'> Segmen Terkumpul : 6 Orang Tag Aku Sekaligus | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Tuesday, November 1, 2011

Segmen Terkumpul : 6 Orang Tag Aku Sekaligus

 Assalamualaikum,

Hari ni kesihatan aku tak mengizinkan. Demam sejak semalam tapi aku kena gagahkan jugak. Rank Alexa aku dah naik balik..ai pantang aku lepa sikit, saje ko nak naik ea?Bukan ape bila aku dah mengadap game, aku dah mula hilang fokus. Aku sepatutnya buat entry hari ni, tapi memandangkan ramai pulak yang main tag2 aku ni..so aku kasi settle soalan2 yang korang bagi kat aku la ye :) Trimas sebab ingat gak korang kat aku ni. Apa sebenarnya yang korang nak korek rahsia daripada aku ni? So ni la 6 blogger yang telah sengaja mentagging aku dengan jayanya.




Okeh terus kepada soalan hanyasekadarpelangi ye :)
  • Bilakah saat bahagia dalam hidup?
           Bila ea? Bila tengak mak abah aku tersenyum :)
  • Buah yang paling suka?
           Err adala. Malu nak cakap! Kahkahkah :D
  • Antara movie dan karok, mana lagi layan? Kenapa?
           Aku tengok muvie je la kot sebab kalau aku karok, takde saingan dari peserta lain. Takut
           dorang kecik hati je
  • Saiz kasut? hee! :P
           Saiz 8. Kadang2 saiz 5 pun boleh masuk tu pun lepas selipar aku kena rembat time
           semayang Jumaat kat masjid.
  • Jenama syampoo yang anda pakai?
           Aku baru pakai Clear Men. Kalau basuk kereta aku guna syampoo kereta
  • Pelakon yang paling minat dalam/luar negara. Kenapa?
           Aku suka John Statham dan Bruce Willis. Kalau dalam negara kebanyakannya dorang je
           yang minat aku.
  • Makanan kegemaran?
          Asam pedas ikan pari, telur dadar dan sambal tumis angah aku buat. Perghh terangkat!
  • Hobi anda?
           Main game, blogging dan baca komik.
  • Warna baju yang sedang anda pakai?
           Baju warna hitam, seluar warna hitam, spender warna biru
  • Subjek sekolah rendah yang paling anda minat?
           Ofkos la add math
  • Pena korek idong?
           Tak. Selalunya orang tolong korekkan.


Soalan2 ni pulak datang dari norlida ramli :)
  • Suka warna apa?
           Aku suka warna oren dan hitam. Biru, merah, kuning, coklat, putih, pink, ungu dan 
           bermacam2 lagi. Err hijau taik lembu ok gak
  • Sudah ada kekasih/suami/isteri dan sila nyatakan nama. Hehe
           Sudah. Siti Puat (bukan nama sebenar)
  • Pernah fail subjek masa sekolah?Kalau pernah sila nyatakan
           Kimia ngan add math. Sebab fail subjek lain dah cemerlang sangat. So bagi 
           menyama tarafkan ngan student lain..kasi fail la 2 subjek tu
  • Pernah ada cinta munyit?Siapa cinta pertama korang?
           Rosnah. Hmm kat mana la munyit tu sekarang..
  • Apa pendapat cinta sebelum kahwin?
           Perlu kot. Sebab tu la cara untuk aku habiskan duit2 gaji aku setiap bulan :P
  • Ada kawan baik tak?
           Ada2. Geng wedding-crasher aku :) Sorang baru kawen..nampaknya berkurangla ahli.
  • Sejak bila buat blog dan siapa inspirasi anda?
           16/3/2011 haritu dan Merahnya Makngah la yang suruh aku buat blog :)
  • Suka binatang apa?
           Aku suka kucing. Kadang2 suka kuda kepang jugak
  • Tajuk lagu kesukaan?
           Gil Ofarim - If I Only Knew
  • Antara lelaki dan perempuan..siapa suka merajuk dan nyatakan sebabnya.
           Perempuan kot. Sebab dia dah takde keje nak buat. Esemen pun baru habis.


