'> Bos.. Ko Telah Mencurangi Aku Akhirnya!! | afzalsukasuki

Blog Sihatimerahjambu



Monday, December 12, 2011

Bos.. Ko Telah Mencurangi Aku Akhirnya!!

Assalamualaikum,

Tengah bw tadi, aku ternampak ada seorang blogger seiras macam muka bos aku. Pompuan. Aku shout kat dia, aku takleh nak lama2 kat blog dia.. sebab kenangan lalu menghiris kalbu, merobek2 kepercayaanku. Perghh ni ayat abah aku guna time nak ngorat mak aku dulu. Tackle mak aku ngan rojak je! Kenangan2.. dalam banyak2 kenangan tu, ada satu kisah yang aku tak boleh lupa. Curious sampai sekarang. Jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri. Yehaaa~

Masa aku kerja swasta dulu, aku pernah kerja ngan company cina ni. Tapi yang run company tu bos melayu.. pompuan. So bila ini pompuan incharge, dia sudah bikin itu opis macam opah dia punya laa. Siang malam bizi memanjang. Macam teruk sangat keje padahal keje2 tu aku yang buat! Kadang2 kalau aku lalu depan opis tengah2 malam nampak kete dia. Tau la maknanya tu dia tido kat opis. Kerja kuat lah katakan.. kerja ke?

Nak dijadikan cerita suatu hari tu aku cukup tido gamaknya, jadi punyalah awal aku masuk opis. Aku tengok lampu opis dah menyala. Aku fikir bos aku tido opis malam semalam. Baru aku nak duduk, aku nampak bos aku keluar tandas. Dia berhenti. Mata kami saling bertentangan, tak berkelip. Dia merenung manja, aku dengan pandangan juling2 itik. Beberapa ketika mata dia berkelip. Yes! aku menang lawan mata ngan dia! Aku sengih meng-gigi kemain, almaklum lah awal pagi.. baru lepas gosok gigi la katakan. Dia pulak blushing, jalan menonong menuju bilik dia sambil perbetul2kan tudung dan butang baju.


Bila aku alihkan pandangan.. tetiba muka aku jadi kelat2 keldas apabila bf dia jugak keluar dari arah yang sama.. tandas yang sama! Erk! Apakah? Terkulat dia kejap, jalan pun terkemut2 macam terselit spender je. Muka buat2 tak bersalah.. bodo2 je aku tengok dengan rambut serabai. Aku mula curious. Dorang keluar dari tandas yang sama.. then apa yang dorang buat sekali dalam tu? Adakah kerana tangan bos aku tak sampai, lalu minta bf dia tolong cebokkan berak atau bos aku tolong gosokkan gigi mamat bermuka papan tu? Mungkin jugak dorang main kejar2 dalam sana? Siapa tahu kan? kan? Baiknya ko Afzal fikir yang elok2 je.. dalam otak ni jangan cakaplah! Yeah tak lama lagi aku dapat adik haram! Hahaha

Seronok kan menyalahgunakan kepercayaan orang? Aku mati2 ingat ko kat opis memalam buat kerja bos.. sekali ko dikerjakan orang rupanya! Hahaha. Adoyai. Aku selalu fikir, dah lama ke dorang buat keje ni? Port mana terbaik untuk dorang buat onar? Apakah gaya2 yang diaplikasikan mereka? Berapa lama masa diambil? Kahkahkah yeah aku memang sengal! Oh ye bos.. jangan lupa claim OT untuk 'kerja'2 lebih masa yang ko buat tu ye. Hehe. Bos oo bos.. ko telah mencurangi aku akhirnya! Mencurangi kepercayaan aku!


P/s : Tak nak bersangka buruk, tapi bukti di depan mata. Tak boleh nak kata apa2 :) Tatau2 :P

47 comments:

  1. hahha gaya apa guna ? sengal laa .
    ewww main dekat opis . jadah ae la .

    ReplyDelete
  2. oo mak aiii...dimana2 pun bleh terjadi..hohoho

    ReplyDelete
  3. gila ape .. kat opis dalam toilet lagi. huh, memang hebat. kahkahkah.. jgn cemarkan tempat mencari rezeki..

    ReplyDelete
  4. hahahahaha ! ~~ sangat sengal itu bos..tak dek port laen ker hape nak soh basuh berak..errrrr..=P

    ReplyDelete
  5. alamak!!?

    dia tak malu ke jumpa dgn ko lepas tu?

