
  18. 'chenta tak pandang pada rupa'...jawab si mamat.(sal tbe2 keluar nama mamat??)..hehe

    ReplyDelete
  19. lalu dgn rs simpati..mamat tu pun tepon ambulan..nak harap org lain..tau sambung ayat jek..kahkahkahkahhh...mamat tu pun ikut bersama2 ngan awek yg ntah mn dia pun x kenal..tp tiba2 dia mmpunyai rs hati yg...

    ReplyDelete
  20. Mamat berasa tensen sbb Pak Cik yang menegurnya tadi cuba mengurat aweks berkenaan, dengan rasa bangga mamat sound pak cik tu tadi.. wei pak cik.. tak cukup ke mak cik kat umah tu... nak kacau aweks aku lak.. dengan slumber pak cik tu jawab... mak cik ko dah takde,, sambung2..

    ReplyDelete
  21. ..akibat panahan mata ci awek tu, aku terjatuh berguling-guling dengan muka merah lalu aku bagun semula dan berpura-pura shuffle dengan machonya aku berjalan ke arah awek tu dan berkata ..."hai lame tunggu abang? agak-agk bile kite boleh couple"..hehe

    sekadar mencuba..sambung lah

    ReplyDelete
  22. c awex dengan muka merah menahan berak+malu pada sijejaka perlahan-lahan memusingkan badan dan tersenyum sambil lubang idung terkembang-kempis dan mulut terkemut-kemut cuba untuk berkata-kata namun..............

    ReplyDelete
  23. namun dengan tidak sengaja taik idungnya terkeluar dan taik giginya meleleh ke mulut..selepas itu..............

    ReplyDelete
  24. "loklaq punya awek" kata jejaka itu

    ReplyDelete
  25. selepas itu si mamat rasa sangat sengal sebab entah mana2 punya watak masuk interframe dalam cerita dia. Dia meninggalkan mereka semua dan berjalan menuju ke shopping mall yang tidak berjauhan dari situ.. (sambung)

    ReplyDelete
  26. sampainya mamat kat shopping mall, dia pun menyanyi lagu kak pah di tengah2 orang ramai.....

    ReplyDelete
  27. ...namun, mamat brasa sungguh musykil kerana banyak mata merenungnya dgn tajam, mulut mereka pula berbisik-bisik sambil tsenyum kambing sehinggalah seorang wanita bsuara jantan mengenyitkan mata dan bkata " abang ni hot lagi macho lah, zip sluar pun tk rapat..awww"
    ...

    ReplyDelete
  28. mamat pun terekjut lalu pengsan..................selepas sedar,dia sekarang berada di.......

    ReplyDelete
  29. kerana malu yang teramat mamat tu pun sound balik.."ini trend baru la..ekau tak nak mencubanya ke"...

    ReplyDelete
  30. sambil2 buat muka control macho, padahal,..

    ReplyDelete
  31. cerita dah jadi lintang pukang...yg tukang sambung pun tah apa2 je..kahkahkahkah

    ReplyDelete
  32. sambung selepas ayat ni : kerana malu yang teramat mamat tu pun sound balik.."ini trend baru la..ekau tak nak mencubanya ke" sambil2 buat muka control macho, padahal,..

    ReplyDelete
  33. padahal dalam hati terasa mcm nak lempang je orang yg sound2 tadi tu.kemudian mamat terasa sakit tekak..lalu dia pun.........

    ReplyDelete
  34. padahal dalam hati malu tahap gaban

    ReplyDelete
  35. lalu dia carik mamat yang berak dalam jamban yang cakap,'woi pegi jahana* laa. Spoil aku nak berak okeh. Tengok!! Tersedut masuk balik t**k aku!' ....tiba-tiba

    ReplyDelete
  36. haha..penat la tuan director nk cut mngekat nnti..hihi


    eh sambung...

    lalu dia pun...mencari kfc untuk menghilangkan rasa perit tekaknya yang dahaga itu...

    tiba2 dia terkesima... terpandang seorang awek cun yang juga sedang keseorangan...

    eh macam pernah nampak aje awek nih....

    ReplyDelete
  37. tandas tu kosong..mamat yang sepatutnya berada dalam tandas tadi tu dah hilang entah kemana..yang ada dalam tandas tu cuma.....

    ReplyDelete
  38. rupanya itulah awek yang mula-mula dia terpandang pada permulaan cerita...

    ReplyDelete
  39. kahkahkahkahkah... hadoi..

    slmt sambung mnyambung cerita walau pun dah carca marba bila di baca. bikin pelem lah kau Rain!

    smbung gelak... kahkahkahkahkah

    ReplyDelete
  40. kahkahkahkahkahkahkahkah mamat pun ketawa sambil terkentut bertubi-tubi.....selepas itu mamat bergegas ke..........

    ReplyDelete
  41. selepas itu mamat bergegas mencari seliparnya yang ilang masa main teng teng tadi.woi!!sape curik sebelah selipar aku ni??kalau nak curik..curik la dua2 belah!!..


