'> Contest Blogger Idol By Achie & Eyda | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Wednesday, November 30, 2011

Contest Blogger Idol By Achie & Eyda

Assalamualaikum,

First of all aku nak mintak maaf lah bebanyak kat si ch00tz sebab dia dah lama tag aku, tapi baru sekarang aku buat. Ada dalam sepurnama kot? Huhu. Ko marahkan aku tak? Takkan la kan.. ko tak boleh marah aku sebab.. err sebab ape ye? Tetiba aku blank! Kahkahkah. Nah aku dah buat segmen ko ni, lepas ni kalau aku mati pun.. takde berhutang ngan ko :)


Siapalah gerangan idola aku ni ye? Hmm..aku tak tau la siapa idola aku, tapi tempat untuk aku merujuk ramai.. macam cikgu la. Eh cikgu pun dikira idola ke? Tak, pada aku idola adalah seseorang yang disanjung kerana kemampuannya, dan menjadi contoh kepada individu lain. Idola aku? Maaf puas aku fikir.. aku takde idola. Aku buat blog pada mulanya..aku memang tak kenal sesiapa kecuali mentor aku merahnya makngah. Dia yang suruh aku buat blog.. dia paksa aku sehingga aku jadi macamni! Uhuk3. Aku takde idola. .tapi dia la yang bertanggungjawab menunjukkan aku jalan supaya aku menyalurkan daya imaginasi aku ke saluran yang sepatutnya. Aku terhutang budi dengannya.. kalau tak sebelum ni, aku mengomel kat fb je. Tu pun limit untuk beberapa patah perkataan je. Sangat sedih kan? Fb jahat!

Idola aku bukan mereka yang famous amos dan berlagak diva. Juga bukan mereka yang ramai followernya mahupun mereka yang cantik jelita, punya blog yang menawan. Sesiapa yang mampu menghasilkan entry yang bagus sehingga membuatkan aku rasa kagum, tidak sombong dan tidak kedekut ilmu.. itulah ciri2 idola aku. Blogger yang baru bertatih juga boleh jadi idola aku asalkan dia memenuhi syarat2 di atas.

Okeylah ch00otz, dah menjawab persoalan ko ke? Oh untuk pengetahuan korang, si ch000tz ni otai tau. Aku baru tau dia dah berblog selama 8 tahun. Giler lama.. kalau ikut kira kalkulator aku masa zaman kesultanan Melayu Melaka lagi. Hehe kakak otai.. selamat maju jaya ye :) Marilah kita menyengal bersama2 bagi meningkatkan produktiviti minyak sawit negara!


P/s : aku gembira makin lama.. makin ramai kengkawan aku dikalangan blogger :)

24 comments:

  1. saya blogger baru..bolehlah jadikan afzal blogger idola ssaya..boleh?

    ReplyDelete
  2. idol blogger syaa ialah......................yuyu zulaikha..die tomel :P

    ReplyDelete
  3. Lamalah dia lapan taun aku lom lahir lg tu

    ReplyDelete
  4. mama x sokong idola kecil tu....mmg x sokong sama sekali..maaf yer....
    opsss salah topik...wah...afzal ni ada idola jugak ea...ingatkan ko ni merapu sesajer....hhuhu..just joking k..

    ReplyDelete
  5. huhu..xtw la lam blogging idola ain sape,,jus be myself je..lalala...
    pe pn i'm stil new in blogging..bg tnjuk ajar yukk.. ^^

    ReplyDelete
  6. idola..? ramai sgt.. huhuhu. tapi ape pun kagum dgn fatin liyana. =)

    ReplyDelete
  7. weeee . tak mention nama pun . bersungguh-sungguh baca ni . haha

    ReplyDelete
  8. semoga berjaya dlm dunia blog dan menjadi idol pada blogger lain pulak.

    ReplyDelete
  9. haha . tak pasal2 FB dipersalahkan sebab takleh tulis panjang2 . anyway . ur my idola . ske bce entri yg sengal2 dri blog nih :D

    ReplyDelete
  10. mieyrah pun takde idola. tak tahu la nak pilih idola macam mana. wink ;)

    ReplyDelete
  11. c'axoera tu dah lama bertapak..otai la tu...hihi..


    untung ada blog..boleh afzal menyengal dalam blog...kesengalan terserlah gituuu...hihi

    ReplyDelete
  12. chaaaaaaiiittt mentang2 aku sibuk@ macam mulot kaknam2 kan sorg2 hahahahah

    nyammmmpaaaah berjaman dah mende ni weyhh hahahaha

    ReplyDelete
  13. nama aku ada 3 kosong!!!!!!! kat entry ko kurang satu kosong tu hahahahaha BETULKAN BALIK..

    p/s: sebab ko penah soh aku betulkan nama ko dulu sebab aku salah eja ghahahahahahaha =))

    ReplyDelete
  14. keh keh keh baru aku tingat aku pun ada hutang orang tag aku tak berjawap lagi kui3

    ReplyDelete
  15. mak aih...8 thn brblogging...lama tew...gud2..:)

    ReplyDelete
  16. gud luck ye afzal
    teruskan ke'sengal'an anda di dlm setiap entry hehehe ;)

    ReplyDelete
  17. siapa pun boleh jadi idola, asalkan ianya membawa kebaikkan kannn..

    ReplyDelete
  18. sekarang banglong idola sy. ok kan?

    ReplyDelete
  19. kamu dh popular..mesti mak ngah bangga :D

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com