Baru Aku Tau Tu Bukan Belon..

11:45 AM

Assalamualaikum,

Dulu masa kecik2..aku ada habit tau. Habit teruk giler perangai. Suka mengutip. Tak kisahla aku kat mana2, mata aku ni akan memerhati benda2 yang aku rasa pelik pada pandangan budak2 macam aku ketika tu. Takde la kecik sangat..mau darjah 4 rasanya. Bulu ketiak pun baru nak bertunas! Tu kadang2 bila aku kuis2 pasir..aku mampu menjana pendapatan sebanyak 30sen sehari daripada duit yang dicicir secara sengaja mahupun tak daripada orang lalu lalang dan hasil pendapatan aku tu..aku beli keropok jagung atau askrim calong.

Berbalik kes kerja kutip mengutip aku ni. Nak dijadikan cerita, kat sekolah rendah aku..sedang aku jenjalan pusing sekolah lepas makan RMT (Rancangan Makanan Tambahan) aku ternampak getah plastik. Bentuk dia unik macam belon..tapi kecik je. Aku nampak teruja..amik menatang tu dan basuh la kat paip berdekatan. Ni first time aku nampak benda ni. Aku test tiup..tapi tak mengelembung gak. Punyalah payah aku tiup.. habis kudrat aku dan tenaga yang aku perolehi daripada nasi lemak tadi dihabiskan semata2 untuk tiup belon tu je. Merah padam muka aku!


Then datang pulak kawan aku. Agaknya dia pelik ape aku buat, tiup2 bagai. Dia pun mengofferkan diri tiup.. ada la naik gelembung sikit..tu pun hujung2 je. Entah hape hangin kitorang hari tu..masa rehat kitorang dipenuhi dengan aksi tiup meniup belon je. Bunyi je loceng aku terus surrender..aku campak belon tu entah kemana. Letih aku masuk kelas, rasa kebas pipi aku main tiup2 tadi. Ape kejadah la benda tu kan?

5 tahun kemudian..

Eh belon ni..macam pernah aku jumpa dulu, tapi kat mana ye? Haah la aku ada main tiup2 dengan kawan aku dulu! Erk..aku tak sepatutnya tiup benda ni. Aku tak ingat apa rasanya masa aku tiup dulu..tapi nasib la aku ada basuh sebelum tiup. Setelah 5 tahun..baru aku tau apa benda yang aku tiup dulu..Perghh trauma aku seumur hidup!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Sekali kondom la! Ape kejadah kondom kat kawasan sekolah plak ni?
Aku rasa pakgad guna sebagai plastik bekal makanan kot?
Menarik gak berwarna warni..macam sumi plak. Nak geget leh? hahaha



P/s : Aku trauma sampai mengigau2 takut ada cebisan bulu terselit di celah2 gigi aku

Moral of the story : Jangan benarkan anak korang mengutip benda yang bukan2!

You Might Also Like

41 comments

  1. tak lama lagi kompem ko atau bini ko akan membelon keh3 :p

    ReplyDelete
  2. OoOoOo..bentuk kondom mcm tu ker???..errrrrrr ! ~~

    ReplyDelete
  3. Aduih..apa la awak ni afzal..macam2 awak buat eh..kreatif giler awk kan..hahaha :P

    ReplyDelete
  4. haha..semua budak kecik suka ngutip pastu masuk bende yang dikutip dalam mulut..kalo taik kambing ingat coklat amacam??

    ReplyDelete
  5. erghhh..memang agak trauma la..ape kess ade kat kwasan sekolah tu..penggune tu lupe kot itu kawasan sekolah..ingat kawasan pelupusan barang getah tu..ahhaha..lawak ah afzal..yelah,kecik kecik mane nak tahu semua kan..

    ReplyDelete
  6. alamak! meremang bulu roma aku der!hak hak..

    budak2 memang cmtu,pantang ape je yang dia nmpk nk masukkan lam mulut..adeh..parah2..hehee

    ReplyDelete
  7. wpon da lame berlalu, baik ko samak bibir ko. virus tu masih melekat kt bibir tue. percaye lah! :P jgn lupe sapu krim antibakteria skali yer. hahaha

    ReplyDelete
  8. moral yg cukup berguna..
    keh keh keh!
    nty ley afzal ceter kat ank2 ye...
    haa! :)

    ReplyDelete
  9. hahaha..xta'an btol la crita afzal neh

    ReplyDelete
  10. aku pernah jugak main menatang ni masa kecik. ingat belon. jenuhlah ajak kengkawan main belon siap isi air lepas tu prank kawan-kawan yang lalu kat tangga.

    dah besar baru sedar dulu pernah main kondom lepas tu gelak beramai-ramai mengenangkan kebodohan sendiri.