    ReplyDelete
  6. erkkk tanpa rasa bersalah bos tue yer dok lawan bertentang mata...abis tue bila jumpa selepas kejadian tue, tak der ker dia rasa malu ker hapa ker?

    ReplyDelete
  7. astaghfirullah...nauzubillah...

    ReplyDelete
  8. laaa...len kali buat ot skodeng boss...hhheee...p blog akk tgk jawapan kanak2 riang!!!

    ReplyDelete
  9. Hadoi..ada pulak camtu kan..apesal awak tak panggil je pihak2 yg berkenaan? hehehe..

    Aduhai, apa agaknya perasaan dia kan..adeh..

    ReplyDelete
  10. kat mana2 ada je maksiat kan. haiyoh.

    ReplyDelete
  11. la...sebegitu sekali bos awk.kenape mesti toilet.mlm2 bukan ade org dlm opis tue.perlu ke kt toilet tue..eii awk tak report ke?hahaha

    ReplyDelete
  12. haha.. konon rajin keje..upa2nye keje sambilan..apa punya manusia lah bos ko..naseb baek kulinya x cam tu kan2..hehe...

    tp pape pun biar kan je lah jgn sibuk pasal org lain walo pun dia bos ko sbb nnti kang bila dah report sape yang nak bg bro duit mkn lagi..huhu..bukan senang nak cari pekerjaan skg ni...senang tu senang le tp susah..:)..

    psshhhhiit..bos den ni lawo ka?..haha..

    ReplyDelete
  13. dia bagi kau ape buat tutup mulut???

    ReplyDelete
  14. mereka men sembunyi ibu kot....

    ReplyDelete
  15. kenangan lalu menghiris kalbu..
    unsensored betol alahai bos oh bos..
    hehehehe

    ReplyDelete
  16. soklan akhir to macam mintak penampor. keh keh.

    ReplyDelete
  17. sebab tu ofis tu ada bil air tertunggak...ish ish ish...

    ReplyDelete
  18. nape pandang2 je bos tu? tanya la kabar dia n mamat tu mase diorg baru kuar toilet tu...

    urm sy 'rajin' keje sampai malam kt opis...tp sy takde selera nak ber'tut' dgn bos sy...dia hanya la org tua kaki botol dan berperut super boncet.....

    tak rela mak!

    ReplyDelete
  19. dulu kita ade boss pompuan jugak....
    semua staff panggil dia puaka bertudung !!!!
    kesian kat dia....
    tapi memng kuat melalak ngan menjerit !
    serabut perut kalau dengar suara nya....

    ReplyDelete
  20. tak kan tgk je afzal?sekeh pale dorang laju laju..xpun jadi wartawan jap..gerenti ranking show afzal naik tinggi punye sebab ade story mory HOT..bos oh bos

    ReplyDelete
  21. erkkk..rupa2nye ada agenda disebaliknye..hmmmm..

    ReplyDelete
  22. nafsu "kerja lebih masa" mengatasi segalanya... hmmmm..

    ReplyDelete
  23. kantoi sudah dengan ko.

    err..tapi kan, aku x macam tu
    harapnya tak macam tu

    ReplyDelete
  24. errrkkk tak kan eat n shit at the same place kot kannnnn hahhaa

    ReplyDelete
  25. zaman sekrg dh jd besa dh semua tu..xde iman la tu..

    ReplyDelete
  26. hamboi ! beznye idop jd bos cmtu ek ?? siap pkai tudung lak tuh ? ape la yg dye sorok agknye ek ?? :P

    ReplyDelete
  27. lawak betoi le. tak leh nak gelak bos kat sebelah:D

    ReplyDelete
  28. adakah ini bermimpi ..huhu..

    ReplyDelete
  29. baik wat report..kalo takkkk...dikira bersubahat...sekian terima kasih..peace no war...

    ReplyDelete
  30. astaghfirullah..bila berdua, ada yg ketiga T^T

    ReplyDelete
  31. mujur la xde cctv dlm tandas tu hehehe :)

    ReplyDelete
  32. time awk keje swasta dlu ek?adoyai..
    skrg ni mcm2 la..even bos pun x tunjuk teladan yg baik kt pekerja so cmna pkerja nk respect majikan?

    p/s: jgn lak ko x suka kt blogger yg mcm muka bos kot tu..dia x bsalah.haha :p

    ReplyDelete


Copyright © afzalsukasuki Designed by azhafizah.com