Ni pulak soalan cinta nuru :)
  • Kenapa korang sayang mak korang?
           Sebab mak aku. Kalau mak kawan aku takdela aku sayang cenggitu
  • Pernah mencuri tak?
           Pernah. Masa sekolah dulu. Aku rembat pensil
  • Cinta pertama korang sape?
           Nurul Syuhada Batrisya Syed Ismi Zulkarnain (aku tipu)
  • Korang selalu masuk blog aku buat ape?
           Tengok muka tuan ada berubah2 tak
  • Apa yang korang jangkakan 5 tahun akan datang?
           Dunia berperang. Kiamat!
  • Mimpi paling indah korang pernah alami ape ye?
           Darjah 5. Aku mimpi naik bas mini dan itulah mimpi yang buat aku akil baligh
  • Secara fizikalnya korang ni sihat atau tak?
           Tak. Aku oku. Kaki kiri aku tak berfungsi dengan sempurna.
  • Setiap hari sembahyang 5 waktu cukup ke?
           Alhamdulillah cukup mudah2an
  • Untuk berjaya apa yang korang amalkan?
           Pil perapat makjun pattani. Makan 2 biji pagi dan sebelum tido bagi merapatkan keintiman.
  • Last, nama korang paling dasyat digelarkan ape ye?
           Ada dorang panggil aku Comel. Mincik!Aku tak suka tau! *sambil berlari2 anak 
           kemalu maluan


Soalan dari mama tunz pulak :) Ha soalan mama ni amatlah skema dan 5 soalan je :)
  • Apa nama kamu seperti di MyKad?
           Mohd Norafzal Bin Narawi
  • Apa nama manja kamu?
           Manja. Comel atau Cumi Ciki
  • Suka buat apa sekiranya ada masalah?Tak kira masalah kerja atau cinta.
           Tido je. Bangun tido rasa lega
  • Apa yang kamu buat mula2 masuk kerja atau kelas kuliah?
           Bukak pintu opis dan punch kad
  • Pasukan bola sepak feberet kamu?
           Team Belia 4B Kampung Ulu Bertam Hilir, Melaka


Beralih ke soalan duniasebenarshida la pulak :)
  • Pernah bercinta?Pernah putus? Berapa kali?
           Tak pernah bercinta, putus cinta dah 4 kali
  • Berapa kali awak luangkan masa dengan GF dalam sebulan?
           Jarang jumpa. Dia suka main nyuruk2
  • Berapa kali ucap i love u pada GF dalam sehari?
           Tak pernah cakap sebab selalu ucap dalam bahasa tamil
  • Bila GF merajuk, apa yang akan anda buat?
           Aku pun merajuk sama. Baru fair and square
  • Ciri2 GF idaman awak?
           Boleh makan dengan sendiri. Rabun untuk mengelakkan dia nampak papan tanda Jualan
           Megasale!
  • Hadiah yang diimpikan awak dari GF?
           Takyah la hadiah bagai. Kalau mintak, mesti dia nak mintak hadiah kat aku balik.
  • Jika ada lelaki masa lalu GF muncul dan ingin kembali kepadanya, apa tindakan awak?
           Suruh dia buat pilihan dengan betul dan teliti. Nak aku yang comel atau mamat yang buta 
           warna tu.
  • Jika sudah berumahtangga nak isteri bekerja atau surirumah?
           Biarlah dia kerja. Dok umah pun nanti dia buat hutang ngan bangla jual karpet je.
  • Isteri seperti mana yang diidamkan lelaki?
           Yang dulunya dia bukan sama spesis macam aku.
  • Isteri tak pandai masak marah tak?
           Takyah nak marah2. Janji dia rajin masak tu dah cukup bagus :)
  • Isteri suka atau kuat berjaga malam untuk blogging suka tak?
           Boleh jaga malam time dia datang piyed!