    ReplyDelete
  11. Siapalah yang guna kat sekolah tu erk.. ^_^

    ReplyDelete
  12. Owh... sungguh gay kisah ini. Seksi pun ada, kehkehkeh :P

    ReplyDelete
  13. err . nanard tidak seharusnya mbaca entry nie . coz nanard still under 18 . HAHAHAHA !

    ReplyDelete
  14. bagus betul pak guard tu,,family planing..;0

    ReplyDelete
  15. Yohoooo...!!!
    Kondom dah guna di kawasan sekolah???
    Jijik!!!

    ReplyDelete
  16. trauma membacanye...heheh...apa kes ada 'belon' kat kawasan sekola ni...kan dah terkutip.

    ReplyDelete
  17. huhuhu...suka kutip menda bukan2 lagi.....hahahaha....kena cari 7 mata air ni bagi suci balik....kikikiki

    ReplyDelete
  18. HAHAHA.

    pe hal kondom kat kwsan sekolah ni?

    ReplyDelete
  19. bila dah tahu itu "belon" apa mau tak menyesal main tiup-tiup ek...hahaha...

    ReplyDelete
  20. whatttt?????!!!! again afzal!!!!...

    ReplyDelete
  21. tang p/s tu terserlah kesengalan kau. gelimat aku membayangkan kemungkinanannya !

    ReplyDelete
  22. kahkahkahkahkah . geli wei . haha
    tu laa. suka sangat mengutip . adei .

    ReplyDelete
  23. KAH..KAH..KAH..tak dapat aku bayangkan bagaimana rupe ko bila dapat tau benda yang ko pernah tiup tu kondom....zaman kanak2..haaaa rindunya.

    ReplyDelete
  24. hamak hai ! clorox bibir pun tatap trauma :)

    salam ziarah :)

    ReplyDelete
  25. dh dpt agak dh bnda tu awal2...hahahha

    ReplyDelete
  26. Aku rasa pakgad balut luka kat jari dia ...

    ReplyDelete
  27. kes sama ni..kecik2 terjumpa bnda tu ingat belon...hehe

    ReplyDelete
  28. memula aku baca...
    ~suke mengintip~
    kuat skodeng kamuk ye!!!!


    pastu baru prasan..
    suke mengutip..
    haila..dosa plak rasa..hehehhe
    ampun ye ;p

    ReplyDelete
  29. tingat dulu masa lepas spm sempat kijer kat kilang wat kondom jap...berlambak kondom...sempoi jerkkk....haha...:P

    ReplyDelete
  30. hahah!
    sengal des! ade jgk bnde tu kt kwsn sklh. aiyoyo

    ReplyDelete
  31. aku time skolah suka hbiskan RMT kwan2 yg x ke skolah arie 2..hehe

    ReplyDelete
  32. aku tak sure..tapi apeke pelik sngt prangai ko ni..sampaikan komdom pun dibuat belon..ahahah..=_="

    ReplyDelete
  33. ya ampun... mujur x ada pengalaman macam tu masa kecik.. malu weiiii~ adeh

    ReplyDelete
  34. sebenarnya.. sob3.. sebenarnya... isk. isk.. sebenarnya aku pom penah main bende tu. siyesly aku ingat belon. aku letak air, then maen baling2 dengan kawan. = ="

    Time tu umo aku 5-7 tahun cemtuh. bile ingat smula. siott. mengom. cilake. haikss. Sape ntah buang kondom merata2. demm

    ReplyDelete
  35. Adoiyai! geli2..wuuu..eh,rupa dia cmtu ker.heheh

    ReplyDelete
  36. hehe . nak gelak bole tak . hehe . geli geli . adeh la .

    ReplyDelete
  37. ada banyak kondom kat tangga bangunan tersorok sekolah aku.

    *tak tipu

    ReplyDelete