    (penat la aku gelak weh!!)

    ReplyDelete
  42. kedai perfume beli berbakul-bakul minyak wangi sebab dah busuk satu badan

    ReplyDelete
  43. rupanya aweks yang ushar aku tuh yg curik.....kelepet nye awek....haram muka jea buruk....perangai....huh!!!huduh!!!

    ReplyDelete
  44. tapi takpe...sebab aku penyabar orgnya terus aku gi kedai beli santan yg mak aku pesan pagi tadik...

    ReplyDelete
  45. alahai cmna nak sambung ni..dah macam ada dua cerita berbeza dah..

    kerana ilang sebelah selipar (macam cinderella lak) dan selepas dah habis spray berbotol-botol perfume, mamat tu pun terlompat-lompat sebelah kaki mencari selipar yang hilang...

    ReplyDelete
  46. begitulah nama bapa awek yang cun ushar aku pagi tadi yang curik sebelah selipar pas aku sembur perfume satu badan.....

    ReplyDelete
  47. tetiba2 aje bapak awek cun tuh terus sound aku..

    agak2nye skang nih nak makan selipar ke..nak makan nasik...

    hahhahhha

    ReplyDelete
  48. walaupun nama bapanya Tamat bin Selamat..awek tersebut tidak rasa malu apatah lagi terhina kerana sudah pasti awek itu merasakan yang dia lebih hensem dari bapaknya itu..

    ReplyDelete
  49. Lalu dia pergi menghilang kn diri entah kemana... tiba-tiba dia terdengar satu orang yang biasa dia dengari,, " jah, jah bangun jah dah tengahari ni.. "

    lorh mimpi rupanya.. spoil betul la mak ni.. baru mimpi mamat ensem tadi.. aiseyy !

    ReplyDelete
  50. lama sangat scrooll nak sampai sini bro...ramai sangat yang komen...jd aku pun dah lupa ayat yang aku nak sambung tadik..huhuh

    ReplyDelete
  51. Rupanya selama ini kisahnya hanya dalam mimpi..tamat!!

    (dah abis korang jangan menyambung2 lagik. Penat aku gelak dah :D)

    ReplyDelete
  52. nak sambung ayat jugak!haha dah terlepas sebab owner cakap tamat.

    ReplyDelete
  53. hahaha..aduyaiii...

    sengehhhhh tak perlu kata apa-apa...

    ReplyDelete
  54. Alamak..rini terlambat..huhu (-_-)
    Anyway..kelakar la walau caca merba..hihihi.. tumpang gelak je la..

    ReplyDelete
  55. pening daku nak memahamkan chegite neh.last2 aku terlmbat sudah nak sambung.ahaha :D

    ReplyDelete
  56. bile da lambat macam nie, aku pon teros je la masok tidow! lagi best! hahaha :p

    ReplyDelete
  57. "Jamban,Kfc dan Dot DOt DOt.." T_T.. Tajuk cerita itu masih jelas diingatan..Maka berlari2 ank la si afzal ( bukan nama sebenar) menutup rancagn tv yg tlh tamat.. smbil berbisik didalam hati.. mengapa siaran sebegini ditayangkan ketika aku sedang makan tgh hari... kuhamburkan beberapa kata kesat kerana mngurangkan selera makan ku.. T_T

    ReplyDelete
  58. kalo gau producer filem pasti cerita mamat ni akan ku bikin filem!!wakakaka

    ReplyDelete
  59. ohh xleh komen kt shoutbox la derr

    ReplyDelete
  60. kat shoutbox dah x leh komen lalu si mamat pun terus membawa diri ke blog lain pula untuk melepaskan shout pada blog itu, kemudian tuan blog menghalaunya keluar dan...........

    ReplyDelete
  61. awek tersebut sedang membelek-belek samsung galaxy tab 10.1...:)

    ReplyDelete
  62. hahahahahahahhahahahhhhhhhhhhhhhhhahhahahahaha. aku nak sambung cerita jugakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!

    ReplyDelete
  63. cerita ni akan bersambung minggu hadapan

    ReplyDelete
  64. tuan, sambung balik cerita tu..publishkan yang ada kaitan ajer, buat entri baru...sy rasa ramai yang berbakat untuk sambung terutama kesemua yang memberi komen diatas tu...jadi tuan boleh letakkan syarat2nya untuk publishkan komennya..

    ReplyDelete
  65. hahaha,seyus lawak gile ble bce and plus pnat nk scroll je kebawah.aduhh tgk2 cite dah tamat.nice work everybody! thumbs up! (-.-)v

    ReplyDelete
  66. halamak, telepas nak join sambung citer ni bro.. huhu

    sumpah kelakar giler bace setiap komen! tahniah la mereka yg sempat komen2 tu.. mwehehehee

    ReplyDelete
  67. aku baca komen2 ni sampai habis, panjang seyh

    ReplyDelete
  68. haha memang lawak..penat tergelak la aii

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com