Perangai Ko Macam Sampah Kan??

9:40 PM

Astaghfirullahalazim,

Mengucap Afzal..mengucap. Selalu aku akan mulakan dengan salam kan, tapi hari ni aku mulakan dengan istighfar sebab aku betul2 tengah marah sekarang! Aku rasa memang dah sampai kepala aku punya amarah ni. Ni pun aku cuba kawal, aku duduk..aku baring bagi tenang sikit jiwa ni.

Ni kali kedua ko buat kat aku ye! Ko ingat tak sebelum ni ko ada janji keluar makan sekali. Aku ni yang jenis tapau nasi lepas pulang kerja pun ok la. Tak la aku tapau hari tu. Tup2 bila sampai rumah boleh pulak ko siap tapau makanan kan? Alasan ko, makcik nasi lemak tu ada meniaga kat pasar malam. Ko buat perangai hape ni??


Hari ni ko dah janji ngan aku nak pegi survey hotel lepas maghrib untuk family aku yang nak datang Kuantan esok. Sebelum maghrib ko dah keluar, alasan ko nak pegi gunting rambut. Aku punya tunggu sekarang sudah dekat pukul 10. Aku kol ko tak angkat, mesej tak reply. Aku tanya kawan aku hari ni ada bola! Sah ko pegi tengok bola. Sialan ko! Apasal la ko buat aku macam ni haa?? Hey aku kawan ko la. Pernah ke aku pedajal ko? Apa salah aku? Kalau ye pon ko nak tengok bola, tak payah tipu aku! Just text aku je..aku boleh pegi sendiri! Agak2 ko tak reti reply mesej, aku kol. Ni kol aku pon ko tak angkat! Ko bazirkan masa aku la!!

Hari ni mood aku sangat tak stabil. Yup mungkin pada ko benda ni remeh, tapi pada aku ni dah kali kedua ko buat aku macamni. Ko memang membazirkan masa aku. Selama ni aku hormat ko, sekarang jangan harap. Baru aku tau ko memang kaki kelepet! Perangai macam sampah!

P/s : Maaf entry kali ni agak kasar. This is another me. Don't ever try me!

You Might Also Like

36 comments

  1. errkk...ok..marah sgt...kwn ko tu dok serumah ke??ish...teruk noh perangai...

    ReplyDelete
  2. Sabar Afzal..tak pe la, arini hari dia..

    ish lelaki ni klu wat perangai leh tahan jugak kan..

    ReplyDelete
  3. orang lelaki pun ada perangai gitu ye..
    jenis ikut kepala sendiri je..
    ingtkan pompuan je yang jenis suka tak ambik peduli pasal perasaan kawan2 serumah....

    ReplyDelete
  4. yes..this is another "afzal"...sabar ye afzal. dalam dunia ni macam2 ragam manusia yang kita akan jumpa...

    ReplyDelete
  5. Debik jek budak tuh.hoho~*batu api*
    Pnh kena sebijik cmtu lar.Last2 buat tak taw jek ngan orang cmtu.Mls nak kwn lagi.hahaha^^

    ReplyDelete
  6. macam macam perangai manusia ni apzal. kaki kelepet. keki klentong. kaki khianat. kaki tidooo.

    ok yang last tu eden!!

    ReplyDelete
  7. Wahhh kuang asam pnya kwn..
    meh bwk jmpa sy biar sy tibai kpla dongga dia 2 huhuuh :)

    ReplyDelete
  8. terseksa jiwa raga ade kwn jenis mcm ni..

    ReplyDelete
  9. sorry laaa bro...memang memula aku nak mkn ngan ko...tp aku kesian makcik jual nasi lemak kat opis aku tu...kalau aku beli atleast dapat laaa dia buat belanja anak dia sekolah kan....mlm tadi aku mmg nak gi cari hotel ngan ko zal tp maklonglah semalam bola kan...jd aku pentingkan bola dari ko..hahahahah...

    ReplyDelete
  10. sabarrrrrrrrrrr jangan lah marah sgt.....lek luuuuuu sap kok luuu heheheh

    ReplyDelete
  11. saborr jela.jangan kasi ribut2 ini hari..buat dunno je beb.chill!

    ReplyDelete
  12. Sabo ea abang,
    kita bako kita bako dia!

    ReplyDelete
  13. alam beloved friend..aku minta maaf..buka niat aku nak buat semua tu...paal nasi lemak tu..auntie tu buat muka ksian lebih dari biasa yang ko buat...jd aku beli laaaa...boleh gak dia buat belanja sekolah anak dia...ko pun dah kaya...jd aku let go jer laaa janji tu..pasal semalam aku kene tgk bola sebab team aku mmg kene menang..ko selangor mmang dah confirm leh menang ngan perak semalam..jd aku let go lagi janji tu...sorry yer my friend..huhuh

    ReplyDelete
  14. sabarla cik afzal
    perangai manusia ni mcm2..
    meh sis babab beliau haha
    smile :)

    ReplyDelete
  15. sbr yer apzal..conclusion nyer, walau camner pown orang tu baik ngan kiter, kiter jangan percaye 100%..hati-hati dengan orang disekeliling..

    ReplyDelete
  16. alah tak ensem la marah2 afzal..sabar2..biarlah kali kebape pun die buat..kalau kite sabar banyak ganjarannye incek afzal..tak rugi bersabar..cool yerp..yerp yerp

    ReplyDelete
  17. Uishh. Rilex bradee. Mengucap byk byk k.

    ReplyDelete
  18. ramai yang suh awk sabar..tapi saya nak suh awk lepaskan kemarahan itu. kemarahan yang dipendam akan menjadi api yang membakar diri...

    Lepaskan kemarahan itu tapi bukan dengan cara yang negatif sebaliknya lakukan sesuatu yang boleh membuat hati awk tenang kembali.

    ReplyDelete
  19. rileks.rileks... biasa la tu. orang nak buat taik ngan kite. sabo je la!

    ReplyDelete
  20. sabar kawan.. jgn marah2...=)

    nk tawu nikmat dunia? mehla bacer..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/10/6-nikmat-dunia.html

    ReplyDelete
  21. tapik je kepala die 2 kali sbb dah tipu 2 kali......

    ReplyDelete
  22. afzal....nk tnya...kaki kelepet tue ape? hihi...

    ReplyDelete
  23. kalo tadi gelak2 baca entry ni terus serius..takot

    ReplyDelete