Dan soalan2 terakhir daripada erienaworld :)
  • Sebelum korang tido berapa lama korang gosok gigi?
           Lama jugak la. Siap menyambung ke pagi
  • Cerita rancangan apa yang sanggup korang tunggu sambungannya minggu depan?
           Intisari rancangan.
  • Kisah misteri apa yang masih uat korang jadi tanda tanya sampai sekarang?
           Kenapa Kak Jah Menari Zapin
  • Berapa panjang kuku ibu jari kaki dan bulu ketiak sebelum di out of service?
           Selagi bulu ketiak tak melebihi lengan baju, selagi tu aku tak trim. Aku tak simpan kuku
           ibu jari kaki. Membazir
  • Korang senyum nampak gigi ke tidak?kenapa?
           Aku senyum nampak kawan aku buat lawak. Sebab kelakar.
  • Kalau dapat dating ngan artis,ngan saper yang korang nak?
           Dapat jumpa retis macam Hashim Tempang pun dah bersyukur 
           (pelakon tambahan tanpa dialog)
  • Idamkan gaji di bayar dengan nilai mana?rupiah?dollar?euro?dsbnya....
           Cukuplah apa yang aku dapat ni. Ni pun tak terhabis2. Kalau dapat biar masuk akaun
           bank, nak pegi amik kat Nilai macam jauh pulak
  • Kalau jadi doktor pakar,pakar apa yg korang pilih?
           Pakar sakit puan. Jangan tanya kenapa
  • Koleksi apa yang korang ada sekarang?
          Aku kumpul komik dan jam. Sekarang baru berjinak2 kumpul taik idong bawah meja
  • Cita-cita jiran sebelah kiri rumah korang?
           Masuk syurga katanya sebab sebelah kiri umah aku tanah kubo.
  • Apa yang korang baca sebelum tidur?
           Baca sifir 4


Huh penat la weh. Banyanknye soalan nak dijawab. So lepas ni sesiapa nak tanya soalan, terus tanya dalam shoutbox ye. Kalau malu just hantarkan soalan berserta nama timang timangan korang dan status ke 33399. Caj 50sen akan dikenakan bagi mereka yang sudah akil baligh. Trimas untuk korang, appreciate sangat sebab korang ingatkan aku :)



28 comments:

  1. hahahahha..jawapan selamat selamat je semuanya...


    err...saya angah....sambal tumis saya sedap kan??? hihihi...

    ReplyDelete
  2. hahahaha..pandai awak jawab soalan yea..

    hahaha..sama cam Aien Not Alien..saya pun angah jugak..sedap kan sambal tumis kitorg.. :P

    ReplyDelete
  3. hahahaha!!!~~lawah seeeyhhh..jawapan yang begitu bernas!!!

    ReplyDelete
  4. adoiiii..sakit lah pipi mama gelak.....afzal tau tak..hari ni ramai kwn2 mama kat skola ni baca n dgr jwpn dri afzal ni....memang depa gelakkkkkkkk........

    ReplyDelete
  5. rajin zal... sambil tersenyum baca entri ni.

    kak mia pun belum sempat nak jawab tag. dah banyak menimbun...

    ReplyDelete
  6. rajin beno menjawab ye..ahhaha..
    soklan 2 last tu bwt insaf..huh

    ReplyDelete
  7. hahaha jawapan tak bole blah .. :D

    ReplyDelete
  8. hahaha..jawapan yang sengal2..makan pil perapat? hahahaha..ngokngek la hang..hahahaha

    ReplyDelete
  9. memang suka suki ja jawapan hang ni...siap mention kaler seluar kecik dia...

    ReplyDelete
  10. biasala..
    kamu kan gelemer..
    mesti la dapat tag..
    heheheh...

    ReplyDelete
  11. fuhh..rajinnya ko jawab sume tu bro..haha..kalo gua mungkin x sanggup kot..huhu

    ReplyDelete
  12. terbongkar sudah rahsia budak ensem ni :p .tak terlarat Fiza nak buat banyak2..pingsan muntah pink!

    ReplyDelete
  13. tergelak2 den baca entry ekau ni afzal! sempoi jer..huhuhu

    ReplyDelete
  14. hahaha..byknyaaaaa...
    sempoi je jwpn.haha

    ReplyDelete
  15. hahahahah.lawok gila. apesal hang x masuk maharaja lawak mega je apzal!!!!!!!!!...

    ReplyDelete
  16. hahaa...sakit otak baca..hihihi..
    mmng kelako lah...huhuhuhu
    ada soalan ni...awat leh jadi kelako smpai mcm ni? :P

    ReplyDelete
  17. ish...bru nk tagged mr.donut nie...xjd lah!!! hihihi

    ReplyDelete
  18. banyaknya pertanyaan.. banyak juga jawapannya <---tentiba menyanyi~

    ReplyDelete
  19. haha jawapan mmg terbaikkkk :P

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com